סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 12:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 134 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המחזור ה21 בליגתנו
הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 5:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מוזר אך מציאותי... כל הליגה הזו פח. מכבי מובילה אותה למרות שהיא, באופן כללי, והחבר ווימס באןפן פרטי, שיחקו רע ברוב המשחקים.
אני גם לא חושב שצריך להצמיד לשחקן מסויים את כל חולייה של הקבוצה. הפועל נמצאת איפה שהיא נמצאת בין השאר כי הסגל הישראלי שלה חלש מאד והכוכב הישראלי שלה היה פצוע רוב העונה, מה לבנקס ולזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 5:32 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אכזבה מודדים ביחס לציפיות. הפועל תל אביב נחשבה פה בתחילת העונה על ידי חלק מהכותבים כמועמדת מובילה למקומות 1-3 בליגה. בנקס הוא בדיוק השחקן שהיה אמור לפרוח ולהצליח בעקבות היעדרות של לימונד ולפחות אמור להשאיר את הפועל תל אביב במאזן חיובי ולמזער את הנזק של ההיעקרות הזו. שום דבר מזה לא קרה והוא מפגין נחנחיות מטורפת על המגרש. אם בנקס מתפקד כמו בקדנציות הקודמות שלו בארץ הפועל תל אביב לא הייתה צריכה להביא את ליונס.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 5:52 pm 
מנהל פורום

אפשר להגיד שבנקס השפיע לרעה על המצב של הפועל תל אביב יותר מאשר ווימס השפיע לרעה על המצב של מכבי תל אביב ולו רק בגלל שמכבי במקום הראשון והפועל תל אביב באיזה מקום שאני לא זוכר כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 6:06 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב ששחקן שככל הנראה הוחתם כזר רק בגלל הציפיה שהוא יקבל אזרחות, או רק בגלל שהספונסר הוא חמו יכול להיחשב לאכזבת העונה.
סוני ווימס בהחלט יכול להיחשב ככזה. שחקן שהגיע ככוכב על אירופאי הלך ודעך במהירות וניפק תצוגות חלשות מאד בליגה הישראלית, כשאפילו אם עושים השוואה לתרומה שלו במכבי באירופה ולא רק לתדמית שאיתה הוא הגיע, אז ההשוואה מאד מביכה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 6:18 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בנקס אכזבה גדולה , ב-level שלו, אבל הוא לא עלה מיליון דולר פלוס לעונה. סוני מנצח בדרכו אל התואר אכזבת העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 8:17 pm 
מנהל פורום

למרות שהכישלון האישי של ווימס גדול יותר עדיין הקבוצה שלו מקום ראשו, בטח כשהוא עזב אותה
מבנקס לא היו ציפיות כמו מווימס אבל האימפקט של אי ההצלחה שלו הרבה יותר גדול מאשר זה של ווימס
מעדיף למדוד את גודל האכזבה לפי ההשפעה ההישג של הקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 8:35 pm 
Junior

זה כמו באנה קארנינה. ״כל הזרים המוצלחים דומים זה לזה. כל פלופ אומלל, אומלל בדרכו שלו...״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 07, 2017 10:21 pm 
Junior

נשמע לי הזוי לבחור את אכזבת העונה מקבוצה ששולטת במקום הראשון בליגה מהמחזור הראשון. הוא ללא ספק אחד האכזבות הגדולות ביורוליג כולו, אם לא הגדול שבהם, אבל בליגה שלנו חוסר ההצלחה שלו לא השפיע על הקבוצה ולכן גם אם אכזב מישהו לא היה לזה שום אימפקט כמעט בליגה.

לגבי נסיבות ההבאה של בנקס, אין להם שום קשר לזה שהוא אכזבה גדולה. אני חושב שבנקס הוא זר שבתחילת העונה רוב קבוצות הליגה היו שמחות להביא (ובוודאי כמה שנמצאות מעל הפועל תל אביב). זה שהוא צפוי להתאזרח ושהסוכן שלו מקורב- זה בונוס וגם וואחד בונוס. בשלב זה גם כמתאזרח הוא לא איזה מציאה גדולה ואני חושב שזה אומר הרבה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 3:10 am 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
אכזבה מודדים ביחס לציפיות. הפועל תל אביב נחשבה פה בתחילת העונה על ידי חלק מהכותבים כמועמדת מובילה למקומות 1-3 בליגה. בנקס הוא בדיוק השחקן שהיה אמור לפרוח ולהצליח בעקבות היעדרות של לימונד ולפחות אמור להשאיר את הפועל תל אביב במאזן חיובי ולמזער את הנזק של ההיעקרות הזו. שום דבר מזה לא קרה והוא מפגין נחנחיות מטורפת על המגרש. אם בנקס מתפקד כמו בקדנציות הקודמות שלו בארץ הפועל תל אביב לא הייתה צריכה להביא את ליונס.

אכזבה מודדים ביחס לציפיות, לא יכלתי להגיד את זה יותר טוב. אבל אכזבה משחקן מודדים ביחס לציפיה מהשחקן, לא מהקבוצה שיש לה עוד מיליון בעיות אחרות שלא קשורות אליו.
אז בנקס הוא אולי בנקס. אבל סוני ווימס הוא פאקינג סוני ווימס.

זה אותו רציונל שבגללו טום צ'יימברס נחשב לאחד הזרים המאכזבים של מכבי, למרות שהביא מספרים לא רעים בכלל (ה-0 מ-14 בברצלונה, שמיהרו כל כך לאמץ כמסמל את הקדנציה שלו, לא באמת מסמל כלום). אבל הוא היה פאקינג טום צ'יימברס, מאן!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 9:31 am 
Junior

שוב, אל תבין אותי לא נכון, ווימס הוא אכזבה ענקית. אבל בליגה אין לזה אימפקט ולדעתי האכזבה האירופאית ״מזהמת״ לך את הבחירה. לאורך השנים שחקני מפתח במכבי לא נצצו סטטיסטית בליגה כי:
א. הם לא היו צריכים.
ב. הליגה לא עניינה אותם והקבוצה גם ככה ניצחה
ג. רוחב הרוטציה ביחס לקבוצות אחרות הפחית את התרומה הסטטיסטית שלהם בגלל שיוויון בנטל במכבי ת״א ביחס לזה של קבוצות אחרות.

בפועל בליגה יש קבוצה אחת מאכזבת במיוחד ולדעתי זו הפועל תל אביב. ולדעתי השחקן המאכזב בה הוא בנקס שאמור היה להיות שחקן מוביל ומתגלה כשחקן נגרר.

יש מצב שלא נסכים פה וזה בסדר. אני חושב שהעברתי את הנקודה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 11:28 am 
Hall of Famer

הבנתי אותך מצוין. אין ספק שבנקס אכזבה. אני רק אומר שהנקודות שהעלית על ווימס כאילו ההופעה האירופית שלו "מזהמת" את הבחירה בו, ממש לא נכונה ולמעשה הפוכה מהאמת, וכבר הבהרתי את זה. דווקא באירופה היה לו משחק טוב פה משחק טוב שם, בליגה גם זה לא... הוא היה מזעזע מהתחלה. והוא פאקינג סוני ווימס, שבלי קשר למקור המימון גם עולה פי 4 מבנקס.

גם הטיעון שבמכבי שחקנים בודדים לא בלטו בסטטיסטיקות בליגה הוא לא תקף. כלומר הוא נכון מבחינת נתון יבש, אבל זה היה כשבמכבי היה סגל רחב שעלה על הליגה ולא היה צורך בשחקן שיכפה את עצמו על המשחק. המקרה של ווימס שונה, הוא הרבה פעמים כן כפה את עצמו על המשחק ופשוט ביצע בצורה גרועה. זה לא רק המספרים של הנקודות והריבאונדים, תסתכל על האחוזים שלו למשל. וגם מעבר למספרים, חוסר היכולת לעבור שחקן באחד על אחד, בחירת הזריקות. זה שמכבי עוד מובילה את ליגת התחת הזו למרות יכולת פח, זה בגלל הליגה ולא בגלל מכבי ובטח לא בגללו.
וכשאתה מוסיף לכל זה את הבעיות שגרם מחוץ למגרש, זה עוד מוסיף את הדובדבן. לדעתי הבחירה לא יכולה להיות אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 12:56 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
אכזבה מודדים ביחס לציפיות, לא יכלתי להגיד את זה יותר טוב. אבל אכזבה משחקן מודדים ביחס לציפיה מהשחקן, לא מהקבוצה שיש לה עוד מיליון בעיות אחרות שלא קשורות אליו.
אז בנקס הוא אולי בנקס. אבל סוני ווימס הוא פאקינג סוני ווימס.

אז לפי הרטוריקה הזאת ראי , אז למה לא אמארה סטודומאייר? 10 נקודות בערך בליגה הישראלית בממוצע למשחק זה לא מאוד מאכזב מאול-סטאר NBA ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 12:58 pm 
Hall of Famer

באמת למה לא אמרה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 1:06 pm 
Junior

קודם כל, אמארה הוא שמש העמים.
בנוסף, צריך לזכור שאמארה עושה דברים שלא רשומים בסטטיסטיקה.
כמו כן, הסטטיסטיקה לא משקפת. אמארה הוא שחקן אנ ביי וככזה מגיע רק למשחקים החשובים לכן שהוא חלש זה לא בגלל שהוא לא טוב אלא פשוט בגלל שהוא לא מייחס חשיבות לאותו המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 1:23 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, אם מישהו חשב באמת שהולכים לקבל את אמרה האולסטאר, אז מבחינתו סטודומאייר חייב להיות אכזבת המאה.
אם מישהו חשב שהוא מקבל את השחקן שראינו בסוף השנה של מיאמי, אז התרומה הבינונית מינוס של אמרה (אם היו קוראים לו ריצ'ארד האוול נניח, איך היו האוהדים מתייחסים אליו?) היא הגיונית.
אם מישהו חשב, והיו כאלו בפורום, ששחקן עם המספרים שלו באן.בי.איי בעונה האחרונה צריך להיות דומיננטי באירופה, אז עבורו אמרה אכזבה גדולה גם כן

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 1:46 pm 
Senior

יצא לך לראות את אמארה ביורוקאפ החל מהסיבוב השני של שלב הבתים הראשון?
אני אשמח לקבל תרומה 'בינונית מינוס' כמו שלו מעוד הרבה שחקנים. אם היו קוראים לו ריצ'ארד הוואל היו אומרים עליו שהוא גניבה של הפועל.

אני לא רוצה להישמע מגזים, אז אני כן אסייג שאין פה איזה שחקן סופר דומיננטי לאירופה כמו שחלק חזו (נראה לי שנדב למשל, שנעלם מאז), אבל אני גם חושב שהתחזיות שלך לשחקן גמור שיהיה נפילה לא התממשו.
בעיני אמארה אחלה גבוה מוביל לקבוצה ברמות שהפועל שואפת אליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 1:53 pm 
Hall of Famer

אמארה מצויין ביורוקאפ
סביר בליגה הישראלית
לא לשכוח שבעונה הבאה הוא ישחק בתור ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 2:02 pm 
Senior

ואמנם לאומית אמר שהסטטיסטיקה לא משקפת ואמארה עושה דברים שלא מופיעים בה, אבל כדי לסבר את האוזן:
שלישי מבין כל הגבוהים ביורוקאפ בנקודות (14 בסהכ), שני מבין הגבוהים בריבאונד (שלישי בסך הכל), שישי בחסימות.
סטטיסטית אפשר לטעון שהוא המרשים ביותר מכל הגבוהים במפעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 2:44 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
יצא לך לראות את אמארה ביורוקאפ החל מהסיבוב השני של שלב הבתים הראשון?
אני אשמח לקבל תרומה 'בינונית מינוס' כמו שלו מעוד הרבה שחקנים. אם היו קוראים לו ריצ'ארד הוואל היו אומרים עליו שהוא גניבה של הפועל.

אני לא רוצה להישמע מגזים, אז אני כן אסייג שאין פה איזה שחקן סופר דומיננטי לאירופה כמו שחלק חזו (נראה לי שנדב למשל, שנעלם מאז), אבל אני גם חושב שהתחזיות שלך לשחקן גמור שיהיה נפילה לא התממשו.
בעיני אמארה אחלה גבוה מוביל לקבוצה ברמות שהפועל שואפת אליהן.

אני לא חזיתי שהוא יהיה שחקן גמור שיהיה בהכרח נפילה. אני כן רשמתי שהוא שחקן גמור... לאן.בי.איי לא לאירופה.
הנה דוגמאות למה שאני כתבתי

עמוס לב כתב:
אני לא אומר שאמרה יחתך מירושלים. אני פשוט חושב שהוא לא יהיה שחקן דומיננטי, או כמו שראי כתב - יהיה מעל לליגה ומעל לאירופה.
התסריט ההגיוני בעיני זה שחקן שהוא ברמה טובה בליגה, עד בינונית. לא מעבר.

עמוס לב כתב:
פייק פדרמן כתב:
אני מתקשה להאמין שהוא יכול להיות פלופ גדול מקצועית ונראה ששחקן כמוהו ימצא את הדרך להיות במקרה הגרוע שחקן של 15 ו8.

לפחות אתה מודע למקרה הגרוע. אני גם יכול לראות תפוקה פחות משמעותית, אבל לא נורא. השאלה כמובן כמה משלמים על אמרה והאם במקרה וזאת התרומה שלו, בתוספת התרומה ההגנתית השלילית זה משתלם לירושלים. אני מניח שאמרה לא בא על 200 אלף דולרים לעונה, לכן אנחנו כבר צריכים להסתכל מה ירושלים יכלה להביא במקום. דבר נוסף, אורי אלון צריך לקנות את המניות של סטודומאייר. האם הכסף הזה יהיה חלק מהתקציב של ירושלים, או לא ישפיע בכלל?

כמו שאתה רואה, הייתי דווקא די ריאלי במה שסטודומאייר יתן, לפחות בשלב הזה של העונה. נראה מה יהיה בהמשך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 2:46 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הבנתי אותך מצוין. אין ספק שבנקס אכזבה. אני רק אומר שהנקודות שהעלית על ווימס כאילו ההופעה האירופית שלו "מזהמת" את הבחירה בו, ממש לא נכונה ולמעשה הפוכה מהאמת, וכבר הבהרתי את זה. דווקא באירופה היה לו משחק טוב פה משחק טוב שם, בליגה גם זה לא... הוא היה מזעזע מהתחלה. והוא פאקינג סוני ווימס, שבלי קשר למקור המימון גם עולה פי 4 מבנקס.

גם הטיעון שבמכבי שחקנים בודדים לא בלטו בסטטיסטיקות בליגה הוא לא תקף. כלומר הוא נכון מבחינת נתון יבש, אבל זה היה כשבמכבי היה סגל רחב שעלה על הליגה ולא היה צורך בשחקן שיכפה את עצמו על המשחק. המקרה של ווימס שונה, הוא הרבה פעמים כן כפה את עצמו על המשחק ופשוט ביצע בצורה גרועה. זה לא רק המספרים של הנקודות והריבאונדים, תסתכל על האחוזים שלו למשל. וגם מעבר למספרים, חוסר היכולת לעבור שחקן באחד על אחד, בחירת הזריקות. זה שמכבי עוד מובילה את ליגת התחת הזו למרות יכולת פח, זה בגלל הליגה ולא בגלל מכבי ובטח לא בגללו.
וכשאתה מוסיף לכל זה את הבעיות שגרם מחוץ למגרש, זה עוד מוסיף את הדובדבן. לדעתי הבחירה לא יכולה להיות אחרת.

אני חושב שאתה גם מאדיר פה באובר את סוני ווימס. פאקינג סוני ווימס זה עדיין לא פאקינג טום צ'מברס. אני חושב שמכל ההבאות של מכבי העונה בזרים הגדולים (מילר, צירבס, גאודלוק וידידנו) הוא זה שהיכולות והאופי שלו היו הכי חשודים.

אגב, זה שזר במכבי ת"א מקבל פי 4 מזר בהפועל ת"א זה לא שום דבר מיוחד וחריג וקשור יותר לנפח העבודה הצפוי (במכבי מן הסתם העבודה קשה בהרבה וכוללת הרבה יותר משחקים) אבל בעיקר ליכולות הכלכליות השונות של שתי הקבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 3:44 pm 
Senior

וואלה עמוס זכרתי אותך קצת יותר 'פסימי' לגביו (שמתי מרכאות כי אני לא יודע אם מבחינתך זה פסימי, אופטימי או נייטרלי לנבא לו תרומה רעה), אז אני מסכים שהתחזית שלך לגביו היא לא רעה במיוחד. לעומת זאת אני עדיין לא מסכים שהתרומה הכללית שלו בינונית מינוס, אם אנחנו מדברים רק על הליגה הישראלית, אז ניחא, אבל אם מתייחסים לאירופה - ושם יותר ראוי למדוד אותו לדעתי, אז מבחינתי התרומה שלו מצוינת, אני מהמר שנראה אותו באחת משתי החמישיות של העונה ביורוקאפ וזה לא יהיה מופרך.
מבחינת אכזבה או לא אכזבה - לדעתי הדעות היו חלוקות מדי מלכתחילה, התחושה הייתה שהרוב לא ייפול מהרגליים אם הוא יהיה פלופ מוחלט ואין לי ספק שכרגע אי אפשר להכתיר אותו ככזה. לשיפוטי הוא כרגע במקום טוב באמצע בין התסריט הפסימי לאופטימי, אני באופן אישי אפילו קצת מופתע לטובה מהנכונות שלו להקריב למען הקבוצה ומכמה שהוא נראה בעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 4:57 pm 
מנהל פורום

היו לו אפססס אנד דאונס העונה
התחיל עם הגנה מעולה מעולה וכלום בהתקפה, בהמשך זה התהפך
דווקא פייק פדרמן חזה אותו הכי נכון

אני מאמין שהוא עוד יהיה יותר טוב מאשר עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 6:24 pm 
Hall of Famer

זהו, שפדרמן לא חזה אותו נכון. פדרמן דיבר על וורסט קייס סצנריו של 15 ו-8.
באירופה הוא עומד על 15.6 ו-6.7.
בארץ הוא עומד על 10.7 ו - 5.4 ורק בארבעה משחקים מתוך 15 הוא הצליח להגיע ליעד של 15 נק'. ליעד הריב' הוא הגיע 3 פעמים. אם מסתכלים על 8 המשחקים האחרונים (לקחתי ממחזור 11, אמצע העונה, הוא לא שיחק בכל המשחקים), אז המצב יותר טוב קצת בנק', 12.7 ופחות טוב בריב' 4.6 וזה גם מוריד את הטענה שהוא היה צריך להסתגל ועכשיו הוא תורם הרבה יותר. זה גם לא מגיע לוורסט קייס סצנריו של פייק פדרמן.

דווקא בינתיים אני חושב שההערכה שלי היא סבבה לחלוטין. שחקן טוב עד בינוני, בטח לא גדול על שום דבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 7:08 pm 
Sophomore

אמרה הוא הגבוה הטוב ביורוקאפ מתחילת שלב הטופ 16. הוא באמת אכזב בתחילת העונה אבל לאט לאט הוא נכנס לעניינים והוא נותן בהחלט מה שציפו ממנו האנשים הריאלים, נגדיר אותם כך.

צביקה שרף: "Lavaron ג'יימס".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 08, 2017 7:44 pm 
מנהל פורום

דיברתי על אירופה וזה די קרוב למה שפדרמן הניח לוורסט קייס
בליגה סימונה משתמש בו באופן מוזר ומרבה לתת לו מנוחה או משחק שלם או סתם באמצע במשחק, מניח שזה ישתנה אחרי שהעונה האירופית תגמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 134 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: