קודי (יובל) כתב:
ירושלים קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי - הרבה יותר מחוייבת, יותר איכותית, יותר מחוברת, הרבה יותר מאוזנת ועם צוות אימון הרבה יותר טוב. בכל משחק חשוב העונה ירושלים ידעה להתעלות ולנצח ובעיקר בגלל הסגל הישראלי הקצר היא הפסידה הרבה משחקי ליגה. ירושלים אכן שיחקה חלש ביום ראשון אבל עדיין גם כשיש לה השבוע את משחק העונה שלה במסגרת היותר חשובה היא ניצחה בקלות. אלכסנדר הוא לא שחקן שיעשה את ההבדל וגם אין סיכוי שהגוויה של דווין סמית' תעשה משהו. ירושלים תבוא לגמר הגביע הרבה יותר ממוקדת, בלי משחק גדול באותו השבוע, ומאוד לא סביר ששוב תיקלע ליום כל כך רע (בעוד מכבי היתה חותמת בכל משחק על אחוזי קליעה כאלה משלוש). אגב, גם ירושלים שיחקה רק עם ארבעה זרים ובגמר יהיה לה גם את פיטרסון וסביר גם להניח שאליהו, הלפרין, קינזי ודייסון לא יהיו כל כך חלשים כמו ביום ראשון. מכבי לא רק שלא משתפרת אלא הולכת בשבועות האחרונים אחורה וברור שבמשחק אחד הכל יכול לקרות, אבל פערי הרמות בין הקבוצות אדירים ואני לא רואה משהו שיטה את הכף לכיוון מכבי. אתה יכול גם להסתכל על שלושת המשחקים בין הקבוצות העונה - בגמר גביע ווינר ירושלים ניצחה בהליכה, במשחק הליגה הראשון מכבי ניצחה בקושי בבית בזמן שהיתה בתקופה הכי טובה שלה העונה וירושלים בכושר הכי רע ובמשחק השבוע ירושלים ניצחה בקלילות. תוסיף לפערי הרמות את הניסיון הגדול יותר של שחקני ירושלים ואת הפערים באופי השחקנים ובחוכמה ותקבל משחק גמר עם סיכויים של 90-10.
עוד 4 חודשים? נכון, הכל יכול לקרות. אבל בינתיים ירושלים הולכת ומתחברת ואילו מכבי הולכת אחורה.
לא בטוח שאני מסכים. נכון שחלק מהשחקנים של ירושלים יכולים להשתפר, אבל גם לנסברג שתמיד תופר את ירושלים לא יכול להיות יותר גרוע מביום ראשון. גם דווין סמית', בלי ברכיים, תמיד מתעלה מול ירושלים. מבחינת ניסיון - פניני, אוחיון, מקל (שלקח שתי אליפויות), לנסברג - כולם שחקנים עם הרבה ניסיון במעמדים האלה. אסור גם לשכוח שירושלים נהנתה ביום ראשון מתמיכה משמעותית של הקהל, ובגביע זה יהיה רק חצי מהאולם.
ושוב, בפעם האחרונה שהיה משחק גביע בירושלים והפועל הגיע פייבוריטית, זה נגמר ב-18 הפרש עם משחק אדיר של סמית'. כן הצטיינו - לנסברג ואלכסנדר.
בקיצור, לירושלים אולי יש עדיפות מסויימת (בהנחה שעוברים את חולון, שאני לא בטוח), אבל לדעתי הסיכויים הם רק קצת יותר מ-50%, בטח לא 90-10.