לאומית כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
סטודמאייר בתגובה: "אני חוזר לישראל בטיסה אחרת"...
כבר הבנתי מה חושבים פה על גיא הראל, אבל הוא בנה לירושלים בובה של קבוצה. קודם כל שני הדברים החשובים: אתלטיות, ושחקנים עם מינימום של שכל ואופי נוח. והוא עשה קבוצה מאוזנת עם מגוון של יכולות בשני צידי המגרש.
היו טעויות? כן, היו. כלום לא מושלם בתקציב של 10-11 מיליון, ואפשר היה גם לעשות טיפה יותר כמו להשאיר את דיז'ון תומפסון. המצב של הסגל הישראלי נובע מדירקטיבה של הבעלים שהנחה אותו איפה לשים את הכסף, והוא עשה את זה טוב מאד.
כמה דברים:
1. לדבר עכשיו על דירקטיבה זו חוכמה שבדיעבד. אם זכרוני אינו מטעה אותי, גם בשנה שעברה שמענו את הדיבורים של הדוקטור שהשנה הליגה פחות חשובה.
ראינו איפה זה נגמר.
2. בהמשך ל-1, ועם כל הכבוד להישג של ירושלים שהוא יפה כשלעצמו, הרי שמדובר בניצחון על קבוצה שמדורגת 7 בספרד. בעיקר מדובר במפעל שנחלש מאוד, רק 20 קבוצות, בלי נושרות מהיורוליג, בלי קבוצות מטורקיה, יוון, איטליה, צרפת. אזכיר ששנה שעברה חצי הגמר איכלס קבוצות מאיטליה, צרפת וטורקיה. אני לא יודע לאן דני פרנקו היה מגיע השנה אם היה משחק ביורוקאפ אבל אני מסופק עד מאוד אם ביורוקאפ של שנה שעברה האיטלקי היה מגיע לחצי גמר המפעל.
3. בניית הקבוצה של הראל רעה. נכון, מכבי נראית זוועה (אין מתחרים לניקולה ולג'וניורס) ועל רקע זה ירושלים נראית דבש אבל זה לא משנה את העובדה שהבנייה רחוקה מלהיות מיטבית. לדוגמא, אם מקרים כמו תומפסון וההחתמה של רנדל היו במכבי היית שוחט את הראל.
'בלי נושרות מהיורוליג' זה יפה מאוד, אבל בפועל היורוליג צומצם למתכונת של 16 קבוצות השנה, ככה שעל תקן 'נושרות יורוליג' יש כמה וכמה קבוצות ביורוקאפ ובניגוד לשנה שעברה אלו לאו דווקא הקבוצות החלשות ביותר שהיו במפעל לו היה מונה 24 קבוצות (אבל זה היפותטי, אי אפשר באמת לדעת).
בפועל, גם מבלי לדבר על המפעל כולו, העונה הפועל פגשה את המדורגת הראשונה בגרמניה (אולם עם מאזן מדהים של 23-0), את המדורגת שנייה בספרד, המדורגות 2 ו4 בVTB וניצחה לפחות משחק אחד מול כל אחת מהקבוצות האלו כשרק אחת מסיימת מעליה מכולן, וכן - גם סוויפ על המדורגת 7 בספרד שאני לא מבין למה לזלזל בזה.
אני לא בטוח אם ההגעה לחצי גמר העונה קלה או קשה יותר מבעונה שעברה, אבל אני בטוח לא מסכים עם הקביעה שהמפעל נחלש