מאנו כתב:
סבבה אז אותם אנשים יגיעו כשבעיר תהיה קבוצה בליגת העל (ובטח למשחקים נגד הפועל ירושלים, מכבי, אולי חולון, הפועל ת"א וכו' וכו') כי משחק נגד רעננה בליגה הלאומית מעניין לסתם חובב כדורסל את הביצה. תראה אותך, קבוצת צמרת בליגה לאומית, מתמודדת על עלייה, אבל "לא מספיק אטרקטיבית"- ליגה לאומית לא אטרקטיבית מספיק אפילו לאוהד/מאמן כדורסל עכבר כמוך שכותב על סרבים בני 15. התקרה של "רמת עניין" מאוד נמוכה כשאתה לא משחק נגד קבוצות ברמה גבוהה. לצורך העניין, לא חושב שמישהו ברחבי הארץ שהוא לא איש כדורסל או אוהד רציני (בדגש על ליגה לאומית) יודע שיש להפועל ב"ש קבוצת כדורסל בכלל, וזה לא משנה אם היא בליגה א' או בלאומית.
מהן הסיבות שבגללן יש מחלקת נוער כל כך קטנה בב"ש?
יכול להיות באמת שלליגת העל הם באמת יגיעו. אני רק ציינתי אותם בהקשר לכך שהנהלת המועדון לא עושה מספיק מאמצים למשוך אותם לבוא, אלא ממקדת את הפרסום שלה אל עבר אוהדי כדורגל של הפועל ב"ש.
אני לא יודע מאיפה הבנת שהיא לא מספיק אטרקטיבית בשבילי. אני הייתי הולך למגרשים גם בגלגול הקודם שלה וראיתי איך בליגה ארצית כשהקבוצה מקום ראשון באים כל משחק 700 (באולם של 886 מקומות), במשחק הרביעי בפלייאוף הלאומית מול חולון אפילו נדחסו 1,200 לאותו האולם, אך בעונה אחרי כאשר הקבוצה החלה לדשדש (עדיין קבוצת פלייאוף), כבר הגיעו סביב 200-300 בלבד כל משחק.
גם השנה ניכר שהייתה ציפייה שהקבוצה תפרק את הליגה (או לפחות יחד עם נס ציונה) ובפועל הקבוצה דיי דישדשה וכמות הקהל ירדה עם הזמן בהתאם (בתחילת שנה 1000 צופים, במשחקים האחרונים בקושי 500).
לגבי מחלקת הנוער - התשובה מורכבת, אבל בגדול לפני כמה שנים, כאשר בעל הבית הנוכחי הצטרף להפועל ב"ש הוא גם "רכש" את בית"ר ב"ש ואיחד את מחלקות הנוער של שתיהן. בעונה שלפני בשתי המחלקות ביחד היו כ-15-16 קבוצות בכל שנה. קיום במחלקת הנוער המאוחדת יש רק 10 וכמות הילדים בהתאם. משלמים משכורת נמוכה למאמנים (ואז המאמנים הטובים שכן יש באזור מעדיפים לעבוד במקומות אחרים), לא הולכים לבתי ספר לאתר ילדים גבוהים ואתלטיים, בית הספר לכדורסל מונה כ-300 ילדים בלבד, מתעסקים באליפויות קטסל וב"לדרוס" קבוצות של כל מיני קיבוצים קטנים 50 הפרש. הבעלים מעדיף להשקיע בבוגרים ולא במחלקת הנוער (וזו זכותו) וסבסוד העירוני הוא דיי נמוך.