rony כתב:
קודם כל, פוסט נהדר אוריאל, סחתיין.
עכשיו לגבי עניין מאמני מכבי, בשתי העונות האחרונות עברו במכבי גודס, טבק, הדר, אדלשטיין ובגאצקיס, כולם נכשלו באופן טוטאלי, אין דרך אחרת לנסח את זה. עכשיו ברור שכולם פחות או יותר לא היו מאמנים מספיק טובים לרמות שמכבי שואפת אליהן, אבל עדיין, עצם העובדה שכולם היו כשלונות כ"כ נוראיים, אומרת שיש כאן משהו שהוא הרבה מעבר לעניין המאמן. אם היינו בואקום, הייתי מצפה שלפחות אחד או שניים מהם יצליחו להיות סבירים בערך, לא להביא את הקבוצה לפיינל-פור ולדומיננטיות מטורפת בליגה הישראלית, אבל גם לא להראות כמו הקבוצה הכי גרועה ביורוליג, ומכבי, פרט אולי לתקופה קצרה תחת הדר שגם היא נגמרה מהר מאוד, נראתה כמו הקבוצה הכי גרועה ביורוליג בשנתיים האחרונות. הייתי מצפה שלפחות אחד מהם יצליח להפוך את יד אליהו למקום שקשה לנצח בו, שיהיה בפוזיציה לגנוב משחק חוץ פה ושם, משהו שלפחות ישמור על מראית עין של התמודדות על הטופ-8 עד למחזורים האחרונים, אף אחד מהם לא דיגדג את זה אפילו. בשורה התחתונה, לדעתי קשה מאוד לשפוט מאמנים בסיטואציה הזו, גם אם אף אחד מהם לא מתאים למכבי, אני גם לא חושב שאף אחד מהם גרוע כמו שזה נראה במכבי, הם לא מספיק טובים, אבל הם לא עד כדי כך גרועים, במכבי יש משהו רקוב לגמרי בכל שדרת ההנהלה, משהו שמתבטא בצורה מאוד חזקה בבניית קבוצה מופרכת לגמרי, שחקנים מוכשרים, אבל כאלו שלא מסוגלים לשחק אחד עם השני גם אם חייהם יהיו תלויים בזה, ואני חושב שהנהלה כזו ובניית קבוצה כזו היו גורמים גם למאמנים גדולים בהרבה להראות רע.
ספציפית לגבי המינוי של וויצ'יץ', אני מאוד לא אוהב אותו, אבל לפחות בתיאוריה, יש כאן דבר אחד נכון שנעשה-בנאדם אחד שמרכיב את הסגל ולא הנהלה מפורקת לגמרי כשכל אחד מביא שחקן עם שם מפוצץ מאיפשהו ואז מביאים מאמן בינוני ומצפים ממנו שיחבר פאזל מחלקים שבכלל לא מתחברים אחד עם השני. כמובן שאני לא מצפה שההנהלה באמת תיתן לו לעבוד לבד ולקבל את ההחלטות כמו שהוא חושב, קשה לי מאוד להאמין שבשנה הבאה אנחנו נראה משהו שונה מהותית כל עוד ההנהלה לא תשתנה מהותית, אבל לפחות בתיאוריה, אם אדם אחד היה מרכיב את הסגל וגם בוחר את המאמן, זה אמור היה להראות פחות גרוע.
מסכים לגבי הפסקה הראשונה, לא כל כך לגבי השנייה.
זה קל להגיד שלא נתנו לניקולה לבנות את הקבוצה כראות עיניו, אבל אם כך היה המצב מבחינתו הוא היה צריך להתפטר. משלא עשה זאת האשמה נופלת גם עליו, במיוחד כששומעים על איזה החתמות הוא היה אחראי.