סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ג'יימס הארדן
הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2017 11:31 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
איך מסבירים את התופעה הזו?
לא חשבתי שהוא יזכה בMVP על חשבון ווסטברוק, אבל הולך ומסתמן שהוא יקח ללא יותר מדי עוררין. פער של 7.5 משחקים והעונה נגמרת לה
ואני מנסה להבין מה עושה אותו כל כך טוב. מצפיה בעלמא, אני חושב שאייברסון ב2001, מגריידי 2003, ו-וייד ב2009 נניח, היו פשוט שחקנים טובים יותר בעין המתבוננת שלי.
אבל מודה שלא ראיתי את הארדן משחק מספיק העונה, והעונה כנראה שמדובר במזוקן אחר. המספרים חסרי תקדים:

זה שהוא מוביל את הרוקטס ל55 נצחונות, ועושה קרוב ל30 נק' במשחק על 18-19 זריקות מהשדה, התרגלנו. מעל 3 שלשות למשחק על הפרצוף - התרגלנו. קרוסים בלי סוף - התרגלנו. סחטן פאולים מהגדולים שנראו - הבנו, 10-11 פעמים על הקו למשחק באחוזים נפלאים.

אבל איך שחקן שעומד במשך 7 עונות (רובם כסופרסטאר) על 4.9 אס' ו4.6 רב', פתאום דופק 60 משחקים עם 8.1 רב' ו11.3 אס'??? איך דבר כזה לפתע קורה?

רק לשבר את האוזן, 8.1 ריבאונדים זה יותר ריבאונדים ממה שעשו מייקל ג'ורדן ולברון גיימס בכל עונותיהם בקרירה, שניים שהגיעו ל8 רב' רק פעם אחת בקרירה!

ו11.3 אס'? יותר אסיסטים ממה שעשה ג'ייסון קיד בכל הקרירה שלו. לא יאומן! היה בכלל סקנד עם ככ הרבה אס'?

29 נק'? וייד הגיע לזה רק פעם אחת בקרירה. הארדן כבר פעמיים.

מספרים מפחידים שמצטרפים למאזן נפלא, לצד חמישיה בינונית - בברלי אריזה אנדרסון וקפלה, וגורדון מהספסל

אז למי שצופה בו הרבה - הוא באמת טוב מטימאק ואייברסון בשיאם? ומה עם דרקסלר? וייד? איך הוא ככ טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ג'יימס הארדן
הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2017 12:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

11 אס׳ זה יפה מאוד אבל קצת פחות מרשים כשזה מגיע לצד מעל 5 איבודים. דרך אגב אפילו באולסטאר הוא הצליח לאבד 10 כדורים שזה בטוח שיא למשחק הכוכבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2017 1:38 pm 
Junior

תחפש את הusage שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2017 6:50 pm 
Hall of Famer

יוסטון השנה היא, פרט לגולדן סטייט, הקבוצה שראיתי כנראה הכי הרבה. לדעתי לפחות 15 משחקים, והסיבה היא שהם משחקים פשוט יפה תחת הזקן.
ה USAGE שלו גבוה, אבל נדמה לי שנמוך משמעותית מזה של ווסטברוק. וכן, הוא מאבד המון, אבל נדמה לי שיחס של 1:2 הוא לא באמת רע לטובת האסיסטים.

הוא תמיד ידע למסור, אבל אצל דאנטוני, הכדור בידיים שלו, והוא לגמרי מחפש את השחקנים. יש לו מסירה עם ספין. לא חושב שראיתי הרבה שחקנים שיש להם אשכרה ספין במסירה אבל הוא עושה את זה המון וזה מטעה את היריב, והוא יודע למסור גם פנימה להאלי הופים עם קאפלה (כמעט 50 כאלה עד כמה העונה) וגם החוצה למיליון ושניים הקלעים שלו. בוא נגיד שלשים לידו את רייאן אנדרסון, אריק גורדון, טרבור אריזה, סם דקר ועכשיו גם את לו ווליאמס זה לא רעיון רע במיוחד.

מה שמפתיע זה אכן הריבאונדים, אבל נדמה לי שהוא נלחם יותר ומתקרב הרבה יותר לסל אחרי כל זריקה של שחקן. יכול להיות שהוא מנסה לעשות את זה בשביל הסטטיסטיקה, אבל גם אם כן - זה יפה מאד, וריבאונדים זה ממש לא דבר מובן מאליו.

ולגבי הקליעה. הוא יודע להטעות את היריב שאין דברים כאלה, והוא הורג אותך דווקא באיטיות. שינויי המהירות שלו הוא הטוב בתולדות הליגה לדעתי. אני לפחות לא זוכר שראיתי משהו כזה (קיירי מנסה לפעמים) והכל לפחות נראה כל כך אלגנטי ולא מתאמץ.

מה שכן, לא חושב שזה מובן מאליו שהוא יהיה MVP. אתמול ב TNT, דיברו על זה גארנט ולא פחות מאשר לאטרל ספריוול (!!!).שניהם אגב, נראים ומדברים כמו ערסים מטומטמים, אבל שניהם נתנו את ה MVP לראס. ויהיה קשה לא לתת לשחקן שהוא גם מלך הסלים וגם עם ממוצע ט"ד. ועדיין, אני נותן להארדן, לפחות כל עוד ההפרש בין שתי הקבוצות נשמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 28, 2017 7:35 pm 
Hall of Famer

גרנט מדבר כמו אחד שיצא מהשכונה. מדהים. כל שבוע יש אצלו אחד כמוהו בתכנית. זה הקטע שלהם. היה את ראשיד וואלאס. שוקולד לבן. רמת האנגלית שם זה ברמה מאד נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 1:08 am 
Junior

גם רמת האינטיליגנציה של גארנט לא משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 9:19 am 
Junior

מבחינת MVP אני לגמרי בצד של ווסטברוק.
אני חושב שההשפעה שלו על הקבוצה היא הכי חזקה שראיתי בליגה מאז לברון בקדנציה הראשונה בקאבס.
ווסטברוק קולע קצת יותר ולוקח קצת יותר ריבאונדים מהארדן, עושה את זה באחוזים קצת יותר טובים אבל גם מאבד קצת יותר.

לטעמי יוסטון בלי הארדן יותר טובים מאוקלהומה בלי ווסטברוק (לפני שקיבלו את גיבסון ומקדרמוט) ולכן בעיני פער הנצחונות לא עד כדי כך משפיע.

בקיצור, אני חושב לווסטברוק מגיע, אבל זה באמת לבחור בין שני שחקנים מצוינים עם עונת MVP שאני לא ראיתי הרבה זמן (מצד שניהם) ככה שגם אם הארדן יקבל בסוף זו בהחלט בחירה ראויה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 9:39 am 
Hall of Famer

סטף אשתקד היה טוב משניהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 9:44 am 
Junior

נורטון כתב:
סטף אשתקד היה טוב משניהם

קצת קשה להשוות... סטף שיחק עם עוד 2 אולסטארים לצידו בקבוצת העונה הסדירה הטובה בהיסטוריה (הרוב בגללו). התלות של הקבוצה בו לא הייתה מוחלטת כמו התלות בווסטברוק והארדן ומכאן כנראה גם (חלק) ההבדלים באיבודים ובאחוזים (ברור שחלק נוסף זה הקליעה של סטף היא אולי הטובה בהיסטוריה)

סטף נתן עונה שעברה עונה היסטורית בכל קנה מידה אך עדיין אני חושב שהעונה של ווסטברוק מרשימה יותר (אם כי לא בפער ניכר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 9:59 am 
Hall of Famer

ההבדל העיקרי היה בנצחונות. 73 נצ' בהובלת שחקן דומיננטי. סטף שנה שעברה היה זוכה גם השנה (בהנחה שגולדן סטייט היתה מנצחת 73 משחקים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 10:09 am 
Hall of Famer

אני חושב שזו השוואה קצת בעייתית בין סטף לווסטברוק והארדן, הם לדעתי לא היו מסוגלים לעשות את מה שהוא עשה בשנה שעברה עם ג"ס והוא לא היה מסוגל לעשות את מה שהם עושים העונה, אני גם לא חושב שלהוביל קבוצה ל-73 ניצחונות זה מרשים יותר מאשר ט"ד לעונה שלמה עם יותר מ-30 נק' למשחק (בהנחה שווסטברוק באמת יגיע לשם), אבל זה מאוד מאוד מרשים וכנראה שאם העונות של שלושתם היו חופפות, סטפ היה לוקח את ה-MVP, כי בסופו של דבר הבחירה תמיד תיתן עדיפות לקבוצות מנצחות על חשבון סטטיסטיקות אישיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 01, 2017 1:35 pm 
Senior

יש תקדים להענקה משותפת של ה MVP לעונה הרגילה לשני שחקנים ביחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 02, 2017 9:54 am 
מנהל פורום

ב-NBA לא.
ב-ABA הייתה פעם יחידה שהיו זוכים משותפים: ב1973-4 זכו ביחד ד"ר ג'יי וג'ורג' מקיניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2017 11:41 am 
Junior

rony כתב:
אני חושב שזו השוואה קצת בעייתית בין סטף לווסטברוק והארדן, הם לדעתי לא היו מסוגלים לעשות את מה שהוא עשה בשנה שעברה עם ג"ס והוא לא היה מסוגל לעשות את מה שהם עושים העונה, אני גם לא חושב שלהוביל קבוצה ל-73 ניצחונות זה מרשים יותר מאשר ט"ד לעונה שלמה עם יותר מ-30 נק' למשחק (בהנחה שווסטברוק באמת יגיע לשם), אבל זה מאוד מאוד מרשים וכנראה שאם העונות של שלושתם היו חופפות, סטפ היה לוקח את ה-MVP, כי בסופו של דבר הבחירה תמיד תיתן עדיפות לקבוצות מנצחות על חשבון סטטיסטיקות אישיות.

אה? על סמך מה אתה קובע את זה?
אנשים שוכחים שסטף בעונה הרגילה היה בלתי עציר ברמות ג'ורדניות, ביעילות גבוהה מג'ורדן, על אמת.
אנשים שוכחים שסטף נתן שנה שעברה, בקבוצת 73 נצ', סטטיסטיקה מרשימה לא פחות מווסטברוק והארדן השנה. זה לא נתפס.
למעשה היה לו PER גבוה בהרבה מהארדן וגם מווסטברוק.

30.1 נק' על 50.4% שדה, 45.4% מה3, 90.8% מהקו, 5.1 שלשות למשחק! זה סטט' מפלצת שאני בספק אם תחזור על עצמה, בטח לצד 70+ נצ'.
6.7 אס' על 3.3 אב', 5.4 רב', 2.1 חט' - ראשון בליגה, זה מרשים.

בעיני, אם סטף היה ביוסטון שנה שעברה?
הוא היה דופק 35 למשחק בסביבות האחוזים שהוא עושה השנה (47 - 40 - 90). בזה באמת שאין לי ספק. הוא היה מפחיד. עשה את זה רק ב34 דק'. תוסיפו עוד 8.5 אס' בכיף. 6 רב'. משהו כזה .
והיה לוקח את יוסטון לאזור 58 נצחונות.

קארי 2016 נתן את העונה הרגילה הכי מרשימה לכל הפחות ב25 שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 03, 2017 1:03 pm 
Sophomore

קארי היה כל כךךך יותר טוב. אין השוואה בכלל עם כל הכבוד. בתור שונא שלו רוב הזמן הרגשתי כאילו לשחק נגדו זה לשחק נגד כוחות הטבע. מה אתם משווים באמת... עצוב. הוא בטח שונא את דוראנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], רלפי ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה