סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 5:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מדויק להגיד שרמת הגולן סופחה, ישראל החילה עליה את החוק הישראלי במקום ממשל צבאי (כמו שקיים ביהודה ושומרון). בכל מקרה, יש הבדלים משמעותיים וברורים בין רמת הגולן ליהודה ושומרון, הסיפוח של רמת הגולן אמנם יצר משבר רציני ביחסים הבינלאומיים שלה, גם עם ארה"ב, אבל הוא לא השאיר מיליון וחצי תושבים תחת שלטון שלא מקובל עליהם והם מתנגדים לו, מן הסתם זה מצב מתמשך שהרבה פחות מפריע לעולם מאשר סיפוח ישראלי של הגדה בניגוד לרצונם של הפלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 5:56 pm 
Hall of Famer

ועדיין, גם אם לא נתפלפל במונח סיפוח או לא, וגם למרות ששם אין שום בעיה כמו שיש ביו"ש עם אזרחים חסרי זכויות (הדרוזים ברמה"ג ברובם ויתרו על קבלת אזרחות ישראלית, אם כי בשנתיים האחרונות יש גידול בכך), עדיין בעולם עושים הפרדה בין ישראל "הקטנה" לבין השלטון שלה ברמה"ג...במילים אחרות: רוצה לומר שעניין האזרחים בלי זכויות/עם זכויות הוא לא הנקודה היחידה שקובעת אם העולם יסתכל על השלטון שלך שם כמו שהוא מסתכל על השלטון שלך בחיפה. יש הרבה שיקולים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 6:19 pm 
Hall of Famer

הנקודה העיקרית היא האם יש מישהו שמערער על הריבונות שלך בשטח, ברמה"ג יש את סוריה שטוענת לבעלות על השטח, ביו"ש יש את הפלסטינים, אם תגיע איתם להבנות על סיפוח, אז לא יהיה מי שטוען לריבונות על השטח והסיפוח יהיה מקובל בכל העולם. ברור שבעולם עושים הפרדה בין ישראל לבין רמת הגולן, אבל מכיוון שסוריה לא ממש לוחצת על העניין בשנים האחרונות ומכיוון שאין שם מיליון וחצי תושבים חסרי אזרחות (יותר לכיוון ה-20,000, שזה ממש כלום, וכולם מוגדרים תושבי קבע ויכולים לקבל אזרחות אם ירצו), אז אף אחד לא טורח לעשות מזה עניין גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 8:01 pm 
Hall of Famer

ברור שלא טורחים לעשות עניין גדול, לא טענתי אחרת.
הנקודה הבסיסית שלי היא שהעולם מכיר או לא מכיר בשטח מסוים לא אם אתה מחיל את החוק הישראלי שם/מספח. הוא יכיר בזה בגלל סיבות אחרות, אם וכאשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 8:31 pm 
Hall of Famer

אבל אני לא טענתי שאם ישראל תספח את השטח היא צריכה לצפות שכל העולם יכיר בזה באותו רגע בלי שום בעיות, אני טענתי שישראל לא יכולה לצפות שהעולם יכיר בלגיטימיות של השליטה שלה בגדה אם היא עצמה לא טורחת לספח את השטח הזה. הסיפוח, במקרה הזה, הוא תנאי הכרחי (כי אם אתה לא טוען שהשטח שלך ולוקח עליו אחריות, אל תצפה שמישהו אחר יעשה את זה), לא תנאי מספק (כי לא מספיק שישראל תטען לבעלות ותיקח אחריות על השטח כדי שהעולם יכיר בזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 27, 2016 9:49 pm 
Hall of Famer

אוקיי, ברור. אני רק המשכתי הלאה ואמרתי שגם אם ישראל תספח את זה, זה לא יזיז לאף אחד בעולם במ"מ לגביי לגיטימיות השלטון שלנו שם...
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 28, 2016 1:35 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
החלטה עצובה. אובמה וקרי מחפשים לגזור קופון על חשבון חייהם של מיליוני אנשים במשך כל הקדנציה שלהם. הם כבר עשו את זה באביב הערבי, כשהפילו את קדאפי ומובארכ, קידמו את הטרור של דאע"ש והאלימו דום כנגד השימוש בחומר כימי בסוריה. אז לקראת הסוף הם מבצעים מחטף במטרה לקבל פרס נובל לשלום, ואין כמו ארץ הקודש כדי לשמש שפן ניסויים. אין לי ספק שהיוזם העיקרי של הסיפור הזה הוא קרי. אובמה את שלו כבר עשה, ולדעתי הוא פחות מונע מאידיאולוגיה ויותר מנקמה אישית בביבי על הנאום בקונגרס והקשרים עם טראמפ.

לא ברור לי איך העסק עובד בארה"ב. אובמה יכול לעשות מה שבזין שלו כל עוד הוא נשיא? נניח, להפיל פצצה גרעינית על צפון קוריאה. הוא יכול להחליט על זה ביום האחרון לתפקיד? נראה לי תמוה.

וברוח הדברים, קרי מחליט לצאת בנאום עם ה"אני מאמין" שלו לגבי הסכסוך. הבנתם? בנאדם שקיבל מנדט לטפל בסכסוך במשך 4 שנים לא עשה בפועל כלום, ועכשיו שהתפקיד שלו הוא אוטוטו פוסט-מורטם, הוא עושה ניסיון נואש אחרון לגרום עוד יותר נזק ממה שהוא כבר גרם. מזכיר לי כמו שהביאו את גודס כפרשן ל-ONE שבוע אחרי שפוטר כדי לפרשן את המשחקים של מכבי ומה צריך לעשות בסגל. תודה לאל שהבנאדם לא נבחר לנשיאות ארה"ב.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 9:22 am 
Junior

אם מתנתקים לרגע משיקולים של אידיאולוגיה וארץ אבותינו וכו' (שיקולים שאני אישית מאמין בהם בכל מאודי) - עושה רושם שהויכוח הוא פשוט בשאלה מה שוקל יותר: השטח או האוכלוסיה? רוצה לומר האם עדיף לספח את השטחים ולבלוע את גלולת 2 מיליון הפלסטינים או להיפך, לתת להם מדינה בלב השטח אבל לא אזרחות במדינה שלנו.
מה שגורם לי לתהות בקול, איך אף אחד (למעט רוני וגם זה בסוגריים ובדרך אגב) לא מדבר על הפיתרון של פייגלין - טרנספר מרצון.
דהיינו: כל משפחה שתרצה לעזוב ולהתחיל את החיים שלה במדינה שלישית תקבל חבילת סיוע נדיבה ומפנקת - וביוש.
אפשר לדון בפרטי הישימות של התכנית (כמה נדיב יהיה הסיוע, האם יש מדינות שלישיות כאלה ומה יצא להן מזה, האם יש מסה קריטית של פלסטינים שיאמצו את ההצעה וכו') אבל מעניין אותי לדעת האם מהבחינה העקרונית יש מישהו שחושב שהתכנית רעב ולמה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 10:06 am 
Hall of Famer

rony כתב:
אבימאל כתב:
אם כבר הולכים מכות על הנושא הפלסטיני יש לי תהיה שמנקרת לי זמן רב.
למה האמריקאים בעד מדינה פלסטינית?
קל להעריך ששקט ויציבות זה לא יוסיף. לפחות לא בטווח הקצר או הבינוני.
למה הם לא לוחצים עלינו לספח ולאזרח? מציונות?

כי לספח 1.5-2 מיליון פלסטינים למדינת ישראל בניגוד לרצונם (או לכל הפחות-בניגוד לרצון של ההנהגה שלהם וכנראה שגם בניגוד לרצון של רוב התושבים הפלסטינים עצמם) יהיה כנראה הרבה יותר גרוע לשקט וליציבות באזור מאשר תרחיש של מדינה פלסטינית, וזה מבלי להיות מאלו שחושבים שמדינה פלסטינית תפתור את כל צרותינו במחי חתימה על נייר. מועמר קדאפי, אגב, היה מבולטי התומכים של הפתרון הזה ואפילו הציע לקרוא למדינה החדשה ישראטין (או משהו בסגנון).

לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.
מזרח ירושליים (שבתוך הגדר) הוא מקום של הרבה יותר יציבות מרצועת עזה.
אני מבין את הסיבה להתנגד לסיפוח מטעמים דמוגרפים ועתיד הציונות, אבל יציבות? די ברור לי שתהיה יותר.
אגב גם ברחובות רמאללה הביאו כמה וכמה קולות של צעירים שמעדפים תעודות כחולות על שללטון הרשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 10:27 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
אם מתנתקים לרגע משיקולים של אידיאולוגיה וארץ אבותינו וכו' (שיקולים שאני אישית מאמין בהם בכל מאודי) - עושה רושם שהויכוח הוא פשוט בשאלה מה שוקל יותר: השטח או האוכלוסיה? רוצה לומר האם עדיף לספח את השטחים ולבלוע את גלולת 2 מיליון הפלסטינים או להיפך, לתת להם מדינה בלב השטח אבל לא אזרחות במדינה שלנו.
מה שגורם לי לתהות בקול, איך אף אחד (למעט רוני וגם זה בסוגריים ובדרך אגב) לא מדבר על הפיתרון של פייגלין - טרנספר מרצון.
דהיינו: כל משפחה שתרצה לעזוב ולהתחיל את החיים שלה במדינה שלישית תקבל חבילת סיוע נדיבה ומפנקת - וביוש.
אפשר לדון בפרטי הישימות של התכנית (כמה נדיב יהיה הסיוע, האם יש מדינות שלישיות כאלה ומה יצא להן מזה, האם יש מסה קריטית של פלסטינים שיאמצו את ההצעה וכו') אבל מעניין אותי לדעת האם מהבחינה העקרונית יש מישהו שחושב שהתכנית רעב ולמה.

באופן עקרוני אני בעד כל תכנית שתביא לכאן שלום, אבל אני פשוט חושב שהתכנית של פייגלין לא מעשית.

נניח שיש מיליון וחצי פלסטינים בגדה (שזה הנתון הכי שמרני שמצאתי, הרוב מדברים על איפשהו באיזור ה-2.5 מיליון), ונניח שאנחנו רוצים להעביר לא את כולם, רק חצי מהם, 750,000 אנשים, ובוא נגיד שמדובר, בהערכה מאוד שמרנית, ב-150,000 בתי אב, בכמה אתה חושב שתצטרך לפצות כל בית אב? גם אם אנחנו מדברים על סכום יחסית קטן של 100,000$ לכל בית אב, אנחנו מדברים כאן על 15 מיליארד דולר, שזה קצת יותר מכל תקציב הביטחון השנתי של ישראל.

אם אנחנו מדברים על הערכה קצת פחות שמרנית, נניח משהו שבין חצי מיליון למיליון דולר לבית אב או שאנחנו מדברים על כמות יותר גדולה של בתי אב, נניח 250,000, אנחנו כבר מגיעים כאן לסכומים דימיוניים לגמרי שלא ברור מאיפה הם מגיעים. מעבר לזה, צריך גם למצוא מדינה שתסכים לקלוט כמות כזו של פליטים, באקלים שקיים היום, קשה לי מאוד לראות את זה קורה.

אה כן, וזה עוד בכלל לפני שנכנסו לשאלה כמה מהפלסטינים בגדה בכלל יהיו מוכנים לכזה סידור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 11:10 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

צוד כתב:

לדעתי ברור שעדיף לתת להם מדינה ולא אזרחות. אתה באמת רוצה עוד 1.5-2.5 מיליון פלסטינאים עם זכות הצבעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 12:49 pm 
Hall of Famer

רוני,אתה רציני?
15 מיליארד דולר לפתרון הסכסוך זה כסף קטן.
והברירה צוד היא בין מדינה חמושה ועוינת בגבולות 67 לבין תוספת של 2 מיליון אזרחים ערבים.חלקם עוינים.
לי ברור שהאופציה השניה יותר יציבה בטווח הקצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 1:02 pm 
Hall of Famer

15 מיליארד זו הערכה מאוד מאוד שמרנית, אני מניח שבמציאות מדובר בסכומים שגדולים פי כמה, כי גם כמות התושבים הפלסטינים כנראה גדולה יותר וגם הפיצוי למשפחה יהי משמעותית גבוה יותר מ-100,000$. בכל מקרה, אלו רק עלויות ישירות, אני מניח שהעלויות הנלוות לכל הסיפור הזה יכולות להקפיץ את הסכום הזה הרבה יותר גבוה למעלה, רק מנהלת שתארגן את כל הפרוצדורה הזו, הובלות של רכוש וכן הלאה, אלו לא סכומים ריאלים, גם 15 מיליארד יהיה כקשה מאוד לגייס לדעתי, אם נחנו מדברים, נניח, על 50-100 מיליארד, זה בכלל הזוי. ושוב, גם זה אם נצא מתוך הנחה שכמות מספיק משמעותית של פלסטינים מוכנה להגר תמורת פיצוי כספי של כמה מאות אלפי דולרים ושיש בכלל מדינות שמוכנות לקלוט אותם, הנחות בכלל לא מובנות מאליהן.

עכשיו זה רק חלק אחד, נניח שפינית מכאן מיליון מתוך מיליון וחצי הפלסטינים שבגדה (שוב-הנחה מאוד מאוד אופטימית, גם מבחינת כמות הפלסטינים שנמצאת בגדה וגם מבחינת אחוז שיסכימו לעבור), עדיין נשארו לך חצי מיליון, כשסביר להניח שאלו שישארו הם בדיוק הגורמים הכי בעייתיים מבחינתך, אלו שלא מוכנים להיפרד מהאדמה תמורת כסף, אלו שמוכנים להתאבד ולהרוג בשביל אל-אקצה, אז גם הוצאת עשרות או מאות מיליארדים וגם נתקעת כאן עם כמה מאות אלפי פנאטים שלא מתים עלייך בלשון המעטה, שאתה צריך לתת להם אזרחות או לפחות תושבות קבע ושעלולים להמשיך להילחם בך, אז גם הוצאת את הכסף ובסוף את הסכסוך לא בטוח שבאמת פתרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 1:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
רוני, אם תהייה אפשרות ריאלית לסיום הסכסוך במזרח התיכון בצורה הזו - אז גם בסכום שיהיה פי 10 ואפילו פי 100 מזה, ישתלם מאד לעולם שזה יקרה. ואז לא אתה תשלם את חלק הארי של הסכום.
הכסף זו לא הבעייה פה, אלא כמו שאמרת, הישימות של התכנית והאם הצד השני בכלל מוכן לקבל אותה במאסות גדולות מספיק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 1:34 pm 
Sophomore

לתת להם מדינה חד משמעית.
מעדיף להתמודד עם איום מבחוץ ולא עם סרטן מבפנים, ולמרבה הצער יש לנו מספיק מהסוג השני פה.

והפתרון שהציע פייגלין מגוחך, מטופש ולא ישים.

אגב, יש אופציה שלישית והיא שהמצב יישאר כמו שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 1:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
רוני, אם תהייה אפשרות ריאלית לסיום הסכסוך במזרח התיכון בצורה הזו - אז גם בסכום שיהיה פי 10 ואפילו פי 100 מזה, ישתלם מאד לעולם שזה יקרה. ואז לא אתה תשלם את חלק הארי של הסכום.
הכסף זו לא הבעייה פה, אלא כמו שאמרת, הישימות של התכנית והאם הצד השני בכלל מוכן לקבל אותה במאסות גדולות מספיק.

מסכים איתך לגמרי שהתכנית לא ישימה בעליל, אבל גם אם הייתה, אני לא חושב שהיה נמצא לה מימון בעשרות (או מאות) מיליארדי דולרים. סתם לצורך העניין, כל תקציב מדינת ישראל לשנה עומד על כ-90 מיליארד דולר לשנה וכל הסיוע האמריקאי לישראל (בהסכם החדש) עומד על 38 מיליארד דולר לעשור, לא רואה מאיפה מגרדים עכשיו אקסטרה 20-30-50 מיליארד דולר לתכנית שכזו, בטח ובטח כשבכלל לא ברור אם היא תסיים את הסכסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 29, 2016 2:26 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:

אני דווקא חושב שהתוכנית מאוד ישימה, ואפילו נוסתה בהצלחה בשנות השלושים של המאה הקודמת.
הכל תלוי כמובן בצד של המשוואה שלא ממש מדברים עליו - כדי שמישהו בכלל יסכים לקבל הצעה כזאת, צריך למרר לו את החיים מספיק כדי שזאת תהיה אופציה. למעשה, אנחנו כבר עושים את זה בהצטיינות יתרה וזה רק הולך ומשתכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 1:16 am 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

מסכים איתך לגמרי שהתכנית לא ישימה בעליל, אבל גם אם הייתה, אני לא חושב שהיה נמצא לה מימון בעשרות (או מאות) מיליארדי דולרים. סתם לצורך העניין, כל תקציב מדינת ישראל לשנה עומד על כ-90 מיליארד דולר לשנה וכל הסיוע האמריקאי לישראל (בהסכם החדש) עומד על 38 מיליארד דולר לעשור, לא רואה מאיפה מגרדים עכשיו אקסטרה 20-30-50 מיליארד דולר לתכנית שכזו, בטח ובטח כשבכלל לא ברור אם היא תסיים את הסכסוך.

תקציב מדינת ישראל (בתקציב שעכשיו עומד להצבעה) הוא יותר לכוון ה-120 מיליארד דולר.
עשרות מיליארדי דולרים, כשהסחורה היא שלום ישים בין ישראל לפלסטינים (כמובן בהנחה שהתוכנית ישימה) אני לא חושב שתהייה בעייה לגייס ממדינות המערב. זה לא איזה משהו בשמיים למדינות שהתקציב הכולל שלהן ביחד נמדד ביותר מ-10 טריליון דולר, ובהתחשב בסחורה ובתרומה שלה לכלכלה במזרח התיכון ובעולם בכלל - זה נו בריינר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 9:33 am 
Hall of Famer

תקציב ישראל לשנת 2016 היה 347.7 מיליארד שקל, תחלק ב-3.85 (שער הדולר כרגע) ותקבל 90 מיליארד, לא 120.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 11:00 am 
Hall of Famer

צודק, ראיתי במקום אחר מספר שהטעה אותי. אבל זה לא באמת רלוונטי, כי אם המתווה הזה יהיה ישים ומציאותי - לא אתה תממן אותו, או כמעט ולא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 11:59 am 
Hall of Famer

http://mof.gov.il/BudgetSite/statebudge ... Main_1.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 1:38 pm 
Hall of Famer

מה זה "ההוצאה לחישוב מגבלת ההוצאה"?
כי לפי ההוצאה נטו, לא באמת טעיתי. 450-460 מיליארד שקל, כלומר כ-115-120 מיליארד דולר.
אבל כאמור, ממילא לדיון על התכנית הזו זה לא באמת רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 2:20 pm 
Hall of Famer

לא ירדתי יותר מדי לפרטים אבל להבנתי, התקציב בנוי מ-3 חלקים:
1. תקציב בסיסי (מבוסס על תחזית "בסיסית" של הכנסות)
2. תקציב נוסף (מבוסס על הכנסות נוספות למקרה ה"אופטימי")
3. גירעון/מימון חיצוני

כלומר, "ההוצאה לצורך חישוב מגבלת ההוצאה", זה כנראה 1 או 1+2, ועל בסיס זה, מוסיפים את שיעור הגירעון וכך מחשבים את סך ההוצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 2:30 pm 
Junior

בערך כל העולם המערבי במשבר כלכלי אבל הם יקפצו בשביל לשים מעל מאה מיליארד דולר כדי לממן הסכם מפוקפק שלאף אחד לא ברור אם בכלל יעזור (כפי שרוני תיאר). sounds legit

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 30, 2016 2:42 pm 
Hall of Famer

ההפרש בין השתיים הוא בטח לא גירעון. זה בערך 30% ואף אחד לא בונה תקציב על 30% גירעון.

וכן, לדעתי הם ישקיעו סכומים של עשרות מיליארדים ואולי גם מעל 100, אם יגיעו למסקנה שהסחורה היא שלום ישים בין ישראל לפלסטינים - אם הוא יביא לשלום גם בין ישראל למדינות האחרות מסביב. התועלת הכלכלית שתצמח מהסכם כזה תועיל גם להן (למעשה אולי יותר אפילו מלנוגעות בדבר). כמובן, בהנחה שתוכנית כזו היא בכלל ישימה, ופה אני בספק - אבל אז בכלל לא נגיע לשאלה אם להשקיע בה או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: