סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 11:40 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 563 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 9:44 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מופע הצדקנות של אוהדי מכבי נהיה מהנה מרגע לרגע.

ודרך אגב, מישהו יכול לנסות לברר האם גייטס וקיצ׳ן באמת עברו בדיקה כמו שכתוב בידיעה הראשונית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 9:57 am 
Hall of Famer

ומה זה תביעת BAT?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 9:57 am 
Senior

האם למעסיקים יש זכות לבצע בדיקות פתע לסמים אצל מועסקים? אני מניח שכשיש יחס ישיר בין שימוש בסמים לבין ביצוע התפקידים (חברת שמירה נגיד או נהגים) זה מתקבל על הדעת.
לא רואה סיבה למה בכדורסל לא. וכמובן חשוב מה נכתב בחוזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 9:58 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
BAT זה גוף הבוררות של פיב"א. זה המקום שבו שחקנים תובעים את הקבוצות (יכול להיות גם להיפך כמובן, אבל בדרך כלל הצד שתובע זה שחקנים או סוכנים) כשמדובר בצדדים ממדינות שונות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:02 am 
Hall of Famer

כמו שאומר הפתגם "מי שמלווה כסף לחבר יפסיד את הכסף ואת החבר",
אז מי שמפטר מאמן בשביל שחקן, יאבד את המאמן ואת השחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:04 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא ידעתי שזו בכלל זכות של קבוצה לעשות מיוזמתה בדיקות סמים לשחקנים אחרי אימון, לא כל שכן לעשות בדיקות יזומות לשחקנים מסויימים ולא לתת לבודקים לבחור באקראי. מעניין אם יש על זה סעיפים בחוזים שלהם.
יש לי כאמור הרגשה שה-BAT יהיה עסוק בעניין הזה מתישהו בקרוב...

מכבי לא עשו את אותו הדבר בדיוק לרודני ביופורד לפני כמה שנים? אני לא בטוח מה אומר החוק, אבל נראה לי סביר שאם הקבוצה חושדת ששחקן מסוים עושה סמים, היא תוכל לעשות לו בדיקה, אם היול"ב (או הליגה הישראלית לצורך העניין) אוסרים על שחקנים להשתמש בחומרים מסוימים, נראה לי די סביר שגם לקבוצות תהיה סמכות לבצע בדיקות כאלו, נדמה לי שגם עושים אותן לשחקנים כשמחתימים אותם על חוזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:06 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
BAT זה גוף הבוררות של פיב"א. זה המקום שבו שחקנים תובעים את הקבוצות (יכול להיות גם להיפך כמובן, אבל בדרך כלל הצד שתובע זה שחקנים או סוכנים) כשמדובר בצדדים ממדינות שונות.

מעלעול מהיר בתקנות של פיב"א בעניין אנטי-דופינג, לא מצאתי מקור נורמטיבי (מסייג כמובן, לא יודע מה רשום בחוזה בין מכבי ובין ווימס), לביצוע בדיקות סמים לווימס, כאשר לא מדובר בכלל במפעל אשר שייך לפיב"א, כאשר וימס אף אינו שחקן בנבחרת ארה"ב.

http://www.fiba.com/downloads/regulatio ... ook4ag.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:13 am 
Sophomore

עוד לא הבנתי מי עשה את הבדיקה, פיב"א או WADA?

ומה הקשר של WADA לכדורסל?

מנחם, הדוגמא שלך לא טובה. לשלוח למישהו נערת ליווי זו עבירה פלילית. לשלוח מישהו לבדיקת סמים, לא בהכרח.

ראי, גם אני זוכר שדיברו על זה שישראל היא גן עדן לזרים, בין היתר בגלל שלא עושים בדיקות סמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:16 am 
Hall of Famer

לפי וויינט
"מי שערכה את הבדיקה היא הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט בישראל ולא פיב"א או WADA"

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:19 am 
Junior

שני ציטוטים שבלטו במיוחד בידיעה המתוזמרת של ערוץ הספורט (וביבי עוד צריך לקחת משמעון שיעורים באיך משתמשים בתקשורת)

״מי שנבדקו בנוסף לווימס והסכימו לכך כמובן הם גל מקל ו-ויקטור ראד, שנבחרו באופן רנדומלי״. כלומר שאפילו גלדסטון לא קונה את זה שווימס נבחר באופן רנדומלי.

״שחקנים במכבי ת"א מעידים בשיחה עם ערוץ הספורט שמקל נתן ראשון את הדגימה במהירות״ - מסתבר שספיקת השתן של מקל מרשימה במיוחד, אולי זה בגלל שהשתן עלה לו לראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:23 am 
Junior

וגם זה: מכבי של השנים האחרונות הפכה למקום שקשה לדמיין מאמן שמכבד את עצמו שבאמת רוצה להגיע אליה. למרות זאת, היא עדיין נחשבה למקום ששחקנים זרים אוהבים ורוצים להגיע אליו. התרגיל לווימס עשוי לתרום גם לשינוי של הדבר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:25 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ווימס תמיד יכול לטוס מהר מהר לאוקראינה ולספר שסבתא שלו התאשפזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:40 am 
Sophomore

מכבי כמובן עשתה דבר מגעיל אבל לגיטמי לחלוטין ובטח שלא ישפיע על רצון של זרים להגיע שלמרבה ההפתעה לא נשחק גם לאור הכישלונות שלה מחוץ למגרש ועליו. כנראה שעדיין היכולת של מיליון דולר לעשות את העבודה אפקטיבית [פתח כאן דיון על לשחק תמורת בוכטות של כסף בקזאן והאם זה באמת חור ת** קפוא או לא].
משעשע קצת לראות את הרומנטיות שפושה בכל. זה ביזנס, מכוער וכוחני, וככה מתנהלים בו. קבוצות חותכות שחקנים על כל מה שהן יכולות. שחקנים (כשהם יכולים ורוצים) יעשו הכל לחתוך מחוזה אם נשבר להם מהפרצוף של המאמן (ומהריצות במדרגות של הפרננדו בואסה ארנה) או שקיבלו הצעה יותר אטרקטיבית מקצועית או כספית או אם סתם יש להם סעיף יציאה.
לא יודע איך זה במקום העבודה שלכם אבל במקום שאני עובד בו אם רוצים להיפטר מעובד או מספק יש קטע כזה שהולכים לראות מה כתוב בחוזה ואם יש סעיף מתאים אז עושים בו שימוש גם אם כולם מבינים שחוסר שביעות הרצון נובע מגורם אחר. קטע כזה של חוזים שאם כתבו בהם סעיפים לביטול החוזה אז כנראה שחשבו שאולי תהיה סיטואציה שבה ירצו לבטל את החוזה.
דוגמ' מגוגל קצר- סעיף המשקל של סופו ביוון (וגם במכבי הרשעה שוויתרה לו בסוף), שוינפלד בהפועל ת"א, ורודני ווויט שמכבי הכניסה בחוזה שלו סעיף שמאפשר לה לחתוך אותו, תחזיקו חזק, במקרה של שתייה או עישון.
מגעיל, מסריח, מציאותי, יומיומי ולגיטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:57 am 
Junior

יש פה שני צדדים למטבע :

קשה להאמין שמכבי תמימה ופתאום נפלה בדיקת סמים ובמקרה ווימס נבחר.
מקווה ומאמין שמכבי תדפק מזה בטווח הארוך - אם באמון מול סוכנים ושחקנים ואם במקרה שבפעם הבאה תגיע בדיקה אמיתית בלי הזמנה.

הצד השני של המטבע - אם לשחקן יש מה להסתיר והוא לא ניגש לבדיקה שיעוף מפה לכל הרוחות והוא ממש לא מסכן.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 11:00 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מעניין הציטוט של ווימס מוואן:
"עשיתי בדיקת שתן שמונה פעמים. עמי ביטון ורופא הקבוצה היו איתי בחדר, הייתי שם שש שעות."
אז הוא עשה את הבדיקה או סרב?
למה 8 פעמים?
ולמה זה לקח 6 שעות?

אני אוהב את זה שכל ההייטרס שקוטלים את ווימס מתחילת העונה עכשיו עומדים לצידו.
ואני באמת שלא מבין על מה התרעומת פה (כאילו עשו לווימס תרגיל מסריח). אלא אם הבוחנים הם שחקנים בתשלום ולא בוחנים מורשים מפיבא/WADA/וואטאבר אז מה לא לגיטימי בלערוך בדיקת סמים לשחקן?

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ב' ינואר 30, 2017 11:08 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 11:03 am 
Hall of Famer

אני מת כבר לקרוא את הפרק של ערן סלע על העונה הזאת של מכבי בספר הבא שהוא יוציא........

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 11:12 am 
Sophomore

beatla כתב:
יש פה שני צדדים למטבע :

קשה להאמין שמכבי תמימה ופתאום נפלה בדיקת סמים ובמקרה ווימס נבחר.
מקווה ומאמין שמכבי תדפק מזה בטווח הארוך - אם באמון מול סוכנים ושחקנים ואם במקרה שבפעם הבאה תגיע בדיקה אמיתית בלי הזמנה.

הצד השני של המטבע - אם לשחקן יש מה להסתיר והוא לא ניגש לבדיקה שיעוף מפה לכל הרוחות והוא ממש לא מסכן.

כן, אני ממש רואה את הסיטואציה-
- "מכבי מציעה לך חוזה של מיליון דולר ואפשרות לשחק ביורוליג אבל אני ממליץ לך לא לקחת . אה, אני גם מוותר על המאה אלף עמלת סוכן שלי בגלל ההתנהלות הזו. בוא נלך ליאנאקופולוס או לפלורנטינו פרס או לאיזה אוליגרך אחר ביורוקאפ. אלה בוסים ישרים כמו סרגל שמשלמים תמיד בזמן ולא עושים שטיקים".
- "כן, עדיף לקבל חצי מהשכר ושלא יתקילו אותי עם בדיקות סמים, שמה בכלל הקשר בינן לבין מקצועיות של שחקן".
מה לעשות, שכנראה, באופן הזוי שאני לפחות לא מבין, רוב הסוכנים שמחים לעשות עסקים עם מכבי ולפדרמן יש שם טוב (עדיין), וכמו שהרבה מאמנים הציעו את עצמם לסיטואציה גרועה פי כמה מזו של שחקן אין לי ספק שהטלפונים של בכירי מכבי מתמלאים עכשיו בהודעות. עולם משונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 11:55 am 
מנהל פורום

בואו נסכם שהעיר תל אביב ובטח שמכבי תל אביב תמשיך להיות קבוצה אטרקטיבית לזרים מכל העולם גם אחרי מקרה ווימס
לא מאמין שיהיה אפשר להוכיח שמכבי יזמה את הבדיקה וקבעה את זהות השחקן. אם מישהו יצליח להוכיח אז אולי יהיה קייס לווימס בBAT
בשביל זה צריך מישהו מהארגון הבודק שיחשוף שחיתות. לא רואה את זה קורה, ניצחון במט של שימון. כל מי שהספיד את שימון שיחשוב שוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 11:59 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הקייס של ווימס, אם יש כזה, הוא שמי שבא לבצע את הבדיקה לא היה מורשה או שלא הוסבר לו כמו שצריך מה שצריך לעשות או שהטעו אותו או אנא עארף. הרי הוא לא נכשל בבדיקה, אלא שהוא (לפי הגירסה שקיבלנו) סירב להיבדק. בהנחה שהבדיקה היתה לפי הנהלים אני לא רואה איך הוא יכול לצאת מזה בשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 12:14 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

וגם אם מכבי יזמה את הבדיקה, אז מה? אני די בטוח שבחוזה של השחקן כתוב שאסור לו להשתמש בסמים במשך העונה.
מה ווימס יטען להגנתו?
"Everyone told me they don't check for weed here, you know... and this minister, I think he's called Harden, decided on non-denunciation policy, you know"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 12:38 pm 
מנהל פורום

פרשן ברדיו שאני לא זוכר את שמו, אמר היום שאם בקנאביס עסקינן, אז הבדיקה מטעם פיב"א היא רלוונטית רק ביום של משחק. זה אומר שבכל יום אחר מותר לשחקנים לעשן כאוות נפשם, ופיב"א לא נכנסת להם לקרביים, ורק ביום המשחק זה יכול להיות רלוונטי. סוג של מדיניות אי הפללה. ככה שעצם הבקשה לבדיקה כזאת ביום שאינו יום משחק יכול להיות לא לגיטימי וזה יכול להיזקף לטובתו של ווימס אם זה יתגלגל לפתחו של בית המשפט או בורר.
כמובן שסמים אסורים או ממריצים אמורים להיות לא חוקיים באופן מתמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 12:48 pm 
Junior

מעמוד הפייסבוק של בועז סיטי :

ציטוט:
ברייקינג ניוז: Roey Gladstone מפרסם ששחקן מכבי תל אביב, סוני ווימס, סירב לעבור בדיקת סמים. לדבריו, "עתידו של הפורוורד במועדון לא ברור".
ולא בכדי כך הדבר. יש לשער, שעתידו בכדורסל לא ברור.
הסיבה היא, שהתחמקות או סירוב להיבדק, ללא הצדקה משכנעת, מהווים עבירת סימום לכל דבר ועניין. כיום, לפי התקנון, העונש הסטנדרטי בגין התחמקות או סירוב להיבדק הוא 4 שנים, כאשר בנסיבות מסוימות ניתן להמתיק את העונש.
ווימס, כמו רבים וטובים לפניו, לבטח יטען כי הייתה לו "הצדקה משכנעת" לסרב להיבדק. מדובר ברף גבוה ביותר, עד כדי שעורכי הדין בתחום נוהגים לומר שצריך צונאמי או רעידת אדמה כדי שתהיה לך הצדקה משכנעת לסרב לבדיקת סמים.
וניתן גם כמה דוגמאות מעניינות. הראשונה - הטניסאי הסרבי ויקטור טרויצקי, שסירב לעבור בדיקת סמים משום שחש ברע לאחר משחק. לטענת טרויצקי, הוא קיבל אישור להיבדק מאוחר יותר, לאחר שיתאושש. עצם העובדה שטרויצקי חש ברע לא היוותה, מבחינת בתי הדין, הצדקה משכנעת דיו, והוא הושעה לבסוף לתקופה של 18 חודשים.
אז אילו מקרים כן יכולים להיחשב כ- "הצדקה משכנעת" לסרב לעבור בדיקת סמים? למיטב ידיעתי, אחד המקרים היחידים שהוכרו כהצדקה משכנעת הוא של אצן, אשר גילה מיד לאחר תחרות שילדיו נפגעו באופן חמור בתאונת דרכים, והוא נדרש להגיע בבהילות לבית החולים. יש לשער – ומדובר כמובן בספקולציה בלבד, מבלי לדעת כלל את עובדות המקרה – שהמקרה של ווימס רחוק מכך שנות אור.
עורכי דין נוהגים לייעץ לספורטאים לעולם לא לסרב לעבור בדיקת סמים. בשום אופן, ובשום מקרה. זה, בערך, הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות. מדוע? כי עצם הסירוב מהווה עבירה, שדינה כמעט זהה לעבירת סימום, אם לא חמורה יותר. בחומרים מסוימים - כמו קנאביס, למשל - העונשים קלים הרבה יותר, מאשר כשאתה מסרב להיבדק. אם, אכן, השתמשת בחומרים אסורים כלשהם - היכולת שלך להתגונן רבה יותר, מאשר כשאתה מסרב להיבדק. ואולם, כשאתה מסרב להיבדק - אתה צריך לעמוד ברב מאוד גבוה על מנת להצדיק את הסירוב שלך. והרף הזה, כמו שהראינו לעיל, הוא כמעט בלתי עביר.

בקיצור - לא לעשות בדיקות סמים זה דבר מאוד לא חכם ומאוד לא כדאי (בהנחה וקנאביס הוא הגורם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 12:49 pm 
מנהל פורום

אם זה המקרה, אז ווימס אכל אותה
כי אם היה נבדק ונמצא חיובי לקאנביס אז הוא היה יכול לטעון שזה לא יום המשחק, אבל עכשיו שהוא סירב להבדק, לך תדע מה היה לו שם, אולי פרידין, אולי ריטלין, אולי הרואין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 12:50 pm 
Freshman

השנקל שלי: השכל הישר אומר שצירוף מקרים אין כאן. מכבי עשתה לווימס קטע מסריח, אבל אולי כשר, שרבים ורעים היו עושים (מה שהפועל עשתה לקיצ'ן מסריח לא פחות, שלא לומר יותר. בוא לא ניתמם, מנחם).
אבל מכבי היא לא לב העניין כאן. אם איזושהי רשות חיצונית, ישראלית או בינלאומית, למניעת סימום בספורט או לכל עניין אחר, שיתפה אתה פעולה בקנוניה הזו, זה כבר עניין שבעולם מתוקן צריך להיחקר לעומק, להתפוצץ ברעש גדול ותוך הרחקת בעלי תפקידים שקשורים לעניין הזה, מספורט ומכל מה שקשור בפיקוח עליו, לכל ימי חייהם. ונראה לי הגיוני שגם תוך העמדה לדין פלילי.
לא שאני עוצר את נשימתי בציפייה דרוכה למשהו מכל זה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 12:51 pm 
מנהל פורום

השאלה מה בכלל בודקים בכזה מצב... אולי זו הייתה בדיקת קנאביס?
ומה בדיוק הסמכות של אותו אירגון ישראלי למניעת סימום בספורט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 563 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: