סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 4:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 113 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 11:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם זאת הייתה החלטה של בלאט, אז זו הייתה החלטה הגיונית לגמרי. בחצי שנייה לסמוך על כך שההחטאה המכוונת תהיה כל כל מדוייקת כדי שמישהו יוכל לתת שם טיפ קטן...... סיכוי אפסי לחלוטין.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 11:29 am 
Hall of Famer

בפעם הראשונה מאז הגיע למכבי, יוגב אוחיון היה רשום למשחק יורוליג אך לא שותף כלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 11:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עופר האדום כתב:
אם זאת הייתה החלטה של בלאט, אז זו הייתה החלטה הגיונית לגמרי. בחצי שנייה לסמוך על כך שההחטאה המכוונת תהיה כל כל מדוייקת כדי שמישהו יוכל לתת שם טיפ קטן...... סיכוי אפסי לחלוטין.

אין לי ספק שזו הייתה החלטה של בלאט. לא מאמין שוונאמייקר הפר הוראה שלו במצב כזה, אני חושב שגם האינסטינקט של השחקן הוא להחטיא בכוונה ולנסות לנצח את המשחק. אם הוא בכל זאת קלע, זו הוראה של בלאט.

ובעיני זו לא החלטה הגיונית בכלל. דרושפאקה לא במצב שהיא יכולה לוותר על אפשרות לנצחון, עם כל הכבוד לאפשרות המאד קלושה של שוויון עם מכבי. היא כרגע מתנדנדת על סף ההצלבה, וכמה שלא נעים לומר, במצב שנוצר (5 קבוצות שניצחו במנורה) הפסד במנורה הוא כמו הפסד בית במאזן מול הקבוצות האחרות.
נגיד את זה ככה: מכבי היא ממש לא הבעייה של בלאט, הקבוצות האחרות כן. הסיכוי שהשמירה על ההפרש תהייה רבת משמעות (כלומר שמכבי תסיים בשוויון עם דרושפאקה, ודווקא זה יקבע את זהות העולה להצלבה) הוא פצפון מול הסיכוי שההפסד הזה יעלה לדרושפאקה במקום בהצלבה במאזן מול הקבוצות האחרות שמתחרות איתה. מבין הקבוצות האלה, שאשכרה מתחרות איתה על המקום בהצלבה (בניגוד למכבי), יש כבר שלוש - במברג, ברצלונה, אנדולו - שניצחו במנורה.
נגיד את זה בדרך שלישית: דרושפאקה כרגע מובילה בשני נצחונות על מכבי, וזה בקושי מספיק לה למקום בהצלבה כמו שהטבלה נראית עכשיו. אם היא תידרדר לשוויון עם מכבי בסוף היורוליג, כנראה ששתיהן תהיינה מחוץ להצלבה וההפרש ממילא לא ישנה דבר.

בקיצור, לוותר על הפאשרות לנצח את המשחק ולהחזיק את ההפרש היא החלטה מוזרה בהחלט.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 12:29 pm 
Hall of Famer

אז כנראה שהוא עשה את החישוב המושכל שהוא מעדיף בכל זאת לצאת עם משהו ביד, מאשר לצאת בלי כלום (שוב - הסיכוי להחטיא בכוונה בצורה כזאת שנגיעה של שחקן שלך תכניס אותו לסל הוא סיכוי אפסי עד דמיוני, הרבה יותר קטן מהסיכוי ששתי הקבוצות יהיו בשיוויון נקודות בסוף היורוליג).

חוץ מזה, אם או בלי קשר, מעניין מאוד היה לראות את אחוזי המקרים שבהם קבוצה הייתה צריכה להחטיא בכוונה עונשין כדי להשוות משחק והצליחה לעשות את זה. מהמר על סיכויים מאוד מאוד מאוד נמוכים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 12:32 pm 
Hall of Famer

לרוב זה לא קורה. כמובן שזוכרים את המקרים שזה כן הצליח (בורשטיין בבולוניה נניח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 12:42 pm 
Hall of Famer

אז בעיני זה לא חישוב מושכל כלל וכלל. המשהו שכביכול יש לו ביד עכשיו - 99.9999% שיהיה חסר ערך. כי זה הסיכוי שאם מהמצב הנוכחי הוא יגיע בסוף לשוויון עם מכבי, שתיהן תישארנה בחוץ.

אז זה יופי שהוא ויתר על סיכוי, קטן ככל שיהיה, למצוא נאגט זהב בשביל שיהיה לו ביד חרוז פלסטיק צבעוני שלא שווה כלום, לדעתי בחירה תמוהה בעליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 1:14 pm 
Junior

נראה לישהוא גם לקח בחשבון ששופטים יחפשו וישרקו כניסה מוקדמת בסיטואציה כזו ואז הוא נשאר עם המהשמו ביד. במיוחד כשיש כזה צוות שופטים חולה שרקת וצומי.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 1:18 pm 
Junior

הדיון שלכם מוזר לי.
אמנם לא ראיתי את המשחק אבל מהתקציר נראה די בבירור שהוא מנסה להחטיא ללא הצלחה.
גם צורת הזריקה וגם התגובה אחרי שזה נכנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 1:33 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
הדיון שלכם מוזר לי.
אמנם לא ראיתי את המשחק אבל מהתקציר נראה די בבירור שהוא מנסה להחטיא ללא הצלחה.
גם צורת הזריקה וגם התגובה אחרי שזה נכנס.

בגלל זה כתבתי ״אם זו הייתה החלטה״, כי בכלל לא הייתי בטוח שזה היה בכוונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 2:24 pm 
Hall of Famer

לא יודע על מה אתה מדבר, דובי. הוא זרק זריקה רגילה לגמרי בתנועה הרגילה שלו, הזריקה לא הייתה חזקה באופן מיוחד או קשתית באופן מיוחד או שטוחה באופן מיוחד כמו שנראית זריקה שמנסים להחטיא בכוונה, נראתה זריקה רגילה לחלוטין שנזרקה בכוונה לקלוע אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 2:33 pm 
Hall of Famer

לדעתי דווקא המשחק בטורקיה היה היותר טוב של מכבי ת'א מבין ה-2 ובכ.ל מקרה יש לה מצ'אפ מעולה מול החברה של בלאט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 2:35 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איזו קבוצה מרגיזה. לא מסוגלים לנצח בלי דפיקות לב.
הדקה האחרונה היתה אחת התצוגות המביכות שראיתי. 3 איבודים רצופים, חוסר יכולת מוחלט לסגור לריבאונד ועבירה מפגרת בשניה האחרונה שנתנה לטורקים אפשרות להשוות.
לגבי הזריקה האחרונה של וונאמייקר, אני מסכים עם עופר. לא היה סיכוי להשתלט על הכדור ולהספיק לקלוע. בד"כ ריבאונד התקפה מהחטאת עונשין קורה אחרי מאבק בריבאונד וכדור שעף רחוק מהסל (אחרי כמה נגיעות) והשעון היה נגמר. האופציה היחידה היתה אם היה להם איזה ג׳ורדן/אלן אייברסון/ווסוברוק כזה שיכול לרוץ מהשלוש ולהטביע את ההחטאה בלי שיש שומר בינו לבין הסל.
עדיין ניצחון שכולו הפסד מבחינתי כי דארושפקה תהיה אחת מיריבות מכבי להעפלה לרבע גמר ובמקום שיהיה הפרש של שני משחקים בין הקבוצות ההפרש למעשה של שלושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 2:44 pm 
Hall of Famer

אין צורך להשתלט על הכדור, חצי שנייה זה ודאי לא מספיק לזה. צריך רק לדחוף אותו בטיפ לסל. קשה אבל אפשרי, ראינו את זה מספיק פעמים.
ויש מספיק דרכים להשיג יתרון על ההגנה אם אתה מתכנן את זה, למשל שהזורק יעיף את הכדור מהיד מיד כשהוא מקבל אותו, וככה יפתיע את הריבאונדרים המגינים - והתוקפים יוכלו להיכנס לפניהם בצורה חוקית לגמרי. בעיקר אם אתה עושה את זה לצד שבו עומד רק ריבאונדר מגן אחד.

ודרושפאקה לא תהייה אחת מיריבות מכבי לעלייה לרבע הגמר... או יותר נכון לומר להיפך. לכן האמירה שלי על חרוז הפלסטיק הצבעוני לעומת האפשרות להביא נאגט זהב. בלאט אולי קיבל יתרון הפרשים חסר משמעות על קבוצת תחתית שלא תהייה יריבה שלו לעלייה, אבל קיבל חסרון מול היריבות האמיתיות שלו - בעיקר אלה שכבר ניצחו במנורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 2:53 pm 
מנהל פורום

טוב, אני חייב לכתוב את זה, דיוויד בלאט עושה עבודה איומה העונה, דיוויד בלאט בעצם עשה עבודה איומה רוב חייו פרט לנבחרת רוסיה. הקבוצות שלו חסרות דמיון ומשיגות פחות מהפוטנציאל שלהן בד"כ, אבל זה עובר לו, כי הוא מאד יסודי, וכי הוא מנחיל עקרונות הגנתיים ברורים לקבוצות שלו, וכי כפו עליו את טייריס רייס פעם, אבל הוא באמת ובתמים מנהל משחק איום ונורא, ותמיד היה כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 3:44 pm 
Hall of Famer

כמובן שהסיכוי לנצח את המשחק אם מחטיאים את העונשין האחרון הוא אחוזים בודדים לכל היותר .
אבל כפי שציין ראי - הסיכוי שמכבי ודרושפקה יהיו בשיוויון *לבדן* ( כי אם יש בית משולש - כמעט ואין משמעות לנקודה הזאת ... ) על מקומות 8-9 - הוא קלוש הרבה יותר ...
אני חושב שזו החלטה של רגע שקיבל בלאט ( הרי ברור שזה לא היה תרחיש שהוא ישב וחשב עליו טרם המשחק ) , ובניגוד לפילוסופיה קבועה של מאמן - נניח האם לעשות עבירה בפלוס שתיים/שלוש וכל מיני כאלה - הרי שנשלפה כאן החלטה מהמותן , שגם אם אינה "אופטימלית" הרי שלא הזויה לחלוטין .

יותר מהביקורת אני לפחות נותן לו קרדיט שהוא היה ער לכך שניצח במשחק הראשון בהפרש של שתי נקודות . אין לי דוגמאות בשלוף - אבל מניח שהיו מקרים שמאמנים פשוט התעלמו מסיטואציות שכאלו לחלוטין ...
יותר מעניין ( לא ראיתי את המשחק ... ) זה מה היו ההוראות שניתנו לשחקני מכבי בדקת הסיום ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 3:53 pm 
Hall of Famer

צריך לציין שגם אם היה מגיע להארכה, בלאט היה משיג את שובר השוויון - בלי קשר לתוצאה של ההארכה. לפי חוקי היורוליג החדשים, מן הסתם בעקבות המשחק בין שתי הקבוצות האלה בשנה שעברה, הפרשים בהארכה לא נחשבים לשובר שוויון - כך שגם אם בלאט היה מפסיד בהארכה, המשחק היה נחשב כ"הפסד ב-0 הפרש" לצורך שובר השוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 4:01 pm 
Hall of Famer

נכון
דווקא היה משעשע אילו הייתה כאן סאגה מעניינת נוספת שנה שנייה ברציפות בין אותן הקבוצות ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 4:47 pm 
Sophomore

המלצה ממני,
קנו את הליגפאס של היורוליג. איכות מעולה, אין פרסומות, טין פופ אפים גרפיים באמצע המסך. מקבלים את המשחקים גם באפליקציה, שידורים חוזרים כמה שבא לכם מכל עונה, מכל מחזור, בלי קאצ'ים.
ומעל מעל מעל הכל עם שדרן שמכבד את המשחק, השחקנים, המאמנים והשופטים- אף אחד לא טיפש, אף אחד לא סתום. יש קרדיט להגנה, לשופטים וכו. נהדר ממש נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2017 5:20 pm 
מנהל פורום

מצטרף להמלצה בעסק כבר עונה רביעית, וזה רק הולך ומשתפר. 50 שקל לחודש. זה כל הסיפור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2017 2:16 am 
Hall of Famer

הוא לא אומר 333 על השעון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2017 9:12 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ולא מציין על שחקן כלשהו שהוא גרוע מ3 וצריך להשאיר אותו חופשי, רגע לפני שהוא תופר 2 שלשות חופשיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2017 10:02 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לשבחי ערוץ הספורט ייאמר שהפירסומות וה"סמסו עכשיו ואולי תזכו בפרס מתנת" הפכו לכל מאוסות שהן מעלימות כל תלונה אחרת על הצמד המעצבן. אולי חוץ מהאופ-אופ-אופ של פיני גרשון שכל פעם שאני שומע אותו בא לי להרוג מישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2017 10:16 am 
Hall of Famer

זה מעצבן אותך? ומה עם הבאנרים שרצים בזמן המשחק לפרסומות שונות? משגע את השכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2017 10:56 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הבאנרים האלה מגיעים אחרי שרסקין ממלמל את הסמסו עכשיו התורן. זה הפטנט הכי מטופש ומעצבן לאיך להתיר פירסומות שפגשתי (וגם לפניו כל השיטה של "בחרו את השחקן המצטיין בדקה השביעית" היה רעה חולה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 07, 2017 1:50 pm 
מנהל פורום

יאללה לעבור לערוץ 20
הפאנל במחצית מובל על ידי אמנון אברמוביץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 113 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]