סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 04, 2024 10:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 1:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לברון הגיע בגיל 18. אנתוני בגיל 19. ווייד בגיל 21.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 1:22 pm 
Junior

נורטון כתב:
העמידות שלו היא אחד משלושה נדבכים עליהם הוא בנה קריירה לצד האיזון המושלם בהיסטוריה בין גודל גוף, כוח ואתלטיות

שכחת לציין עוד שני נדבכים: שכל ואיזון מנטלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 1:25 pm 
מנהל פורום

מאדים כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
לברון כבר עבר את ג'ורדן. העונה הזו והעונה הבאה הן הסיכוי שלו לעלות מעל המקום הרביעי בכל הזמנים. עוד אליפות תעשה את זה.

אני מניח שבירד במקום הראשון אצלך, אבל מי שאר החמישייה?

תהיה בטוח שהם לבשו ירוק והשתתפו במסיבת התה :)

זה כמו שקווין מקהייל באיזה דראפט של כל הזמנים לפני כמה שנים הצליח לבחור סגל של 10 שחקנים שכולם עם עבר בבוסטון.
אגב, בארקלי עם הבחירה הראשונה בחר את אייברסון
אגב 2, מקהייל בבחירה השנייה לא זז מהתכנון המקורי ובחר את בירד
זה השאיר לרג'י לבחור את ג'ורדן בבחירה השלישית, בדיוק כמו בדראפט המקורי שלו....

קרדיט לעמוס לב שגילה לי על הדראפט הזה.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 1:44 pm 
Senior

ההבדל בין העמידות של לברון לשאר הנדבכים ביכולת שלו היא שמעבר לתרומה ליכולת הנוכחית, העמידות אחראית לזה שהוא יוכל להמשיך בקריירה שלו עוד מספר שנים ולהגיע ליותר הישגים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 1:46 pm 
Hall of Famer

מאדים כתב:
נורטון כתב:
העמידות שלו היא אחד משלושה נדבכים עליהם הוא בנה קריירה לצד האיזון המושלם בהיסטוריה בין גודל גוף, כוח ואתלטיות

שכחת לציין עוד שני נדבכים: שכל ואיזון מנטלי.

לא שכחתי
שניהם אמנם תנאים הכרחיים אך לא מיוחדים. בכל דרא"פ יש 3-4שחקנים שווים ללברון בשכל ובאיזון
מעולם לא היה שחקן עם גוף כמו שלו, נדמה לי באף ענף ספורט אבל בטח בכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 2:02 pm 
Senior

נורטון כתב:
...מעולם לא היה שחקן עם גוף כמו שלו, נדמה לי באף ענף ספורט אבל בטח בכדורסל

לכל ליינבקר בפוטבול יש גוף כמו שלו וגם לחלק גדול מהטייטאנדס. זה מה שהופך את לברון לייחודי, שחקן כדורסל בגוף של שחקן פוטבול.
האתגרים הפיזיים שהגוף נבחן בהם בכדורסל הם שונים לחלוטין מאלו שבפוטבול ולכן הוא כל כך חסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 2:15 pm 
Hall of Famer

גוף כמו שלו, וודאי. עם אתלטיות כמו שלו? נדמה לי שאתה טועה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 2:42 pm 
Hall of Famer

תומר, אני חושב שאתה טועה.
גדול הטייט אנדס במאה ה-21 ואחד הגדולים אי פעם הוא טוני גונזלס. הוא נחשב אחד האתלטים הכי גדולים בעמדה, אולי הגדול ביותר. בשנות הקולג' שלו הוא שיחק גם בקבוצת הכדורסל של קליפורניה. בוא נגיד שעל מגרש הכדורסל לא ממש דיברו על האתלטיות המטורפת שלו. גונזלס הוא 1.96 על 112 ק"ג. לברון 2.03 על 113 ק"ג.
אחד משחקני ההגנה הבולטים של המאה ה-21 הוא ג'וליוס פפרס הנהדר. דפנסיב אנד זריז, אתלטי מאד. בקולג' הוא שיחק בצפון קרוליינה, גם בקבוצת הכדורסל. הוא היה שחקן פנים טוב, שסגנון המשחק שלו היה מאד פיזי, בכלל לא אתלטי.

לגבי ליינבקרים זה גם לא נכון. מבחינת משקל הם בהחלט לברון. מבחינת גובה רובם נעים בין ה-1.80 ל-1.90.

העמדה היחידה בעיני שאפשר להשוות אותה ללברון זה הווייד רסיברים. רנדי מוס שכזה, ת'רל אוונס. הם היחידים שאפשר לדבר עליהם במונחים קרובים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 3:02 pm 
Hall of Famer

וגם הם היו 1.90 וטיפה. או במילים אחרות - טייריק אוונס שכזה (שמהרבה בחינות הוא פיזית, השחקן הכי דומה ללברון, למרות שממש לא. 5 ס"מ פחות ובעיקר עמיד הרבה הרבה פחות. אבל שניהם טנקים די אתלטיים).

או שוב - לברון חכם ומוכשר, אבל לא באופן כל כך מיוחד. הוא לא סטיב נאש או ג'ייסון קיד. מצטער. הוא פשוט הרבה יותר גדול, מהיר וחזק מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 3:16 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
תומר, אל תשכח שלברון היה צעיר מהשלישיה שמנית, ונבחר כתיכוניסט. בכל מקרה בוש סיים את הקריירה בגלל סיפור אישי יוצא דופן. וייד ואנתוני הגיעו מהקולג' אחרי עונה אחת לפחות.

ואין ספק שהפוסט של פלאש מושקע וראוי לשבח. אבל אני חושב שלהמשיך ממנו לדיון על מעמדו ההיסטורי של לברון זה די מתבקש.

???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 3:32 pm 
Junior

נורטון, הטיעון שלי זה לא שהוא חכם ומוכשר, אלא שהוא בנוסף לכל המעלות שציינת, שחקן חכם מאוד, הרבה מעל לממוצע, ואדם נבון עם נפש מאוזנת. הוא לא נתן לתהילה, לאמוציות ולכל דבר שנלווה לציפיות המטורפות שהיו ממנו להשפיע על יכולתו. זה מה שהופך אותו בעיניי לכ"כ ייחודי, השילוב של גוף אתלטי ברוך כשרונות, שכל פועל ונפש בריאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 3:39 pm 
Hall of Famer

הטיעון שלי הוא שבמישור הפיזי הוא 6סיגמה. במישור המנטלי הוא לכל היותר 2סיגמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 3:45 pm 
Junior

ובעברית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 3:55 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
תומר, אני חושב שאתה טועה.
גדול הטייט אנדס במאה ה-21 ואחד הגדולים אי פעם הוא טוני גונזלס. הוא נחשב אחד האתלטים הכי גדולים בעמדה, אולי הגדול ביותר. בשנות הקולג' שלו הוא שיחק גם בקבוצת הכדורסל של קליפורניה. בוא נגיד שעל מגרש הכדורסל לא ממש דיברו על האתלטיות המטורפת שלו. גונזלס הוא 1.96 על 112 ק"ג. לברון 2.03 על 113 ק"ג.
אחד משחקני ההגנה הבולטים של המאה ה-21 הוא ג'וליוס פפרס הנהדר. דפנסיב אנד זריז, אתלטי מאד. בקולג' הוא שיחק בצפון קרוליינה, גם בקבוצת הכדורסל. הוא היה שחקן פנים טוב, שסגנון המשחק שלו היה מאד פיזי, בכלל לא אתלטי.

לגבי ליינבקרים זה גם לא נכון. מבחינת משקל הם בהחלט לברון. מבחינת גובה רובם נעים בין ה-1.80 ל-1.90.

העמדה היחידה בעיני שאפשר להשוות אותה ללברון זה הווייד רסיברים. רנדי מוס שכזה, ת'רל אוונס. הם היחידים שאפשר לדבר עליהם במונחים קרובים.

אפרופו חטיפת ת'רדים :)

התכוונתי לזה שלברון משלב כוח פיסי מאוד גדול עם אתלטיות יוצאת דופן, פחות למימדים.
אני חושב שליינבקרים הם הדוגמה הכי טובה כי הם משלבים כוח אדיר עם מהירות עצומה, גם אם ברור שרובם לא מעל 1.95. קליי מתיוס כזה או לוק קיקלי יכולים לרוץ 100 מטר ב12-13 שניות בערך ועדיין חזקים להפליא. לזה התכוונתי. למעט הגובה, הנתונים הפיסיים של לברון לא יוצאי דופן בעולם הפוטבול.
אגב, אני לא מקבל את ההקבלה שלך לרסיברים, למרות שהם לרוב באמת יותר גבוהים מהירים וטכניים, הם הרבה יותר חלשים. אולי הקורנרים, סטייל שרמן או הסייפטים (שהם גם נמוכים יותר), רוני לוט למשל לא נפל מלברון במהירות וגם לא בכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:06 pm 
Hall of Famer

6 סיגמה הוא מדד אופרטיבי בעיקרון לטעות מקסימלית בקו ייצור. כלומר, אם אתה מייצר ברגים למשל, אתה מקווה שרק 0.00001% מהם ייצאו דפקטים, ברמה של שש סיגמה).
כך או כך, הכוונה היא שהוא נמצא במרחק 6 סטיות תקן מהממוצע (או נניח ב 0.00001% העליונים. אין לי כוח לבדוק כמה זה באמת) ברמה הפיזית, כלומר בשילוב האדיר הזה בין כוח - אתלטיות ועמידות. אין דברים כאלה.
הוא גם טוב מהממוצע ברמה המנטלית והשכלית. אין ספק, אבל לא כל כך מיוחד בזה, רק נניח 2 סטיות תקן מהממוצע (או משהו כמו 5% העליונים בעולם) מצוין, אבל לא כזה נדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:17 pm 
Sophomore

גם באנביאיי היו כבר שחקנים לפחות קרובים למבנה הפיזי של לברון. לי זכורים לארי ג'ונסון, שון קאמפ, גם דומיניק ווילקינס היה דומה אם כי רזה יותר.
אני חושב שהטיעון של מאדים הוא שכמה שהמבנה הפיזי הוא נדיר, זה שהמבנה הפיזי משולב גם עם יכולת מנטלית זה עוד יותר נדיר וזה עושה את לברון למה שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:24 pm 
Junior

yoya כתב:
אני חושב שהטיעון של מאדים הוא שכמה שהמבנה הפיזי הוא נדיר, זה שהמבנה הפיזי משולב גם עם יכולת מנטלית זה עוד יותר נדיר וזה עושה את לברון למה שהוא.

יאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:37 pm 
Senior

yoya כתב:
גם באנביאיי היו כבר שחקנים לפחות קרובים למבנה הפיזי של לברון. לי זכורים לארי ג'ונסון, שון קאמפ, גם דומיניק ווילקינס היה דומה אם כי רזה יותר.

קארל מאלון נע בחוסר נוחות במקומו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:40 pm 
Sophomore

קארל מלון היה קצת יותר גבוה לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:41 pm 
Junior

קארל מלון גם היה הרבה יותר בריון. וזה לא שאני מזלזל בלברון כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 4:44 pm 
Junior

מחיפוש מהיר בגוגל, מלון היה 3 ס"מ יותר גבוה ו7 ק"ג יותר כב מלברוןד, ואני בספק כמה מהמסה הזו היא שומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2017 9:09 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
אני שואל ברצינות - איך זה שמייקל רק חמישי אצלך. בעיקר כשהוא כמעט קונצנזוס למקום ראשון קליל בכל הזמנים.

בגדול אני מטריל, אבל אם הייתי רציני הייתי טוען שלא היתה לו מספיק תחרות במזרח, (זה כמובן נובע מכך שהוא השמיד אותה) ושלא הצליח באמת לנצח את הגדולים של האייטיז בשיאם (אבל אז הוא היה שחקן צעיר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2017 12:28 am 
מנהל פורום

יש עוד אספקט שהוא לא הגודל הפיזי והמוח או היכולת המנטלית - הקואורדינציה, השליטה בגפיים והדיוק בתנועה. גם פה לברון בהחלט מצטיין.
אף אחד מהבריונים האחרים שהוזכרו לא היה עם קליעה טובה כמו לברון, שליטה בכדור ויכולת קטלנית להובלת מתפרצות. ווילקינס היה קלעי סביר אבל עדיין פחות מלברון. גם לארי ג'ונסון. מאלון היה כבד בתנועה ולא ממש פקטור מחוץ לקשת, וכך גם קאמפ.

אז אם אפשר לסכם, לברון הוא לא מס' 1 בפיזיות, ולא מספר 1 בקואורדינציה וגם לא מס' 1 באינטיליגנציה. אבל הוא בטופ בכל אחד מהתחומים וזה נדיר במיוחד וזה מה שעושה אותו לשחקן של פעם בדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2017 12:39 am 
Hall of Famer

לא מסכים. מס 1 מובהק ובקלות בפיזיות. לקמפ לא היתה המהירות ולמאלון וודאי שלא היתה האתלטיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2017 6:28 am 
Junior

בוודאי שלמלון היה גם השכל, גם הקליעה וגם האתלטיות. רובכם זוכרים אותו משנות התשעים המאוחרות אבל אז הוא כבר היה זקן.
כצעיר הוא היה אתלט נהדר. וגם לקראת סוף הקריירה היה אפשר למצוא אותו ראשון לסל במתפרצות.
לא הייתה לו קליעה מרחוק אבל אף 4 בדור ההוא לא ניסה אפילו. לעומת זאת מחצי מרחק הוא היה אוטומטי.
הדבר היחיד שהיה לו חסר זה קילר אינסטינקט וקוהונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה