סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 9:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 117 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2017 10:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
STACK כתב:
קובי כתב:
לדעתי צריך לפטר את הבג"צ ולמנות את המאמן מהישראלים. גם ככה מכבי משחקים בצורה כזאת אז לפחות יהיה מישהו בחדר הלבשה שיסביר כמו שצריך.

ואחרי הכל, יכול להיות שארזשטיין צדק?
נראה לי שמה שיציל את מכבי זה התרסקות מטוס שבו כל חברי ההנהלה... לא שאני באמת מאחל לזה או מעודד אלימות. פשוט לא רואה תסריט הגיוני שבו ההנהלה מתחלפת

עוד אחד לפטר? בביטוח לאומי משלמים פחות ממכבי תל אביב לאנשים שיושבים בבית או נמצאים בכל מקום שהוא לא האירגון שלה.

יש להם כסף בכלל לעונה הבאה או שהם יצטרכו לשעבד פסלים?

מה שצריך לקרות זה שוויציץ שגם ככה לוקח שכר ירד לפרקט ויאמן בעצמו, אם הוא לא מתכוון לאמן אולי ההשפלה של 0 תארים בסוף העונה תעשה את שלה ואולי הפוך ויהיה מאמן לעונה הבאה.

הדבר החיובי שאפשר לאמר זה שהשאריות של הסגל העמוס שהרכיבו אפשר לבנות קבוצה לעונה בלי הרבה השקעה כספית אלא בעיקר עם חכמה, שכרגע אין.

קראת את מה שכתבתי עד הסוף? כי הצעתי למנות את רמי שהיה כוכב בנוער של שמשון. וואלק איזה ימנית היתה לו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 20, 2017 11:16 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
מה שיפה זה שגאודלוק "הסקורר האנוכי" מסיים עם 5 ר' ו-2 אס' , וסוני "לברון אול-אראונד" ווימס עם ריבאונד בודד וללא אסיסטים ( לצד שלושת האיבודים המסורתיים ) .

וכמובן איך אפשר בלי :
1. האם בשבוע הבא המשחק הוא Must-win ?
2. רמי הדר עם מאזן 5-5 ביורוליג . שאר המאמנים יחדיו 7-1 ...

יש את זה בותר דמגוגיה?
קודם כל, מבחינת מספרי אס' אולי גאודלוק לא נראה הכי אגואיסט (שני בממוצע אס', אבל 5 בממוצע בנרמול ל-30 דקות. דרך אגב, מי שמוביל בגדול אחרי נרמול זה גל מקל), אבל מעניין שבחרת להשוות אותו דווקא לסוני ווימס במשחק ספציפי. ווימס הוא מוסר האס' המוביל של מכבי. מעניין גם שדווקא עכשיו נזכרת לציין שגאודלוק לקח יותר ריב' מווימס (בממוצע כמובן שווימס לוקח יותר ריב' מגאודלוק) ולא דיברת נגיד אחרי המשחק מול ריאל בו ווימס לקח 4 ריב' לעומת 0 של גאודלוק.

וכמובן איך אפשר בלי -
1. שבוע הבא הוא לא משחק must win. בגלל שמכבי הפסידו השבוע במשחק must win אפשר להגיד שהעונה שלהם הסתיימה. רק הפתעה גדולה באחד ממשחקי החוץ יכולה להחזיר את מכבי לחיים. ככה זה כשיש משחקים שאתה חייב לנצח. דרך אגב, גם הפסד בשבוע שעבר במשחק must win היה מציב את מכבי במקום שבו העונה למעשה הסתיימה. לפעמים באמת יש משחקים שאתה חייב לנצח בשביל לשמור על הראש מעל למים.
2. אפשר גם להציג את זה אחרת - רק מאמן אחד העונה הפסיד 3 משחקים רצוף. אפשר גם לדבר על הפרש ממוצע באותם 3 משחקים שעמד על 18 נק' הפרש. באופן מפתיע אחרי ההפסד השלישי המאמן סיים את עבודתו בקבוצה. או שאולי אתה מנסה להגיד שאתה חושב שמכבי הייתה צריכה להמשיך עם רמי הדר?

לגבי המשחק אתמול - ביה"ס להגנה של הכוכב האדום. שלטו לחלוטין בקצב המשחק. משחק הריצה והמעבר, האספקט הקריטי בהתקפה של מכבי, כמעט לא היה קיים. גאודלוק אמנם סיים עם 19 נק' ואחוזים טובים, אבל זה קרה בזכות סלים מטורפים. מול הגנה פחות טובה לדעתי גאודלוק היה שובר שיא עונתי של 27 נק'. הכוכב פירקה את המשחק העומד של מכבי ולמעט כמה הבלחות של הנעת כדור מוצלחת מכבי לא ממש ידעה מה לעשות במשחק העומד. פיני ורסקין תהו מה ג'נקינס עושה על המגרש? אז לפני שני הסלים המשמעותיים שלו ג'נקינס תרם מאד למשחק של הכוכב. ההגנה שלו הייתה המפתח. האיש הפעיל לחץ קבוע על השחקנים עליהם הוא שמר ואיתו ההגנה של הכוכב עולה 2-3 דרגות בקשיחות.

לגבי גל מקל, אני דווקא חשבתי שהיה לו משחק לא רע. כרגיל מתקשה התקפית, אבל דווקא ריכז לא רע את המשחק והצליח ליזום כמה מהלכי התקפה נאים (אס' יפה לאייברסון, האסיסט לווימס, מסירה חותכת הגנה לגאודלוק שהסתיימה באסיסט יפהפה לאייברסון ועוד). לא משחק גדול, אבל בהחלט רכז שיכול לתת דקות וניתן לסמוך עליו. עם יוגב ומקל, גם עם ההגנה החזקה של הכוכב, המשחק של מכבי נראה סביר יותר. המחשה איך זה נראה אחרת ניתן לקבל משתי הדקות האחרונות של המשחק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 21, 2017 12:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יוגב דווקא היה על המגרש בשתי הדקות האחרונות. הוא גם זה שאיבד את הכדור האחרון.

לגבי משחק הריצה, אני חושב שאתה נותן יותר מדי קרדיט להגנה של הכוכב בקטע הזה.
קודם כל, מכבי בהגדרה היא קבוצת הפאסט ברייק הגרועה ביורוליג, או לפחות בין הגרועות, כבר כמה שנים. השחקנים שלה לא יודעים לאן לרוץ, וקורה לא מעט שגם בפאסט ברייק עם עדיפות מספרית הם נכשלים.
חוץ מזה, והרכזים שלה לא רוצים, לא יודעים ולא יכולים להוציא מתפרצת. מספיק לראות אותם מהדסים לאיטם בכל פעם שהם מקבלים את הכדור, או את אוחיון מקבל כדור וישר מרים יד כמו שוער שמרגיע את ההגנה שלו. לאט, חבר'ה, לאט, מה בוער, למה לרוץ?
ספציפית לגבי המשחק הזה, אני חושב גם שהפחד שלהם מאיבודי כדור הכריע אותם (זו גם רוח המפקד של בגצקיס - הכי חשוב לשמור על הכדור מעל הכל) והם העדיפו לשחק לאט. זו כמובן טעות יסודית, כי המשחק העומד של מכבי הוא על הפנים, ולגבי התוצאה של זה - בסוף, כמו שאמר צ'רצ'יל, הם גם שיחקו לאט וגם איבדו כדורים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 21, 2017 1:29 am 
Hall of Famer

זה נכון שיוגב היה על המגרש, אבל המשחק הפך להיות בלגן. שחקנים לקחו כדור ועשו מה שנראה להם. ללא שום קשר למשחק מסודר, קבוצתי או בכלל הבנה שיש עוד שחקנים לידם.

לגבי משחק הריצה של מכבי, אני לא יודע אם מכבי בהגדרה היא קבוצת הפאסט ברייק הגרועה בליגה או שזאת הגדרה שלך כמו הזומבי או הפציעה המסתורית של ווימס. מכבי במשחקים הטובים שלה עשתה לא מעט נק' ממשחק הריצה וכמו שרשמתי, נבנתה גם ממשחק הריצה. אתה יכול להגיד שמשחק הריצה של הקבוצה לא יעיל, אולי אפילו הכי לא יעיל ביורוליג (צריך להביא סימוכין לכך כמובן), אבל לגבי משחק ריצה גרוע או לא, לא רק היעילות קובעת, אלא גם לדוגמא נתון לא רלוונטי כמו כמות נק' במשחק ריצה ובמעבר. ודווקא בנתון הלא רלוונטי הזה אני בטוח שמכבי לא אחרונה ואפילו בין הגרועות ביותר. למשל הכוכב האדום, לא ממש נוהגת לרוץ, אפילו משתדלת לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 21, 2017 9:20 am 
Hall of Famer

נו בדיוק, המשחק הפך להיות בלגן למרות שאוחיון היה על המגרש. זה קצת סותר את הנקודה שהעלית בהתחלה, ובוודאי סותר הרבה את המשפט שאמרת שדוגמה למה שקורה כשאוחיון ומקל לא על המגרש אפשר היה לראות בשתי הדקות האחרונות.
אני הייתי מצפה במצב כזה מאוחיון, שהוא שחקן וותיק ובעל מעמד בקבוצה, לבוא לכדור ולדרוש אותו כדי לסדר את המשחק ולא להסתתר בפינה. כן, גם אם האדון סוני ווימס או החבר אנדרו גאודלוק מתעקשים לנהל את המשחק.

לגבי הפאסט ברייק, אני לא יודע את המספרים, אני מסתכל על פוטנציאל לעומת ביצוע. למכבי בכל השנים היו שחקנים שיכלו, בפוטנציה, להריץ מתפרצות - אבל המתפרצות שלה מבוצעות רע מאד, אפשר לראות לא מעט פעמים את הבלבול של השחקנים שבגללו גם מתפרת של 3 על 2 למשל נעצרת והופכת למשחק עומד. זה בולט מאד אצל מכבי, דווקא בגלל שהמשחק העומד שלה גרוע ומתפרצות אמורות להיות הנשק היותר יעיל שלה ומה שיקל עליה את הבעייתיות במשחק העומד. ועדיין, יש לה רכזים שלא חושבים על פאסט ברייק ומעדיפים לכדרר במשחק העומד. פשוט תסתכל על מקל ואוחיון, הם מקבלים את הכדור מהגבוה שהוריד ריבאונד, ורצים בריצה קלה במקום לדחוף קדימה - גם כשיש מצב לפאסט ברייק. תסתכל פעם על אוחיון שמקבל כדור למשחק ריצה ואז מרים את היד, תרגיעו חבר'ה... תנועה אופיינית שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 21, 2017 10:59 am 
Sophomore

קובי כתב:
STACK כתב:
קובי כתב:
לדעתי צריך לפטר את הבג"צ ולמנות את המאמן מהישראלים. גם ככה מכבי משחקים בצורה כזאת אז לפחות יהיה מישהו בחדר הלבשה שיסביר כמו שצריך.

ואחרי הכל, יכול להיות שארזשטיין צדק?
נראה לי שמה שיציל את מכבי זה התרסקות מטוס שבו כל חברי ההנהלה... לא שאני באמת מאחל לזה או מעודד אלימות. פשוט לא רואה תסריט הגיוני שבו ההנהלה מתחלפת

עוד אחד לפטר? בביטוח לאומי משלמים פחות ממכבי תל אביב לאנשים שיושבים בבית או נמצאים בכל מקום שהוא לא האירגון שלה.

יש להם כסף בכלל לעונה הבאה או שהם יצטרכו לשעבד פסלים?

מה שצריך לקרות זה שוויציץ שגם ככה לוקח שכר ירד לפרקט ויאמן בעצמו, אם הוא לא מתכוון לאמן אולי ההשפלה של 0 תארים בסוף העונה תעשה את שלה ואולי הפוך ויהיה מאמן לעונה הבאה.

הדבר החיובי שאפשר לאמר זה שהשאריות של הסגל העמוס שהרכיבו אפשר לבנות קבוצה לעונה בלי הרבה השקעה כספית אלא בעיקר עם חכמה, שכרגע אין.

קראת את מה שכתבתי עד הסוף? כי הצעתי למנות את רמי שהיה כוכב בנוער של שמשון. וואלק איזה ימנית היתה לו

רק בקריאה שלישית הבנתי שמדובר בה"ישראלים" ולא במאמן ישראל, רעיון מצוין, קבל ח"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 12:49 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
יש את זה בותר דמגוגיה?
קודם כל, מבחינת מספרי אס' אולי גאודלוק לא נראה הכי אגואיסט (שני בממוצע אס', אבל 5 בממוצע בנרמול ל-30 דקות. דרך אגב, מי שמוביל בגדול אחרי נרמול זה גל מקל), אבל מעניין שבחרת להשוות אותו דווקא לסוני ווימס במשחק ספציפי. ווימס הוא מוסר האס' המוביל של מכבי. מעניין גם שדווקא עכשיו נזכרת לציין שגאודלוק לקח יותר ריב' מווימס (בממוצע כמובן שווימס לוקח יותר ריב' מגאודלוק) ולא דיברת נגיד אחרי המשחק מול ריאל בו ווימס לקח 4 ריב' לעומת 0 של גאודלוק.

וכמובן איך אפשר בלי -
1. שבוע הבא הוא לא משחק must win. בגלל שמכבי הפסידו השבוע במשחק must win אפשר להגיד שהעונה שלהם הסתיימה. רק הפתעה גדולה באחד ממשחקי החוץ יכולה להחזיר את מכבי לחיים. ככה זה כשיש משחקים שאתה חייב לנצח. דרך אגב, גם הפסד בשבוע שעבר במשחק must win היה מציב את מכבי במקום שבו העונה למעשה הסתיימה. לפעמים באמת יש משחקים שאתה חייב לנצח בשביל לשמור על הראש מעל למים.
2. אפשר גם להציג את זה אחרת - רק מאמן אחד העונה הפסיד 3 משחקים רצוף. אפשר גם לדבר על הפרש ממוצע באותם 3 משחקים שעמד על 18 נק' הפרש. באופן מפתיע אחרי ההפסד השלישי המאמן סיים את עבודתו בקבוצה. או שאולי אתה מנסה להגיד שאתה חושב שמכבי הייתה צריכה להמשיך עם רמי הדר?

בחלק הראשון אכן הייתי במכוון אירוני/דמגוגי .

מכבי הפסידה כבר איזה 5 משחקי Must-Win , אז אני כנראה באמת לא מבין את המושג . כפי שאמרת - סביר שאם מכבי תנצח עכשיו איזה משחק-שניים , הבאים אחריהם גם כן יוגדרו כך , ושוב לא אבין את המושג ...

"רק הפתעה גדולה באחד ממשחקי החוץ יכולה להחזיר את מכבי לחיים"
מכבי צריכה כנראה מאזן של 2-10 בכדי לעלות . אתה באמת חושב שיש עוד סרט כזה ?!

עוד פחות מובן . רמי הדר סיים את הקדנציה שלו ביורוליג עם מאזן 5-5 . כשאנו רואים ומדברים על סגל השחקנים הנוכחי - אז אני חושב שנסכים שמדובר בהישג לא רע בכלל מבחינת תוצאות גרידא . הכל יחסי כמובן ביחס לאלטרנטיבות ( ולא רק בשנה הזאת - למעשה התקופה שלו ביורוליג הייתה ההישגית ביותר של מכבי בשנתיים האחרונות ... ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 2:21 am 
Hall of Famer

אתה יודע יש הבדל גדול מאד בין רכזים שמריצים פאסט ברייק בצורה לא טובה (מסכים לגבי אוחיון, קצת פחות לגבי מקל) לבין מכבי קבוצת הפאסט ברייק הגרועה ביורוליג בהגדרה, כפי שרשמת בתחילה.

שמולקי, אני חושב שההפסד מול הכוכב גמר את הסיכוי של מכבי להגיע להצלבה. לכן אפשר היה לקרוא לו משחק... must win.

אתה יודע, אם תרצה להשוות בין הדר לבין בגאצקיס, כדאי לחכות 10 משחקים של הלאטבי, לא? אם תסתכל באופן סטטיסטי על התקופה של הדר במכבי, אז אפשר למצוא נק' זכות. אם תסתכל על הקבוצה לא בצורה אקדמאית, תראה מאמן שאיבד לחלוטין את הקבוצה והיה ברור לכולם שהוא לא יכול להמשיך. מעבר לכך, גם במבחן העין מכבי הצליחה להשיג כמה ניצחונות מעבר לרמת הכדורסל בה היא שיחקה. אתה בטוח מכיר את המשפט השחוק על האחוזים שיתיישרו, אז ככה גם נראה מאזן הניצחונות של מכבי בתקופה הטובה שלה. בסוף הוא יתיישר. זה גם כמובן קרה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 2:27 am 
Hall of Famer

מה לעשות שרכזים שמריצים פאסט ברייק בצורה גרועה זה המרכיב המרכזי בקבוצת פאסט ברייק גרועה... וכשווימס וראד מריצים מתפרצות במצב שהוא לא אחד או שניים על אפס, זה לא נראה יותר טוב.
אלה רוב הפאסט ברייקים שמצליחים במכבי - כאלה שהם X על אפס, ואז באמת קשה לפספס. בשאר, כולל מצבים של עדיפות מספרית, אחוז הניצול של מכבי הוא נמוך - וזה עוד לפני שנכנסים למתפרצות שמוותרים עליהן מראש בלי סיבה נראית לעין, סתם כי לרכזים מתאים יותר לכדרר בהתקפה עומדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 2:30 am 
Hall of Famer

לא התווכחתי אתך שהיעילות של מכבי בפאסט ברייק לא טובה. זה עדיין לא הופך אותה לקבוצת הפאסט ברייק הגרועה ביורוליג בהגדרה כפי שקבעת בסמכותיות. אתה עדיין עומד מאחורי הקביעה הזאת, או שאתה פשוט מנסה להתווכח איתי שמכבי קבוצת פאסט ברייק לא יעילה כשאני מסכים אתך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 2:40 am 
Hall of Famer

אין לי מספרים מדוייקים, לא יודע אם בכלל יש כאלה, אז אקח קצת אחורה ואסתפק בלומר שלמראה עיניים מכל מה שראיתי - היא בין הגרועות, ולמעשה היא בין הגרועות באופן עקבי כבר כמה שנים כולל עונת הזכייה האחרונה ביורוליג. ועל רקע המשחק העומד הזוועתי שלה בשלוש השנים האחרונות, כלומר על רקע זה שפאסט ברייק אמור להיות משהו שלפחות ירכך קצת את המשחק העומד המאד חלש, זה אפילו עוד יותר בולט (גם אחוזי הניצול הנמוכים, אבל בעיקר הוויתור מראש על מצבי פאסט ברייק גם כשאפשר, וההליכה בכל זאת למשחק עומד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 2:48 am 
Junior

סילבן מוליך פאסט ברייק סביר. לפחות שיש לו בטחון.
הבעיה היותר גדולה של יוגב זה שהוא פשוט לא יודע להפעיל שחקנים גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 11:20 am 
Hall of Famer

סילבן מוליך פאסט ברייק סביר? הכוונה ללנדסברג? או לסילבן שלום או משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 3:25 pm 
Freshman

סילבן לנדסברג הוא מוליך מצוין של התקפות מתפרצות (של הקבוצה היריבה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 5:32 pm 
Junior

לאנסברג, וסביר זה יחסית לקבוצה שלו. מהמשחקים שראיתי הוא בטח יותר טוב בזה מיוגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 5:42 pm 
Hall of Famer

כמה אסיסטים הוא נתן במתפרצת (ובכלל)?
סתם, מעניין אותי לשמוע תיאור של מתפרצת שמנהל לנדסברג שהיא לא 1 על 0. באמצע או בצד? כמה אופציות מסירה הוא בודק? איך בחירת המסירה? איך הטיימינג שלה?
ואיך קרה שסתמבאדי השתלט על הניק שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 22, 2017 9:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

האמת שהמהלך החיובי היחיד שלנדסברג עשה ביום חמישי היה אסיסט לשלשה של יוגב במתפרצת.
לזכותו אני אציין שהוא אחד היחידים בקבוצה שיש לו mindset של משחק ריצה. לרעתו אני אציין שהוא בד"כ לא יודע למסור או מבצע צעדים עם קבלת הכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 117 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 90 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה