סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:09 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:00 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:02 pm 
Hall of Famer

אני גם לא חושב שזה נובע מאנטישמיות. זה שהם צבועים רצח? ברור. אבל זו צביעות קלאסית בעולם הדפלומטיה והפוליטיקה הבינ"ל, לאוו דווקא בגלל אנטישמיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:02 pm 
Hall of Famer

אז נישאר חלוקים.
אגב, אנטישמיות. שניים מחברי הטובים הם אנטישמים לטנטיים. כלומר, כאלה שהם אחלה אנשים ומאד אוהבים אותי ואני אוהב אותם והכל. אבל לפעמים נפלטת להם אמירה אנטישמית כזאת או אחרת. זה קורה המון עם דרום אמריקאים ועם מזרח אירופאים, אבל לא רק.
דווקא בתור מישהו שגר בחו"ל, אין לי ספק שהאנטישמיות רחבה הרבה יותר משישראלים היו רוצים לחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:11 pm 
Sophomore

sheky כתב:
למעשה אתה מציע שלילת אזרחות אוטומטית ל300,000 אלף איש? (לפי ויקיפדיה זה מספר האנשים באיזור המשולש)

שלילת אזרחות זו האפשרות האידאלית, אך למרבה הצער אינה ישימה בעליל. במסגרת המציאות, האפשרות הטובה ביותר היא להשאיר את מעמדם החוקי והאזרחי של תושבי המשולש, שאוחדו עם אחיהם הפלסטינים (להלן יקראו "המאוחדים") - כשהיה ולהשאיר את אזרחותם בתוקף.

אם כך, מה בכל זאת יוצא לנו מחילופי שטחים?

1. ראשית כל, יצרת חציצה בינינו ובין המאוחדים. הם כמובן יוכלו להיכנס לשטחי ישראל, אך יצטרכו לעמוד בפניי מכשול מסוים, הגם שאינו גדול במיוחד. למשל לעבור דרך מעבר גבול ולא מאיפה שמתחשק להם.

2. אכן, בהינתן שחוק האזרחות יישאר כשהיה, אזי שצאצאי המאוחדים (להלן יקראו "הצאצאים") זכאים לאזרחות. אממה, במקום "להתחדש" אוטומטית מידי שנה בעוד, נניח, 50,000 (כמספר הלידות השנתי במגזר שאני זורק לאוויר) אזרחים ערבים, אז במצב החדש, מן הסתם, רבים מאותם צאצאים לא יפעלו לממש את זכותם לקבלת אזרחות, בין מאי ידיעת החוק ובין מחוסר עניין.

3. כאן מגיעה הבשורה הגדולה. ילדיהם של הצאצאים אינם זכאים לאזרחות, כל זמן שאינם נולדו בישראל. והיות שאותם שטחים כבר אינם חלק ממדינת ישראל, אזי שמאות אלפי צאצי צאצאים, נכדיהם וניניהם, לא יקבלו לעולם אזרחות ישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:27 pm 
Junior

פאפאלוקס כתב:
שלילת אזרחות זו האפשרות האידאלית, אך למרבה הצער אינה ישימה בעליל. במסגרת המציאות, האפשרות הטובה ביותר היא להשאיר את מעמדם החוקי והאזרחי של תושבי המשולש, שאוחדו עם אחיהם הפלסטינים (להלן יקראו "המאוחדים") - כשהיה ולהשאיר את אזרחותם בתוקף.

אם כך, מה בכל זאת יוצא לנו מחילופי שטחים?

1. ראשית כל, יצרת חציצה בינינו ובין המאוחדים. הם כמובן יוכלו להיכנס לשטחי ישראל, אך יצטרכו לעמוד בפניי מכשול מסוים, הגם שאינו גדול במיוחד. למשל לעבור דרך מעבר גבול ולא מאיפה שמתחשק להם.

2. אכן, בהינתן שחוק האזרחות יישאר כשהיה, אזי שצאצאי המאוחדים (להלן יקראו "הצאצאים") זכאים לאזרחות. אממה, במקום "להתחדש" אוטומטית מידי שנה בעוד, נניח, 50,000 (כמספר הלידות השנתי במגזר שאני זורק לאוויר) אזרחים ערבים, אז במצב החדש, מן הסתם, רבים מאותם צאצאים לא יפעלו לממש את זכותם לקבלת אזרחות, בין מאי ידיעת החוק ובין מחוסר עניין.

3. כאן מגיעה הבשורה הגדולה. ילדיהם של הצאצאים אינם זכאים לאזרחות, כל זמן שאינם נולדו בישראל. והיות שאותם שטחים כבר אינם חלק ממדינת ישראל, אזי שמאות אלפי צאצי צאצאים, נכדיהם וניניהם, לא יקבלו לעולם אזרחות ישראלית.

אני לא מצליח להבין מבחינה פרקטית איך זה ייעשה.

א) מבחינה חוקית אני לא רואה איך אתה יכול להגיד לקבוצה גדולה של אזרחים שמעכשיו הם לא גרים יותר בארץ אלא גר במדינה אחרת. אני די בטוח שנהיה מחויבים לתת לכל מי שהבית שלו עובר לצד הפלסטיני מגורים אלטרנטיבים בארץ (כמו שעושים למפוני היהודים).

ב) קשה לי להאמין שאנשים עם אזרחות ישראלית יוותרו עליה בשבילהם (או בשביל ילדהם) מהסיבה הפשוטה שזה כנראה המקום הכי טוב במזרח התיכון לחיות בו ולכן תמיד טוב שיש לך אזרחות נוספת (ראה ערך מלאאא ישראלים עם דרכון זר).

ג) שאלה טכנית שאני באמת לא יודע - אם לסבא שלי הייתה אזרחות במדינה מסוימת ולאבא שלי אין אז לי אין יכולת לקבל אזרחות גם כן? זה לא מה שעשו עכשיו עם הרבה צאצאים של מגורשי ספרד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:30 pm 
Hall of Famer

א. יכול להיות שאתה לא תהיה מחויב, כי אתה לא הורס לו את הבית (כמו שעושים למפונים יהודים).
ג. תלוי בחוקים של כל מדינה ומדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:38 pm 
Hall of Famer

אני אזרח סלובקי בגלל סבי, אך אמא שלי שנולדה שם לעולם לא טרחה להוציא אזרחות עבורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 12:43 pm 
Sophomore

שקי,

1. אז תיתן פיצוי מסויים אם צריך. למרות שאני רואה הבדלים עצומים בין המקרים והם שהמדינה היא זו ששלחה מתיישבים לגור בהתנחלויות ולפיכך מחובתה לדאוג להם במקרה של פינוי. מאידך, הכפרים הערבים היו שם תמיד. בנוסף, למפונים יהודים אין את האפשרות להחליט שהם נשארים בבתיהם בעוד שבמצב של חילופי שטחים האזרחים הערביים נשארים עם כל הרכוש שלהם.

2. לא אמרתי שאנשים עם אזרחות ישראלית יוותרו על האזרחות שלהם. אמרתי שרבים מהצאצאים שלהם לא יפעלו לממש את זכאותם לאזרחות ישראלית, בין מאי ידיעה ובין מחוסר עניין (לעניין זה, יש הרבה מאוד ערבים במזרח ירושלים שלא מממשים את זכותם לאזרחות ישראלית חרף היתרונות שאתה מציין). הרי אם אני יהודי שחי בארה"ב אני לא מקבל אזרחות אוטומטית מעצם קיומי בעולם, אלא אני צריך לעשות צעד אקטיבי לצורך קבלת האזרחות. בדומה, סביר להניח שרבים מהצאצאים לא יפעלו אקטיבית לקבל אזרחות ישראלית.

3. אני לא יודע מה המצב החוקי במדינות העולם. אבל במדינת ישראל האפשרות של שאינם יהודים לקבל אזרחות היא מכוח לידה. כלומר שאדם שאחד מהוריו הוא ישראלי, זכאי לאזרחות ישראלית, אם נולד בישראל. אם אדם זה ייוולד מחוץ לישראל, הוא עדיין יהיה זכאי לאזרחות ישראלית, אך אם יוליד ילדים מחוץ לישראל, ילדיו לא יהיו זכאים לאזרחות ישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:03 pm 
Sophomore

העניין הזה של המדינה שלחה את המתנחלים לשטחים נכון למספר אלפים בודדים של אנשים בעפרה בית אל וגוש עציון.
זה בוודאי לא נכון ל 98% מתושבי אריאל, לישובים חצי חוקיים כמו שילה רחלים פסגות וכדומה, לכל יישובי הצמודי קרקע כמו טלמון נילי ואיזור ברקן ולכל היישובים הלא חוקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:05 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
ההחלטה בפני עצמה היא הגיונית צודקת ונכונה.
ועדיין, בלי להכנס בדיוק לתפקודו הכולל של האו"ם זה ברור שהחלטות כאלה מתקבלות רק בנסיון להכריח את ישראל לעשות דברים, אין למשל החלטת או"ם על הפסקת ההסתה הפלשטינית או הפסקת התמיכה במשפחות טרוריסטים או שינוי תוכנית הלימודים בבתי הספר.

למעשה, בהחלטה 2334 מדובר בין השאר בדיוק על הדברים האלו-הפסקת האלימות וההסתה לאלימות כולל אזכור מפורש של כך שכוחות הרשות הפלסטינית חייבים להלחם בטרור ואיסור על תמיכה בטרור, פרובוקציות והסתה.

קצת ארוך, אבל זה הנוסח הרשמי של ההחלטה, מציע לכל מי שמביע עליה דעה לחיוב או לשלילה לקרוא אותה בעיון קודם:

ציטוט:
Resolution

The full text of resolution 2334 (2016) reads as follows:

“The Security Council,

“Reaffirming its relevant resolutions, including resolutions 242 (1967), 338 (1973), 446 (1979), 452 (1979), 465 (1980), 476 (1980), 478 (1980), 1397 (2002), 1515 (2003), and 1850 (2008),

“Guided by the purposes and principles of the Charter of the United Nations, and reaffirming, inter alia, the inadmissibility of the acquisition of territory by force,

“Reaffirming the obligation of Israel, the occupying Power, to abide scrupulously by its legal obligations and responsibilities under the Fourth Geneva Convention relative to the Protection of Civilian Persons in Time of War, of 12 August 1949, and recalling the advisory opinion rendered on 9 July 2004 by the International Court of Justice,

“Condemning all measures aimed at altering the demographic composition, character and status of the Palestinian Territory occupied since 1967, including East Jerusalem, including, inter alia, the construction and expansion of settlements, transfer of Israeli settlers, confiscation of land, demolition of homes and displacement of Palestinian civilians, in violation of international humanitarian law and relevant resolutions,

“Expressing grave concern that continuing Israeli settlement activities are dangerously imperilling the viability of the two-State solution based on the 1967 lines,

“Recalling the obligation under the Quartet Roadmap, endorsed by its resolution 1515 (2003), for a freeze by Israel of all settlement activity, including “natural growth”, and the dismantlement of all settlement outposts erected since March 2001,

“Recalling also the obligation under the Quartet roadmap for the Palestinian Authority Security Forces to maintain effective operations aimed at confronting all those engaged in terror and dismantling terrorist capabilities, including the confiscation of illegal weapons,

“Condemning all acts of violence against civilians, including acts of terror, as well as all acts of provocation, incitement and destruction,

“Reiterating its vision of a region where two democratic States, Israel and Palestine, live side by side in peace within secure and recognized borders,

“Stressing that the status quo is not sustainable and that significant steps, consistent with the transition contemplated by prior agreements, are urgently needed in order to (i) stabilize the situation and to reverse negative trends on the ground, which are steadily eroding the two-State solution and entrenching a one-State reality, and (ii) to create the conditions for successful final status negotiations and for advancing the two-State solution through those negotiations and on the ground,

“1. Reaffirms that the establishment by Israel of settlements in the Palestinian territory occupied since 1967, including East Jerusalem, has no legal validity and constitutes a flagrant violation under international law and a major obstacle to the achievement of the two-State solution and a just, lasting and comprehensive peace;

“2. Reiterates its demand that Israel immediately and completely cease all settlement activities in the occupied Palestinian territory, including East Jerusalem, and that it fully respect all of its legal obligations in this regard;

“3. Underlines that it will not recognize any changes to the 4 June 1967 lines, including with regard to Jerusalem, other than those agreed by the parties through negotiations;

“4. Stresses that the cessation of all Israeli settlement activities is essential for salvaging the two-State solution, and calls for affirmative steps to be taken immediately to reverse the negative trends on the ground that are imperilling the two-State solution;

“5. Calls upon all States, bearing in mind paragraph 1 of this resolution, to distinguish, in their relevant dealings, between the territory of the State of Israel and the territories occupied since 1967;

“6. Calls for immediate steps to prevent all acts of violence against civilians, including acts of terror, as well as all acts of provocation and destruction, calls for accountability in this regard, and calls for compliance with obligations under international law for the strengthening of ongoing efforts to combat terrorism, including through existing security coordination, and to clearly condemn all acts of terrorism;

“7. Calls upon both parties to act on the basis of international law, including international humanitarian law, and their previous agreements and obligations, to observe calm and restraint, and to refrain from provocative actions, incitement and inflammatory rhetoric, with the aim, inter alia, of de-escalating the situation on the ground, rebuilding trust and confidence, demonstrating through policies and actions a genuine commitment to the two-State solution, and creating the conditions necessary for promoting peace;

“8. Calls upon all parties to continue, in the interest of the promotion of peace and security, to exert collective efforts to launch credible negotiations on all final status issues in the Middle East peace process and within the time frame specified by the Quartet in its statement of 21 September 2010;

“9. Urges in this regard the intensification and acceleration of international and regional diplomatic efforts and support aimed at achieving, without delay a comprehensive, just and lasting peace in the Middle East on the basis of the relevant United Nations resolutions, the Madrid terms of reference, including the principle of land for peace, the Arab Peace Initiative and the Quartet Roadmap and an end to the Israeli occupation that began in 1967; and underscores in this regard the importance of the ongoing efforts to advance the Arab Peace Initiative, the initiative of France for the convening of an international peace conference, the recent efforts of the Quartet, as well as the efforts of Egypt and the Russian Federation;

“10. Confirms its determination to support the parties throughout the negotiations and in the implementation of an agreement;

“11. Reaffirms its determination to examine practical ways and means to secure the full implementation of its relevant resolutions;

“12. Requests the Secretary-General to report to the Council every three months on the implementation of the provisions of the present resolution;

“13. Decides to remain seized of the matter.”

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:10 pm 
Sophomore

yoya כתב:
העניין הזה של המדינה שלחה את המתנחלים לשטחים נכון למספר אלפים בודדים של אנשים בעפרה בית אל וגוש עציון.
זה בוודאי לא נכון ל 98% מתושבי אריאל, לישובים חצי חוקיים כמו שילה רחלים פסגות וכדומה, לכל יישובי הצמודי קרקע כמו טלמון נילי ואיזור ברקן ולכל היישובים הלא חוקיים.

הצחקת אותי. המדינה אמנם "שלחה" כמה אלפיי מתנחלים בודדים בתחילת מפעל ההתנחלות, אבל בעצם העובדה שהיא אישרה ועודדה בנייה במקומות כמו אריאל, היא למעשה יצרה מצג שרבים הסתמכו עליו, וכתוצאה מכך נהרו לשם. לכן המשמעות היא אחת - היא מחוייבת להם. בדיוק כמו שאם היא מאשרת ומעודדת קבלנים לבנות בנגב למשל, ומסיבות שונות היא מחליטה לפתע לעצור את הפרוייקט - היא חייבת לפצות את הקבלנים.
ואני לא מדבר על ישובים לא חוקיים שהמדינה מתנגדת להתיישבות בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:22 pm 
Sophomore

המדינה גם מקיימת ומפרסמת מפעל הגרלה בשם פיס. האם היא מעודדת את התושבים להמר ומחוייבת להם ?

סתם ניטפוק, לפי ה spell checker של OUTLOOK כותבים imperiling עם L אחד ולא שניים כמו שמופיע בפעמיים בהחלטת האו"ם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:27 pm 
Sophomore

השוואה משעשעת שאני אפילו לא מתכוון להתחיל לענות לה כי היא מהווה עלבון לי ויותר מכך, לזה שהגה אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:30 pm 
Sophomore

אני מנחש שאתה לא עונה דווקא כי זו השוואה מצויינת שאין לך תשובה עליה.
כל בר דעת יודע שבהימורים הסיכוי להפסיד הוא גדול וכל בר דעת יודע שאם אתה מתיישב בשטח כבוש סופך להיות מפונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:33 pm 
Sophomore

אז צר לי, המסקנה שאליה הגעת די תואמת את רמת ההשוואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:46 pm 
Sophomore

נו אל תהיה כזה, תן טיעון הגיוני אחד לפחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 1:54 pm 
Sophomore

רוני עדיין אין פה סימטריה. למשל יש פה קריאה למדינות העולם לעשות פעולות אקטיביות כדי להבדיל בין מדינת ישראל לשטחים
ואין קריאה לפעולה אקטיבית נגד גורמים שלא מגנים את הטרור ברשות הפלשטינית, למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 2:33 pm 
Hall of Famer

אני לא רואה שום סיבה שמדינות אחרות יתייחסו לשטחי יהודה ושומרון באותו אופן שבו הם מתייחסים לשאר חלקי מדינת ישראל כשמדינת ישראל עצמה לא עושה את זה, נראה לי די בסיסי. אם ישראל רוצה שמדינות העולם יתייחסו לשטחי יהודה ושומרון באותו אופן, אדרבה, שתתכבד ותספח אותם, תחיל עליהם את החוק הישראלי ותמצא פתרון לתושבים הפלסטיניים שנמצאים בהם. אתה לא יכול לאחוז במקל משני קצותיו, מצד אחד להגיד שיהודה ושומרון לא שייכים לך כדי שלא תצטרך להתמודד עם האחריות למיליון וחצי-שני מיליון פלסטינים שגרים שם ומצד שני לדרוש מהעולם כולו שיתייחס לשטח הזה כחלק לגיטימי ממדינת ישראל, זה אולי נראה לנו נורמלי, אבל זה לא ממש.

אני מסכים שיש כאן צביעות ביחס של מועצת הביטחון של האו"ם כלפי ישראל, אבל מה לעשות שאין לה שום כוח מול, נניח, סין ורוסיה שעושות דברים לא פחות (ואולי יותר) גרועים? לישראל אין ממש כוח לתקן את האו"ם או את מועצת הביטחון, אבל ההחלטה הספציפית הזו היא בסך הכל החלטה די סבירה, זה שהתרגלנו לחיים הטובים שבהם ארה"ב מטילה וטו על כל החלטה שמבקרת את ישראל זה דבר אחד, אבל בסופו של דבר, אם אנחנו לא עושים צעדים אקטיביים כדי לפתור את הסכסוך הזה באיזושהי דרך, ונתניהו לא עשה כלום בנידון בשנים האחרונות, צריך להבין שאם נמשיך לא לעשות אפילו מראית עין של ניסיון לפתור את המצב, הגב הזה יגמר וזה מה שקרה בהצבעה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 3:13 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אני לא רואה שום סיבה שמדינות אחרות יתייחסו לשטחי יהודה ושומרון באותו אופן שבו הם מתייחסים לשאר חלקי מדינת ישראל כשמדינת ישראל עצמה לא עושה את זה, נראה לי די בסיסי. אם ישראל רוצה שמדינות העולם יתייחסו לשטחי יהודה ושומרון באותו אופן, אדרבה, שתתכבד ותספח אותם, תחיל עליהם את החוק הישראלי ותמצא פתרון לתושבים הפלסטיניים שנמצאים בהם. אתה לא יכול לאחוז במקל משני קצותיו, מצד אחד להגיד שיהודה ושומרון לא שייכים לך כדי שלא תצטרך להתמודד עם האחריות למיליון וחצי-שני מיליון פלסטינים שגרים שם ומצד שני לדרוש מהעולם כולו שיתייחס לשטח הזה כחלק לגיטימי ממדינת ישראל, זה אולי נראה לנו נורמלי, אבל זה לא ממש.

האמת שגם אם מחר בבוקר נספח את השטח הם לא ייתחסו לזה אותו דברף בדיוק כמו לרמה"ג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 3:29 pm 
Sophomore

yoya כתב:
נו אל תהיה כזה, תן טיעון הגיוני אחד לפחות

יאללה, בגלל שביקשת יפה אענה בקצרה (למרות שברור לי שאצטער על כך).

אין שום דרך להשוות בין הגרלה, בה כל המשתתפים יודעים כי זכייתם תלויה אך ביד הגורל, לבין מצג ו/או הבטחה שהמדינה מציגה בפנייך, שבעטיים הסתמכת עליה.
הדוגמא שלך יכלה להיות רלוונטית במצב אבסורדי לחלוטין בו המדינה תעודד אזרחים למלא טפסי לוטו תוך הבטחה לזכייה או לחילופין לפיצוי במקרה של אי זכייה (למשל החזר על הכרטיס). המציאות כמובן רחוקה מכך. להבדיל, תמיכה בהתנחלויות וגורל ההתיישבות בשטחים אלה הן בשליטתה המלאה של המדינה. המדינה השקיעה ומשקיעה מיליארדים בפיתוח תשתיות ובאכלוס התנחלויות. יתרה מכך, המדינה מצהירה בריש גלי כי "אנחנו כאן כדי להישאר" והבניה במזרח ירושלים מתרחשת על רקע ססמאות בלתי פוסקות כדוגמאת "ירושלים המאוחדת בירת ישראל לנצח נצחים!!". כל אלה, בין היתר, יוצרים בצדק רב מצג עליו מסתמכים המתיישבים באופן מובהק, לפיו המדינה שלחה אותם לשם כדי להישאר שם. בנוסף, גם כשמדברים על "ויתורים כואבים" (שהם תמיד מאוד עמומים וגבולותיהם לא ברורים) תמיד דואגים להוסיף שאלו שיפגעו מכך יקבלו חלופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 3:34 pm 
Hall of Famer

מתי הייתה הפעם האחרונה שבה האו"ם או מועצת הביטחון התייחסו לרמה"ג בהחלטות שלהם? לדעתי רמת הגולן כבר די הרבה זמן שלא נמצאת על סדר היום שם, בטח ובטח מאז שלמשטר הסורי יש בעיות קצת יותר דחופות. לגבי סיפוח של יהודה ושומרון, יש שתי אפשרויות, הראשונה והלא סבירה היא שזה יעשה מתוך הסכמה של הפלסטינים (תוך כדי אזרוח של התושבים הפלסטיניים או מציאת פתרון עבורם במדינה אחרת), ואז לאו"ם לא תהיה שום בעיה ולא תתקבל שום החלטה כנגד ישראל. האפשרות השנייה היא שזה יעשה אל מול התנגדות של הפלסטינים ואז מועצת הביטחון תכנס בנו הרבה יותר חזק ממה שהיא עושה עכשיו, ודי בצדק אם לומר את האמת.

ופאפאלוקאס, המדינה בהחלט מעודדת אזרחים להשתתף בהגרלות, גם הטוטו וגם הלוטו מפרסמים כל הזמן את התרומה שלהם לקהילה, בין אם במימון מתקני ספורט, במימון מרכזי פיס, בתי חולים וכן הלאה. תכלס, אפשר להגיד שהגרלות בחסות המדינה היא סוג של מס התנדבותי וככל שאתה מהמר יותר, כך אתה בעצם משלם יותר מס לקידום כל עניין שהטוטו או הלוטו חפצים ביקרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 3:39 pm 
Sophomore

rony כתב:
ופאפאלוקאס, המדינה בהחלט מעודדת אזרחים להשתתף בהגרלות, גם הטוטו וגם הלוטו מפרסמים כל הזמן את התרומה שלהם לקהילה, בין אם במימון מתקני ספורט, במימון מרכזי פיס, בתי חולים וכן הלאה. תכלס, אפשר להגיד שהגרלות בחסות המדינה היא סוג של מס התנדבותי וככל שאתה מהמר יותר, כך אתה בעצם משלם יותר מס לקידום כל עניין שהטוטו או הלוטו חפצים ביקרו.

אכן מעודדת, אך מעולם מעולם מעולם לא הבטיחה לך שתזכה או הבטיחה פיצוי במקרה של אי זכייה. הגרלה זו הגרלה, ומי שלוקח בה חלק יודע שגורל השקלים שהושקעו ברכישת הכרטיס נתון ליד הגורל בלבד ולא לפעולה כזו או אחרת שהמדינה תעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 3:54 pm 
Hall of Famer

אם כבר הולכים מכות על הנושא הפלסטיני יש לי תהיה שמנקרת לי זמן רב.
למה האמריקאים בעד מדינה פלסטינית?
קל להעריך ששקט ויציבות זה לא יוסיף. לפחות לא בטווח הקצר או הבינוני.
למה הם לא לוחצים עלינו לספח ולאזרח? מציונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 4:06 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אם כבר הולכים מכות על הנושא הפלסטיני יש לי תהיה שמנקרת לי זמן רב.
למה האמריקאים בעד מדינה פלסטינית?
קל להעריך ששקט ויציבות זה לא יוסיף. לפחות לא בטווח הקצר או הבינוני.
למה הם לא לוחצים עלינו לספח ולאזרח? מציונות?

כי לספח 1.5-2 מיליון פלסטינים למדינת ישראל בניגוד לרצונם (או לכל הפחות-בניגוד לרצון של ההנהגה שלהם וכנראה שגם בניגוד לרצון של רוב התושבים הפלסטינים עצמם) יהיה כנראה הרבה יותר גרוע לשקט וליציבות באזור מאשר תרחיש של מדינה פלסטינית, וזה מבלי להיות מאלו שחושבים שמדינה פלסטינית תפתור את כל צרותינו במחי חתימה על נייר. מועמר קדאפי, אגב, היה מבולטי התומכים של הפתרון הזה ואפילו הציע לקרוא למדינה החדשה ישראטין (או משהו בסגנון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 4:43 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
מתי הייתה הפעם האחרונה שבה האו"ם או מועצת הביטחון התייחסו לרמה"ג בהחלטות שלהם? לדעתי רמת הגולן כבר די הרבה זמן שלא נמצאת על סדר היום שם, בטח ובטח מאז שלמשטר הסורי יש בעיות קצת יותר דחופות.

אתה צודק.
זה עדיין לא סותר את העובדה שאף אחד בעולם לא מכיר בשלטון שלך שם, למרות הסיפוח ב-1981...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], יואי ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: