סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ריאל-מכבי
הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 8:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
רוני, אם צירבס נראה חסר שום עניין, זה אומר שיש לו עניין
;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 9:13 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
גאודלוק שחקן דוחה, אני מסכים, אבל בקונסטלציה הנוכחית מכבי תהיה קבוצה פחות טובה בלעדיו מאשר איתו, בעיני זו צפרדע שצריך לבלוע עד סוף העונה.

לגבי ווימס וצירבס, מבין שניהם הייתי מעיף את צירבס שנראה פשוט חסר שום עניין, ווימס נראה איום ונורא, אבל הייתה לו תקופה לא רעה בכלל לפני כמה שבועות, אם מישהו מהם מסוגל לעשות סוויץ' ולהפוך לשחקן תורם, זה ווימס, לא צירבס. אם אני מכבי אני מביא איזה עוג שירביץ בהגנה ל-5-10 דקות למשחק, עוד ~20-25 דקות לאייברסון ושאר הזמן סמול בול עם ראד ומילר בקו הקדמי.

+1 (חסכת לי כתיבת הודעה מהנייד)
אני אוסיף שאת הזר הגבוה הייתי מוסיף רק באירופה כדי שתהיה אפשרות לעוד החלפת זר בליגה (ובינתיים יהיה אפשר להסתדר עם אייברסון מילר ושגב כשיחזור).
אה והיה כתוב איפשהו שקאזרטה פשוט משתוקקים להחתים את אלכסנדר. לא ברור למה מכבי מחכים (כנראה מחכים לשגב אבל זה לא שהחייזר ג׳ו תורם אפילו בליגה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 9:35 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
רוני, אם צירבס נראה חסר שום עניין, זה אומר שיש לו עניין
;)

צודק, אני אנסח מחדש... :oops:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ריאל-מכ
הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 9:48 am 
Junior

מיקי לביא כתב:
הרסי הוקינס כתב:

לגבי הטיעונים של מיקי - מכבי תל אביב היא אמנם מועדון ישראלי. האם הוא מייצג את ישראל? לא רלוונטי, כי הוא משתתף בליגה שלא עוסקת בזהות המדינות מהן מגיעות המועדונים שלה. כשמכבי תל אביב לקחה את אליפות אירופה היא הייתה אלופת המדינה ששיחקה בליגת אלופות, והיורוליג היא לא כזו. כשהיא לקחה את אליפות היורוליג, היא לקחת את אליפות היורוליג ולא את אליפות אירופה. האם היא לקחת את הגביע האיכותי ביותר? בהחלט, אבל לא את אליפות אירופה.

בשורה התחתונה, מכבי תל אביב מייצגת את אוהדיה, ש 99% מהם ישראלים. בנוסף, היא קונצנזוס (בדעיכה) שעדיין מתקשר באתוס הישראלי לאופן שבו אנחנו מכים בגויים. אבל מאז שהקונצנזוס הזה הוקם ועד היום השתנו דברים שלטעמי בקונטקסט של המשחק של אתמול, למשך כמה דקות מכריעות מאוד, הפך נפנוף של דגל ישראל למשהו שהוא במינימום אירוני מאוד. משחק שבו 9% מהדקות ניתנו לישראלים, שאפילו לא מאומנים על ידי ישראלי.

מקווה שתסכים שזה אירוני, מוכן לסגת ממטומטם.

אני קצת לא מבין את הויכוח הזה אבל ניחא. בוא נעשה חידון נושא פרסים:

1. כאשר מכבי מתארחת בטורקיה - מדוע נדרשת אבטחה כבדה יותר? (שאגב, נעשית על ידי שירות בטחון ישראלי):
א. האוהדים הטורקים כועסים על הפוטש שעשו לאדלשטין
ב. די ג'יי סילי הוא תומך נלהב של מנהיג הגולים הטורקים בארה"ב
ג. מכבי תל אביב מייצגת את ישראל

2. כאשר אוהדי באסקוניה תולים דגלי פלסטין ומפגינים כנגד הכיבוש זה מכיוון ש:
א. צירבס מעריץ של הצל ועשה לייק לעמוד של בנצי גופשטיין
ב. לויקטור ראד יש בן דוד בעותניאל
ג. מכבי תל אביב מייצגת את ישראל.

אם אתה מנסה בשאלה הזו:
1. לגרום לי להסביר למה פשיסטים הם פשיסטים, ולמה זה מטומטם להיות פשיסט (מחבלים מוסלמים, לאומנים באסקים).
2. להתווכח איתי על השאלה, בהשאלה כמובן, ״מי הוא יהודי?״ (לשיטתך אם אני מבין נכון, יהודי הוא מי שנרדף על בסיס זה שהוא יהודי). אגב, ההגדרה הזו למי הוא יהודי היא החביבה עלי.
3. להגחיך את כל הדיון ולהסתמך על זה שראי יכתוב בסוף שעדיין לא עניתי לך.
4. כל התשובות נכונות.

זה כבר לא כדורסל, אז אפשר לפרוש אם תרצה. רק אשמח אם תגיד גם לראי שהוא גם יכול לרדת מזה, כי עושה רושם שהוא מנהל את הדיון דרכך ואני לא רוצה שהוא יתבאס.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 10:19 am 
Sophomore

אני לגמרי חושב שלעודד קבוצה מקצוענית באמצעות הדגל זה טפשי למדי, גם אם היו שם ישראלים. לא שגל מקל רואה את הדגל ביציע, עיניו דומעות והוא מחליט לשחק כדורסל.

ה"וויכוח" אם כבר היה משום שאמרת שמכבי ת"א לא מייצגת את ישראל בשום צורה. ואני אמרתי שזה לא משנה אם היורוליג הוא כן ליגה סגורה או לא, יש לא מעט אנשים שתופסים את מכבי כמייצגת את ישראל (בארץ ובחו"ל), ולכן היא כזו...

ועכשיו, לכדורסל....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 10:43 am 
Junior

מיקי לביא כתב:
אני לגמרי חושב שלעודד קבוצה מקצוענית באמצעות הדגל זה טפשי למדי, גם אם היו שם ישראלים. לא שגל מקל רואה את הדגל ביציע, עיניו דומעות והוא מחליט לשחק כדורסל.

ה"וויכוח" אם כבר היה משום שאמרת שמכבי ת"א לא מייצגת את ישראל בשום צורה. ואני אמרתי שזה לא משנה אם היורוליג הוא כן ליגה סגורה או לא, יש לא מעט אנשים שתופסים את מכבי כמייצגת את ישראל (בארץ ובחו"ל), ולכן היא כזו...

ועכשיו, לכדורסל....

לא אמרתי "בשום צורה". בפרוש אמרתי מבחינה טכנית ורשמית, ושבאופן סובייקטיבי אנשים יכולים לתפוס את מכבי תל אביב כמייצגת.

הלאה :)

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 10:50 am 
מנהל פורום

rony כתב:
לוקה דונצ'יץ' נראה לגמרי הדבר האמיתי, אבל השם הראשון שחשבתי עליו כשראיתי אותו זה דווקא לא קוקוץ' אלא אנטואן ריגודו.

לא חושב שריגודו הוא השחקן להשוות אליו. הוא היה קלעי מעולה מבחוץ, יותר טוב מדונצ'יץ'. דונצ'יץ' יותר אול אראונד פלייר, אולי יותר מזכיר לי את רוביו רק עם קליעה יותר טובה.
אגב לדונצ'יץ היה חסר ריבאונד אחד כדי להשלים טריפל דאבל בגיל 17 (!).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 11:01 am 
Hall of Famer

ריגודו בהתחלה לא היה קלעי טוב במיוחד משלוש למיטב זכרוני, זה משהו שהוא שיפר לאורך הקריירה. בכל מקרה, גם אם הוא לא קלעי כמו ריגודו, הוא עדיין הזכיר לי אותו מבחינת סייז, ראיית משחק ובאופן כללי צורת המשחק ושפת הגוף שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 11:58 am 
Freshman

זו שאלה של זמן בלבד עד שיגיע לאנביאי אבל אני לא רואה אותו מצליח להיות שחקן לגיטימי. הקליעה שלו לא מספיק טובה לשחק בעמדה מספר 2 והוא לא רכז טבעי שיכול להצליח ברמה הכי גבוהה. יש לו סייז טוב אבל הוא לא מספיק אתלט ולא יוכל להתמודד עם המגה אתלטים היום בעמדות הגארד ואני בהחלט רואה אותו מתנדף שם כמו עוד כישרון קרואטי גדול מריו הזוניה למרות שהם שחקנים שונים. אם יישאר באירופה הוא בהחלט יהיה תוך שנתיים שלוש אולי השחקן הטוב ביבשת. סט היכולות שלו ובעיקר הבגרות שלו הם מדהימים לרמה האירופאית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 12:24 pm 
מנהל פורום

rony כתב:
ריגודו בהתחלה לא היה קלעי טוב במיוחד משלוש למיטב זכרוני, זה משהו שהוא שיפר לאורך הקריירה. בכל מקרה, גם אם הוא לא קלעי כמו ריגודו, הוא עדיין הזכיר לי אותו מבחינת סייז, ראיית משחק ובאופן כללי צורת המשחק ושפת הגוף שלו.

סליחה שאני מחלל את הקודש אבל הוא לא בנוי על המודל של מג'יק ג'ונסון?
רכז בגובה מעל 2 מטר שיכול לשחק 3 עמדות לפחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 12:30 pm 
Hall of Famer

אוריאל, נראה לי שעדיף, לפחות בשלב זה, להיתלות באילנו קצת יותר נמוכים (מבלי לזלזל בריגודו חלילה, בשיאו הוא היה חתיכת אילן גבוה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 12:32 pm 
Junior

deng כתב:
זו שאלה של זמן בלבד עד שיגיע לאנביאי אבל אני לא רואה אותו מצליח להיות שחקן לגיטימי. הקליעה שלו לא מספיק טובה לשחק בעמדה מספר 2 והוא לא רכז טבעי שיכול להצליח ברמה הכי גבוהה. יש לו סייז טוב אבל הוא לא מספיק אתלט ולא יוכל להתמודד עם המגה אתלטים היום בעמדות הגארד ואני בהחלט רואה אותו מתנדף שם כמו עוד כישרון קרואטי גדול מריו הזוניה למרות שהם שחקנים שונים. אם יישאר באירופה הוא בהחלט יהיה תוך שנתיים שלוש אולי השחקן הטוב ביבשת. סט היכולות שלו ובעיקר הבגרות שלו הם מדהימים לרמה האירופאית

זה לא קצת מוקדם לקבוע את כל זה לילד בן 17? גם קליעה, גם אתלטיות, גם ראית משחק... כל אלו עוד יכולים להשתפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 12:36 pm 
מנהל פורום

הרסי הוקינס כתב:
deng כתב:

זה לא קצת מוקדם לקבוע את כל זה לילד בן 17? גם קליעה, גם אתלטיות, גם ראית משחק... כל אלו עוד יכולים להשתפר.

מה גם שבNBA לא חסרים אירופיים (או אמריקאיים) עם קליעה לא מספיק טובה. הוא צעיר מאוד והשמיים עוד לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 1:01 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
rony כתב:

סליחה שאני מחלל את הקודש אבל הוא לא בנוי על המודל של מג'יק ג'ונסון?
רכז בגובה מעל 2 מטר שיכול לשחק 3 עמדות לפחות

ריגודו - 2.01 מטרים.
דונצ'יץ' פחות מזכיר לי את ריגודו, כי ריגודו הצטייר לי כסקורר יותר. דונצ'יץ' יותר אול אראונד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 1:56 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
uriel17 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מילא הדברים האחרים, אבל איך למדת מהמשחק את מסקנה מס' 5 בדיוק?

אני רואה התקדמות בהגנה של מכבי, הבלגאן בסוף במשחק הזה היה פחות מבולגאן מאיבוד היתרון מול דרושפקה. היו כמו מהלכים מנוהלים במאני טיים כמו הוצאת החוץ שצמצמה את ההפרש בסוף, ראיתי השבוע את הקבוצות שמעל מכבי כמו אפס, באמברג וז'לגריס. הם משחקות פחות טוב ממכבי של השבועיים האחרונים. אל תפנה אותי לליגה המקומית כי החוק הרוסי מעקר את היכולת לנתח את הקבוצה ביורוליג. תוסיף לכלצזה את החזרה של מילר ואת עקומת הלימוד של בגצקיס. לא הייתי אומר שמכבי עם סיכוי גבוה להגיע לטופ שמונה אבל אם היו מציעים 1:10 על מכבי הייתי שם כסף
די בטוח שמכבי תהי ב10 הראשונות

ממש אמיץ מצדך. רק שמקומות 9 ו-10 לא מגיעים להצלבה.

עוד מוקדם להסיק על "עקומת לימוד של בגצקיס" ממשחק אחד שגם בו הוא עשה לא מעט טעויות. עוד מוקדם להסיק על "ההתקדמות בהגנה של מכבי" ממשחק אחד שבו היא קיבלה 80 נקודות מקבוצה ביום חלש.

לא בטוח שהובנתי
אני אומר שלמכבי יש יותר מ10% להיות בהצלבה בגלל שהיא כבר היום יותר טובה מארבע קבוצות מעליה (קזאן, באמברג, ז'לגריס וברצלונה) עם ההתקדמות של מכבי היא תעבור גם את אפס, פציעות או תקופה רעה של הכוכב ומכבי יכולה להתגנב להצלבה. סיכוי נמוך. כן. אבל לא אבוד, לא הייתי מוריד רגל מהדוושה אם אני מכבי, בטח לא מקריב את היורוליג בשביל תארים בישראל. חשבתי שצריך לוותר על היורוליג בשביל בניה ארוכת טווח ותארים בישראל אבל אחרי המשחק הזה ובעיקר אחרי שראיתי את הקבוצות האחרות בסופש הזה, שיניתי דעתי ואני חושב שיש למכבי על מה לשחק ביורוליג העונה. גם אם זה יגמר בכמעט הצלבה זה עדיין תחושה אחרת מאשר לבוסס בין המקום ה14 ל12

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 2:41 pm 
Hall of Famer

הדברים האחרים, אבל איך למדת מהמשחק את מסקנה מס' 5 בדיוק?[/quote]
אני רואה התקדמות בהגנה של מכבי, הבלגאן בסוף במשחק הזה היה פחות מבולגאן מאיבוד היתרון מול דרושפקה. היו כמו מהלכים מנוהלים במאני טיים כמו הוצאת החוץ שצמצמה את ההפרש בסוף, ראיתי השבוע את הקבוצות שמעל מכבי כמו אפס, באמברג וז'לגריס. הם משחקות פחות טוב ממכבי של השבועיים האחרונים. אל תפנה אותי לליגה המקומית כי החוק הרוסי מעקר את היכולת לנתח את הקבוצה ביורוליג. תוסיף לכלצזה את החזרה של מילר ואת עקומת הלימוד של בגצקיס. לא הייתי אומר שמכבי עם סיכוי גבוה להגיע לטופ שמונה אבל אם היו מציעים 1:10 על מכבי הייתי שם כסף
די בטוח שמכבי תהי ב10 הראשונות[/quote]

ממש אמיץ מצדך. רק שמקומות 9 ו-10 לא מגיעים להצלבה.

עוד מוקדם להסיק על "עקומת לימוד של בגצקיס" ממשחק אחד שגם בו הוא עשה לא מעט טעויות. עוד מוקדם להסיק על "ההתקדמות בהגנה של מכבי" ממשחק אחד שבו היא קיבלה 80 נקודות מקבוצה ביום חלש.[/quote]

לא בטוח שהובנתי
אני אומר שלמכבי יש יותר מ10% להיות בהצלבה בגלל שהיא כבר היום יותר טובה מארבע קבוצות מעליה (קזאן, באמברג, ז'לגריס וברצלונה) עם ההתקדמות של מכבי היא תעבור גם את אפס, פציעות או תקופה רעה של הכוכב ומכבי יכולה להתגנב להצלבה. סיכוי נמוך. כן. אבל לא אבוד, לא הייתי מוריד רגל מהדוושה אם אני מכבי, בטח לא מקריב את היורוליג בשביל תארים בישראל. חשבתי שצריך לוותר על היורוליג בשביל בניה ארוכת טווח ותארים בישראל אבל אחרי המשחק הזה ובעיקר אחרי שראיתי את הקבוצות האחרות בסופש הזה, שיניתי דעתי ואני חושב שיש למכבי על מה לשחק ביורוליג העונה. גם אם זה יגמר בכמעט הצלבה זה עדיין תחושה אחרת מאשר לבוסס בין המקום ה14 ל12[/quote]

איך קבעת שבאמברג וברסה פחות טובות ממכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 2:59 pm 
Junior

ע"י זה שמכבי הפסידה לשתיהן בבית, אז מן הסתם היא טובה יותר מהם. ככה זה עובד, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 3:07 pm 
מנהל פורום

פשוט ראיתי את שלושת הקבוצת משחקות בשבועיים האחרונים לא אחת מול השניה, ונכון לעכשיו מכבי למרות שעשתה רק התקדמות קלה, עברה אותן כי האחרות כבר נסוגו אחורה, מיצו כמה שפנים שהיו להם בכובע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 3:09 pm 
Junior

באמבארג מספיק טובה בטוח, ברצלונה נסוגה קשות, אבל עדיין לא באיזור חיוג של מכבי, ביחוד בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 3:12 pm 
Hall of Famer

אוריאל אמנם מסתכל לאופק , אבל ברגע שהעונה לא כה רחוקה מסיומה - אז הטבלה מדברת לא פחות מרמת הקבוצות "בעין" לדעתנו .
בסופו של דבר מכבי צריכה לעשות מאזן של 5-8 לכל הפחות ( ועדיף 4-9 ... ) עד לסיום העונה , וגם אז כמעט בטוח שתהיה בשיוויון נקודות עם קבוצה או שתיים על הכניסה להצלבה , כשמרבית המועמדות לכך הן קבוצות שכפי הנראה יהיו להם יתרון במפגש הישיר מול מכבי ( דרושפקה כבר הבטיחה יתרון , וסביר שגם הכוכב , באמברג , ברצלונה ואנאדולו ישמרו על הפרשים של 25 , 15 , 10 ו-9 נקודות בהתאמה ) .

רוצה לומר - לדעתי הסיכוי של מכבי הוא משמעותית פחות מ-10% .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 3:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מכבי במאזן 3-7 מול הקבוצות במקומות 1-8 ובנוסף היא הפסידה ל-3 מ-4 הקבוצות המדורגות מעליה שמחוץ לשמינייה (הכוכב, באמברג וברצלוה) לשלושתן בבית.
אני רואה יותר סיכוי שמכבי תסיים אחרונה מאשר בפלייאוף, במיוחד כשאני מתקשה לראות אולם חוץ בו היא תנצח עד לסיום העונה (אולי את גלאטסראי שהיא קבוצה חלשה אבל לא הייתי מזלזל בה באיסטנבול).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2017 3:50 pm 
Hall of Famer

ההפרשים משחקים תפקיד משמעותי גם כן . מול 4 הקבוצות שציינתי מכבי נניח במקרה הטוב תסגור את אחד ההפרשים .
אני כמובן מסכים שמקום אחרון ריאלי הרבה יותר .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה