סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 288 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:27 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בהנחה שאני יכול לעמוד בדמי החבר, למה לא בעצם? אני מנסה לחשוב על סיבות הגיוניות מעבר להודעות טקסט מדוד ביטן, ואין לי. דעתכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:34 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אלא אם אתה ליכודניק, למה כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:53 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ובדיוק עמדתי ללכת לישון :-(

אבל נראה לי שאני אצליח להתאפק וזה יחכה למחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 2:11 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דווקא נשמע לי הגיוני. זו מפלגת השלטון לעתיד הנראה לעין וכנראה גם לזה שאינו נראה לעין, בהנחה ששושלת נתניהו יישארו בליכוד.
זה כמו להיות חבר המפלגה הקומוניסטית בצפון קוריאה. אם אתה לא שם אתה לא קיים. וזה רק ייעשה יותר ויותר ככה. נשמע לי הגיוני לגמרי.

WTF, אל תקשיב לאחרים כאן. אתה מקדים את זמנך, וכשהם יבואו בעוד כמה שנים וירצו גם - אל תתן להם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 8:43 am 
Junior

כי בינתיים מה שהם הספיקו להכניס לליכוד זה יואב קיש ושירן השכל. לא בדיוק התקווה הגדולה של שמאלני ארצנו באשר הם.
המודל של פייגלין לא רלוונטי אליהם מהרבה סיבות אבל בעיקר בגלל שבסיס הכח של פייגלין קרוב בדעותיו הרבה יותר למרכז הליכוד מאשר זה של הל''ח.
(אני נמנע מלהגיד "וגם פייגלין הועף החוצה ברגע שנתפס כאיום ממשי" כי מיד יגידו לי אלקין ויריב לוין ומירי רגב).
זה בגדול.
אה, וגם אתה עלול לקבל הודעות טקסט מדוד ביטן. זה לא משהו שהייתי מקל בו ראש.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:08 am 
Sophomore

אישית אני שמאל מדיני וימין-מרכז כלכלי, לא הצבעתי ולא אצביע ליכוד אף פעם כנראה, אבל במבט מפוכח ובהנחה שהם ישארו בשלטון בעתיד הנראה לעין, להכניס לשם אנשים ליברלים ורהוטים שטובת העם המדינה והחברה בראש מעינייהם נשמע לי כמו רעיון חכם, ובהתחשב בזה שבפריימריז מצביעים 50,000 איש שם ההצבעה שלי משמעותית הרבה יותר.

למיטב הבנתי יואב קיש, בהתנהלות וצורת ההצבעה שלו, הוביל לנתק בינו הליכודניקים החדשים ולא יזכה לתמיכה שלהם יותר - הם הודו בטעות בבחירה בו והתנערו ממנו לחלוטין. אף אחד לא מבטיח שזה לא יקרה שוב, אבל אם קיש לא יצליח להיכנס שוב בפריימריז הבאים זה יהיה תמרור אזהרה לא רע לחברי הכנסת העתידיים, ובפריימריז הקודמים היו להם 2000 איש, למיטב הבנתי מדובר עכשיו ביותר מכפול. שרן השכל היא הרע במיעוטו מבחינתי, אולי חוץ מבני בגין היא חברת הכנסת החביבה עלי בליכוד. אין לי בעיה עם חברי כנסת בעלי דעות ימין ואידיאולוגיה מנומקת, יש לי בעיה עם אנשים נגועים באינטרסים פרטיים, חסרי אידיאולוגיה מעבר להישרדות וג'ובים, גזענים ו/או אנטי דמוקרטיים (או כל סאבסט של האמור לעיל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 11:55 am 
מנהל פורום

קיש הוא רק דוגמה. מי שמתמודדים בליכוד הם ליכודניקים, ומה לעשות שלהצביע בפריימריז של הליכוד אומר להצביע לליכודניקים.

בעיני בכל אופן זה צעד מגונה מוסרית וחסר היגיון פרקטית, ובאופן כללי שיטת הפריימריז הפכה לשיטה בזויה שמפרקת לחלוטין את המערכת הפוליטית. וגם אי אפשר להתעלם מהעובדה שאתה תורם כסף משמעותי למפלגה שנמצאת במחנה ההפוך שלך.

(כמובן, כמו שצ'ארלס אמר, עם התפקדות של ליכודניקים אין שום בעיה, למעט כמובן הביקורת שעדיין תקפה על שיטת הפריימריז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 12:38 pm 
Sophomore

זה לא באמת כסף משמעותי ברמה מפלגתית. מוסרית אני מבין, את הביקורת על שיטת הפריימריז גם, אבל את השלילה של היכולת הפרקטית של מתפקדי הליכודניקים החדשים לנצל את השיטה הקלוקלת אני לא מבין - עם 10-15 אלף מתפקדים, אפשר להוביל לרשימת ליכוד ממורכזת וטובה יותר דרמטית. קיים סיכון שהרשימה האיכותית יותר תחזק את הליכוד בבחירות הכלליות אבל אני לא מאמין בזה בכמת. בנוסף, אני מניח שלמעט השכל כל המועמדים שיומלצו יהיו חדשים, כלומר לא אמצא את עצמי מצביע לארדן או אקוניס אלא לעוד שרן השכל או חמש (אגב, פעילת שמאל בתור נערה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 12:54 pm 
Hall of Famer

בפריימריס הקרובים חברי הליכוד יבחרו רק את הרשימה הארצית (כ17 מקומות), המחוזות יבחרו בידי חברי המרכז.
בהנחה שהליכודניקים החדשים, טרם קנו אחיזה של ממש במרכז, ההשפעה שלהם תהיה לרשימה הארצית בלבד.
לשם המחשה: ה"קו האדום" שתחתיו לא נכנסו חכי"ם לרשימה הארצית ב2016 עמד על קצת יותר מ20K.
הכי קרוב אליו מלמטה היה פייגלין שקיבל 14K.
כך שאלא אם כן ישנם 20K "ליכודניקים חדשים" שהתפקדו, אני לא רואה שום השפעה שיכולה להיות להם על תוצאות הפריימריס.
נהפוך הוא, זיהוי שלהם עם אחד המועמדים עשוי להזיק לו קשות בקרב כלל המתפקדים ולהוציא אותו מהכנסת.
שורה תחתונה, 4000 ה"לכודניקים החדשים" (אם אכן ישנם) , הואילו לשמן את מנגנון הליכוד ב100-150 אלף שקל לשנה בדמי החבר שלהם.
צוות העובדים במצודת זאב מוסר לכם תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 1:06 pm 
Hall of Famer

תיקון: אני רואה שזה יותר קרוב ל200-250 אלף ש"ח.
עדיין תודה בשם המצודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 3:21 pm 
Sophomore

המחוזות יבחרו על ידי המרכז, אבל שאר המשוריינות על ידי המתפקדים. נשים, צעירים, מיעוטים, עולים - ארבע משבצות רלוונטיות. 250 אלף על ארבעה חכים.. שלדון משלם יותר. וזה בהנחה שבאמת לא תיווצר שם מס משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 3:38 pm 
Hall of Famer

כל המשבצות המשוריינות יעופו הרחק אחורה, לקול תרועות החכי"ם המכהנים והמחוזות אם רק יורגש שעלולה להיות עליהן השתלטות עויינת.
בשורה אחת - מה שעוד לא למדתם ב"ליכודניקים החדשים", הליכודניקים הישנים מזמן כבר שכחו.
הם עשו מפייגלין קציצות, עד שבטעות בדיל עם חיים כץ הוא נכנס לכנסת (דיל שלא חזר על עצמו בפריימריס אחרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 3:40 pm 
Hall of Famer

ועוד משהו קטן - אם הליכודניקים החדשים יסייעו לליכוד להיפטר מטיפוסים כמו חזן ומזוז, הם יעשו לו שירות גדול.
ובסופו של דבר הם יפגעו דווקא בשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 5:45 pm 
Junior

אבימאל כתב:
בפריימריס הקרובים חברי הליכוד יבחרו רק את הרשימה הארצית (כ17 מקומות), המחוזות יבחרו בידי חברי המרכז.
בהנחה שהליכודניקים החדשים, טרם קנו אחיזה של ממש במרכז, ההשפעה שלהם תהיה לרשימה הארצית בלבד.
לשם המחשה: ה"קו האדום" שתחתיו לא נכנסו חכי"ם לרשימה הארצית ב2016 עמד על קצת יותר מ20K.
הכי קרוב אליו מלמטה היה פייגלין שקיבל 14K.

הם נוקבים במספרים אחרים..
ציטוט:
אני עדיין חושב שהקול שלי לא ישפיע שם בין כל קבוצות האינטרס.
אורן חזן הגיע למקום ה-30 ברשימת הליכוד בפריימריז של 2015 ונכנס לכנסת ה-20. במהלך התמודדותו לפריימריז הוא פרסם סרטון נוסח "הסנדק", המציג אותו ואת אביו, יחיאל חזן, כחברים במשפחת פשע. בסרטון זה הוזכרה בקריצה הפרשה שבה הורשע אביו בעבירות של זיוף, מרמה והפרת אמונים, על הטיקט הזה זכה אורן חזן למקומו ברשימה עם פחות מ-6000 קולות. אילו היה כוחנו בפריימריז גדול ב-2000 חברים בלבד(!), היינו מכניסים במקומו את שרן השכל, שזכתה ב-4112 קולות.

או שחזן לא נבחר ברשימה הארצית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2016 7:37 pm 
מנהל פורום

WTF, אחד הנימוקים המרכזיים למה המפלגות הגדולות מתמידות עם הפריימריז זה הכסף שזה מכניס, אז לא הייתי מזלזל בו.

חזן נבחר על משבצת מתמודד צעיר (בקומבינה שנועדה להעיף את המועמד של פייגלין אאל"ט...). זה אומר ברשימה הארצית אבל עם הרבה פחות קולות נדרשים. אותו כנ"ל שרן השכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 1:11 pm 
Sophomore

רבע מיליון שקל, בתרחיש האופטימי. זה כל הסיפור. סתם כדי להמחיש מיקי זהר דורש מהממשלה קופה קטנה של 150 מיליון שקל להוציא לפי שיקול דעתי כדי להצביע בעד התקציב הקרוב.

אגב, אני באמת לא "סתם" מנסה להשחיל פעילי שלום עכשיו לתוך הליכוד. אני יותר קרוב להשכל מאשר ליחימוביץ' בתפיסה הכלכלית שלי. הנקודה היא שהדרך האפקטיבית ביותר שלי לנסות להשפיע על איכות הממשלה היא ההצבעה על איכות הרשימה במפלגת השלטון הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 3:24 pm 
Sophomore

מבחינת מספרים ופרקטיקה, אבימאל is right on the money
והערה: אורן חזן אכן הוכלל בדיל הגדול כדי להעיף את שי מלכה שהתמודד על אותה משבצת הצעירים.

WTF כתב:
קיים סיכון שהרשימה האיכותית יותר תחזק את הליכוד בבחירות הכלליות

אני היחיד שזה נראה לו סנטימנט ושיקול משונים מאוד למי שמתלבט אם להתפקד לליכוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 8:00 pm 
מנהל פורום

זה לא סנטימנט משונה בכלל. אני נגד התפקדות של סוסים טרויאנים, אבל ברור לי שאם הייתי מתפקד בצורה הזו, הייתי מצביע למועמדים כמה שיותר גרועים כדי להזיק אלקטורלית לליכוד. בטח שלא הייתי מצביע לאיזה מועמד ליברלי שיאפשר לליכוד להתהדר בעלה תאנה כזה או אחר שיסתיר את שאר הרשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 8:07 pm 
Sophomore

הטענה המוסרית בעד ההתפקדות למפלגה שאינך מזדהה עם דרכה ועקרונותיה הוא שכך תוכל להשפיע על התנהלותה ולכל הפחות למתן את הנזק - אם לא לשפר ממש.
אם תבחר למפלגה רשימה שתפיל אותה בבחירות בעצם ניסרת את הענף שעליו התכוונת להיתלות.
ואז מה הצידוק שלך להתפקד?

להרוס? תגיד את זה במפורש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 9:38 pm 
מנהל פורום

אני חושב שאין שום צידוק להתפקדות עוינת כזו (ולכן גם לא עולה על דעתי לבצע אותה). אבל אם צריך צידוק להתפקדות הצידוק הוא פשוט שזו השיטה והיא מאפשרת את זה. ומי שפותח את שעריו למתפקדים שלא יצפה מהם לשום לויאליות או מחויבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 14, 2016 10:52 pm 
Sophomore

בזה אני מסכים איתך לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2016 1:20 am 
Sophomore

לא מבין למה הסנטימנט מוזר לך. אני מפוכח, ביבי ירוץ בראש הרשימה עד שימאס לו או שהוא ימות. לא מעוניין לייצר עבורו משילות מוגברת וחיים קלים כי אני לא מאמין בטוהר כוונותיו או בקיומה של אגנדה כלשהי שמטרתה להיטיב עם העם. מכיוון שכך אני בעד רשימת ליכוד קטנה ככל האפשר (אם כי מכיר בכך שכנראה עדיין בשלטון), ועם זאת איכותית ברמת ההון האנושי, ליברלית, מתורבתת ומונעת רצון טוב עד כמה שאפשר, בגלל ההשפעה שתהיה לרשימה במשרדי הממשלה ובכנסת. כל זה לא גורע מאומה מזכותי להצביע לבלד או לזהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2016 1:23 am 
Sophomore

ואגב, ראובן, הלוגיקה שלך כושלת לדעתי בהנחה המובנית שחזן-מזוז-רגב-כפיים מזיקים לליכוד אלקטורלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2016 3:19 pm 
Junior

ראובן כתב:
זה לא סנטימנט משונה בכלל. אני נגד התפקדות של סוסים טרויאנים, אבל ברור לי שאם הייתי מתפקד בצורה הזו, הייתי מצביע למועמדים כמה שיותר גרועים כדי להזיק אלקטורלית לליכוד. בטח שלא הייתי מצביע לאיזה מועמד ליברלי שיאפשר לליכוד להתהדר בעלה תאנה כזה או אחר שיסתיר את שאר הרשימה.

לא חושב שהרבה אנשים מסתכלים על המקום ה-X ברשימה (יהיה X מרחק אפסילון קטן כרצונך ממספר המנדטים הממוצע החזוי למפלגה בסקרים), לפני שהם מצביעים.
אם להגיד שמצביעים לפי המקום הראשון זה דרסטי מידי, אז אני אגיד שמצביעים לפי החמישה הראשונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 15, 2016 5:00 pm 
מנהל פורום

אני מסכים שנותנים למקומות הראשונים משקל דרסטי מדי (לדעתי ההיגיון היה אמור להיות הפוך, ובד"כ אני לפני שאני מצביע בודק את המועמדים במקומות המתנדנדים), אבל מצד שני גם לא נכון להגיד שאין שום משמעות למיקום ברשימה. גם צריך לזכור שכבר כמה מערכות בחירות שהליכוד ממש לא פורח אלקטורלית, ומה שהציל אותו במערכת הבחירות האחרונה היה פניקה פשוטה שהשמאל עומד לנצח. אני כן חושב שיש לאיכות הרשימה אפקט אלקטורלי מצטבר, ובכלל אני חושב שצריך להיזהר מציניות בנוסח "לא משנה מה יקרה, ביבי ינצח" או שלל דברים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 288 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 52 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה