סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מקל או אוחיון?
הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 1:02 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
(אם כבר היה אפשר למחוק)

בהנחה הלא מופרכת שמכבי ת"א תחתים פוינט גארד זר, את מי משני הרכזים הישראלים שלה הייתם משאירים ולמה? ואולי בכלל צריך להשאיר את שניהם?
(השאלה אינה לאיזה שחקן הסיכויים הגבוהים יותר שיישאר כי כאן יש שיקולים של חוזים וכו'), אלא איזה שחקן עדיף למכבי להשאיר (למרות שברור שחשוב גם אלה שחקנים יהיו/יוחתמו לצדו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מקל או אוחיון?
הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 1:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אם אוחיון היה בריא, בעיני זה היה נו בריינר והייתי משאיר את אוחיון.
אבל אוחיון לא ממש בריא. ולמרות שמענייני החוזה ביקשת להתעלם, החוזה משחק פה תפקיד חשוב וזה הופך את האיפציה של "אוחיון כן ומקל לא" גם ליותר יקרה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 1:14 pm 
Hall of Famer

לא לשכוח שיש את השיקול הכספי
ךמקל יש חוזה לעונה נוספת 600 אלף דולר אוחיון שחקן חופשי
לדעתי שניהם פחות או יותר באותה רמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 1:25 pm 
Junior

שניהם פחות או יותר באותה רמה, אבל יוגב אוחיון הוכיח שוב ושוב שהוא מסוגל לתת תרומה משמעותית גם כשחקן רוטציה שלא מקבל את הכדור לידיים במשך 25-30 דק׳. הוא נותן לך כמעט תמיד הגנה ברמה גבוהה מאוד, חדירה חזקה לסל ולתחושתי גם שיפר בעונות האחרונות את הקליעה מבחוץ. מקל, מצידו, הראה שכשלא נותנים לו את המפתחות הוא נהיה רעל, מפסיק לשמור, מאבד כדורים והופך לסחבה חסרת בטחון ברמה כמעט ליאור אליהואית...

כמו שראי אמר, יש את עניין הכשירות הפיזית של אוחיון שעשוי להשפיע מאוד על ההחלטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 1:45 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
למרות שמענייני החוזה ביקשת להתעלם, החוזה משחק פה תפקיד חשוב וזה הופך את האיפציה של "אוחיון כן ומקל לא" גם ליותר יקרה.

זה ברור וידוע. השאלה שלי נוגעת יותר למי שחקן יותר טוב (או שיותר טוב למכבי). כמובן ששיקולי תקציב הם משמעותיים מאוד.
אגב, אם מכבי משחררת את מקל למרות ההסכם שיש לה איתו והוא מוצא קבוצה אחרת, מכבי אמורה רק להשלים לו את החוזה, לא? (בהנחה שלא ירצה לשבת בבית ולספור את הכסף מבלי לשחק). האפשרות הזאת הופכת את העניין ליקר קצת פחות.

נשנה קצת את השאלה: עם שקלול הפציעות של אוחיון והחוזה של מקל, את מי הייתם משחררים? (במצב הנוכחי, לא במצב שהפציעה הנוכחית של אוחיון מתבררת כמשמעותית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 2:05 pm 
Junior

שיקול נוסף - אם מקל ישוחרר יש סיכוי סביר שהוא יקבל מקום בחמישייה בירושלים, לגבי אוחיון אני לא בטוח.
בכל מקרה, לדעתי מכבי יותר מפחדת ממקל באדום מאשר מאוחיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 2:30 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מקל תורם יותר בליגה שם החדירה שלו לסל הרבה יותר אפקטיבית (או כמו שפיני תיאר זאת במשחק מול חולון "בלתי עצירה") לעומת היורוליג שם הוא בקושי מצליח לסיים לייאפ. אוחיון שיפר מאוד את הקליעה מבחוץ אבל למרות שהוא חודר חזק לסל האספקט הזה במשחק שלו (ובכלל כל משחק המיד ריינג') מאוד בעייתי - הוא מעולם לא סיגל לעצמו פלואטר או פינגרול (או חדירה בימין) והרבה פעמים מוותר על הזריקה בשביל הוצאת כדור מבוהלת שעפה ליציע.

ככל שאני יותר חושב על זה אני מגיע למסקנה שאולי פשוט עדיף להשאיר את שניהם, מאחר ואני לא רואה אף שחקן ישראלי שיכול היום לתרום בעמדה 2 ביורוליג.
מקל יהיה הרכז המחליף ואוחיון שיכול גם לשחק אוף דה בול ולהגן על שוטינג גארדס יהיה ה-2 המחליף, או שאחד מהם ישחק לצד מי מבין הגארדים הזרים (בתקווה שיהיו שחקני התקפה יותר מוצלחים מסילי).

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ג' מרץ 28, 2017 2:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 2:41 pm 
Hall of Famer

בעיקרון, בהנחה ששניהם בריאים, אני מעדיף את אוחיון, גם אם הוא יותר יקר. אבל מצד שני, השאלה החשובה יותר בעיני היא מי יהיו הזרים בקו האחורי ואת השאלה מי מבין אוחיון ומקל להשאיר הייתי מכריע לפי שאלת הזר. אם מכבי מביאה זר/זרים שצריכים את הכדור ביד כדי להיות אפקטיביים (וזה התרחיש הסביר יותר), אז אני מעדיף את אוחיון שמתאים הרבה יותר ממקל לשחק אוף-דה בול. אם הזרים לעומת זאת הם פינישרים שלא בהכרח חייבים את הכדור ביד 10-15 שניות בכל התקפה כדי להיות יעילים, אז בהחלט יכול להיות שמקל עדיף, בטח ובטח אם הוא זול יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 2:42 pm 
Hall of Famer

לכל מה שאמרו פה על יתרונותיו של אוחיון על מקל (ואבהיר פה, שניהם לא מספיק טובים) צריך להוסיף גם שאוחיון עדיין נראה רעב ועם תשוקה למשחק. מקל נראה בעיקר זחוח מעצמו. מדהים איזה מהפך הוא עבר לעומת לפני הרפתקת ה-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 4:03 pm 
Freshman

אוחיון, היחיד מביניהם שיכול לתרום קצת באירופה כשחקן ספסל, מקל אולי מעט יותר טוב לליגה בגלל הפיזיות שלו, אבל הוא חייב להיות שחקן מוביל והוא לא מתאים ליורוליג.
אוחיון שומר טוב יותר ומשחק עם הרבה יותר אנרגיות והתלהבות.

את שניהם יחד כמובן שאסור להשאיר, מכבי צריכה רכז זר שיוביל אותה והעלות של שניהם יקרה מידיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 4:34 pm 
Sophomore

דווקא אני אציע משהו אחר , על שניהם אני לא מת , שניהם די זניחים ביורוליג , ובליגה מאד לא יציבים , לשניהם הבנת משחק בינונית ומטה (אחיון פחות) קליעה חשודה ומטה (מקל פחות) , עונשין לא יציב , ההגנה של אוחיון טובה , של מקל בינונית ומטה (הרוש מוסר תודות , אגב משניהם). אוחיון מסוגל לתפקד כשחקן משלים , מקל לא מתפקד אלא אם הקבוצה "שלו" , שילוב של שניהם היה מעולה ד"א.
אישית , אני הייתי הולך בכלל על מהפכה בישראלים , את מקל (שיש סעיף יציאה בכל שנה על 100K) ואוחיון הייתי משחרר , ומביא במקומם את בר טימור , שומר על הכדור טוב , בעל טווח 3 , לא הכי יציב אבל יכול לשבת טוב על הנישה של הרכז המשלים , כמובן לצד רכז זר איכותי.
לגבי שאר הישראלים , למרות שזה לא נושא התרד:
את סילבן הייתי מחליף בשון דאוסון , סילבן מהשחקנים השנואים עליי , אנוכי , לא שומר , מאד לא יציב בקליעה, מחרבן במאני טיים,ובעיקר שחקן ללא הבנת כדורסל מינימלית , לשון יש אתלטיות עדיפה ובעיקר הוא צעיר יותר ונראה שבכל מקרה הניסוי עם סילבן בסופו של דבר לא הביא לתוצאות.
גם פניני מבחינתי , למרות היותו מכביסט בנשמה , הייתי משחרר , במקומו מביא את משעור , לפניני יש קליעה מצויינת מ3 , אבל לגבי שאר הדברים? יוק , מבין את המשחק , אבל נוטה לשטויות , לא לוקח ריבאונד ולא שומר , איטי ומזדחל.
נכון שמשעור הוא סימן שאלה גדול בקליעה , וסימן קריאה מהדהד מהעונשין , אבל לפחות הוא מביא ריבאונד מצויין מהעמדה שלו , ים באתלטיות , שומר לא רע , ובעל יכולות קלאץ' (לפחות ממה שראיתי).
אלכסנדר זה נון בריינר , הטמבל הזה בכלל לא צריך לעסוק בכדורסל , היות והעמדה הזאת היא בעייתית בשוק הישראלי , הייתי הולך לכיוון של בלייזר וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 5:32 pm 
Hall of Famer

נראה לי בעייתי להרכיב סגל ישראלי שלם שלאף אחד ממנו אין ניסיון יורוליג ( וגם לא ממש תרומה מוכחת ברמת יורוקאפ אפילו ) .

היות שלא ניתן להתעלם מרמת הכשירות של אוחיון ( ומקל גם צעיר ממנו בשנה ) והחוזה של מקל - אני חושב שמקל זה האיש להשאיר מבין השניים ( אם כי במקום מכבי הייתי משאיר את שניהם אני חושב ) , ופשוט צריך לתת לו את המפתחות בליגה ( שם הוא מראה יכולת גבוהה מאוד , ולא רק השנה ) ל-30 דקות במשחק , ואז גם עובדת היותו שחקן די שולי ביורוליג ( נניח 10-15 דקות בממוצע ) תעבור חלק יותר מבחינתו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 6:06 pm 
Sophomore

אשמח להבהרה בנוגע ל"שאלת הכשירות של אוחיון" שחוזרת פה לא מעט. העונה הוא שיחק כבר 21 משחקים בליגה 20 דק' בממוצע, וביורוליג 27 משחקים עם 18 דק' בממוצע. אז נכון, הוא בדיוק נפצע, אבל הוא כבר הספיק לשחק העונה כמות משחקים של עונה רגילה שלמה עם לא מעט דקות. לא מדובר פה באיזה בראיין רנדל, עם כל הכבוד. מה אני מפספס פה?

לנושא הת'רד - יותר ויותר אני חושב שמכבי לא תעיז לוותר על אף אחד מהשניים גם אם יחשבו שמקצועית זה בעייתי, מתוך אותה הפראנויה שמונעת לוותר גם על לנדסברג ופניני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 6:56 pm 
Freshman

אתם מתעלמים מהעובדה שמדובר בשני שחקנים יקרים (בוודאי אם ניקח בחשבון את המיסוי הישראלי), ואין למכבי את הפריבילגיה לבנות קבוצה נפרדת לליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 7:03 pm 
Junior

zurkin כתב:
אשמח להבהרה בנוגע ל"שאלת הכשירות של אוחיון" שחוזרת פה לא מעט. העונה הוא שיחק כבר 21 משחקים בליגה 20 דק' בממוצע, וביורוליג 27 משחקים עם 18 דק' בממוצע. אז נכון, הוא בדיוק נפצע, אבל הוא כבר הספיק לשחק העונה כמות משחקים של עונה רגילה שלמה עם לא מעט דקות. לא מדובר פה באיזה בראיין רנדל, עם כל הכבוד. מה אני מפספס פה?

לנושא הת'רד - יותר ויותר אני חושב שמכבי לא תעיז לוותר על אף אחד מהשניים גם אם יחשבו שמקצועית זה בעייתי, מתוך אותה הפראנויה שמונעת לוותר גם על לנדסברג ופניני.

אני חושב שזו בדיוק הסיבה ששאלת הכשירות עולה - כמו רנדל, גם אוחיון סובל ממחלת הקרוהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 7:11 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Equilibrium כתב:
דווקא אני אציע משהו אחר , על שניהם אני לא מת , שניהם די זניחים ביורוליג , ובליגה מאד לא יציבים , לשניהם הבנת משחק בינונית ומטה (אחיון פחות) קליעה חשודה ומטה (מקל פחות) , עונשין לא יציב , ההגנה של אוחיון טובה , של מקל בינונית ומטה (הרוש מוסר תודות , אגב משניהם). אוחיון מסוגל לתפקד כשחקן משלים , מקל לא מתפקד אלא אם הקבוצה "שלו" , שילוב של שניהם היה מעולה ד"א.
אישית , אני הייתי הולך בכלל על מהפכה בישראלים , את מקל (שיש סעיף יציאה בכל שנה על 100K) ואוחיון הייתי משחרר , ומביא במקומם את בר טימור , שומר על הכדור טוב , בעל טווח 3 , לא הכי יציב אבל יכול לשבת טוב על הנישה של הרכז המשלים , כמובן לצד רכז זר איכותי.
לגבי שאר הישראלים , למרות שזה לא נושא התרד:
את סילבן הייתי מחליף בשון דאוסון , סילבן מהשחקנים השנואים עליי , אנוכי , לא שומר , מאד לא יציב בקליעה, מחרבן במאני טיים,ובעיקר שחקן ללא הבנת כדורסל מינימלית , לשון יש אתלטיות עדיפה ובעיקר הוא צעיר יותר ונראה שבכל מקרה הניסוי עם סילבן בסופו של דבר לא הביא לתוצאות.
גם פניני מבחינתי , למרות היותו מכביסט בנשמה , הייתי משחרר , במקומו מביא את משעור , לפניני יש קליעה מצויינת מ3 , אבל לגבי שאר הדברים? יוק , מבין את המשחק , אבל נוטה לשטויות , לא לוקח ריבאונד ולא שומר , איטי ומזדחל.
נכון שמשעור הוא סימן שאלה גדול בקליעה , וסימן קריאה מהדהד מהעונשין , אבל לפחות הוא מביא ריבאונד מצויין מהעמדה שלו , ים באתלטיות , שומר לא רע , ובעל יכולות קלאץ' (לפחות ממה שראיתי).
אלכסנדר זה נון בריינר , הטמבל הזה בכלל לא צריך לעסוק בכדורסל , היות והעמדה הזאת היא בעייתית בשוק הישראלי , הייתי הולך לכיוון של בלייזר וכו'.

לא הייתי מחליף את אוחיון ומקל בטימור. חסר ניסיון ביורוליג ולא הרשים כ"כ ביורוקאפ ואני גם חושב שהוא יותר מחפש להוביל קבוצה.
גם אני לא סובל את סילבן אבל אני כבר לא בטוח שדוסון יהיה עדיף עליו. חווה עונה רעה ולא יציבה, גם חלש בהגנה ועם אגו גדול. צריך לקחת בחשבון שלנדסברג פתח את ההכנה בצורה יפה אבל אז נפצע וכשחזר היו לפניו ברוטציה יותר מדי שחקנים (גאודלוק, ווימס, סמית' וסילי) והוא לא קיבל צ'אנס. הוא כנראה אף פעם לא יהיה שחקן לסמוך עליו במאני טיים של היורוליג אבל אם ישאירו אותו כמחליף ראשון לעמדות 2-3 ושחקן חמישייה בליגה יהיה לו מה לתרום. סיבה נוספת להשאיר אותו היא שסגל ישראלי של אוחיון, מקל, משעור ושגב הוא נגרי ביותר וצריך מישהו שיעלה מהספסל וידע לשים כדור בסל.
את משעור כדאי להביא בגלל הפוטנציאל ההגנתי בעמדה 3 והריבאונד, אבל הייתי משאיר גם את פניני כקפטן ושחקן בעיקר לליגה. הוא מביא המון ניסיון ויוכל ללמד את משעור כמה דברים (מסירה לפוסט למשל).
מישהו וסף שכבר לא מזכירים בהקשר של מכבי הוא טיוס. כל עוד לא מביאים לפה את היינס/דאנסטון/בירץ' הוא אחד הבאים ברשימה של החרגולים האתלטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 7:15 pm 
Sophomore

תכלס, לא היתי רוצה אף אחד מהם גם בתור רכז שני - שניהם חלשים מאד בקליעה מבחוץ, שזה הבסיס של הבסיס.
אבל אם מיטת סדום, אז אני חושב שדווקא את אוחיון - החדירה לסל קצת יותר טוב, גם היכולת להוציא התקפות מעבר ומתפרצות.
מקל לעומתו נכשל (בתור רכז מוביל וגם רכז שני) בשלושת המקומות האחרונים בהם שיחק - מכבי, הכוכב האדום ובדאלאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:04 pm 
Junior

לא רואה את מכבי מוותרת על אף אחד מהם. אוחיון כבר סוג של סמל ועדיין יכול להועיל. מקל יקר לשחרור ועדיין אפקטיבי מאוד רוב הזמן בליגה הישראלית.

אגב אני לא מסכים פה עם רוב הכותבים לגבי ההגנה של השניים. מקל לא שומר כל כך רע כמו שעושים אותו פה ואוחיון לא כל כך טוב. אוחיון טוב מאוד בלחץ על הכדור בחצי של היריב ובטראפים, אבל זוועתי במניעת חדירה ואני חושב שהוא בין הגרועים במכבי תא בקטגוריה. מקל לעומת זאת יכול להשמיד שחקנים בהגנת אוברפליי אם הוא מקבל אותם כפרויקט מיוחד, אבל לעומת זאת גם גרוע נגד חדירות ומובילי כדור מהירים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:14 pm 
Hall of Famer

אתה קצת חי בעבר, מקל כבר מזמן לא משמיד אף אחד באוברפליי. למעשה הוא גם לא עוקץ ולא מדגדג באוברפליי. הוא עושה בקלות את החילופים בחסימה, כי הוא עדיין חי בסרט שהוא יכול, וזה כמעט אף פעם לא נגמר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:26 pm 
Junior

מפנה אותך לגמר גביע המדינה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:35 pm 
Hall of Famer

מפנה אותך לכמעט כל משחק השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:45 pm 
Freshman

אוחיון שומר מצוין בכל סיטואציה, לא מושלם אבל מצוין.
מקל שומר טוב, פחות אגרסיבי אבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:52 pm 
Hall of Famer

לא מסכים, לגבי שניהם אבל לגבי מקל בעיקר.
אוחיון שומר טוב בסך הכל, אבל הנקודה בעניין החדירות נכונה.
מקל אפילו יותר גרוע ממנו בעניין הזה. רגליים איטיות, מוותר בקלות ובונה על העזרה של הגבוהים (או עוד יותר גרוע, כבר הולך הצידה כדי לקבל את הכנסת הכדור שעוד מעט תבוא).
שניהם נתקעים בחסימות עושים חילופים מאד בקלות, אחת הרעות החולות הרבות של מכבי. מקל עושה את זה יותר, כי הוא סומך על יכולת הגנת הפוסט אפ שפעם הייתה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:56 pm 
Junior

eli2510 כתב:
אוחיון שומר מצוין בכל סיטואציה, לא מושלם אבל מצוין.

אוקיי עכשיו השתכנעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 11:58 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מפנה אותך לכמעט כל משחק השנה.

אני לא חושב שהוא מקבל משימות מהסוג הזה ברוב המשחקים השנה כי זה לא מסוג הדברים שקורים בכל משחק. זה יותר סוג של "טריק פליי" בהגנה שאם הקבוצה השניה תגיע מוכנה אליו אפשר יהיה לנצל בקלות. לא חושב שהוא שומר גדול, אבל גם לא חסר תועלת לחלוטין כמו שעושים אותו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 167 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה