סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 6:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יובל זוסמן
הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 11:19 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מי מכיר?
http://sports.walla.co.il/item/3054806
האם זו כתבת יח"ץ של גרשון או שיש דברים בגו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יובל זוסמן
הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 11:26 am 
Sophomore

יש דברים בגו.
הכישרון הגולמי שם כבר מזמן, אבל המשחק שלו השנה מראה שהוא עובד קשה ומשפר נקודות חולשה. הייתה לו בעיה של זריזות ופלג גוף עליון די חלש, היה גמלוני מעט, והשנה כבר נראה הרבה יותר קליל בתנועה, עם צעד ראשון הרבה יותר סביר ובנוי הרבה יותר טוב בחלק העליון של הגוף. הקליעה הטובה שלו הפכה השנה לנשק ממש. אם ישפר את הכדרור לרמה של שחקן קו אחורי באירופה - יגיע רחוק מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 11:33 am 
מנהל פורום

לפי ההודעה שלך כבר חשבתי שאולי גרשון, שנמצא בקושי איזה שנה כמנהל מקצועי, כבר לוקח עליו קרדיט.
אכן יש דברים בגו, לפחות לדעתי. אלא שלא להתבלבל בפירוש הכותרת המטעה: "הפוטנציאל הישראלי הכי גדול מאז כספי". המשפט הזה אולי נכון, אבל רק כי מאז כספי מצב הכישרונות שלנו לא היה משהו, לא כי זוסמן מתקרב או יתקרב לרמה של כספי. מה גם שמדובר בשחקן שונה לגמרי.
הוא באמת קצת מזכיר לי את דיאמנטידיס - ידי התמנון, החושים בהגנה, ראיית המשחק. השנה הוא גם הפך לקלעי הרבה יותר טוב מבחוץ. גם ההשוואות לבורשטיין דיי במקום.
הוא יוכל לדעתי להצליח ברמות הגבוהות כי הוא לא סתם עוד סקורר צעיר שפתאום בקבוצה עם 5 זרים ילך לאיבוד כי לא יקבל את הזריקות שלו, אלא שחקן שלמעשה נועד להיות רול-פלייר והוא יכול להיות רול פלייר טוב מאוד.

אין ספק שהוא המוביל בשנתון שלו (ילידי 98) ומדובר על שנתון מאוד חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 11:38 am 
מנהל פורום

ואם כבר כישרונות צעירים -
היו מתקיים "ערב הגמרים" של הגילאים הצעירים: משחקי גמר הגביע לילדים א' (כיתות ח'), נערים א' (י') ונוער (יא'-יב').
המשחקים ישוחקו ברצף באולם זיסמן בר"ג החל מהשעה 15:00.
בילדים ישחקו מכבי חיפה מול מכבי ראשל"צ, בנערים מכבי ת"א מול ראשל"צ ובנוער גם מכבי ת"א מול... ראשל"צ! הגיעו לגמר בכל הגילאים (למעט נערים ב' שמשוחק בנפרד).
אין ממש סקירה לקראת המשחקים, אבל גם בנערים וגם בנוער יש כבר כמה שחקנים שסומנו כבעלי פוטנציאל לליגת העל ושווה לבוא לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 12:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בתי הקברות של הכדורסל הישראלי מלאים בכאלה שקיבלו כתבות כאלה בגיל 18.
נראה אותו בגיל 20-21, ואז אשאל באיזה מקום הוא ייבחר בדראפט אם ייגש, כדי שנקבל קצת פרופורציה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 7:17 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אומרים שיש לו קליעה מצוינת אבל בסרטונים הסגנון נראה ממש מוזר - שחרור כדור די מהיר אבל נמוך ומהצד והוא כמעט ולא מנתר בזריקה. מעניין איך הזריקה תיפול מול מגנים ברמה גבוהה יותר מהליגה הלאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 8:27 pm 
Freshman

דווקא הזריקה שלו נראית מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 9:28 pm 
מנהל פורום

מזכיר את כספי בתנועה ובזריקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 9:33 pm 
Hall of Famer

לא מכיר אותו , אבל מעלה סוגיה :
אם מדברים על רמות של לכל הפחות להיות שחקן אירופי לגיטימי ( נניח הלפרין או אליהו בשיאם ) , ולא "סתם" שחקן ישראלי טוב בליגת העל - אז עצם העובדה שהוא בן 19 כמעט ועדיין ללא דקות משחק ברמות גבוהות , מעט צורמת לי .
אנו הרי רואים אינספור שחקנים באירופה בגיל הזה שמקבלים דקות משמעותיות פעמיים בשבוע , ודי סביר שגם בשנה הבאה זוסמן לא ירבה לשחק יותר מדי בליגת העל ( ובוודאי שלא במפעל אירופי ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 05, 2017 11:03 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
לא מכיר אותו , אבל מעלה סוגיה :
אם מדברים על רמות של לכל הפחות להיות שחקן אירופי לגיטימי ( נניח הלפרין או אליהו בשיאם ) , ולא "סתם" שחקן ישראלי טוב בליגת העל - אז עצם העובדה שהוא בן 19 כמעט ועדיין ללא דקות משחק ברמות גבוהות , מעט צורמת לי .
אנו הרי רואים אינספור שחקנים באירופה בגיל הזה שמקבלים דקות משמעותיות פעמיים בשבוע , ודי סביר שגם בשנה הבאה זוסמן לא ירבה לשחק יותר מדי בליגת העל ( ובוודאי שלא במפעל אירופי ) .

זו שאלה טובה.
איך באמת קורה ששחקן שהוא גם מוכשר, גם יש לו את כל הנתונים הפיזיים להיות שחקן בליגת-העל, גם סגנון שיאפשר לו לתרום כשחקן משלים וגם הכי טוב שיש לנו בשנתון שלו (וזה לא שנתון חלש) לא משחק בליגה הבכירה?
אני אומר שזה לא בגלל שהוא לא מספיק טוב.
למעשה מתוך כל השחקנים שהיו בנבחרת הנוער ועלו העונה לבוגרים כמעט כולם העדיפו לשחק בליגה הלאומית והבודדים שבחרו ללכת לליגת העל רק יושבים בספסל ואם משחקים אז זה רק בכרטיס הכפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 7:57 am 
Sophomore

השחקן הישראלי מבשיל מאוחר, אם בכלל. עמרי כספי פה, איתי שגב שם, אלה יוצאים מן הכלל. בארץ קוראים לשחקן בן 25 "ילד", ואומרים כל הכבוד למאמן שמשתף אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 9:45 am 
Sophomore

א. הוא לא באותה עמדה וממש לא בעל אותם יכולות , אבל לפחות הזריקה שלו זה קופי אחד לאחד של כספי.
ב. המצב שלו מראה לנו כמה אנחנו הורסים את השחקן הישראלי , הילד הזה היה צריך להיות בליגת העל כבר שנה שעברה ולשחק השנה כבר 10 דקות בליגה(לא כשהמשחק גמור) וקצת באירופה
אבל איך ילד שעכשיו מתפתח יכול להתחרות עם כל כך הרבה זרים שמגיעים כבר מפותחים , עולים פחות וצריך לשלם עבורם הרבה פחות שכר לימוד על טעויות.
ג. עכשיו מהשיקרה זה שיעלו אותו מתישהו לליגת העל ושם המאמנים ינוונו אותו וידרשו ממנו לשמור ולמסור את הכדור לאחד הזרים , וכך נהפוך שחקן שיכול להיות העוגן של הנבחרת , לשחקן כמו עשרות השחקנים הישראלים שגדלו בשנים האחרונות , נצפה ממנו להתחרות בהאסל בשחקנים כמו כארם משעור וכשהוא לא יצליח נקרא לו כישלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 9:49 am 
Freshman

דווקא הזריקה שלו יותר הזכירה לי את תאודוסיץ', אותו שחרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:10 am 
Hall of Famer

N.T.K כתב:
ב. המצב שלו מראה לנו כמה אנחנו הורסים את השחקן הישראלי , הילד הזה היה צריך להיות בליגת העל כבר שנה שעברה ולשחק השנה כבר 10 דקות בליגה(לא כשהמשחק גמור) וקצת באירופה
אבל איך ילד שעכשיו מתפתח יכול להתחרות עם כל כך הרבה זרים שמגיעים כבר מפותחים , עולים פחות וצריך לשלם עבורם הרבה פחות שכר לימוד על טעויות.
ג. עכשיו מהשיקרה זה שיעלו אותו מתישהו לליגת העל ושם המאמנים ינוונו אותו וידרשו ממנו לשמור ולמסור את הכדור לאחד הזרים , וכך נהפוך שחקן שיכול להיות העוגן של הנבחרת , לשחקן כמו עשרות השחקנים הישראלים שגדלו בשנים האחרונות , נצפה ממנו להתחרות בהאסל בשחקנים כמו כארם משעור וכשהוא לא יצליח נקרא לו כישלון.

סעיף ג' של NTK הוא בדיוק הסיבה למה לא גדלים פה כדורסלנים ראויים - כי אנחנו סלחנים אליהם ולא דורשים מהם.
"ידרשו ממנו לשמור", למען השם! איך אפשר לעשות דבר כזה לכדורסלן, לדרוש ממנו לשמור?
ידרשו ממנו האסל! הקב"ה ירחם! ואם הוא לא יעשה האסל נקרא לו כשלון! איך אנחנו מעוללים דבר כזה?

דאם רייט נקרא לו כשלון! אחת הסיבות שעמרי כספי הצליח איפה שאחרים נכשלו היא בדיוק זה שהוא גם עושה את ההאסל הזה, שאסור לדרוש היום מכדורסלנים ישראלים צעירים מאותרגים ע"י אוהדים כמו NTK.

וגם סעיף ב'. "הילד היה צריך להיות בליגת העל, לשחק 10 דקות, ובאירופה, ושכר לימוד על טעויות" איפה אתה חושב שאתה נמצא? באקדמיה? אם הוא טוב, שישחק 10 דקות, ואם לא - כנראה שהוא לא מה שמספרים עליו ומקומו לא שם. קבוצה מקצוענית היא לא אקדמיה.
אם הוא לא בליגת העל, כנראה שמקומו לא שם כרגע. מה שמטיל ספק גדול בהיותו "תאודוסיץ' הישראלי" ועוד כל מיני כאלה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' אפריל 06, 2017 10:11 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:11 am 
Freshman

או שהוא בחר לא להיות שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:12 am 
Hall of Famer

יכול להיות. נחיה ונראה. אני חושב שאם היה לו מקום לגיטימי בליגת העל, מכבי הייתה מעדיפה להשאיל אותו לקבוצת ליגת על וגם הוא היה מעדיף להיות שם.
בינתיים בוא נגיד שממוצעים של 11 נקודות בליגה שנייה רחוקים מלהרשים אותי מאד. אני די משוכנע שליועד בית יוסף למשל היו ממוצעים הרבה יותר גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 11:37 am 
Freshman

לא בגיל הזה:
http://www.safsal.co.il/hPlayerStatPage.aspx?id=1820

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 11:57 am 
מנהל פורום

אם כבר דחפתי לפה גם את נושא "ערב הגמרים" של הגילאים הצעירים, אז אני גם אקשר את זה לדיון שנוצר בהקשר לזוסמן (שאגב הגיע אתמול גם לראות את המשחק של הנוער).

מי שיצא לו לראות אתמול את השידור של משחק הנערים, ראה ודאי שמכבי ת"א פירקה את ראשל"צ (דיי במפתיע, לפי התוצאות בליגה) אבל גם ראה את הכישרון שיש בקבוצה של מכבי ובראש ובראשונה את דני אבדיה (הבן של זופר). פעם ראשונה שאני ממש רואה אותו במשחק מלא והוא מאוד הרשים אותי ומבחינת פוטנציאל הוא יכול בהחלט להגיע לרמות הכי גבוהות. גארד בגובה 1.95 שחצי מהמשחק שיחק רכז לכל דבר, עם הבנת משחק טובה, שליטה מעולה בכדור גם מול גארדים קטנים וזריזים שלחצו אותו, הגנה טובה על הרכזים של ראשל"צ, קליעה מרחוק.
אבל שוב אותה בעיה. במקום שכבר השנה יתמודד מול שחקנים בוגרים (נגיד בליגה לאומית או ארצית), כמו שהיה קורה אם היה גדל בקרואטיה, או לפחות בקבוצת הנוער, הוא משחק מול בני גילו ומפרק אותם בקלות.
בשנה הבאה יעלה לנוער של מכבי, ישחק שם שנתיים, סביר להניח שיקח איתם אליפות או שניים, בגיל 19 יבזבז שנה קריטית בלשבת על הספסל בבוגרים של מכבי, או לחילופין יתחיל לשחק בליגה הלאומית ואת ההזדמנות האמיתית הראשונה בליגת העל יקבל רק בגיל 22.
אני מקווה בשבילו שאבא שלו מתכנן לו מסלול אחר בקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:24 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
יכול להיות. נחיה ונראה. אני חושב שאם היה לו מקום לגיטימי בליגת העל, מכבי הייתה מעדיפה להשאיל אותו לקבוצת ליגת על וגם הוא היה מעדיף להיות שם.
בינתיים בוא נגיד שממוצעים של 11 נקודות בליגה שנייה רחוקים מלהרשים אותי מאד. אני די משוכנע שליועד בית יוסף למשל היו ממוצעים הרבה יותר גבוהים.

אם נשים את יועד בית יוסף בצד רגע, זוסמן עשה הרבה מאוד וככל שהעונה התקדמה הפך לשחקן דומיננטי בתוך קבוצה שרצה חזק. לקח איזה 3-4 MVP של משחקים ברציפות, והנקודות שהוא עשה היו חלק משני בתפוקה שלו. מניח שבעונה הבאה נראה אותו נלחם על דקות בליגת העל אצל קטש/טפירו ואז נדע מה הוא שווה לרמות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:25 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
בתי הקברות של הכדורסל הישראלי מלאים בכאלה שקיבלו כתבות כאלה בגיל 18.
נראה אותו בגיל 20-21, ואז אשאל באיזה מקום הוא ייבחר בדראפט אם ייגש, כדי שנקבל קצת פרופורציה.

הקשיש צודק.
כשראי צודק הוא צודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 2:08 pm 
Sophomore

קצת פחות התלהבתי.

לא נראה כ"כ אתלטי (בלשון המעטה )
בסרטון רואים המון קליעות טובות, אבל כולן או "סט שוטס" (מקבל כדורים כאשר הוא פנוי)
או זריקות שבאות אמנם אחרי כדרור, אבל אחרי שהוא פנוי בגלל חסימה שקיבל מגבוה.
לא ראיתי יכולת טהורה ליצר לעצמו.
החטיפות נראות מרשימות, אבל לא יודע אם זה היה רלוונטי לרמות הגבוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 2:43 pm 
Freshman

אגב, בחמישיות השבוע היתה כתבה מאד מרגשת על שחקן נערים בהפועל ירושלים שנולד ללא כף יד באחת הידיים, ועדיין פותח בחמישיה בקבוצה ומשחק היטב. באמת כתבה יפה, חשובה ומרגשת.

קצת קלקל בסוף עידו גור שבפליטת פה אומללה (אני מקווה שזה לא סוג של הומור מכביסטי גרוע) אמר שהם מחזיקים לנער הזה אצבעות להמשך הדרך. לא היה צריך להגיד את זה, או לפחות היה צריך להתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:04 pm 
Hall of Famer

למה בדיוק אתה משייך את הבדיחה הזאת לסוג של הומור מכביסטי גרוע? כי עידו גור מכביסט (לא שידוע לי על העדפה שלו לאיזו קבוצה בארץ) או כי אולי בדיחות סרות טעם הם הנחלה של המכביסטים בלבד? ואם זה כן סוג של הומור מכביסטי גרוע (תת ז'אנר מקביל לאיזה תת ז'אנר סטנדאפיסטי כלשהו?) אז זה הופך את הבדיחה להרבה יותר גרועה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:12 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
N.T.K כתב:

סעיף ג' של NTK הוא בדיוק הסיבה למה לא גדלים פה כדורסלנים ראויים - כי אנחנו סלחנים אליהם ולא דורשים מהם.
"ידרשו ממנו לשמור", למען השם! איך אפשר לעשות דבר כזה לכדורסלן, לדרוש ממנו לשמור?
ידרשו ממנו האסל! הקב"ה ירחם! ואם הוא לא יעשה האסל נקרא לו כשלון! איך אנחנו מעוללים דבר כזה?

דאם רייט נקרא לו כשלון! אחת הסיבות שעמרי כספי הצליח איפה שאחרים נכשלו היא בדיוק זה שהוא גם עושה את ההאסל הזה, שאסור לדרוש היום מכדורסלנים ישראלים צעירים מאותרגים ע"י אוהדים כמו NTK.

וגם סעיף ב'. "הילד היה צריך להיות בליגת העל, לשחק 10 דקות, ובאירופה, ושכר לימוד על טעויות" איפה אתה חושב שאתה נמצא? באקדמיה? אם הוא טוב, שישחק 10 דקות, ואם לא - כנראה שהוא לא מה שמספרים עליו ומקומו לא שם. קבוצה מקצוענית היא לא אקדמיה.
אם הוא לא בליגת העל, כנראה שמקומו לא שם כרגע. מה שמטיל ספק גדול בהיותו "תאודוסיץ' הישראלי" ועוד כל מיני כאלה.

אני לא אמרתי שלא צריך לדרוש ממנו האסל
יותר מזה , אני שנתיים רציתי לזרוק את רפי מנקו מהקבוצה שלי על פינוק וחוסר בהאסליות.
אבל אי אפשר למדוד הכל רק על זה.

עודד קטש , דורון שפר,עדי גורדון , יותם הלפרין ועוד מלא מלא שחקנים , לא היו גדלים והופכים לשחקנים אם היו מודדים את תרומתם לקבוצה בהאסל שהם מביאים לקבוצה.
במקום היית מקבל ערימה של ארז כצים , טל בורנשטיינים ושמעון אמסלמים.
ולא שאני מזלזל בשחקנים של ההאסל , אבל אנחנו צרכים גם את השחקנים של הכשרון וגם את אילו של ההאסל , ופעם בכמה זמן מגיע אחד כזה שהוא גם וגם , ואז כספי בNBA
אבל אל תשכח שגם קטש הגיע לשם , בלי ההאסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:32 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

רלפי כתב:
אגב, בחמישיות השבוע היתה כתבה מאד מרגשת על שחקן נערים בהפועל ירושלים שנולד ללא כף יד באחת הידיים, ועדיין פותח בחמישיה בקבוצה ומשחק היטב. באמת כתבה יפה, חשובה ומרגשת.

קצת קלקל בסוף עידו גור שבפליטת פה אומללה (אני מקווה שזה לא סוג של הומור מכביסטי גרוע) אמר שהם מחזיקים לנער הזה אצבעות להמשך הדרך. לא היה צריך להגיד את זה, או לפחות היה צריך להתנצל.

וואו, לאן הגענו שאסור לבנאדם לאחל למישהו שמחזיקים לו אצבעות...
"פליטת פה אומללה" "היה צריך להתנצל" מי ישמע?... אני בטוח שהמרכזייה של ערוץ הספורט התמלאה בתלונות מקטועי גפיים מרחבי הארץ.

ודרך אגב גם אני לא הבנתי מה זה אומר הומור מכביסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], אבו שוקרי ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה