סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 04, 2024 10:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 2:39 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אני יודע שמוקדם אבל פשוט לא נראה שהקבוצה הזאת הולכת לאנשהו. אם אחרי ההפסד במשחק הפתיחה למילאנו כתבתי שנהניתי מהמשחק יותר מברוב הניצחונות שהיו בעונה שעברה, אז זה הגיע למצב שממש לא בא לי לראות את 2 המשחקים הקרובים (מישהו באמת חושב שמכבי תצא עם ניצחון עד סוף הסיבוב?) צסקא הולכת לאכול אותנו ובלאט לא יצליח להוריד את החיוך מהפרצוף בזמן שהטורקים ינקנקו אותנו (בגאצקיס פחות יחייך כשיבין לקראת מה הוא נכנס).

נתחיל עם השלד הישראלי. אין מה לעשות, בעתיד הנראה לעין הישראלים במכבי צריכים להיות בעיקר פועלים שחורים (עם יוצא דופן אחד שנגיע אליו).
זה לא אומר שצריך להחתים את ניצן חנוכי אבל זה כן אומר שהישראלים חייבים להיות בעלי פיזיות ואתלטיות ברמה אירופית, ז"א חסל סדר יבזורי ופניני.

להשאיר: אוחיון, שגב
להעיף: מקל, אלכסנדר, יבזורי
מתנדנדים: לנדסברג, פניני
להחתים: דאוסן, משעור, קולשוב

מבין שני הרכזים הישראלים זה די ברור שאוחיון יותר מתאים לאייש את עמדת הרכז המחליף. הוא כבר כמה שנים בקבוצה, הוא לוחם, הוא מגן יותר טוב ובעיקר הוא מבין את המקום שלו בניגוד למקל שכנראה אף פעם לא יבין ועדיף לו לחזור להיות ראש לשועלים.
התלבטתי קצת אם לקחת בחשבון את בר טימור אבל אני לא יודע כמה הוא עדיף על פני יוגב אם בכלל. מלבד גילו הצעיר וחדירה יותר טובה אני לא רואה סיבה להחליף אחד בשני וזה לא שהוא מרשים במיוחד ביורוקאפ.

לגבי המתנדנדים, את פניני הייתי אולי משאיר כגיבוי לליגה שם הוא עדיין יכול לתרום עם הקליעה וחכמת המשחק שלו, אבל בשביל היורוליג הוא פשוט לא רלוונטי יותר.
לנדסברג זה מקרה יותר מסובך. כבר 3 עונות זה נראה שהנה הוא פורץ (בקדם העונה הוא היה מצוין ונראה שאפילו שיפר את ההגנה והמסירה) אבל כל פעם מגיעה פציעה נוספת שמוציאה אותו מהרוטציה. כנראה שהבחור פשוט עשוי מזכוכית. בליגה הוא בהחלט תורם ויש מצב שהוא הסקורר הישראלי הטוב ביותר כשהוא בריא, אבל מישהו פה יכול להיזכר במשחק אחד חשוב שבו הוא נתן תצוגה? הוא כבר 5 עונות במכבי ואני לא מצליח לזכור משחק אחד ויחיד ביורוליג או משחק קובע בפלייאוף שבו הוא הביא למכבי ניצחון. נוסיף על זה את הסלידה שלי מההגנה ואינטליגנציית המשחק שלו ואולי הגיע הזמן לחתוך.
הבעיה היא שמי שאמור יהיה להחליף אותו (דאוסן) בינתיים נותן עונה רעה ופצועה ולא נראה שהוא בעצמו איש ברזל. בנוסף הוא כנראה שוב ירצה לנסות את מחנות המנש בקיץ ומכבי יצטרכו לחכות לו ובינתיים לנדסברג יחתום בי-ם. ממש אין לי בעיה שי-ם יקחו ממכבי עוד שחקן רך שחושב רק התקפה אבל מבחינת הליגה לנדסברג הוא game changer.
לגבי יבזורי ואלכסנדר לא צריך להכביר במילים. יבזורי יחזור לשחק בקבוצה עם פחות ציפיות ואלכסנדר יחזור לכוכב האם שלו.

עוד הייתי מוסיף את כארם משעור, שמלבד זה שהגיע הזמן שיהיה שחקן ערבי במכבי, נראה לי שכבר היום הוא יכול לתרום בהגנה ובריבאונד ברמת היורוליג בעיקר שהוא מוכיח השנה שהוא יכול לשחק בעמדה 3.
והייתי לוקח בחשבון גם את איגור קולשוב מהמכללות במידה ולא ירצה להשלים 4 שנים ברייס. אתלט מצוין ששיפר השנה מאוד את הקליעה מבחוץ.

אז השלד הישראלי יהיה: אוחיון, דאוסן, משעור, שגב (ופניני?) שזה מספיק בהחלט. כולם מלבד גיא אתלטים טובים עד מצוינים, כולם מלבד דאוסן מגנים טובים ומתאימים להיות שחקנים משלימים. אז דאוסן יקבל את דקות הכוכבות שלו בליגה ואם ישפר את ההגנה אז גם באירופה.
בנוסף כל אחד מהם יכול לנוע בין עמדות - יוגב 1-2, דאוסן 2-3, משעור 3-4 ושגב 4-5. החיסרון העיקרי בהרכב הזה שאף אחד מהם אינו קלע 3 יציב.

את השלד הזה צריך להקיף ב-6 זרים שישחקו ברוטציה בליגה (2 סנטרים ואחד בכל שאר העמדות) ועוד גארד זר נוסף רק לאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 2:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא מבין את המשפט "הגיע הזמן שיהיה שחקן ערבי במכבי". מעבר לעניין הפרקטי - אפשר לחשוב כמה שחקנים ערבים הסתובבו בשתי הליגות העליונות לאורך השנים - מה קשור?
הגיע הזמן שיהיו שחקנים טובים במכבי, ערבים, יהודים, או הוטנטוטים. אם כארם משעור מספיק טוב בשביל מכבי, הדת שלו או הלאומיות שלו לא צריכות לשנות דבר - לא לעצור אותו כמובן, וגם לא לתת לו שום פריבילגיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 3:11 pm 
Freshman

דאוסן ומשעור במקום לנדסברג ופניני?
זה מתכון להחליש את מכבי ולהפוך אותה סופית לעוד קבוצה

לנדסברג שחקן בכמה רמות מעל דאוסן
לנדסברג קלעי ברמות הגבוהות של אירופה, דאוסן קלעי רע גם בליגה ואם תשים אותו ביורוליג הוא לא קולע שלשה

פניני למרות הגיל והפציעה והעובדה שאף פעם לא היה המקצוען הכי גדול
הוא שחקן שאיכשהו מזדקן טוב במרכאות כנראה כי לא היה אף פעם אתלט במיוחד
נכון שהשנה הוא משום מה מצוין בליגה וגרוע באירופה
עדיין כשחקן משלים עם הקליעה והחכמה והניסיון הוא יותר טוב ברמות הגבוהות מדאוסן

לדאוסן אין קליעה ואין הגנה ובטח שאין לו את החכמה והניסיון של פניני
הייתי אולי מביא את משעור כי הוא בנוי להיות משלים אבל דאוסן זה במכבי זה כישלון צפוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 3:49 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
לא מבין את המשפט "הגיע הזמן שיהיה שחקן ערבי במכבי". מעבר לעניין הפרקטי - אפשר לחשוב כמה שחקנים ערבים הסתובבו בשתי הליגות העליונות לאורך השנים - מה קשור?
הגיע הזמן שיהיו שחקנים טובים במכבי, ערבים, יהודים, או הוטנטוטים. אם כארם משעור מספיק טוב בשביל מכבי, הדת שלו או הלאומיות שלו לא צריכות לשנות דבר - לא לעצור אותו כמובן, וגם לא לתת לו שום פריבילגיה.

לא התכוונתי שיביאו אותו רק בגלל שהוא ערבי אבל סתם זה יהיה נחמד ואולי יעודד עוד צעירים מהמגזר להיכנס לתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 3:52 pm 
Hall of Famer

משעור הוא הערבי השני בתולדות הליגה העליונה לא? (אחרי ריפעת ח'יידר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 3:54 pm 
Junior

ערבי רשום בסגל?

בהפועל ירושלים לבדה היו לפחות שניים שאני זוכר (מוסא באשיר ועיסא כאמל)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:00 pm 
Hall of Famer

וואלה?
טוב, אז חידשת לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:05 pm 
Senior

טוב, נחכה שאורן80 יבוא ויכריע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:16 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זינגר כתב:
דאוסן ומשעור במקום לנדסברג ופניני?
זה מתכון להחליש את מכבי ולהפוך אותה סופית לעוד קבוצה

לנדסברג שחקן בכמה רמות מעל דאוסן
לנדסברג קלעי ברמות הגבוהות של אירופה, דאוסן קלעי רע גם בליגה ואם תשים אותו ביורוליג הוא לא קולע שלשה

פניני למרות הגיל והפציעה והעובדה שאף פעם לא היה המקצוען הכי גדול
הוא שחקן שאיכשהו מזדקן טוב במרכאות כנראה כי לא היה אף פעם אתלט במיוחד
נכון שהשנה הוא משום מה מצוין בליגה וגרוע באירופה
עדיין כשחקן משלים עם הקליעה והחכמה והניסיון הוא יותר טוב ברמות הגבוהות מדאוסן

לדאוסן אין קליעה ואין הגנה ובטח שאין לו את החכמה והניסיון של פניני
הייתי אולי מביא את משעור כי הוא בנוי להיות משלים אבל דאוסן זה במכבי זה כישלון צפוי

אתה רציני?
אני מדבר על היורוליג לא הליגה.
לנדסברג קלעי ברמות הגבוהות של אירופה - באמת? באמת באמת?
ב-77 משחקי יורוליג הוא מחזיק בממוצע של 5.5 נק' ו-33% מ-3. אם מוסיפים את 6 משחקי היורוקאפ אז ממוצע הנקודות עולה ל-5.7 והאחוזים מ-3 יורדים ל-31%. ולא מדובר פה על שחקן כמו קארול שרודפים אחריו בחסימות ויוצאים על כל קליעה שלו אלא שחקן שעומד חופשי רוב הזמן ומתעקש להחטיא תמיד את השלשות החשובות. 5 שנים הוא במכבי. תביא לי משחק אחד שאתה זוכר שהוא הביא מהפך מהספסל. אחד!
לדאוסן אין קליעה ואין הגנה ובטח שאין לו את החכמה והניסיון של פניני - מה פשר ההשוואה לפניני פתאום? אז הוא יותר חכם ובעל ניסיון אבל לא מסוגל לעבור אף שחקן בכדרור. את דאוסן צריך להשוות ללנדסברג. היתרון היחידי שאני רואה שיש לאחרון זו קליעה נקייה יותר. דאוסן אתלט טוב יותר ויותר אקספלוסיבי, צעיר יותר (בשלוש שנים) ומראה גרף שיפור בניגוד לסילבן שדי עומד במקום כבר כמה שנים והוא גם ריבאונדר יותר טוב. הוא אמנם כרגע מגן מחורבן באותה מידה אבל לפחות הוא יודע לחסום. ובעיקר יש לו יותר awareness. השליטה שלו בכדור לא מושלמת והוא מאבד כדורים אבל אתה לא תראה אותו בכל משחק עושה צעדים בקבלת הכדור במתפרצת או דורך על קו החוץ כמו שסילבן נוהג לעשות.
לגבי פניני אתה רושם נכון שהשנה הוא משום מה מצוין בליגה וגרוע באירופה - הסיבה שהוא גרוע באירופה היא כמו שכתבתי כבר כמה פעמים - הוא פחות אתלטי מגבר ממוצע בן 40! אז בליגה עם הגנות הפח שלנו הוא מגיע לזריקות חופשיות אבל באירופה הוא פשוט לא מצליח להשתחרר לזריקה, להגן על מישהו באופן שלא כולל מכות לאשכים או לתפוס ריבאונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:33 pm 
Sophomore

מסכים לגבי לנדסברג לעומת דוסון, לחלוטין החלפה לא משתלמת לנדסברג וכבר כתבתי על זה הוא שוטר וסקורר בלאט ניסה לעשות ממנו משהו שהוא לא ומאז זה פשוט נתפס.
דוסון צריך כדור לידיים וצריך התקפה דרכו כדי לייצר נקודות.
משעור כנ"ל כמו דוסון, זליקוביץ חזר והופ המספרים ירדו, כשמדברים על פועלים הם לא דוגמאות טובות, הם כן הכישרונות הבולטים וזו כבר סיבה אחרת להביא אותם, דוסון גם לא משתלם כלכלית הוא יותר החתמה בסגנון יבזורי.
קולשוב מעט חשוד בעיני מבחינת כישרון, בגלל העובדה שהוא בוגר מרוב היריבים שלו במכללות, אבל דווקא בגלל זה הוא כן יכול להתאים להרחבת הסגל.
אני מתקשה לראות את בר טימור עוזב את הפועל ירושלים, בכלל אני חושב שרוב הישראלים ינועו בין הקבוצות רק בכיוון את, הפועל ירושלים תשלם למי שהיא צריכה ותחתים את מי שמכבי ת"א לא צריכה.

לגבי פניני ואוחיון אין שאלה בכלל, ובקיץ דווקא חשבתי שהם גמורים וצריכים ללכת.
את פניני הייתי סוגר עד סוף הקריירה, בהחלט "מזדקן טוב".

לגבי את מי להביא, הייתי חושב על תומר גינת שיודע לעלות טוב מהספסל, בקיץ חשבתי שהפועל ירושלים חייבת אותו ואת קולשוב.
יפתח זיו הוא בהחלט אופציה להגדלת הרוטציה בליגה, יכול להתפתח ליורש של אוחיון.
את הסגל הישראלי הייתי סוגר עם קאמבק של אלכס טיוס.
זוסמן לא בתמונה? סביר שהוא יהיה חלק מהסגל בעונה הבאה.

פניני, אוחיון, שגב, לנדסברג, טיוס, זוסמן ו2 מבין קולשוב/גינת/זיו, שאר הכסף לזרים.
חסר שם אולי ישראלי נוסף מוביל עם מנהיגות שיכול לקחת עליו , אבל זה מצב הישראלים היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:38 pm 
Sophomore

אה וכן, אני בהחלט חושב שהישראלים צריכים להיות סייד קיק ביורוליג ואין טעם להשקיע כסף על ישראלים במחשבה שהם שיכולים לעלות בחמישיה במשחק יורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:38 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא התכוונתי שיביאו אותו רק בגלל שהוא ערבי אבל סתם זה יהיה נחמד ואולי יעודד עוד צעירים מהמגזר להיכנס לתחום.

זאת לא סיבה להביא אותו.

גם לא "הגיע הזמן שיהיה שחקן ערבי במכבי". כמו שכבר ראית, בכל תולדות הליגה היו עד עכשיו שחקנים ערבים בכמות שאפשר לספור על יד אחת, ובדרך כלל הם היו נערי פוסטר. זה לא שהייתה איזו מגמה במכבי (או בקבוצות אחרות) להדיר אותם...
אם יש שחקן שהוא מספיק טוב, הדת שלו או הלאומיות שלו לא צריכה להיות אפילו קמצוץ של שיקול זניח. לא בעד ולא נגד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 4:50 pm 
Hall of Famer

מה זה חשוב בדיוק מי יבוא במקום מי .
הרי סביר מאוד שמקל , יבזורי ואלכסנדר ( שני האחרונים אגב אפילו לא מצליחים לתרום כלום השנה ברמת הליגה הישראלית - עם ממוצע מדד של 1 לראשון ו-2 לשני ... ) יעזבו ובמקומם צריך להביא כמה שחקנים .
דאוסן ומשעור אלו כמובן השמות המתבקשים ביותר , לצד טיוס ומתאזרחים נוספים ( הוואל ושות' ) .
עמדה 3 למשל יכולה להיות מאוישת רק ע"י סמית ( ביורוליג בלבד ) , לנדסברג ודאוסן/משעור . ככה "חוסכים זר" ( לעומת השנה ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 20, 2016 11:19 pm 
Junior

שחקנים מהמגזר ששיחקו בליגת העל, לפי שלומי פרי:

ניזהר דאהי - שיחק במכבי נתניה בעונת 87/88

רפעת (רפי חיידר) - שיחק במכבי חיפה ארבע עונות בין 1990 ל-1993 ועונה נוספת ב-99/00. בסך הכל שיחק חמש עונות בהן קלע 220 נקודות

מוסא באשיר - שיחק בהפועל ירושלים בעונת 97/98

עיסא כאמל - שיחק בהפועל ירושלים בעונת 01/02

עדל מאטא - שיחק בגליל עליון בעונת 02/03

בעונת 12/13 שיחק בהפועל חולון עומאר וותאד שנולד בארצות הברית למשפחת ערבית ישראלית

http://sports.walla.co.il/item/2876895

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 1:05 am 
Hall of Famer

ובקיצור, חוץ ממשעור כולם היו נערי פוסטר, אולי למעט חיידר שהיה חצי נער פוסטר. זה לא מספיק מסה כדי להגיד שהגיע הזמן שיהיה ערבי במכבי. בוא נתחיל מזה שיהיה יותר מערבי אחד משמעותי בליגה כולה. זה לא שהיה פה איזה שחקן ערבי ראוי, וזה לא שמכבי היא בית"ר כדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 11:05 am 
Junior

sir charles כתב:

אתה מציע להביא שלושה סמול פורוורד ישראלים, ואולי אפילו להשאיר את פניני ולנדסברג שגם משחקים לרוב בעמדה 3?!
קולשוב עושה מספרים יפים אבל במכללה זניחה יחסית. בקיץ שיחק בישראל ב' ולא היה מהמובילים, כרגע לדעתי רחוק מהרמה של מכבי.
את מקל והחוזה הכבד שלו יהיה למכבי קשה לשחרר. לדעתי הם יעדיפו להביא רכז זר ולהשאיר גם את אוחיון וגם את מקל (כמו השנה, רק שבמקום סילי להביא מישהו שהוא לגמרי 1, ולא 1-2).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 11:22 am 
Hall of Famer

חלק מההחלטות על הישראלים יושפעו ( או לפחות אמורות להיות מושפעות ) מזהות שהזרים שיישארו / יגיעו .
דווין סמית עם חוזה לעונה הבאה אאל"ט , ואני חושב שזה יהיה צעד חכם להשאיר את סילי ואייברסון למשל ( וכמובן מילר , אבל זה סיפור אחר ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 12:01 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
ובקיצור, חוץ ממשעור כולם היו נערי פוסטר, אולי למעט חיידר שהיה חצי נער פוסטר. זה לא מספיק מסה כדי להגיד שהגיע הזמן שיהיה ערבי במכבי. בוא נתחיל מזה שיהיה יותר מערבי אחד משמעותי בליגה כולה. זה לא שהיה פה איזה שחקן ערבי ראוי, וזה לא שמכבי היא בית"ר כדורגל.

רפי חיידר לא היה נער פוסטר... שחקן 7-8-9 כזה אבל שחקן רוטציה... אין סטטיסטיקה של דקות מהתקופה הזו אבל זוכר היטב וגם בדקתי באתר המנהלת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 12:19 pm 
Senior

הדיון על הערבים משונה משהו (אני ער לכך שהוא התחיל מהערה חצי רצינית)
אני מצדי בהחלט חושב שהגיע הזמן שיהיה במכבי שחקן ממוצא כורדי עם שם פרטי כמו של עץ כי כזה עוד לא היה (ואגב, מאז ימי ארואסטי לא היה גם ג'ינג'י מתולתל, גוד כמה שהם חסרים לי!!1)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 12:39 pm 
Hall of Famer

juror13 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

רפי חיידר לא היה נער פוסטר... שחקן 7-8-9 כזה אבל שחקן רוטציה... אין סטטיסטיקה של דקות מהתקופה הזו אבל זוכר היטב וגם בדקתי באתר המנהלת

ממה שאני זוכר, לפחות בעונות הראשונות, הוא היה שחקן 9-10 ברוטציה ובלא מעט משחקים כלל לא שיחק. אולי בעונות היותר מאוחרות זה השתנה.

תומר כתב:
אני מצדי בהחלט חושב שהגיע הזמן שיהיה במכבי שחקן ממוצא כורדי עם שם פרטי כמו של עץ כי כזה עוד לא היה (ואגב, מאז ימי ארואסטי לא היה גם ג'ינג'י מתולתל, גוד כמה שהם חסרים לי!!1)

לא לא, יש גבול. ערבים כן, ג'ינג'ים מתולתלים לא. מכבי טהורה לעד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 12:39 pm 
Junior

תומר כתב:

אז שיביאו ערבי ג׳ינג׳י שגם יהיה מתולתל וכל הבעיות שלך יפתרו :lol:

וברצינות, אין שום סיבה להביא שחקן ערבי רק בגלל שהוא ערבי, אבל באותה מידה אין שום סיבה להתנגד לשחקן ערבי רק כי הוא ערבי.

ואפרופו האזכור של מוסא באשיר ששיחק בהפועל, אחרי כן הוא שיחק כמה שנים טובות בירדן, כולל בנבחרת ואחרי כן עבר לשחק גם בליגה הפלשתינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 1:26 pm 
Junior

נכון. בצבא היינו צורכים הרבה כדורסל ירדני (לא מבחירה) והוא באמת היה מככב שם. והיה גם סיפור שצ׳ורצ׳יץ נתן לו סטירה באימון וגרם לו לבכות. והת׳רד הזה הוא ביי פאר רגע השיא שלו בתקשורת הישראלית...

אגב, אם לחזור לנושא הת׳רד המקורי, לאו ווסטרמן הוא גם שם שמכבי/הפועל צריכות לכוון אליו בעיניי. נותן בינתיים עונה סולידית פלוס של 10 נק׳, 5 אס׳ ו4 ריב׳ למשחק בז׳לגיריס. בשנתון של בר טימור, רק שתי רמות מעליו, מקבל לא מעט קרדיט משאראס השנה, שבטוח גם מוסיף לו איכויות וכמובן, בונוס - יהודי כשר שאמור להיות זכאי לאזרחות מיידית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 1:34 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קודם כל, אני ממש מצטער על ההערה האגבית שלי לגבי משעור כי מאז כ-70% מהתגובות התייחסו בעיקר לזה (ותודה לראי שהסית את הדיון).
דניאל כתב:
sir charles כתב:

אתה מציע להביא שלושה סמול פורוורד ישראלים, ואולי אפילו להשאיר את פניני ולנדסברג שגם משחקים לרוב בעמדה 3?!
קולשוב עושה מספרים יפים אבל במכללה זניחה יחסית. בקיץ שיחק בישראל ב' ולא היה מהמובילים, כרגע לדעתי רחוק מהרמה של מכבי.
את מקל והחוזה הכבד שלו יהיה למכבי קשה לשחרר. לדעתי הם יעדיפו להביא רכז זר ולהשאיר גם את אוחיון וגם את מקל (כמו השנה, רק שבמקום סילי להביא מישהו שהוא לגמרי 1, ולא 1-2).

דוסון יכול לשחק 2-3, משעור 3-4 וקולשוב יכול גם לתת דקות כגארד והבאתי אותו כאופציה בלבד במידה ולא מצליחים להחתים את שון ולנדסברג עוזב.
לנדסברג מתנדנד מבחינתי והשארה שלו תלויה באם דוסון מגיע או לא. פניני חיוני עדיין בליגה ומביא קליעה ניסיון ומנהיגות (וגם הוא 3-4). הייתי גם משאיר אותו כקפטן.

מה הרעיון בלהביא רכז זר ועדיין להשאיר גם את אוחיון וגם את מקל? מקל לא מתאים באישיות להיות רכז שלישי, ואני דוקא חושב שהזר הנוסף לאירופה כן צריך להיות סילי כזה כי אין בנמצא גארד הגנתי ישראלי מתאים ואלא אם מחליפים את גאודלוק ב-2 יותר הגנתי יצטרכו זר נוסף שיכול להגן על מספרי 2 באפקטיביות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 1:57 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
juror13 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ממה שאני זוכר, לפחות בעונות הראשונות, הוא היה שחקן 9-10 ברוטציה ובלא מעט משחקים כלל לא שיחק. אולי בעונות היותר מאוחרות זה השתנה.

מעטים שחקני הפוסטר שנשארים 4 שנים רצוף... וגם באתר המנהלת רואים את כמות הנקודות שלו
ב-1992 חיידר זרק 60 פעמים ל-2 , 11 ל-3 ו-19 עונשין. לא ממש נער פוסטר. מסכים שהוא לא היה שחקן משמעותי מדי, ובטח לא היה לו מה לחפש בת"א
אבל לא בדיוק פוסטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 21, 2016 2:25 pm 
Junior

sir charles כתב:
קודם כל, אני ממש מצטער על ההערה האגבית שלי לגבי משעור כי מאז כ-70% מהתגובות התייחסו בעיקר לזה (ותודה לראי שהסית את הדיון).
דניאל כתב:
sir charles כתב:

דוסון יכול לשחק 2-3, משעור 3-4 וקולשוב יכול גם לתת דקות כגארד והבאתי אותו כאופציה בלבד במידה ולא מצליחים להחתים את שון ולנדסברג עוזב.
לנדסברג מתנדנד מבחינתי והשארה שלו תלויה באם דוסון מגיע או לא. פניני חיוני עדיין בליגה ומביא קליעה ניסיון ומנהיגות (וגם הוא 3-4). הייתי גם משאיר אותו כקפטן.

מה הרעיון בלהביא רכז זר ועדיין להשאיר גם את אוחיון וגם את מקל? מקל לא מתאים באישיות להיות רכז שלישי, ואני דוקא חושב שהזר הנוסף לאירופה כן צריך להיות סילי כזה כי אין בנמצא גארד הגנתי ישראלי מתאים ואלא אם מחליפים את גאודלוק ב-2 יותר הגנתי יצטרכו זר נוסף שיכול להגן על מספרי 2 באפקטיביות.

לדעתי לדוסון יהיה קשה לשחק 2 באירופה, הקליעה שלו ממש לא ברמה הזו. אני בכלל לא בטוח שהוא עולה על לנדסברג. בכל מקרה, זה נראה שלמכבי יהיו בשנה הבאה שוב 3 זרים בעמדות 3-4, ויחד עם לנדסברג/דוסון, פניני ומשעור זה פשוט פקק בעמדה 3, מה עוד שפניני ומשעור הם לא ממש שחקנים לעמדה 4 באירופה. בכלל, מעניין אם מכבי תלמד מהשנה ולא תבנה שוב קבוצה של 15 שחקנים כשהאחרונים שבהם פשוט לא רלוונטיים לאירופה אבל עדיין נוגסים בתקציב. אני די בטוח שמשעור וקולשוב לא רלוונטיים (עדיין) לאירופה, ויש לי גם ספק משמעותי על דוסון, שבינתיים העונה לא התקדם בכלל ואפילו הלך אחורה.

לגבי מקל - כמו שכתבתי, לדעתי פשוט יהיה קשה לשחרר אותו בגלל החוזה (קראתי שיש לו סעיף פיצוי על שחרור, אבל לא בטוח אם זה נכון). מה שהתכוונתי הוא שגם אם בסוף נשארים עם שניהם עדיין צריך להביא שחקן זר שיהיה הרכז המוביל, וסילי לא מתאים כי הוא לא באמת רכז והאמת גם לא מספיק בכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה