סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 12, 2024 11:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 9:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:

וחוק הצעירים, לפי הנוסח שאתה עצמך ניסחת, מוודא שקבוצות עם סגל ארוך לא ימלאו אותו בזרים ובישראלים בכירים אלא שיישאר מקום גם לשחקנים צעירים. זכותך לחשוב שזה חוק רע, להציג אותו כ"המטרה שלו היא להפוך את מכבי והפועל לפחות טובות" זה בכייני ומגוחך.

את זה אומר מוטי אמסלם, לא אנחנו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:37 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
תביא רפרנס ונדון בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אורן הביא פה בזמנו, כשהמשפט נכתב בפייסבוק של אמסלם (איפשהו באמצע 2015) צילום מסך שלו.
מצאתי אצלי את הציטוט המדויק ומסתבר שטעיתי - הוא כן הזכיר גם את ירושלים, האח הידד!

ציטוט:
חוק הצעירים-האמת היא שהחוק נועד למנוע ממכבי תא לבנות סגל של 13 ישראלים בכירים שסתם ישבו על הספסל ולקבוצות אחרות לא ישאר כלום. היום גם ירושלים הצטרפה ואם החוק יבוטל לא נראה שישארו לקבוצות אחרות שחקנים

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:53 pm 
מנהל פורום

נו, ציטוט סביר לגמרי. איפה פה הרצון לפגוע במכבי כדי לפגוע במכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:54 pm 
Hall of Famer

אתה רואה פה התייחסות לדאגה לצעירים? אין פה שום התייחסות לזה. הוא אומר בדיוק את מה שטענת שהוא בכיינות ומגוחך. הצעירים זה רק תירוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:57 pm 
מנהל פורום

הוא לא מדבר על דאגה לצעירים אלא על פיזור השחקנים הבכירים על יותר משתי קבוצות בליגה, שזה טיעון הגיוני לחלוטין (גם אם שונה מהטיעון המקורי שייחסתי לחוק). מעבר לזה אין לי כוונה להתווכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:59 pm 
Hall of Famer

אז אל תתווכח, באמת אין צורך. הציטוט מדבר בעד עצמו, כל מה שאמרת שהוא בכיינות - הוא אומר. "חוק צעירים" עאלק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 12:01 am 
Hall of Famer

ראובן, זה טעון הגיוני לחלוטין, אבל בשביל זה ניתן לדוגמא לחוקק תקרת שכר מהשחקן העשירי. במקום זאת עשו חוק שקראו לו חוק צעירים, שלא ממש קידם צעירים, שרק לפני כמה הודעות כתבת עליו שהוא חוק הגיוני מאד והתייחסת עליו כלשון שמו - חוק לקידום צעירים, כשאני מקווה שעכשיו גם לך ברור שקידום צעירים לא קשור לחוק הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 12:09 am 
Junior

ראובן כתב:
אני לא מבין, יש ספק לגבי העובדה שאריאל, מנקו, שגב וטימור קיבלו דקות משמעותיות במכבי והפועל?

אין ספק לגבי העובדה, יש ספק לגבי הגורם ולדעתי חוק הצעירים לא הגורם במקרה הזה.
בר טימור היה שחקן חמישייה לגיטימי בהפועל תא והגיע להפועל י-ם מגרמניה. זה בערך כמו שתגיד שלנדסברג קיבל דקות משמעותיות בגלל חוק הצעירים.

שגב קיבל דקות בגלל פציעות של שחקנים בכירים ויכולת רעה במיוחד שלהם (ואולי גם בגלל החוק הרוסי), צעירים כמוהו יש כל שנה במכבי.
ולגבי הדקות של אריאל ומנקו, תעשה לי טובה אבל לא לזה התכווין המשורר. (אגב, אריאל לא עשה איזה סיבוב בחו״ל ג״כ?!).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 12:52 am 
מנהל פורום

עמוס, אני האחרון שאתנגד לתקרת שכר. אבל זה קצת טיעון איש קש כי בוא נגיד שאני מתקשה להאמין שמכבי והפועל יגיבו לתקרת שכר אחרת מ"שוב מחוקקים חוקים כדי לפגוע בנו ולהחליש אותנו". אז במקום תקרת שכר שזה סדין אדום מצאו את הפיתרון הזה שהוא איפשהו באמצע. זה בכל מקרה אמצעי סביר לגמרי כדי להשיג את המטרה שאמסלם תיאר (כמובן שזה לא מנע ממכבי להחתים את יבזורי ולא מנע מיבזורי לחתום במכבי אבל לפחות זה הוליד תביעה מצחיקה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 1:16 am 
Hall of Famer

אז אני לא מבין. לקחו ועשו חוק שלמעשה הוא תקרת שכר בהסוואה ואז אתה מתלונן על מכבי וירושלים שבוכים שעושים חוקים כדי להגביל אותם?

אני מצטט אותך - "אבל גם אם זה חוק מטומטם, להתבכיין שזה חוק שנועד לפגוע בקבוצות הגדולות זה אפילו יותר מטופש מההתבכיינויות של בלאט נגד החוק הרוסי או כל תקנה תורנית אחרת."

מכבי וירושלים, בצדק, מגיבים בדיוק ב- "שוב מחוקקים חוקים כדי לפגוע בנו ולהחליש אותנו" כי למרות ניסיון ההטעיה והשם היפה של קידום צעירים, בדיוק על זה מדובר ואפילו אתה מבין את זה בתגובה האחרונה שלך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 1:56 am 
Sophomore

ראובן כתב:
אני לא מבין, יש ספק לגבי העובדה שאריאל, מנקו, שגב וטימור קיבלו דקות משמעותיות במכבי והפועל?

וחוק הצעירים, לפי הנוסח שאתה עצמך ניסחת, מוודא שקבוצות עם סגל ארוך לא ימלאו אותו בזרים ובישראלים בכירים אלא שיישאר מקום גם לשחקנים צעירים. זכותך לחשוב שזה חוק רע, להציג אותו כ"המטרה שלו היא להפוך את מכבי והפועל לפחות טובות" זה בכייני ומגוחך.

לא רק שיש ספק, ברור שלא בגלל זה הם קיבלו דקות. בעונה של גרינברג בהפועל לא היה חוק הצעירים, ודווקא אז מנקו ואריאל כן קיבלו דקות.
בעונה שעברה שני הצעירים מתחת לגיל 22 בהפועל ירושלים היו איגור מאיור ויוחאי צוקרמן. איפה הם ואיפה דקות משחק. בר טימור קיבל דקות, אבל רפי מנקו שיחק בעיקר כשזה היה לא חשוב. מוכן להסכים ולהגיד שאם לא החוק, גם את הדקות הלא חשובות האלה שתרמו לו מעט מאוד הוא כנראה לא היה מקבל (או לפחות לא בירושלים).

איתי שגב הוא היחיד שקיבל דקות בגלל החוק. מתחת לתמיר בלאט היו עוד צעירים מתחת לגיל 22 שלא ממש שיחקו. שחקנים בקבוצות אחרות מתחת לגיל 22 ששיחקו לא היו כאלה שהוחתמו בגלל החוק הזה.
בנוסף לזה, יש את האפקט ההפוך - יש שחקנים שעברו את גיל 22 או 25 ולא הוחתמו בקבוצות אך ורק בגלל גילם המופלג.
לא אמרתי שהמטרה היא להפוך את מכבי והפועל לפחות טובות, אמרתי שהמטרה היא להגביל אותן ולהקשות עליהן. ולא זאת הדרך בעיני, בטח לאור שלל החוקים האחרים שכבר עושים את זה.

נערך לאחרונה על ידי zurkin בתאריך ד' דצמבר 14, 2016 1:59 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 1:59 am 
מנהל פורום

העמוס, ההבדל הקטן והעקרוני הוא בין "עושים חוקים שהמטרה שלהם היא לפגוע בנו" ובין "עושים חוקים שיש מאחוריהם רציונל להגדיל שיוויוניות ותחרותיות". זה גם בדיוק ההבדל בין ביקורת לגיטימית ובין התבכיינות.

אין מה לעשות, במצב הנוכחי שבו יש קבוצות חזקות במיוחד שנהינות מיתרונות לא הוגנים, כל צעד לכיוון השיוויוניות או לכיוון איזון כלשהו של היתרונות הלא הוגנים יפגע בהן. זה לא אומר שזה צעד שכל מטרתו לפגוע בהן. זה בערך כמו ההבדל בין לחשוב שצריך מס הכנסה פרוגרסיבי מול המחשבה שכסף הוא גזל ולכן צריך לשלוח עשירים לגולאג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 2:04 am 
Sophomore

אז אם אתה עוסק בהבדלים עקרוניים, אתה יכול להבין את ההבדל בין כינון חוק באמתלה של קידום צעירים שבפועל עושה משהו אחר לחלוטין, לבין כינון חוק שהרציונל שלו הוא הגדלת השוויון והתחרותיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 2:17 am 
מנהל פורום

אני חושב כאמור שהרציונל של החוק הזה הגיוני מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 9:43 am 
Junior

מדובר בדיון חשוב ועקרוני ואנחנו, כהרגלנו, נתקעים בשאלות הכי קטנות (״כיצד בדיוק צריך לפרש את ההודעה של חיים אוחיון בפייסבוק?״).

השאלות היותר חשובות, בעיניי:

1. על מה משחקים? או במילים אחרות: מהי אליפות? אם אליפות היא מפתח להשתלבות במפעלים האירופיים וקרש קפיצה כלכלי אז הטענה שהיא צריכה, עד כמה שאפשר, לשקף מי הקבוצה הכי טובה בליגה היא טענה חזקה. מדברים הרבה על חוקי השיוויוניות כמעודדי השקעות, אבל אם אדם כמו אורי אלון שם מיליונים על הקבוצה ואז עף מאירופה כי הפסיד בחצי גמר במשחק אחד, זה מצב לא הגיוני. לעומת זאת, אם מכבי משוריינים ביורוליג, הפועל ביורוקאפ, והאליפות הפכה, כמו הגביע, למשהו שמביא מידה מסוימת של יוקרה ותו לא, אז הטענות של מכבי והפועל לשיטה לא הוגנת וכו׳ הן באמת חזירות...

2. האם ליגה דו-ראשית שונה מהותית מליגה חד ראשית? ההיגיון שהיה לכל חוקי השיוויוניות לאורך השנים היה שהמצב בליגה הוא חולה באופן קיצוני. המציאות של קבוצת על אחת מול ליגה של נמושות חייב שימוש בצעדים דרמטיים. השאלה היא האם במידה והפועל ירושלים אכן הופכת למועדון גדול נוסף מבחינה כלכלית, האם זה לא קצת as good as it gets? בהתחשב במה שקורה בליגות אחרות באירופה (ליטא, יוון) לא בטוח שריאלי לשאוף שיהיו במקום כמו ישראל יותר משתי קבוצות גדולות ולכן, אולי, הניסיון להגדיל בכח את הסיכוי של קבוצות קטנות לקחת אליפות צריך להגיע לסיומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 11:21 am 
Hall of Famer

אני מסכים עם נביא שהדיון התחלק כאן למקומות צדדיים, אני חושב שהוא עדיין לא פגע בנקודה העיקרית, שאני חושב שפתחתי איתה את הת'רד.
יש כאן תרגיל בתורת המשחקים, כל אחד מעוניין באינטרסים של עצמו, אבל אם "יצליח יותר מדי" הוא עלול להפגע.
תן לגדולות את כל מה שהן רוצות, והן עצמן יסבלו מליגה משעממת.
תן לקטנות את מה שהן רוצות והגדולות יברחו מהליגה והקטנות ינזקו עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 11:58 am 
Junior

שתי הנחות הבסיס שלך לא נכונות, לדעתי:

1. ל״גדולות״ לא ממש אכפת אם הליגה תהיה משעממת או מעניינת. מה שחשוב להן זה שהן יוכלו להישאר גדולות לאורך זמן ושאף אחת אחרת לא תאיים על זה. ובכל מקרה - פיינל פור, חוק רוסי וחוק צעירים לא הופכים את הליגה למעניינת יותר. הפיינל פור הוא הדבר היחיד שמשפיע דרמטית על הסיכוי של קבוצות נוספות לקחת אליפות וברור שה״גדולות״ רוצות שהוא יבוטל ואם הוא אכן יבוטל הליגה לא תהפוך למשעממת יותר ובטח שמכבי והפועל לא יינזקו מכך.

2. היוקרה שבאליפות מקומית, יחד עם כמה עשרות משחקי הליגה והפלייאוף, עדיין מהווים חלק חשוב מדי בעונה של ״הגדולות״ ולכן אני לא רואה אותן עוזבות כל כך מהר, אם בכלל, את הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 12:06 pm 
Hall of Famer

אתה חושב שהליגה של תחילת שנות ה2000, עם סדרות פליאוף שמסתיימות בממוצע 40 הפרש עשתה טוב למכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 12:27 pm 
Hall of Famer

נביא, אם מסתכלים על נקודה 1 שלך, אז למעשה אתה אומר שאירופה היא חזות הכול ולא באמת מעניינת האליפות או כמו שהגדרת "משהוא שמביא מידה מסויימת של יוקרה ותו לא". זה בדיוק מה שקרה בעיני בגלל הפיינל פור. עוד גביע ותו לא. אני מסתכל על זה קצת שונה. התואר המקומי הוא יותר מאשר יוקרה ותו לא. התואר המקומי צריך להיות המטרה עבור קבוצות, לא רק אמצעי לאירופה. לכן הפיינל פור בעייתי בעיני. אתה למעשה אומר לאוהד הממוצע שאוהב כדורסל, עזוב אותך מהליגה המקומית, היא לא באמת מעניינת, לך תראה את ירושלים ואת מכבי באירופה. זה בעיני פגיעה בכדורסל הישראלי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 12:58 pm 
Hall of Famer

אירופה היא חזות "הקבוצה מספר אחת".אי אפשר לנתק את זה.
הסיבה שהאליפות המקומית לא מעניינת את צופי הכדורסל בארץ היא שהיא תואר ריק.
ההשתתפות ביורוליג היא לא סייד אפקט של האליפות, היא משקפת מיהי הקבוצה מספר אחת בכדורסל.
וכל עוד זה לא בא בצידה של האליפות, אכן לאליפות לא יהיה ערך של ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 2:38 pm 
מנהל פורום

האליפות מאוד מעניינת את אוהדי הכדורסל בארץ. לא יודע מאיפה הבאתם את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 2:46 pm 
Junior

האליפות מאוד מעניינת את האוהדים, אבל במציאות שבה מכבי משוריינת ביורוליג והפועל, כנראה, ביורוקאפ, אין לאליפות משמעות כלכלית אסטרטגית עבור מועדון.

אבימאל כתב:
אתה חושב שהליגה של תחילת שנות ה2000, עם סדרות פליאוף שמסתיימות בממוצע 40 הפרש עשתה טוב למכבי?

כן. והראייה: שלוש זכיות ביורוליג, 100% הופעה ביורוליג, תקציב שהלך וגדל משנה לשנה, אולם סולד אאוט ועוד כהנה וכהנה...

האינטרס של מועדון הוא להיות חזק, לזכות בכמה שיותר תארים ולגדול מבחינה כלכלית. אליפויות ב-40 הפרש לצד פיינל פורים זה טוב למכבי. ליגה תחרותית, איבודי אליפויות תכופים ועונות ללא יורוליג זה רע למכבי.

עמוס לב כתב:
נביא, אם מסתכלים על נקודה 1 שלך, אז למעשה אתה אומר שאירופה היא חזות הכול ולא באמת מעניינת האליפות או כמו שהגדרת "משהוא שמביא מידה מסויימת של יוקרה ותו לא". זה בדיוק מה שקרה בעיני בגלל הפיינל פור. עוד גביע ותו לא. אני מסתכל על זה קצת שונה. התואר המקומי הוא יותר מאשר יוקרה ותו לא. התואר המקומי צריך להיות המטרה עבור קבוצות, לא רק אמצעי לאירופה. לכן הפיינל פור בעייתי בעיני. אתה למעשה אומר לאוהד הממוצע שאוהב כדורסל, עזוב אותך מהליגה המקומית, היא לא באמת מעניינת, לך תראה את ירושלים ואת מכבי באירופה. זה בעיני פגיעה בכדורסל הישראלי.

זה קצת צבוע בעיניי והופך את היחס שבין סיבה ותוצאה. האליפות היתה לאורך עשרות שנים הכרטיס לאירופה, אבל גם משהו שנמצא לחלוטין מחוץ לתחום עבור כל מי שהיא לא מכבי ת״א. באו ושינו את השיטה כך שקבוצות יכולות להפתיע במשחק אחד וגם עשו את זה. במקביל, מכבי שריינה את עצמה לטווח ארוך ביורוליג ועושה רושם שירושלים הולכת באותו כיוון אם תוכל, לפחות ביורוקאפ. ועכשיו הטענה של המועדונים האלה (ושלך) היא שבכל מקרה צריך להכריע את האליפות בסדרות ושהקבוצות האחרות צריכות לשאוף לזכות באליפות גם בלי הפרס של פוטנציאל לגדילה כלכלית שיישאר בכיס של מכבי והפועל...

במילים אחרות, מה שפוגע בכדורסל הישראלי הוא ריקון האליפות מתוכן, שנעשה על ידי השריון לעשר שנים ולא על ידי הפיינל פור, ולא עצם האמירה שהאליפות לא חשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 3:42 pm 
Hall of Famer

אה, אם לא שמעת. ירושלים כבר משוריינת ביורוקאפ. לא "אם תוכל". כבר משוריינת. 3 שנים, לפחות בשלב זה.
כמובן, בהנחה שיהיה יורוקאפ גם בשנים הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 4:15 pm 
Junior

לא הייתי משוכנע מה סטטוס ההסכם של הפועל עם היורוקאפ. תקרא לזה הדחקה...

בכל מקרה, כמו שברור ממה שכתבתי, השריון בעיני הוא חוסר ספורטיביות מוחלט, ואם יש הבדל בין הפועל למכבי בהקשר הזה הוא נוגע לנסיבות ולא למהות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה