סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 21, 2016 12:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
העברה מת'רד העונה הקודמת:

ציטוט:
בסוף ספטמבר יחזור אלינו גביע העולם אחרי הפסקה של 12 שנה. תקציר הפרקים הקודמים: בניגוד לאליפות העולם של ה-IIHF שמתקיימת כל שנה, במקביל לפלייאוף ה-NHL (מה שאומר ששחקנים שעדיין משחקים בפלייאוף לא יכולים לשחק שם), ניסו ב-NHL ובאיגוד השחקנים שלה להקים טורניר גביע עולם שיתקיים בקיץ עם הנבחרות החזקות ביותר בעולם, ומכיוון שזה בקיץ כל שחקני ה-NHL היו אמורים להשתתף שם. כשהטורניר נוסד בשנות ה-90 הייתה כוונה לערוך אותו כל 4 שנים, כמו גביעי עולם בענפים אחרים.
בפועל, מכל מיני סיבות, הטורניר התקיים רק פעמיים - ב-1996 (ארה"ב זכתה) וב-2004 (קנדה זכתה). עתידו לא היה ברור, עד שלפני שנה הוכרז שהמפעל יתחדש ב-2016 וייערך מעתה והלאה כל 4 שנים כמו שתוכנן מלכתחילה.
בטורנירים הקודמים שיחקו 8 הנבחרות החזקות בעולם - "7 הגדולות" (ראה פירוט בהודעה על האולימפיאדה...) וגרמניה או שווייץ; הפעם משנים את התכנית. אל שש המעצמות - קנדה, רוסיה, שבדיה, פינלנד, ארה"ב וצ'כיה - מצטרפת נבחרת של כוכבי צפון אמריקה הצעירים (קנדים ואמריקאים עד גיל 23), ונבחרת כלל אירופית מהמדינות שאין להן נבחרת עצמאית בטורניר (הסגל שלה כולל שחקני NHL מסלובקיה, סלובניה, צרפת, דנמרק, גרמניה, שווייץ, נורבגיה ואוסטריה).

אז גביע העולם בעיצומו, אנחנו אחרי 2 מחזורים מתוך 3 בבתים המוקדמים.
שיטת הניקוד היא כמו ב-NHL: שתי נקודות לנצחון (בזמן החוקי או בהארכה/שוטאאוט), נקודה אחת להפסד בהארכה או שוטאווט.

בבית א' הכל כבר הוכרע: קנדה ונבחרת אירופה עם שני נצחונות עלו לחצי הגמר. צ'כיה וארה"ב, אכזבות גדולות, כבר הודחו לפני המחזור האחרון. צ'כיה עוד הוציאה נקודה כי הגיעה להארכה נגד הנבחרת האירופית. במשחק השני שלה היא ספגה שישיה מקנדה.
הלילה קנדה מול אירופה על המקום הראשון, מחר צ'כיה וארה"ב ייפרדו מגביע העולם.

בבית ב' כצפוי שבדיה שולטת, אחרי נצחון בדרבי הסקנדינבי על פינלנד. יש לה שני נצחונות אחרי שניצחה גם את רוסיה במחזור הראשון. נבחרת הציעירים הצפון אמריקאים שניצחה את פינלנד אמנם נראית מצוין, אבל במשחק השני הפסידה לרוסיה ולכן לרוסים יש גם את שובר השוויון.
הלילה צפון אמריקה מול שבדיה. אחרי המשחק הזה הרוסים ידעו מה הם צריכים לעשות, אם בכלל, מול פינלנד למחרת כדי לעלות. פינלנד תדע אם עוד יש לה סיכוי במקרה של נצחון, וכמה גבוה צריך להיות הנצחון.

חצאי הגמר יהיו משחקי נוקאאוט, הגמר - סדרה הטוב מ-3.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 6:29 pm 
Hall of Famer

קנדה מנצחת את נבחרת אירופה 4:1 ומסיימת את בית א' במקום הראשון עם מאזן מושלם. אירופה עולה מהמקום השני.
אבל הסיפור מגיע מהבית השני, שם נבחרת הצעירים של צפון אמריקה מנצחת את שבדיה 3:4 אחרי הארכה. אפשר לראות בזה תוצאה מוזמנת לשתי הנבחרות... שבדיה, בזכות הנקודה שקיבלה, הבטיחה את המקום הראשון ותשחק נגד אירופה בחצי הגמר. הצעירים של צפון אמריקה שמו את עצמם במצב שבו הם קרובים למקום השני ולחצי הגמר מול קנדה, ועכשיו רוסיה חייבת לנצח את פינלנד הלילה כדי לעבור אותם. פינלנד, בעקבות התוצאה של שבדיה ונבחרת הצעירים, כבר הודחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 8:18 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
רוסיה מאוד מתקשה נגד פינלנד כבר לא מעט שנים, ככה שצפוי להיות משחק מעניין. למרות שלפינים אין על מה לשחק, הם בטוח לא יפתחו רגליים ועוד היחנקות של רוסיה בטורניר גדול - תסריט די סביר לאור איך שהם שיחקו עד עכשיו, חוץ מ-20 דקות נגד הילדים של צפון אמריקה. אבל גם אם יעברו, לשחק נגד הקנדים הסופר מפחידים בחצי לא יהיה תענוג גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 9:21 pm 
Hall of Famer

בינתיים מדברים על זה שלגביע העולם הבא, ב-2020, יבטלו את הנבחרות היבשתיות (שממילא נראות מלאכותיות לגמרי, למרות שהן מצליחות בטורניר) ויחזרו למודל של נבחרות, כולל משחקי מוקדמות על כרטיס אחד או שניים לטורניר הסופי של השמונה.
לא יודע איפה יש זמן להכניס מוקדמות, אבל גם לי צורם הקטע הזה של נבחרות יבשתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 9:55 pm 
Hall of Famer

ובינתיים, פרנסי קבוצת ה-NHL החדשה בלאס וגאס - שכזכור עוד לא בחרה לעצמה אפילו שם ומדים - כבר הודיעו שקיבלו את המקדמות על כל 16000 המנויים שהוצעו למכירה לעונת הבכורה של הקבוצה, 2017/18. מי שיקנה מעכשיו ייכנס לרשימת המתנה.
נראה שווגאס צמאה לספורט מקצועני בליגת מייג'ור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 10:10 pm 
Freshman

ויכול להיות שהם יקבלו קבוצת NFL (אוקלנד ריידרס) בעתיד הלא רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 10:14 pm 
Hall of Famer

יש מצב, למרות שנראה שרוג'ר גודל מתנגד לזה ויש גם משקיעים נגדיים שמנסים להשאיר אותה באוקלנד.
המשקיע הגדול בקבוצה שרוצה להעביר את הריידרס לוגאס הוא מיודענו שלדון אדלסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 23, 2016 3:14 pm 
Hall of Famer

תצוגה יפה של הרוסים, פחות בהגנה אבל סרגיי בוברובסקי המצוין בשער עצר את ההתקפה הדי עלובה של הפינים, והצד השני הרוסים עם שני שערים נהדרים שכולם מיומנות הוקי, ועוד שער בגלל טעות של טוקה ראסק בשער הפיני - לקבל גול בפינה הקרובה לא מתאים לשוער ברמתו.
קיבלנו את רוסיה מול קנדה בחצי הגמר. יאמי יאמי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' ספטמבר 23, 2016 7:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 23, 2016 7:30 pm 
Freshman

כן, סוף סוף עברו את המנחוס הפיני ומקווה שהמסירה הנפלאה של אובי לטראסנקו שיחררה שם משהו כי הם יצטרכו להעלות את הרמה ל-God mode כדי לתת פייט אמיתי לקנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 23, 2016 8:38 pm 
Hall of Famer

בינתיים התחילה העונה החדשה בליגות הצעירים הראשיות של קנדה כולל ב-OHL. דוד לוין יפתח מחר בלילה את העונה השנייה שלו בליגה עם משחק בית של קבוצתו, סאדברי וולבס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 10:38 am 
Hall of Famer

חבל שלא ראיתי את המשחק הזה... מקווה שיש לינק לשידור חוזר מלא איפשהו.
5:3 לקנדה על רוסיה, מחכה לשבדיה או לנבחרת האירופית (ומי יעז להמר נגדם?)

ובינתיים רחוק משם, דוד לוין פתח את העונה טוב עם שער ואסיסט, כשהקבוצה שלו חזרה מפיגור 2:0 וניצחה 4:3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2016 6:20 pm 
Hall of Famer

סאגת המיתוג של קבוצת ה-NHL החדשה בלאס וגאס נמשך. הבעלים הודיע שהעיצוב הסופי של לוגו הקבוצה מתעכב, עדיין דנים בפרטים שלו, ואז יש את הלוגיסטיקה של להכין את מדי הקבוצה ואת כלל מוצרי המרצ'נדייזינג עם הלוגו החדש. בקיצור, כההכרזה כנראה תידחה שוב לפחות עד נובמבר.
הוא מאשר ששם הקבוצה יורכב משתי מילים ויכלול את המילה "נייטס" (knights). הוא יהיה אחד מהשלושה שנרשמו כסימנים רשומים ושמות דומיין - Golden Knights, Silver Knights או Desert Knights.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2016 10:27 am 
Hall of Famer

3:2 לנבחרת האירופית על שבדיה אחרי הארכה, ונבחרת האד-הוק המשונה הזו עולה לסדרת הגמר מול קנדה. לא רואה אותם נותנים באמת פייט לקנדה, אבל זה יהיה מאד משעשע אם יזכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2016 11:14 am 
Hall of Famer

קנדה מנצחת 3:1 במשחק הראשון, לא היה קל. הנבחרות המעורבות, גם האירופית וגם הצעירים של צפון אמריקה, בהחלט עלו על הציפיות בגביע העולם הזה.
אבל לא נראה שהאירופים יוכלו להימנע לסוויפ, יהיה מפתיע אם יצליחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 30, 2016 9:22 am 
Hall of Famer

זה הלך לכוון הפתעה... האירופים הובילו 1:0 עד סמוך לסיום. אבל שער שוויון קנדי 2:53 לסיום, ואז, דווקא כשהאירופים היו ביתרון שחקן ולחצו להשיג שער נצחון - מתפרצת קנדית ושער shorthanded של בראד מרשאן מבוסטון ברואינס, שסיים את הטורניר כמבקיע השערים המצטיין של הטורניר, 43 שניות לסיום. קנדה מסיימת את הסדרה בסוויפ, צפוי, אבל הלך הרבה יותר קשה ממה שחשבו מול נבחרת אירופית שנאספה אד הוק עם שחקנים מ-8 מדינות שונות שמעולם לא שיחקו יחד.
סידני קרוסבי נבחר ל-MVP של הטורניר וסיים כמבקיע המצטיין עם 10 נקודות (3 שערים ו-7 אסיסטים).

באחד הת'רדים הקודמים סיפרתי על "מועדון הזהב המשולש", שחקנים שזכו בשלושת התארים שנחשבים להכי חשובים בעולם ההוקי - אליפות העולם (זו השנתית של ה-IIHF), מדליית זהב אולימפית, וסטנלי קאפ. במועדון הזה יש 27 שחקנים (ומאמן אחד) בהיסטוריה - אבל רק אחד לקח את כל שלושת התארים כקפטן, סידני קרוסבי. עכשיו יש לו כקפטן גם את גביע העולם.
גם המאמן הקנדי, מייק באבקוק, מאמן NHL וותיק ומוערך, עשה היסטוריה. באבקוק הוא המאמן היחיד ב"מועדון הזהב המשולש", ועכשיו גם הוא מוסיף למשולש את גביע העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2016 10:47 pm 
Hall of Famer

דיווחים בלאס וגאס אומרים שההכרזה על השם, המדים, הצבעים והלוגו של הקבוצה החדשה תהייה ב-18 בנובמבר בטושיבה פלאזה, בלב הסטריפ, סמוך לאולם הביתי המיועד טי-מובייל ארינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 25, 2017 6:18 pm 
Hall of Famer

נעבור לת'רד הזה במקום ה'תרד של 2015/16 שעבר זמנו...
עוד חזון למועד אמנם, אנחנו בסך הכל אחרי פחות מ-50 משחקים העונה, אבל מה שקורה השנה במזרח - אני לא זוכר דבר כזה. לטורונטו, שבמקום השמיני שמוביל לכרטיס הוויילד קארד השני והאחרון לפלייאוף, יש 53 נקודות. לקבוצה במקום ה-16 והאחרון, ניו ג'רזי - יש 49.
רק 4 נקודות בין מקום בפלייאוף למקום האחרון.
בכלל, לכל הקבוצות מהמקום ה-11 ועד האחרונה יש 49 נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2017 10:20 pm 
Hall of Famer

דוד לוין כבר עם 47 משחקים מאחוריו העונה, כמו כל המשחקים שלו בשנה שעברה (הוא נעדר אז לחודש עם שבר בזרוע).
המאזן שלו 16 שערין ו-21 אסיסטים, לעומת 9 ו-21 בשנה שעברה. עוד 7 שערים זה יפה, אבל המספרים עדיין נמוכים.
נראה מה יהיה בשנה הבאה לפני דראפט 2018 שאליו כנראה ייגש.

בינתיים ממשיכים הדיונים ב-NHL בדבר השתתפות שחקני ה-NHL באולימפיאדת פיונגצ'אנג, והדברים כרגע נראים רע.
השחקנים דווקא רוצים, מאד רוצים להשתתף. הליגה אומרת לאיגוד השחקנים - יודעים מה? תאריכו את ה-CBA בעוד שנתיים ויש אולימפיאדה.
מהצד השני יש את תומס באך, נשיא הוועד האולימפי הבינ"ל, שלא מוכן לממן את ביטוח השחקנים בתקופת האולימפיאדה אבל מצפה שה-NHL יפסיק את העונה שלו לשבועיים, בשיא העונה, ויסכן את שחקניו בשחיקה ופציעות.
בקיצור, לא נראה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2017 7:44 pm 
Hall of Famer

ביום שישי, לכבוד עונת ה-100 שלה, תפרסם ה-NHL את רשימת 100 השחקנים הגדולים בתולדותיה, ללא דירוג.
מגזין ההוקי הנחשב בעולם, The Hockey News, הרים את הכפפה והחליט כן לדרג.
לא אלאה אתכם ב-100 שמות ונסתפק ב-10 הראשונים לפי THN:
1. ויין גרצקי - באמת אין צורך להוסיף.
2. יארומיר יאגר - החלוץ הצ'כי שעדיין פעיל בגיל 44 וכתבתי עליו לא מעט כאן. די מדהים שהוא במקום השני. מגיע לו מקום בטופ-5 אבל לא בטוח ששני.
3. ז'אן בליבו - גדול השחקנים של המועדון הכי מעוטר בהיסטוריה של הליגה, מונטריאול קנדיאנס. כשמחברים את התארים שהוא זכה בהם כשחקן, כמאמן וכמנהל - הוא מחזיק בשיא ה-NHL עם 17 סטנלי.
4. דומיניק האשק - השוער הבכיר ברשימה. אותי מפתיע הדירוג הגבוה שלו.
5. בובי אור - גדול המגינים בתולדות המשחק, המגן היחיד בהיסטוריה שהיה גם מלך המבקיעים של הליגה (ועשה זאת פעמיים). למרות קריירה קצרה יחסית בגלל ברכיים שמתאימות לשחקן של מכבי.
6. גורדי האו - לדעתי דירוג נמוך מדי לאיש שעשה קריירה של יותר מ-30 שנה ברמת מייג'ור, היחיד אי פעם (וכנראה לעולם) ששיחק בליגה עד מעל גיל 50. והוא עדיין המבקיע השני בהיסטוריה אחרי גרצקי (גרצקי עצמו טוען שהאו הכי גדול בהיסטוריה, גדול גם יותר ממנו).
7. מריו למיה - החלוץ האגדי של פיטסבורג והיום בעלי הקבוצה שהציל אותה מפשיטת רגל.
8. סידני קרוסבי - נציג הדור הצעיר יחסית. היחיד שזכה ככקפטן בארבעת התארים החשובים ביותר בהוקי - סטנלי, אליפות העולם, גביע העולם, ומדליית זהב אולימפית.
9. מוריס רישאר - עוד נציג לחלוצי מונטריאול קנדיאנס, חמישה סטנלי רצופים עם מונטריאול בשנות ה-50.
10. ניקלאס לידסטרום - מעוז ההגנה של דטרויט רד וינגס יותר מ-20 שנה, 7 פעמים ב-8 עונות זכה בגביע נוריס (מגן העונה), זכה עם דטרויט 4 פעמים סטנלי כולל הבק-טו-בק האחרון בליגה עד עכשיו, ואיתו דטרויט לא החמיצה את הפלייאוף אפילו פעם אחת (מה שעלול לקרות השנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2017 7:51 pm 
Senior

אני מודה שכשאני רואה הוקי קרח, קשה לי להבין איך תוחלת החיים שם גבוהה (נדמה לי שמשמעותית) מזו של כדורסל.
משחק פיזי, מהיר ותובעני שלא הייתי חושב ששחקן מעל 40 יכול לנסות אפילו לשחק אותו, לא כל שכן ברמת NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2017 8:05 pm 
Hall of Famer

אתה צודק, באמת יש לאורך ההיסטוריה כמה וכמה שחקנים ששיחקו ומשחקים בליגה יותר מ-20 שנה ועדיין פעילים, או היו פעילים, בגיל 40 ויותר. לא דבר שכיח מאד מאד, אבל באמת לא סופר נדיר כמו שאפשר היה לחשוב.
מעבר לזה שהם פשוט ספסימנים פיזיים ואתלטים יוצאי דופן, הם כמובן גם ממוגנים מכף רגל ועד ראש, והיום גם החוקים יותר מגבילים את הכניסות היותר מסוכנות. אבל אתה צודק שזו תופעה מעניינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2017 3:33 am 
Junior

ספסימנים פיזיים ואתלטיים לא חסר גם בכדורסל, ואף אחד לא מדמיין את לברון ג'יימס משחק ב-NBA בגיל 44. ואני מניח שהוא ספסימן פיזי ואתלטי גדול יותר מכל מה שההוקי ראה.
התופעה המעניינת יכולה להיות מוסברת בעובדה הפשוטה שבמקצועות אחרים הגוף נשחק קשות מריצות וקפיצות ובהוקי רוב המשחק הגוף בשיוט. ההתנגשויות האלה אולי כואבות אבל הן לא שוחקות את הגוף כמו שעושות אלפי הקפיצות ששחקני כדורסל עושים באימונים ומשחקים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2017 11:34 am 
Hall of Famer

לא באמת שיוט, העצירות על הקרח ושינויי הכוון החדים ממהירויות כאלה גבוהות לא קלים בכלל למפרקים ולגידים. אבל כנראה שזה באמת פחות שוחק ברכיים וחוליות מקפיצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2017 6:10 pm 
Hall of Famer

הולך ופוחת לו הדור של "המכונה הגדולה האדומה".
אחרי מותו של ולדימיר קרוטוב בשנה שעברה, מת אתמול ולדימיר פטרוב - אחד מכוכבי ההתקפה של נבחרת ברית המועצות בשיא כוחה ותהילתה בשנות ה-70. נפטר מסרטן בגיל 69.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 13, 2017 3:05 pm 
Hall of Famer

העונה הרגילה של ה-Ontario Hockey League, העונה השנייה של דוד לוין במייג'ור ג'וניור, עומדת להסתיים.
לוין עומד על 18 שערים ו-32 אסיסטים, סה"כ 50 נקודות ב-62 משחקים. הוא המבקיע השני בקבוצה ועדיין צעיר יחסית לאחרים (בן 17 בליגה של עד גיל 20), אבל מנבחר מס' 1 בדראפט נראה לי שמצפים ליותר. הוא צריך לתת לפחות ממוצע של נקודה למשחק.
לגבי הקבוצה - אחרי התחלת עונה טובה, הקבוצה הלכה ודעכה לאורך העונה. היא עדיין בעמדה לעלות לפלייאוף אחרי שתי עונות בהן הייתה הקבוצה הגרועה בליגה, אבל אם תעלה - היא תעלה מהמקום השביעי או השמיני בקונפרנס, בעור שיניה, ממש על אדי הדלק האחרונים עם מאזן שלילי ומומנטום שלילי.
המצב כרגע - במזרח, איפה שהקבוצה של לוין נמצאת, יש 5 קבוצות שכבר עלו לפלייאוף. הקבוצה של לוין כרגע שמינית, עם יתרון של 3 נקודות על הקבוצה שבמקום התשיעי, והיא גם שיחקה משחק פחות - לקבוצה של לוין יש עוד 4 משחקים, לשנייה 3.
מעל הקבוצה של לוין יש עוד שתי קבוצות שלא הבטיחו מקום בפלייאוף, הקבוצה שבמקום השביעי עם נקודה יותר (אבל גם משחק יותר), הקבוצה במקום השישי עם 3 נקודות יותר (וגם משחק יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה