יפתח כתב:
בקיצור הפועל הפכה למועדון גדול ועשיר שמעמיד את ההצלחה באירופה ובכלל, לפני דברים אחרים, וחוטף על כך יותר ויותר. מן הסתם יש להפועל עוד דרך לעבור כדי לזכות במעמד של מכבי לטוב ולרע, אבל הנה, שני העמודים האחרונים כאן הם בעקבות טור שיורד על הפועל בעניינים האלו, ובסך הכל התהליך ברור: ביקורת, חשדנות ואנטיגוניזם בלתי נמנעים לצד התלקקות עם גוונים פולחניים כשזה מגיע להצלחה (וגם כאן, ראי, לא רק במה שנוגע לביקורת, הפועל עדיין רחוקה מממדי הפולחן שלו זכתה מכבי).
וכמובן שמינוני הביקורת או הפרגון על הדרך וההתנהלות נמצאים במתאם מובהק להצלחות וכישלונות נקודתיים, ואפשר להציץ בכל המאמרים שחתכו את הפועל אחרי גמר הגביע ולראות איזה נרטיבים נכתבו אז על הדרך הקלוקלת, לעומת המאמרים המפארים והמרוממים שבועיים אחר כך בעקבות גראן קנריה.
חדש למישהו שככה זה?
כל זה לא אומר שהביקורת לא מוצדקת. הפועל השתנתה ומשתנה לטוב ולרע. אישית, אין לי בעיה עם כמויות הזרים, יש לי בעיה עם התנהלות כוחנית עד דורסנית כלפי קבוצות קטנות יותר (ומשהו במאבקי הגדולות והקטנות במנהלת מדיף מהריח הזה) או כלפי שחקנים/מאמנים/עובדים (מקרה קיצ'ן לדוגמה), ולא שזה קשור אבל גם את הסכם השידורים עם ערוץ 20 אני מאד לא אוהב.
אבל זה אני. עיניי המתבונן האחר רואות דברים אחרים.
הפועל בהחלט משתנה, מקבוצה משפחתית יחסית לקבוצה מקצוענית יותר. לדעתי המקום שזה הכי בא לידי ביטוי זה בארנה - עברנו מאולם של 2,500 צופים שתמיד מפוצץ, שנותן אווירה מדהימה, שכולם מכירים את כולם וכולם אוהדים שרופים - לאולם הכי גדול בארץ, שיש בו אווירה מנוכרת וקרה משהו, שבדר"כ לא מלא ובכל מקרה חלק גדול הם לא אוהדים שרופים. לדעתי זה עבר יחסית בשקט משתי סיבות שונות - הרבה אנשים הבינו שזו קפיצת המדרגה הנדרשת והסכימו "לשלם" את המחיר, אבל סיבה נוספת הרבה פחות רומנטית היא שהפועל בשנים האחרונות הסריחה את הפרקט - מלחה לא היה מפוצץ, כבר לא היה מבצר, לא הייתה תמיכה בלתי מסוייגת אלא הרבה שריקות בוז - ולכן היה יותר קל לעשות את המעבר.
לדעתי זה גם נכון בדברים אחרים - גם אם נסכים שהקטע עם קיצ'ן הוא מסריח (כנראה שחנן קולמן אפילו יותר) יש המון מקרים כאלו בהפועל "הישנה", בעיקר תחת דני קליין וגידי דודי. לגבי ערוץ 20 אני ממש לא מבין את הטענה - לי אישית מפריע שהפועל משודרת בערוץ בעל אג'נדה פוליטית מובהקת, אבל אני לא חושב שזו הייתה הכוונה, אלא פשוט מי שהסכים לשלם הכי הרבה. לא בטוח שגם פה יש שינוי.
אני גם לא בטוח שיש שינוי בנושא הזרים - דווקא כשההנהלה הנוכחית לקחה פיקוד היה יותר דגש על ישראלים, אבל בהפועל "הישנה" זה לא ממש קרה, בערך מאז הניסוי עם נבחרת העתודה (כשחרוש הביא את כץ, יצחקי, משה מזרחי, אוחנון ושחר גורדון. הבעייה שמכבי הביאה את הכוכבים האמיתיים של אותה נבחרת, גרין ובורשטיין).הפועל ידעה לפעמים לנצל סיטואציות וחוקים - לדוג' החמישייה האדירה שכללה את פפי, וולדמן (מתאזרח), המילטון, קני וויליאמס וצ'ורצ'יץ', שעבר ממעבר על זר לזה של בוסמן. גם עם אוואג'ובי הפועל ידעה לנצל את ההרחבה של חוק בוסמן לשחקנים אפריקאיים ולקבל עוד זר.
השינוי הכי משמעותי שהפועל עברה הוא לדעתי בניהול - אין רחשים על הכסא המתנדנד של המאמן, אין הדלפות על שחקנים מחדר ההלבשה, שחקנים חותמים בלי כל סימן מוקדם. אני גם לא רואה שום התנהלות כוחנית, להיפך - חצי עונה הפועל עם סגל ישראלי צולע, היא עדיין משחררת את מנקו בלי להביא לו חילוף, בעיקר כי טובת השחקן לנגד עיניה, והיא לא מצליחה להביא שום ישראלי עד תחילת מרץ. כמה דיבורים היו פה על הביי אאוט לראשון על דוסון ועוד. זה פשוט לא קורה.