בדיוק בחודש אבטלה בין שתי עבודות ומה שאני עושה בעיקר זה לטחון סרטים ביום ו NBA בלילה. אז כמה שראיתי לאחרונה, מהטוב לפחות טוב.
לה לה לנד - סרט אדיר וכיפי. אבל בעיקר, כמו כמה מאלו שיבואו אחריו סרט שבאמת יש לו מה לומר על החיים. דמיאן שאזל שכבר עשה את "וויפלאש" המדהים לא פחות, וברור מאד שמונע מתוך אהבה עמוקה לג'אז עשה גם את הסרט הנהדר הזה. הסצינה הארוכה הסוגרת היא בית ספר לקולנוע, גם סצינת הפתיחה בעצם, ומעל הכל מול דוק של עצב מהול במעט שמחה בסיפור מריר מתוק ומדויק.
המשרתת (HANDMAIDEN). סרט קוריאני של הבחור שעשה את "שבעה צעדים" (ועוד כמה סרטים מסוגננים ונהדרים כמו טרילוגית הנקמה שבתוכה שבעה צעדים). חוזר לשפת המקור בסרט דובר קוריאנית ויפנית, אחרי שהוא כבר עשה שני סרטים מסוגננים ומעניינים באנגלית (סטוקר, SNOWPIERCER). אז ככה - זה בערך הסרט המחרמן בהיסטוריה. כן, כמו תמיד אצל פארק צ'אן ווק הוא מאד אוהב דם ואלימות, אבל הסרט הזה גם חכם מאד, עם ים של תככים ומזימות. גם בנוי טוב עם שלוש מערכות ברורות. (גם בלה לה לנד יש 5 מערכות ברורות אגב). גם יפה מאד, וגם ואולי בעיקר מחרמן מאד .
SLEEP TIGHT - ומסרט קוריאני לסרט ספרדי. שאולי לא נראה כמו המון. אבל הוא נהדר ומלחיץ במיוחד. סיפורו של קונסיירג' בבניין שלכאורה מחייך לכולם, אבל למעשה רוצה לפזר את הכעס והעצב שהוא מרגיש מדי יום, יש לו שתי קרבנות עיקריים בסרט, אישה מבוגרת (10 אחוז מהזמן) ואישה צעירה. ומה שהוא עושה לה...
NOCTURNAL ANIMALS - טום פורד, מעצב בגדים בעיקרון עושה כאן את סרטו השני. למעשה מדובר בסרט מתח (שמזכיר מאד את "עצירת פתע" הישן, למי שראה) בתוך דרמה. והאופן בו השניים מתכתבים, הסיפור בתוך הסיפור, הסיבות אליו ומה זאת בעצם נקמה, הופך את הסרט הזה למצוין לגמרי. ואני אחזור ואומר כפי שאמרתי על כמה סרטים אחרים כאן - פשוט חכם.
THE ARRIVAL - זאת כנראה הפעם האחרונה שאומר על סרט כלשהו שהוא חכם הפעם. אבל גם הפעם אני חייב לומר את זה. בניגוד אולי לקודמיו הוא קצת יותר משעמם, ובעיקר הוא סרט מאד מאד פילוסופי. איך לתרגם חייזרים בסרט שיש בו חייזרים אבל אין בו אף טיפת אקשן (ואפילו ב"קונטקט" הזכור לטוב, שמאד מזכיר את הסרט הזה, היה קצת). אבל למעשה, הסרט הוא על משהו אחר לגמרי לגמרי וברגע שקולטים את זה הוא הופך להיות מעולה ומצוין, ובעיקר כאמור - חכם.
אז החמישה האלה מומלצים.
פחות מומלצים הם כאמור THE ACCOUNTANT שהוא בעצם לא רע בדרך כלל, ובן אפלק בתפקיד שדי תפור עליו - של אוטיסט. מה גם שאנה קנדריק תמיד שווה לגמרי. אבל הסרט הזה גם די מטומטם כשחושבים על זה. ALLIED - הסרט החדש של בראד פיט ומריאן קוטיאר. סיפור אהבה בשתי מערכות. הבעיה היא שיש הבדל סגנוני גדול מאד בין החצי הראשון של הסרט לבין החצי השני, ובדרך כלל אני לא אוהב כשזה קורה (הפעם הראשונה שראיתי את זה קורה, היתה ב JUST CAUSE המחריד עם שון קונרי ולא זוכר מי עוד). באופן כללי, הסיפור שלו לא רע ואפילו מעלה לחלוחית והסרט מהנה בדרכו, אבל רחוק מלהיות טוב במיוחד. THE AUTOPSY OF JANE DOE - סרט אימה מאד שגרתי. סתם. רעים במיוחד: אינפרנו - בעוד כל שאר הסרטים שהזכרתי שווים צפייה, גם הפחות טובים. אינפרנו ממש לא. סרט מגוחך ורע מאד. לא כדאי בכלל. THE GIRL ON THE TRAIN - וואו, איזה סרט רע. הזכיר לי את "לישון עם האויב" שגם היה מחורבן בדרכו, אבל לפחות זה היה בשנות השמונים אז זה היה מוצדק. סיפור מטומטם בסרט שבאמת נראה כמו סרט אייטיז שבמקרה עשו עכשיו. מה שכן, ייאמר לזכותו - משחק מעולה של אמילי בלאנט שהיא תמיד אדירה.
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
|