סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 12:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 62  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 1:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מנחם כתב:
השאלה מה האינטרס של מישהו לשלם 35 מליון דולר על קבוצה שרק תעלה לו עוד כמה מליוני דולרים כל שנה. לפי מה שנכתב הוא יהודי דתי שמקורב לחרדים, מה לו ולמכבי?

ומה האינטרס של מיץ' גולדהאר להשקיע במכבי כדורגל את המאות מיליוני שקלים שהוא כבר השקיע?

לגבי היותו "מקורב לחרדים", הייתי לוקח את האמירה הזאת בערבון מוגבל מאוד (כמו את כל הכתבה הזאת, כן?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 2:18 pm 
Hall of Famer

האם זו אותה המשפחה של פירוש שוטנשטיין ( המצוין ) לתלמוד?
האם גירעון ה-20 מיליון שקלים מלמד שהכנסות הקבוצה הן כ-95 מיליון שקלים ( או שזהו גירעון נוסף על ההוצאה השנתית הצפויה של הבעלים )?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 2:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ורק תיקון קל, הוא לא ישלם 35 מיליון דולר, כי הוא מן הסתם לא ירכוש 100% מהקבוצה, אם וכאשר. מספיק לו 51%.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 2:23 pm 
Junior

shmueliki כתב:
האם זו אותה המשפחה של פירוש שוטנשטיין ( המצוין ) לתלמוד?
האם גירעון ה-20 מיליון שקלים מלמד שהכנסות הקבוצה הן כ-95 מיליון שקלים ( או שזהו גירעון נוסף על ההוצאה השנתית הצפויה של הבעלים )?

מנחש שזה בנוסף - בתחילת השנה בונים תקציב (115) שכולל גם חלק של השקעת בעלים. בהרבה מהקבוצות באירופה זה סכום די גדול (20-40% לפעמים אפילו יותר). מכבי במשך שנים הצטיינה בכך שהחלק של השקעת הבעלים היה קטן מאד (כ-5%), בעיקר כי מכבי מצטיינת במקסום הכנסות (מנויים, זכויות שידור וכו') אל מול התקציב. כנראה שהתקציב השנה גבוה משל שנה קודמת, ומכיוון שזה כנראה לא הסתכם בגידול בהכנסות אלא פשוט ברצון לבנות קבוצה טובה יותר (הגדלת ההוצאות), זה אומר שהבעלים כבר תכננו להוציא יותר בתחילת השנה - אני מעריך ש-20-30 מיליון ש"ח (היו שנים שהתקציב, המאוזן, היה כ-80-90 מיליון ש"ח, אולי בשנה שעברה זה התקרב למאה מיליון). זה אומר שהבעלים השנה צריכים להוציא מהכיס כ-40 מיליון ש"ח, שזה די הרבה. יכול להיות שזה מה שגורם להם לחשוב פעמיים לפני העונה הבאה.
לא שזה משנה אבל ה-35 מיליון דולר הוצאה (כפול כמה שהוא ירכוש) שונה מהשאלה האם מוציאים עוד כסף בכל שנה. תיאורטית את ה-35 הוא יקבל בחזרה כשימכור בעוד כמה שנים, אולי אפילו ערך הקבוצה יעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 3:22 pm 
Sophomore

זו אכן המשפחה של מהדורת שוטנשטיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 10:47 am 
Sophomore

בכלל, לקראת העונה הבאה מכבי צריכה להתעלם מממשחקי היורוליג האחרונים ומאלה שנותרו ולהתחיל כבר עכשיו לבנות את הקבוצה לעונה הבאה, רק שהפעם בסדר הנכון:
1. להחליט מי האיש שינהל את הקבוצה מבחינה מקצועית.
2. למנות יחד איתו את המאמן לעונה הבאה. לא רואה סיבה לא להחליט על המאמן כבר עכשיו וגם להודיע את זה בצורה פומבית. זה לא ישפיע על הרצון של השחקנים לזכות באליפות וממילא צריכים אותם מרוכזים בעוד שני משחקים אי שם ביוני. קבוצות כדורגל גדולות - דוגמת באיירן מינכן, ברצלונה ומנצ'סטר סיטי - כבר עשו את זה בעבר וזה לא השפיע בשום צורה על הישגיהם באותה העונה.
3. לתת למאמן העתידי ולמנהל המקצועי לבנות את הקבוצה בעצמם.
4. לנסות לבנות קבוצה מאוזנת יחסית, בלי כוכבי על נוצצים של 1.5-2 מיליון דולר.
5. להתחיל מעמדת הרכז, משם לעבור לעמדת הסנטר ואז לעבור ליתר העמדות.
6. להשאיר את הישראלים כמחליפים ביורוליג, פשוט כי אין היום אף שחקן ישראלי שראוי להיות שחקן חמישיה ביורוליג.

את הקבוצה הייתי בונה כך:
גארדים - רכז זר, סקנד גארד זר, אוחיון, מקל
סמול פורוורד - זר, לנדסברג
פאוור פורוורד - זר, ראד (או זר אחר), פניני
סנטר - זר, זר, שגב
12 שחקנים בכירים: 7 זרים, 5 ישראלים. בליגה ישחקו עם 5 זרים ו-5 ישראלים.
בכוונה לא שיבצתי שמות כי את זה המאמן הבא צריך לעשות.
לנדסברג יכול לשחק גם בעמדה 2 וגם הסמול פורוורד שיגיע צריך להיות סווינגמן שיכול לתפקד גם כסקנד גארד. ראד (או זר אחר במקומו) יוכלו לשחק גם בעמדה 3.
למה להשאיר גם את אוחיון וגם את מקל? כי זה מבטיח שקט בזירה המקומית, כי למקל יש חוזה שגם ככה אף אחד לא יקח ואוחיון יותר מתאים ממנו לקבוצה.
אם הולכים על סגל כזה, אפשר לבנות סגל טוב גם בעלות של 12 מיליון דולר (בלי עלות הצוות המקצועי), כשהזרים המובילים (עמדות 1, 3, 4 ו-5) ירוויחו כמיליון דולר נטו כל אחד ושלושת הזרים הפחות בכירים יהיו בשכר של כ-600 אלף דולר כל אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 11:00 am 
Hall of Famer

העלות שלך גם כוללת פיצוי לצירבס, מילר וסמית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 11:02 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
העלות שלך גם כוללת פיצוי לצירבס, מילר וסמית?

לא. כנראה שיצטרכו להוציא עוד איזה מיליון דולר בשביל השלושה הללו (בהנחה שיש אפשרות יציאה סבירה מההסכם עם סמית'). אני מניח שתהיה קבוצה שתקלוט את צירבס בעלות שתשאיר למכבי 200-300 אלף דולר ומהחוזה של מילר (אם לא ישאר) יש למכבי אופציית יציאה נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 11:12 am 
Hall of Famer

אז זהו, שהקטע הזה של "יצטרכו" הוא לא מציאותי, אפילו בהנחה ההזויה שהטרויקה פתאום יהפכו את עורם ויתנו לאנשי מקצוע נורמליים לנהל מקצועית את הקבוצה. אין "יצטרכו".
אתה אומר "תקציב שחקנים של 12 מיליון דולר (אבל בלי צוות מקצועי - ולמאמן נורמלי, יחד עם עוזריו, זה עלות של 2-2.5 מיליון דולר, ובלי פיצוי לשלושה שחקנים עם חוזה... כלומר אנחנו כבר מגיעים ל-15 מיליון דולר תקציב שכר עוד לפני שמצמצנו)...
מה שאני בא להגיד זה שהשיקול הכספי, אחרי שתי עונות של הפסדים כבדים, הוא מכריע ומובן. אפילו במקרה הטוב ביותר, השינויים יהיו הדרגתיים, ושחקנים עם חוזה יישארו לפעמים גם אם לא לגמרי רוצים אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 11:31 am 
מנהל פורום

כמו שרייס נראה בברצלונה, יש סיכוי שישחררו אותו לכל מי שתכסה יותר מהמשכורת שלו
אם לא יהיו עליו קופצים מקבוצות היורוקאפ הרוסיות מכבי יכולה לקבל אותו במחיר מציאה. לא בטוח שהוא פיתרון מקצועי למשהו אבל בטח ימכור קצת מנויים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 12:00 pm 
Hall of Famer

וזו, אם כבר, תהייה הפעולה היותר מתאימה לטרויקה. שחקן שנתן עונה מזעזעת אבל האוהדים זוכרים לטובה ממש לא ממזמן, ומי שלא עכבר לא יודע על העונה שהייתה לו השנה.
יחד עם שאראס כמאמן, ויאללה לדפוק קופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 12:10 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
וזו, אם כבר, תהייה הפעולה היותר מתאימה לטרויקה. שחקן שנתן עונה מזעזעת אבל האוהדים זוכרים לטובה ממש לא ממזמן, ומי שלא עכבר לא יודע על העונה שהייתה לו השנה.

רייס לא מבוגר במיוחד, היה מצוין גם אחרי מכבי ורק בעונה האחרונה היה לא טוב, לא היו לו בעיות משמעת, לא היו לו פציעות רציניות, הקהל אוהב אותו, נשמע לי כמו הימור סביר לגמרי בהנחה שרוצים לצמצם את התקציב בשנה הבא ושאף אחד לא מתכוון לנסות להביא תאודוסיצ'ים למיניהם. אם היית אומר ריקי היקמן, זה כבר הימור שמתאים יותר לטרויקה, גם מבוגר יותר, גם עבר פציעה קשה, נשמע הרבה יותר סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 12:26 pm 
Sophomore

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

רייס לא מבוגר במיוחד, היה מצוין גם אחרי מכבי ורק בעונה האחרונה היה לא טוב, לא היו לו בעיות משמעת, לא היו לו פציעות רציניות, הקהל אוהב אותו, נשמע לי כמו הימור סביר לגמרי בהנחה שרוצים לצמצם את התקציב בשנה הבא ושאף אחד לא מתכוון לנסות להביא תאודוסיצ'ים למיניהם. אם היית אומר ריקי היקמן, זה כבר הימור שמתאים יותר לטרויקה, גם מבוגר יותר, גם עבר פציעה קשה, נשמע הרבה יותר סביר.

לא חושב שצריך להחתים שום שחקן, אבל אף אחד, אפילו אם לברון מגיע לכאן בחינם, עד שממנים מאמן רציני. אני חושב שהקיץ, לשם שינוי, יהיה קשה מאוד לקנות את לב האוהדים בשם של כוכב או שניים, גם אם קוראים לו טייריס רייס. אם האוהדים והספונסרים לא יראו כיוון שונה בהתנהלות המקצועית ומישהו משמעותי מאוד כמאמן הקבוצה אז הפגיעה בכיס ממנויים וספונסרים תהיה אנושה.
לכן אני חושב שמינוי המאמן צריך להתבצע כבר עכשיו, גם אם הוא יתייצב על הקווים רק בעונה הבאה. זה קורה לא מעט בכדורגל העולמי, כולל בקבוצות הגדולות ביותר, ואין סיבה שזה לא יקרה במכבי. מאמן כזה יכול להתחיל ולבנות כבר עכשיו את הקבוצה לעונה הבאה יחד עם ניקולה. הקשקשן הלטבי יעביר את החודשיים שנשארו בתקווה שהקבוצה תהיה בכושר טוב ביוני כדי לקחת אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 12:42 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא חושב שצריך להחתים שום שחקן, אבל אף אחד, אפילו אם לברון מגיע לכאן בחינם, עד שממנים מאמן רציני. אני חושב שהקיץ, לשם שינוי, יהיה קשה מאוד לקנות את לב האוהדים בשם של כוכב או שניים, גם אם קוראים לו טייריס רייס. אם האוהדים והספונסרים לא יראו כיוון שונה בהתנהלות המקצועית ומישהו משמעותי מאוד כמאמן הקבוצה אז הפגיעה בכיס ממנויים וספונסרים תהיה אנושה.
לכן אני חושב שמינוי המאמן צריך להתבצע כבר עכשיו, גם אם הוא יתייצב על הקווים רק בעונה הבאה. זה קורה לא מעט בכדורגל העולמי, כולל בקבוצות הגדולות ביותר, ואין סיבה שזה לא יקרה במכבי. מאמן כזה יכול להתחיל ולבנות כבר עכשיו את הקבוצה לעונה הבאה יחד עם ניקולה. הקשקשן הלטבי יעביר את החודשיים שנשארו בתקווה שהקבוצה תהיה בכושר טוב ביוני כדי לקחת אליפות.

אם מחתימים את שאראס ואת רייס אתם רצים לקופות בהמוניכם כמו עכברים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 12:50 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אין לי ויכוח עם זה, אני רק טוען שלהחתים את רייס, ולא משנה אם לפני או אחרי החתמת מאמן, לא נראה לי כמו מהלך קטסטרופלי כמו שהתרגלנו לקבל מהטרויקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 1:43 pm 
Sophomore

כל החתמה של שחקן כלשהו על היקום לפני שיהיה מאמן היא החתמה רעה, גם אם היא של רייס. יש קבוצות והרכבים שרייס מתאים להם ויש כאלה שפחות. יש גם שחקנים אחרים שאפשר להביא במקומו ואפשר גם להשקיע את השכר הגבוה שלו במקומות אחרים. אני לא אומר שזה בהכרח רע להביא אותו ואפילו אשמח לראות אותו שוב בצהוב, אבל יש למאמן שיגיע הרבה שיקולים בעד ונגד והוא יצטרך לתכנן את כל התקציב והסגל לפני שהוא מחתים מישהו. גם החתמה של ווימס, צירבס ומילר היתה נראית בזמנו כגאונית אבל התבררה כאסון.

אני מסכים ששאראס כמאמן יכול לתת בוסט שיווקי אדיר, אבל לגופו של עניין הוא נראה כמאמן שיכול להתאים למכבי. יש לו גם יכולות אימון שנראות כטובות, יש לו המון ניסיון ברמות הגבוהות של אירופה, כולל אצל המאמנים הגדולים ביבשת, והוא גם לא אחד שיתקפל מול ההנהלה ויאמר כל בוקר "מודה אני" על כך שהוא במכבי (שזו לדעתי התכונה הכי חשובה שצריכה להיות למאמן הבא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 2:31 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
כל החתמה של שחקן כלשהו על היקום לפני שיהיה מאמן היא החתמה רעה.

שזה כמובן שטויות. בוא ניקח את הדוגמא הבידיונית שלך שלברון בעקבות אמרה ראה את האור ותמורת חצי מיליון שקלים (בכל זאת השקל זה המטבע הכי מתחזק בזמן האחרון) הוא מוכן להעביר את כשרונותיו לנחל הירקון. אתה האיש שתגיד לו - חכה רגע, תן לי לראות אם קאזלואסקס פנוי ואם לא, אז האם דן שמיר מעוניין בך? או אם קצת יותר ברצינות, נניח תוכל להשיג את קייל היינס או תאודוסיץ' או שחקן אחר מוכח ברמת הטופ הכי גבוהה ביורוליג, אתה לא תלך על זה, גם אם המאמן לא חתום? במקרה הזה פשוט הייתי מחתים את המאמן שמתאים לשחקן ולא להיפך. יש מעט מאד מאמנים באירופה שהם שקולים לשחקנים. נניח אוברדוביץ', מסינה אם יחזור, אולי אולי איטודיס (לא ראינו אותו מחוץ לסגל הכי מוכשר באירופה שבצסק"א) אולי אולי בלאט. אז כל האחרים יצטרכו להתיישר אם אתה מסוגל להביא שחקן שבטופ. רייס זה סיפור שונה, כי למעט החצי עונה במכבי הוא לא הוכיח שהוא שחקן בטופ. הוא הוכיח שהוא שחקן מצויין, גם ברמת היורוליג, אבל לאו דווקא שובר שיוויון והעונה האחרונה חידדה זאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 4:41 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
קודי (יובל) כתב:
כל החתמה של שחקן כלשהו על היקום לפני שיהיה מאמן היא החתמה רעה.

שזה כמובן שטויות. בוא ניקח את הדוגמא הבידיונית שלך שלברון בעקבות אמרה ראה את האור ותמורת חצי מיליון שקלים (בכל זאת השקל זה המטבע הכי מתחזק בזמן האחרון) הוא מוכן להעביר את כשרונותיו לנחל הירקון. אתה האיש שתגיד לו - חכה רגע, תן לי לראות אם קאזלואסקס פנוי ואם לא, אז האם דן שמיר מעוניין בך? או אם קצת יותר ברצינות, נניח תוכל להשיג את קייל היינס או תאודוסיץ' או שחקן אחר מוכח ברמת הטופ הכי גבוהה ביורוליג, אתה לא תלך על זה, גם אם המאמן לא חתום? במקרה הזה פשוט הייתי מחתים את המאמן שמתאים לשחקן ולא להיפך. יש מעט מאד מאמנים באירופה שהם שקולים לשחקנים. נניח אוברדוביץ', מסינה אם יחזור, אולי אולי איטודיס (לא ראינו אותו מחוץ לסגל הכי מוכשר באירופה שבצסק"א) אולי אולי בלאט. אז כל האחרים יצטרכו להתיישר אם אתה מסוגל להביא שחקן שבטופ. רייס זה סיפור שונה, כי למעט החצי עונה במכבי הוא לא הוכיח שהוא שחקן בטופ. הוא הוכיח שהוא שחקן מצויין, גם ברמת היורוליג, אבל לאו דווקא שובר שיוויון והעונה האחרונה חידדה זאת.

אם נצא לרגע מהתרחישים הבדיוניים, אז גם אם יש לך אפשרות להחתים שחקנים דוגמת תאודוסיץ או היינס ברור שכל אחד מהם יקח משהו כמו חצי מהתקציב. כך שבכל זאת צריך לתת למאמן את הפריבילגיה להחליט אם הוא רוצה את תאודוסיץ במחיר, נניח, של סנטר ופאוור פורוורד זולים מאוד. כנ"ל לגבי כל שחקן טופ יורוליג אחר, שאת חלקם מכבי יכולה להביא, רק שהמחיר יהיה בבינוניות ביתר העמדות. זו לחלוטין החלטה של מאמן שצריך קודם כל לראות את כל התקציב ולהבין מה ההשלכות של החתמה כזו על יתר הסגל. הרי מכבי יכולה בקיץ הקרוב לממש את האופציה על גאדלוק ב-2 מיליון דולר ולהוסיף עוד 2 מיליון דולר על רייס ולהחזיק קו אחורי מדהים, רק שהמחיר של זה עלול להיות סנטר פותח ברמה של ביר כץ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 5:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קודי (יובל) כתב:
אם נצא לרגע מהתרחישים הבדיוניים, אז גם אם יש לך אפשרות להחתים שחקנים דוגמת תאודוסיץ או היינס ברור שכל אחד מהם יקח משהו כמו חצי מהתקציב. כך שבכל זאת צריך לתת למאמן את הפריבילגיה להחליט אם הוא רוצה את תאודוסיץ במחיר, נניח, של סנטר ופאוור פורוורד זולים מאוד. כנ"ל לגבי כל שחקן טופ יורוליג אחר, שאת חלקם מכבי יכולה להביא, רק שהמחיר יהיה בבינוניות ביתר העמדות. זו לחלוטין החלטה של מאמן שצריך קודם כל לראות את כל התקציב ולהבין מה ההשלכות של החתמה כזו על יתר הסגל. הרי מכבי יכולה בקיץ הקרוב לממש את האופציה על גאדלוק ב-2 מיליון דולר ולהוסיף עוד 2 מיליון דולר על רייס ולהחזיק קו אחורי מדהים, רק שהמחיר של זה עלול להיות סנטר פותח ברמה של ביר כץ...

וזו עוד נקודה לטובת הרעיון להחתים קודם את המאמן. על פניו שילוב של רייס וגאודלוק נותן קו אחורי מהטובים ביבשת, אבל למעשה שניהם אנדרסייזד, צריכים את הכדור בידיים, לא משקיעים בהגנה ולא תורמים כלל בריבאונד, או בקיצור שילוב רע כמו שהיו רוצ'סטי ופארמר לפי שנתיים או ווימס וגאודלוק העונה. ליד גאודלוק צריך מנהל משחק גבוה עם הגנה טובה שיידע לכוון את ההתקפה ליצירת מצבים טובים לסקורר (למשל ארון ג'קסון). ליד רייס צריך שוטינג הגנתי ואתלטי שיחפה עליו באספקטים האחרים של המשחק (תחשבו רג'י רדינג, רק יותר טוב).

כמובן שאם יש הזדמנות להחתים איזה תותח כמו דה קולו או מישהו כמו היינס שהוא שחקן דבק שיתרמו בכל קבוצה אז הולכים על זה, אבל אין סיכוי ששחקנים ברמות שכר האלו יגיעו למכבי, ואם למדנו מהעונה הזאת זה שגם החתמה של כביכול כוכבים כמו ווימס, מילר וצירבס לא מבטיחה שהם יתחברו (יחד עם השחקנים האחרים) לקבוצה טובה. תמיד אחד יכול להתברר כסרטן קבוצתי, השני כעול הגנתי והשלישי (שאמור לחפות על השני) להיפצע ולהיות מוחלף בשחקן שלא מתאים לשחק לצידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 5:34 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
קודי (יובל) כתב:

וזו עוד נקודה לטובת הרעיון להחתים קודם את המאמן. על פניו שילוב של רייס וגאודלוק נותן קו אחורי מהטובים ביבשת, אבל למעשה שניהם אנדרסייזד, צריכים את הכדור בידיים, לא משקיעים בהגנה ולא תורמים כלל בריבאונד, או בקיצור שילוב רע כמו שהיו רוצ'סטי ופארמר לפי שנתיים או ווימס וגאודלוק העונה. ליד גאודלוק צריך מנהל משחק גבוה עם הגנה טובה שיידע לכוון את ההתקפה ליצירת מצבים טובים לסקורר (למשל ארון ג'קסון). ליד רייס צריך שוטינג הגנתי ואתלטי שיחפה עליו באספקטים האחרים של המשחק (תחשבו רג'י רדינג, רק יותר טוב).

כמובן שאם יש הזדמנות להחתים איזה תותח כמו דה קולו או מישהו כמו היינס שהוא שחקן דבק שיתרמו בכל קבוצה אז הולכים על זה, אבל אין סיכוי ששחקנים ברמות שכר האלו יגיעו למכבי, ואם למדנו מהעונה הזאת זה שגם החתמה של כביכול כוכבים כמו ווימס, מילר וצירבס לא מבטיחה שהם יתחברו (יחד עם השחקנים האחרים) לקבוצה טובה. תמיד אחד יכול להתברר כסרטן קבוצתי, השני כעול הגנתי והשלישי (שאמור לחפות על השני) להיפצע ולהיות מוחלף בשחקן שלא מתאים לשחק לצידו.

הכל מוביל לזה שצריכים קודם כל להחתים מאמן ורק לאחר מכן שחקנים. מקווה שגם אנשי מכבי מבינים את זה או שהם בכלל מתכוונים למנות איזה תואם בגאצקיס (לא נראה לי שהם עד כדי כך מטומטמים בשביל להשאיר את המקור) ואז זה לא באמת משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 26, 2017 5:50 pm 
Junior

מישהו יודע להגיד מה תקציב השחקנים במכבי היום והאם הוא כולל גם פיצויים לשחקנים שכבר לא כאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 27, 2017 2:15 am 
Hall of Famer

אתם מדברים על תקציב שחקנים, ומה ההרכבים, אבל מה זה תכל'ס משנה?
בינתיים דייויד פדרמן די הבהיר שכל עוד הם נשארים, הכל יישאר אותו דבר. שיטת הניהול, ההתנהלות המקצועית, הכל.
וכל עוד זה המצב, זה לא באמת משנה מה התקציב. כל כסף שישימו - אפשר באותה מידה לשים אותו על רפסודה ולהשיט אותו לים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 27, 2017 7:32 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אתם מדברים על תקציב שחקנים, ומה ההרכבים, אבל מה זה תכל'ס משנה?
בינתיים דייויד פדרמן די הבהיר שכל עוד הם נשארים, הכל יישאר אותו דבר. שיטת הניהול, ההתנהלות המקצועית, הכל.
וכל עוד זה המצב, זה לא באמת משנה מה התקציב. כל כסף שישימו - אפשר באותה מידה לשים אותו על רפסודה ולהשיט אותו לים.

לכן בהנתן שהמנהלים הכושלים הללו ישארו, התקווה היחידה היא שיגיע מאמן בכיר שלא ממש סופר את ההנהלה ולא אומר להם כל בוקר תודה על על שהוא במכבי. רק מישהו כזה יוכל אולי לעשות כאן משהו. הבעיה היא שאין סיכוי שהם ירצו אחד כזה והסיכוי שמישהו כזה יסכים להגיע לסביבת עבודה כזו עוד יותר נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 7:54 am 
Junior

קודי (יובל) כתב:
בכלל, לקראת העונה הבאה מכבי צריכה להתעלם מממשחקי היורוליג האחרונים ומאלה שנותרו ולהתחיל כבר עכשיו לבנות את הקבוצה לעונה הבאה, רק שהפעם בסדר הנכון:
1. להחליט מי האיש שינהל את הקבוצה מבחינה מקצועית.
2. למנות יחד איתו את המאמן לעונה הבאה. לא רואה סיבה לא להחליט על המאמן כבר עכשיו וגם להודיע את זה בצורה פומבית. זה לא ישפיע על הרצון של השחקנים לזכות באליפות וממילא צריכים אותם מרוכזים בעוד שני משחקים אי שם ביוני. קבוצות כדורגל גדולות - דוגמת באיירן מינכן, ברצלונה ומנצ'סטר סיטי - כבר עשו את זה בעבר וזה לא השפיע בשום צורה על הישגיהם באותה העונה.
3. לתת למאמן העתידי ולמנהל המקצועי לבנות את הקבוצה בעצמם.
4. לנסות לבנות קבוצה מאוזנת יחסית, בלי כוכבי על נוצצים של 1.5-2 מיליון דולר.
5. להתחיל מעמדת הרכז, משם לעבור לעמדת הסנטר ואז לעבור ליתר העמדות.
6. להשאיר את הישראלים כמחליפים ביורוליג, פשוט כי אין היום אף שחקן ישראלי שראוי להיות שחקן חמישיה ביורוליג.

את הקבוצה הייתי בונה כך:
גארדים - רכז זר, סקנד גארד זר, אוחיון, מקל
סמול פורוורד - זר, לנדסברג
פאוור פורוורד - זר, ראד (או זר אחר), פניני
סנטר - זר, זר, שגב
12 שחקנים בכירים: 7 זרים, 5 ישראלים. בליגה ישחקו עם 5 זרים ו-5 ישראלים.
בכוונה לא שיבצתי שמות כי את זה המאמן הבא צריך לעשות.
לנדסברג יכול לשחק גם בעמדה 2 וגם הסמול פורוורד שיגיע צריך להיות סווינגמן שיכול לתפקד גם כסקנד גארד. ראד (או זר אחר במקומו) יוכלו לשחק גם בעמדה 3.
למה להשאיר גם את אוחיון וגם את מקל? כי זה מבטיח שקט בזירה המקומית, כי למקל יש חוזה שגם ככה אף אחד לא יקח ואוחיון יותר מתאים ממנו לקבוצה.
אם הולכים על סגל כזה, אפשר לבנות סגל טוב גם בעלות של 12 מיליון דולר (בלי עלות הצוות המקצועי), כשהזרים המובילים (עמדות 1, 3, 4 ו-5) ירוויחו כמיליון דולר נטו כל אחד ושלושת הזרים הפחות בכירים יהיו בשכר של כ-600 אלף דולר כל אחד.

למה לבזבז הרבה כסף על ישראלים? בשביל גביע הליגה?
אפשר לוותר על אוחיון ולנדסברג (רוצה לעזוב) להחליף בישראלים זולים יותר או לקצץ בשכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 8:13 am 
Sophomore

הבעיה היא שניסיון העבר מלמד שכשאתה לא מצליח בליגה או כשאתה משחק בהרכבים שונים לגמרי בין הליגה ליורוליג, זה בסופו של דבר משפיע גם על היכולת ביורוליג. הישראלים שציינתי יכולים להיות מחליפים סבירים ביורוליג וזה מה שהם יהיו. אני מסכים לגמרי שהפער בשכר בין הישראלים של מכבי לבין ישראלים אחרים בליגה הוא לא סביר ולא פרופורציונלי לאור הפער הקטן ביניהם ביכולת אבל כרגע אני לא רואה דרך אחרת לבנות את הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 62  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, stambody, דניאל ו 144 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: