sir charles כתב:
קודם כל, אני ממש מצטער על ההערה האגבית שלי לגבי משעור כי מאז כ-70% מהתגובות התייחסו בעיקר לזה (ותודה לראי שהסית את הדיון).
דניאל כתב:
sir charles כתב:
להשאיר: אוחיון, שגב
להעיף: מקל, אלכסנדר, יבזורי
מתנדנדים: לנדסברג, פניני
להחתים: דאוסן, משעור, קולשוב
אתה מציע להביא שלושה סמול פורוורד ישראלים, ואולי אפילו להשאיר את פניני ולנדסברג שגם משחקים לרוב בעמדה 3?!
קולשוב עושה מספרים יפים אבל במכללה זניחה יחסית. בקיץ שיחק בישראל ב' ולא היה מהמובילים, כרגע לדעתי רחוק מהרמה של מכבי.
את מקל והחוזה הכבד שלו יהיה למכבי קשה לשחרר. לדעתי הם יעדיפו להביא רכז זר ולהשאיר גם את אוחיון וגם את מקל (כמו השנה, רק שבמקום סילי להביא מישהו שהוא לגמרי 1, ולא 1-2).
דוסון יכול לשחק 2-3, משעור 3-4 וקולשוב יכול גם לתת דקות כגארד והבאתי אותו כאופציה בלבד במידה ולא מצליחים להחתים את שון ולנדסברג עוזב.
לנדסברג מתנדנד מבחינתי והשארה שלו תלויה באם דוסון מגיע או לא. פניני חיוני עדיין בליגה ומביא קליעה ניסיון ומנהיגות (וגם הוא 3-4). הייתי גם משאיר אותו כקפטן.
מה הרעיון בלהביא רכז זר ועדיין להשאיר גם את אוחיון וגם את מקל? מקל לא מתאים באישיות להיות רכז שלישי, ואני דוקא חושב שהזר הנוסף לאירופה כן צריך להיות סילי כזה כי אין בנמצא גארד הגנתי ישראלי מתאים ואלא אם מחליפים את גאודלוק ב-2 יותר הגנתי יצטרכו זר נוסף שיכול להגן על מספרי 2 באפקטיביות.
לדעתי לדוסון יהיה קשה לשחק 2 באירופה, הקליעה שלו ממש לא ברמה הזו. אני בכלל לא בטוח שהוא עולה על לנדסברג. בכל מקרה, זה נראה שלמכבי יהיו בשנה הבאה שוב 3 זרים בעמדות 3-4, ויחד עם לנדסברג/דוסון, פניני ומשעור זה פשוט פקק בעמדה 3, מה עוד שפניני ומשעור הם לא ממש שחקנים לעמדה 4 באירופה. בכלל, מעניין אם מכבי תלמד מהשנה ולא תבנה שוב קבוצה של 15 שחקנים כשהאחרונים שבהם פשוט לא רלוונטיים לאירופה אבל עדיין נוגסים בתקציב. אני די בטוח שמשעור וקולשוב לא רלוונטיים (עדיין) לאירופה, ויש לי גם ספק משמעותי על דוסון, שבינתיים העונה לא התקדם בכלל ואפילו הלך אחורה.
לגבי מקל - כמו שכתבתי, לדעתי פשוט יהיה קשה לשחרר אותו בגלל החוזה (קראתי שיש לו סעיף פיצוי על שחרור, אבל לא בטוח אם זה נכון). מה שהתכוונתי הוא שגם אם בסוף נשארים עם שניהם עדיין צריך להביא שחקן זר שיהיה הרכז המוביל, וסילי לא מתאים כי הוא לא באמת רכז והאמת גם לא מספיק בכיר.