עמוס לב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
בואו וספרו לי עוד על בעיות שהן רק, או כמעט רק, מנטליות.
בואו וספרו לי עוד כמה יתרונותיהם של שחקני מכבי עולים על חסרונותיהם.
ראי, אני יודע שאתה אוהב לחזור על מנטרה.
אבל באמת תסביר לי. התוצאה מול נס ציונה הייתה בגלל שהיכולת של השחקנים של מכבי שווה ליכולת של נס ציונה? זה מה שהם שווים? זה מה שהקבוצה הזאת מסוגלת לתת?
זה לא עניין שמעבר לכדורסל? השחקנים הללו, ברמת הכדורסל שהם מציגים היום, ללא שום גורמים נוספים, לא משחקים מספיק טוב בשביל לנצח בלי דרמה את הקבוצה מנס ציונה?
אני חושב שדווקא המשחק הזה מוכיח שהבעיות במכבי הן הרבה יותר מסתם קבוצה שלא נבנתה טוב, שחקנים שלא בכושר טוב (עם פציעות מסתוריות שכמובן רק רנטגן אחד פה בפורום ידע לעלות עליהם) או סתם ביכולת פחותה ממה שהשם שלהם אומר. גם עם כל זה היה נכון, המשחק מול נס ציונה היה צריך להסתיים ב-20 הפרש למכבי או סתם ב-11 מנומנם. יש פה בעיות מנטליות, יש פה בעיות אימון (11 שחקנים נרשמו, כולל הילד זלמנסון, 10 שיחקו, 9 קיבלו בין 15 ל-28 דקות, אלכסנדר קיבל מעל 7 דקות. זאת בעיית היררכיה בעיני, מה שראינו גם בויטוריה) ועוד ועוד.
עמוס, אבל זו עובדה. ברוב המכריע של משחקיה בליגה, למרות שהיא מובילה אותה, היא נראתה עלוב. למזלה שאר הליגה נראתה בדרך כלל יותר עלוב אפילו ממנה ולכן היא מובילה אותה איכשהו. אני יודע שקשה לקבל את זה, כי זה מכבי, כי זה 100 מיליון שקל, כי זה גאודלוק וזה ווימס וזה הישראלים שאמורים להיות הכי טובים, אבל עובדה. בסוף יש יכולת על המגרש.
אפשר לדבר על בעיות מנטליות, ובעיות אימון, ובנייה עקומה. הכל נכון. אבל אני חושב שאנשים עדיין חוטאים בחטא של שיפוט היכולת של שחקנים, בטח כאלה שהם שמות גדולים, במשקפיים ורודות שמבליטות יתר על המידה את יתרונותיהם (או לפחות כאלה שהיו להם פעם...) ומגמדת את חסרונותיהם.
אם החבר סוני ווימס לא מסוגל לעבור שחקן אפילו בליגה הישראלית, והיום מתברר שגם שחקן ליגה שנייה הוא לא מסוגל לעבור, זו לא בעיית אימון. זו בעייה של יכולת מקצועית של שחקן שהוערכה יתר על המידה. אם שחקנים ישראלים שמרוויחים כמעט מיליון דולר לעונה לא מביאים כמעט בכלל, ובאופן עקבי, תרומה שולית מעל שחקנים שמרוויחים עשירית מהם - זו בעייה של יכולת מקצועית שלהם. אם סנטר, שבמקרה היום דווקא לא שיחק, לא מסוגל לשמור על קונוס של החברה הלאומית לדרכים - אז זה מה שהוא מסוגל לעשות מקצועית. ואפשר לעבור כמעט שחקן שחקן ולראות את זה.
כן, יש גם בעיות מנטליות ושחקנים אדישים ו/או זורקים זין ו/או עם סף שבירה בגובה דשא. תוסיף את זה לרשימת חסרונותיהם שעולים על יתרונותיהם... עדיין זה הבסיס - פשוט יכולת מקצועית גרועה של שחקנים, אובייקטיבית. יחד עם התוספת שנתרמת על ידי מה שנראה כמו אופי מחורבן, כן, אבל הבסיס כולו רעוע.