סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 1:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 14, 2017 6:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הנה אנקדוטה מעניינת - שלשום נקבע שיא עולמי למשחק ההוקי הכי ארוך במסגרת רשמית מקצוענית.
קצת רקע: ב-NHL ובעוד ליגות בעולם, כשמגיעים לפלייאוף, משחקים הארכות בשיטת "שער זהב", כשההארכה היא באורך period מלא - 20 דקות נטו. אם אין שער זהב, יש הפסקה כמו בין periods ומשחקים עוד הארכה. וחוזר חלילה.
אז אתמול היה משחק פלייאוף בליגה הנורבגית. הזמן החוקי הסתיים ב-1:1, והקבוצות נכנסו להארכה. אין שערים. ועוד הארכה. ואין שערים. וכך הלאה וכך הלאה - עד ששער הזהב הובקע בהארכה השמינית!
האורך הכולל של המשחק, כלומר 3 שלישים של הזמן החוקי ועוד 8 הארכות עד השער, היה 217 דקות ו-14 שניות. הוא שבר את השיא הקודם ביותר מ-40 דקות, כלומר למעלה משתי הארכות מלאות. השיא שנשבר נקבע ב-NHL לפני 78 שנים!
יחד עם ההפסקות בין השלישים ובין ההארכות, המשחק לקח 8 וחצי שעות ברוטו! הוא התחיל שלשום ב-6 בערב, ונגמר אתמול ב-2:30 בבוקר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2017 11:19 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מדהים... מעניין כמה אוהדים שרדו את כל המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2017 1:29 pm 
Hall of Famer

לפי הדיווחים, מתוך כ-5500 צופים בתחילת המשחק, יותר מ-1100 נשארו עד הסוף. אני חושב שזה ממש מרשים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 4:54 pm 
Hall of Famer

עם נצחון בעימות ישיר עם היריבה שלהם על מקום בפלייאוף, הקבוצה של דוד לוין מבטיחה מקום בפלייאוף ה-Ontario Hockey League, ולמעשה עולה למקום השביעי במזרח כשאחד משני המשחקים האחרונים שלה הוא מול הקבוצה במקום השישי. לוין הסתפק באסיסט אחד, אבל אחרי שבשנה שעברה הוא היה עם הקבוצה בתחתית הליגה הוא יחווה פלייאוף מייג'ור ג'וניור בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 22, 2017 7:09 pm 
Hall of Famer

הקבוצה של דוד לוין סיימה את העונה הסדירה בנצחון יפה על אלופת הבית שלה, ועלתה למקום השישי במזרח לקראת הפלייאוף. סדרת הפלייאוף שלה, כמובן בלי ביתיות, תתחיל בשישי בלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 25, 2017 10:46 pm 
Hall of Famer

נצחון חוץ נאה, 5:2, לסאדברי וולבס הקבוצה של דוד לוין בפתיחת פלייאוף ה-OHL. לוין עם אסיסט אחד, סאדברי גונבת את הביתיות. משחק 2 גם הוא בחוץ יהיה מחר בלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 6:12 pm 
Junior

ראי עסוק במוקדמות המונדיאל ולכן אעדכן שלוין וקבוצתו חטפו 5-1 במשחק השני....

יתרון הביתיות עדיין בידם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 28, 2017 6:35 pm 
Hall of Famer

בינתיים בליגה קצת פחות מעניינת, זה כבר מעשית נקבע אבל עוד מעט יהפוך רשמי - הרצף הפעיל הארוך ביותר של הגעה לפלייאוף בכל ה-major leagues בצפון אמריקה עומד להסתיים.
אחרי 25 עונות רצופות, דטרויט רד וינגס לא תהייה בפלייאוף ה-NHL - דווקא בעונה שבה היא נפרדת מהאולם המיתולוגי שלה, "ג'ו לואיס ארינה".
היא כרגע במקום ה-15 והלפני אחרון במזרח, במרחק של 10 נקודות מהמקום השמיני והוויילד קארד, כשנשארו להם 7 משחקים לשחק (כלומר 41 נקודות בקופה). למעשה הם במרחק 11 נקודות, כי במקום השמיני נמצאת בוסטון - ובוסטון ניצחה 8 פעמים יותר מדטרויט. כלומר גם אם יקרה הנס ודטרויט תנצח את כל המשחקים שלה, וכל אלה שבינה לבין המקום השמיני יישארו מאחוריה - עדיין יהיו לה בכל מקרה פחות נצחונות מבוסטון והיא תצטרך נקודה יותר ממנה.
בקיצור, חבל על דאבדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 29, 2017 8:35 am 
Hall of Famer

סאדברי של דוד לוין מנצחת 3:2 ועולה ל-2:1 בסדרה שלה, כל השערים תוך 7 דקות בשליש השני. לוין נתן אסיסטים בשני השערים הראשונים, ועדיין מחכה לשער הפלייאוף הראשון שלו.

ב-NHL, הישארותה של דטרויט רד וינגס מחוץ לפלייאוף הפכה אתמול לסופית, אחרי עוד הפסד שלה ונצחון של בוסטון. רצף 25 השנים נגמר.
מי שהבטיחה אתמול את העלייה שלה לראשונה אחרי 11 שנה היא אדמונטון אוילרס. קבוצה מאד מעניינת ורעבה שמובלת ע"י שני כוכבי התקפה מאד צעירים - קונור מקדייויד, בן 20, שנבחר ראשון בדראפט 2015 וסומן עוד מילדות ככוכב גדול, ולאון דרייסייטל, גרמני בן 21 שנבחר שלישי בדראפט 2014.

כרגע מובטחות בפלייאוף 4 קבוצות במזרח - וושינגטון, קולומבוס (עם העונה הטובה בתולדותיה), פיטסבורג האלופה, וניו יורק ריינג'רס. מונטראול ואוטאווה קרובות מאד גם כן, ועל שני הכרטיסים הנותרים נאבקות 6 קבוצות.
במערב העניינים די סגורים. בעצם כל השמונה כבר ידועות מעשית. 5 מובטחות כבר סופית - שיקגו, מינסוטה, אנהיים, סן חוזה, וכאמור אדמונטון. השלוש האחרות יהיו נאשוויל, קאלגרי וסנט לואיס.
יש לנו אפשרות לפלייאוף עם 5 קבוצות קנדיות (טורונטו נאבקת על העלייה במזרח). יהיה נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 31, 2017 11:40 am 
Hall of Famer

סאדברי של דוד לוין מפסידה בבית 4:2 ומאבדת את יתרון הביתיות. 2:2 בסדרה. לוין התנחם לפחות בשער ראשון בפלייאוף ה-OHL.
בבוקס סקור של המשחק תפס את עיני שם אחד - של שוער היריבה אושאווה ג'נרלס, ג'רמי ברודר. מתברר שלא טעיתי, והוא אכן הבן של מרטן ברודר, אחד השוערים הגדולים בכל הזמנים - שיחק 21 עונות בניו ג'רזי דווילס, לקח 3 סטנלי קאפ, והוא השוער שניצח הכי הרבה משחקים בהיסטוריה של ה-NHL. הוא גם השוער היחיד שכבש 3 שערים בקריירה, כולל שער אחד בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 01, 2017 6:14 pm 
Junior

ולילה אחרי, הפסד נוסף. הפעם בחוץ 4-1 וסאדברי וולבס עם דוד לוין כבר מפגרת 3-2 וקרובה להדחה.
לוין עם אסיסט לשער היחיד של קבוצתו.

שאלה לראי - אני רואה שעל האסיסט לשער הזה רשומים שני שחקנים. איך זה אפשרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 01, 2017 6:21 pm 
Hall of Famer

ככה זה בהוקי. אפשר לרשום עד שני אסיסטים לשער - שני השחקנים האחרונים שמסרו בדרך לשער, אם יש כאלה, מקבלים קרדיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 01, 2017 10:25 pm 
Hall of Famer

"החל במהלך" ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 02, 2017 4:05 pm 
Hall of Famer

אני לא מרבה לכתוב פה על הוקי נשים, בעצם אני כותב על זה רק באולימפיאדת החורף. אבל אתמול קרה אירוע היסטורי.
קצת רקע: מאז שהתחילו בשנות ה-90 משחקים בינלאומיים מסודרים של הוקי נשים (כלומר, אליפות עולם וצירוף של הנשים לאולימפיאדת החורף) קנדה וארה"ב שולטות שליטה מוחלטת. למעשה שתיהן שיחקו בכל הגמרים האולימפיים וכל הגמריםשל אליפות העולם זו נגד זו, חוץ מפעם אחת, כששבדיה הפתיעה את ארה"ב בחצי הגמר באולימפיאדת טורינו.
קנדה לעומת זאת לא הפסידה מעולם לנבחרת שהיא לא ארה"ב.
עד אתמול.
באליפות העולם לנשים שנערכת עכשיו בארה"ב, פינלנד ניצחה את קנדה 4:3 במקבילה של הנשים ל"נס על הקרח". זה אפילו נגמר באותה תוצאה...
קנדה חייבת עכשיו לנצח את רוסיה כדי לעלות לרבע הגמר. אבל מעבר לזה, היא צריכה לקוות שארה"ב תנצח את פינלנד, כדי שקנדה תוכל בכל זאת לסיים שנייה בבית. אחרת, גם אם תעלה לרבע הגמר ותנצח בו, היא תפגוש את ארה"ב כבר בחצי הגמר - וגם זו תהייה היסטוריה בהוקי הנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2017 10:10 am 
Hall of Famer

עם הפסד 3:1 בבית, סאדברי ודוד לוין מסיימים את העונה. לוין עם אסיסט בשער של סאדברי.
בסך הכל, למרות שיפור מהעונה הקודמת, ולמרות העלייה לפלייאוף, לוין לא מביא את המספרים שאמורים להיות לנבחר מס' 1 בדראפט. יחד עם מימדי הגוף הלא גדולים שלו יחסית לשחקן הוקי, אם לא יביא שיפור רציני בעונה הקרובה נראה שאין לו סיכוי להיבחר בסיבוב הראשון בדראפט 2018, ואולי גם לא בשני (לא מסקנה אישית שלי כי אני לא מכיר את השחקנים הצעירים האחרים, אבל כל הפורומים שעוסקים בנושא מדברים על דראפט שצפוי להיות מאד איכותי גם בצפון אמריקה וגם של שחקנים אירופים, ולוין לא מביא מספיק סחורה למרבה הצער).

כרגע הדבר שנראה הכי סביר זו בחירה בסוף סיבוב שני או בסיבוב שלישי, והקבוצה שתבחר אותו כנראה תשלח אותו להתבשל עוד קצת במייג'ור ג'וניור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 03, 2017 10:25 am 
Hall of Famer

ובליגה קצת פחות חשובה - שמיניית הפלייאוף במערב, שכבר דיברתי עליה באחת ההודעות הקודמות, נסגרה סופית. בדרך, שיקגו בלאקהוקס הבטיחה את המקום הראשון.
במזרח, קרב ישיר בין הטוענות למקום הראשון בליגה היה אתמול. וושינגטון של אלכסנדר אובצ'קין ניצחה את הפתעת העונה, קולומבוס בלו ג'אקטס שעושה את העונה הגדולה בתולדותיה. וושינגטון עם רגל וחצי במקום הראשון בליגה לפני הפלייאוף, גביע נשיאים שלישי שלה. בפעמיים הקודמות זה נגמר בהדחות מוקדמות בפלייאוף, נראה מה יהיה השנה.

נבחרת ישראל תתחיל הלילה את משחקיה באליפות העולם דרג 2B (הדרג החמישי), שמתקיימת השנה בניו זילנד. המשחק הראשון מול סין, נבחרת חזקה בדרגים האלה בדרך כלל.
בישראל ישחק מקס בירבראייר, הישראלי שהגיע הכי קרוב ל-NHL - נבחר בדראפט, שיחק בפריסיזן, אבל ל-NHL בסוף לא הגיע. שיחק כמה עונות ב-AHL שהיא המיינור ליג המרכזית ואחת הליגות הטובות בעולם. היום הוא כבר בן 37 ולקראת סיום הקריירה, משחק בבריטניה. לדרגים האלה הוא כנראה עדיין נחשב כוכב.
מקום ראשון עולה דרג, מקום אחרון יורד דרג. ישראל כנראה לא תהייה לא זה ולא זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 04, 2017 10:24 am 
Hall of Famer

ישראל, ללא בירבראייר לבסוף, פותחת בהפסד 5:2 לסין. כמה שזה היה צפוי, וכמה שהתוצאה נראית גבוהה, זה היה הפסד מאד מאכזב כי ישראל פספסה פה הזדמנות גדולה.
ישראל נפלה לפיגור 2:0 כבר אחרי פחות מ-2 דקות, אבל התייצבה, ועד סוף השליש השני השוותה ל-2:2 ונראתה לא רע בכלל. בשליש השלישי הסינים הצליחו להבקיע דווקא בזמן שישראל תקפה, ואז כבשו שער נוסף בערך 5 דקות לסוף. את החמישי הם כבר הבקיעו לשער ריק בשניית הסיום אחרי שישראל הוציאה את השוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 04, 2017 9:02 pm 
Hall of Famer

חדשות עצובות, עד כמה שהיו צפויות.
ה-NHL הודיעה רשמית ששחקניה לא ישתתפו באולימפיאדת פיונגצ'אנג 2018, ושהעניין "סגור רשמית" - הלו"ז של עונת 2017/18 יתוכנן ללא הפסקה לאולימפיאדה.
כמה שזה היה צפוי - כתבתי על זה כמה פעמים בעבר - זה עדיין עצוב לי כאוהד גדול של הענף, אחרי 5 אולימפאדות עם השחקנים הגדולים בעולם - שוב לראות טורניר אולימפי חצי נכה.

יש הרבה סיבות להחלטה הזו, שכאמור הייתה צפויה, אנתח קצת בהמשך.
בינתיים - סתם חבל מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:16 am 
Hall of Famer

ישראל היום עם נצחון 6:2 על מקסיקו. זה לא רע יחסית לדרג הזה, לפי התוצאות עד עכשיו נראה שישראל תסיים שנייה או שלישית, אבל ההפסד לסינים בכל מקרה ימנע מישראל לעלות כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 2:04 am 
Hall of Famer

כדי לסגור את סיפור אליפות העולם של הנשים, שהתחלתי לפני כמה הודעות - קנדה הצליחה בסוף לעלות לחצי הגמר, שם פגשה שוב אתפינלנד. הפעם לא היו חוכמות, והקנדיות הביסו 4:0 ועלו לעוד גמר אחד עם ארה"ב. הן גם נתנו פייט לאמריקאיות וכפו הארכה אחרי שהשוו ל-2:2 בזמן החוקי, אבל 10 דקות ו-17 שניות בתוך ההארכה האמריקאיות כבשו ושמרו על תואר אלופת העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 10:44 pm 
Hall of Famer

ישראל מביסה 9:2 את צפון קוריאה (נראה כאילו חדשות, אבל בהוקי מפגש ביניהן הוא כמעט דבר שבשגרה)
המשחק האחרון יהיה מול טורקיה שהיא כנרקאה הנבחרת החלשה באליפות, ישראל תסיים במקום השלישי הצפוי.

ב-NHL תסתיים הלילה העונה הסדירה. אחרי שטורונטו ניצחה אתמול ועלתה לפלייאוף, נסגרה גם השמיניה במזרח - ניו יורק איילנדרס וטאמפה ביי נשארו בחוץ. היום יהיו משחקים שיכולים להשפיע על המיקום ועל הסדרות, מחר אתן סקירה של הסדרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 10, 2017 1:20 pm 
Hall of Famer

אז אלה הסדרות:
במזרח:
וושינגטון - טורונטו
פיטסבורג - קולומבוס
אוטאווה - בוסטון
מונטריאול - ניו יורק ריינג'רס
במערב:
אנהיים - קלגרי
שיקגו - נאשוויל
מינסוטה - סנט לואיס
אדמונטון - סן חוזה

הפלייאוף יתחיל בלילה בין רביעי וחמישי.

אירוע היסטורי היה אתמול, בלילה האחרון של העונה הסדירה. דטרויט רד וינגס, שכאמור שברה רצף של 25 עונות פלייאוף, שיחקה את משחקה האחרון ב"ג'ו לואיס ארינה" המיתולוגי שהיה האולם הביתי שלה מאז 1979. היא עוברת לאולם חדש לא רחוק משם, "ליטל סיזרס ארינה". אז ג'ו לואיס ארינה לא יראה פלייאוף בשנתו האחרונה, אבל לפחות הרד וינגס נתנו לו נצחון אחרון, 4:1 על ניו ג'רזי דווילס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 15, 2017 2:30 pm 
Hall of Famer

פלייאוף ה-NHL כבר מתנהל, ובינתיים הקבוצה המרשימה ביותר היא האלופה פיטסבורג פנגווינס. טריו הסופרסטארים ההתקפיים שלה מחסל את קולומבוס בלו ג'אקטס המסכנה, שאין לה תשובות בשני המשחקים הראשונים. פיל קסל, יבגני מלקין, ומעל כולם סידני קרוסבי שנמצא פשוט בכושר אדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 16, 2017 11:06 am 
Hall of Famer

ולעומת זאת מי שנמצאת בצרות גדולות היא מי שהייתה מועמדת ראשית לעלות לגמר הסטנלי מהמערב - שיקגו בלאקהוקס. אתמול תבוסה ביתית מדהימה 5:0 מול נאשוויל פרדטורס, 2:0 לפרדטורס בסדרה אחרי שני נצחונות חוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 18, 2017 8:30 am 
Hall of Famer

וואו, איזהלילה של פלייאוף ב-NHL.
4 משחקים - וכולם מגיעים להארכה עם דרמות גדולות... שתי הראשונות בשני הקונפרנסים בצרות... מאיפה להתחיל?
אולי בשיקגו בלאקהוקס, שכאמור הייתה בצרות גדולות אחרי שני הפסדי בית בפתיחת הסדרה עם נאשוויל. אז הלילה משחק שלישי בנאשוויל, שיקגו מובילה 2:0 בכניס לשליש השלישי - אבל חוטפת פעמיים מהשבדי המצוין של נאשוויל, פיליפ פורסברג, חוטפת פעם שלישית לקראת סוף ההארכה, והיא כבר בפיגור 3:0 בסדרה ובדרך החוצה, לא יאומן. הכוכבים הגדולים שלה, כמו פטריק קיין וג'ונתן טייבס שלקחו איתה 3 אליפויות ב-7 העונות האחרונות, לא הופיעו לפלייאוף. לפחות היא הבקיעה פעמיים... אחרי שבשני משחקי הבית לא הבקיעה כלל.
לא ואומן באותה מידה - גם וושינגטון קפיטלס, בעלת המאזן הטוב בליגה, בפיגור בסדרה שלה מול טורונטו אחרי ששמטו יתרונות של 2:0 ו-3:1, והפסידו 4:3 בהארכה. 2:1 לטורונטו בסדרה. מי שלא ראה את אייר קנדה סנטר מתפרץ כשהמייפל ליפס מנצחים בפלייאוף חייב להיכנס לאתר ה-NHL לראות את זה.
חוץ מזה, פייבוריטית שלא מתקשה היא אלופת הבית הפסיפי, אנהיים דאקס, שחוזרת מפיגור 4:1 בקלגרי ומנצחת 5:4 עם שער דקה וחצי בתוך ההארכה, 3:0 בסדרה ונראה שזה גמור.

ציינתי קודם את שלישיית ההתקפה של פיטסבורג - קרוסבי, מלקין, קסל - וכדאי לציין גם את האקס פקטור, חלוץ רוקי אמריקאי בשם ג'ייק גנצל, עם שלושער במשחק 3 ו-4 שערים בסה"כ כרגע בסדרה, מוביל את הפלייאוף בשערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], קרטמן ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: