סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 03, 2024 11:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שאלת השאלות.
נניח שמונח דיל על השולחן.
מכבי מוסרת את השריון שלה לליגה הישראלית,תמורת ביטול הפיינל פור וביטול כל חוקי המגבלות בליגה.
לא חוק רוסי. לא חוק צעירים. אפשר לרשום בטופס 12 זרים בני 40.
הייתם לוקחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני הייתי שמח אם הייתה בכלל רפורמה בכדורסל האירופי, וכל ליגה הייתה מקבלת מקומות במפעלים השונים על פי הישגיה על פני ה-X שנים האחרונות, בנוסף לביטול כל השיריונים. בדיוק כמו שזה נעשה בכדורגל.
אבל גם את הדיל הזה אני הייתי לוקח בצוק העתים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
(לא רק מכבי אלא גם הפועל)

אם זה טייק איט אור ליב איט אז כמובן שכן. אם לא, אז אני לא רואה סיבה לבטל את החוק הרוסי (שהמוטיבציה שלו אחרת לגמרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:25 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מהי באמת?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 5:21 am 
Sophomore

ביטול השריון הלא ספורטיבי ועל גבול המושחת של הפועל ירושלים ומכבי ת"א באירופה, הוא מטרה שאמורה להיות חשובה במעלתה לכל חובב כדורסל ישראלי, ולא משנה איזו קבוצה הוא אוהד (כולל שתי אלה).
מנסים לעשות כל מני חוקים כדי להחליש את ה"גדולות", אבל בעצם משחקים בנדמה לי, כי הרוב הזה שמקבל החלטות, הוא רוב של קבוצות שבמילא אין ליו"ר שלהם שאיפות לאירופה כרגע, וכל מה שהם רוצים זה לראות הצלחה בליגה. לכן גם השיריון של הקבוצות הללו בסדר גמור מבחינתם, ואולי חלקם אפילו אוהבים את המצב כך, כי אז יש תירוץ להגבלות.

שימו לב, לא זכור לי ששמעתי משהו לגבי השיריונים מבעלי קבוצות. דממה. הדיבורים על השיריונים נעשים רק בפלטפורמה אחת, חברתית. מילה אחת לא נאמרת על כך בתקשורת. מדברים על חוק כזה או חוק אחר כאילו הוא הרעה החולה של הכדורסל, אבל כשזה מגיע לשיריונים, אף אחד לא פוצה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 5:35 am 
Hall of Famer

השריון לא ספורטיבי בדיוק כמו שהעובדה שדלוור 87 או הרנו ביגהורנס לא יכולים להגיע לנ.ב.א מה NBDL.

כלומר, בכלל לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 6:59 am 
Junior

ברור שכן.

אבל צריך שאוהדי הקבוצות האחרות יענו על זה. וכמובן את רמי כהן נציג המלאכים וחסידי אומות העולם, לוחם הצדק והחופש, וזוכה פרס ישראל למען מלחמת חורמה בשחיתות לשנת 2018.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 9:54 am 
Sophomore

כמעט לוקח , צריכה להיות הגבה כלשהי על הזרים.
אם זה הדיל ורושמים 5 זרים למשחק (ועם ים המתאזרחים זה בעצם מעשית 6-7 זרים למשחק + אין הגבלה על כמות הזרים שמותר לרשום בעונה , ואני לוקח
אפשר גם 6 זרים כשיש הגבלה על מתאזרחים כמו בנבחרות
ובכל מקרה כזה צריך שתהיה הטבה כלכלית לקבוצות שהולכות על ישראלים , משהו כמו "מס זרים" שנלקח ע"י המנהלת לכל זר שנרשם לליגה ומשווה בכל את הצורך הכלכלי של קבוצות להחתים זרים במקום ישראלים(זר משלם רק 25%מס וישראלי 50% לכן המס הנוסף על זר יהיה עוד 25% ) , והמס הזה ישולם במלואו חזרה לקבוצות לפי מפתחות של שיתוף ישראלים בדקות משחק (לוקחים את סך דקות המשחק בליגה של כל הישראלים , מחלקים את זה בכל הכסף שנאסף ויוצרים את הבונוס פר דקת משחק , ואז קל מאוד לחלק את הבונוס לקבוצות לפי כמות הדקות שבפועל שיחקו כל ישראלי וישראלי. )

אבל האמת היא שאני משוחד , כי אני רוצה שהקבוצה שלי תבטל את השיריון שלה ללא קשר לדברים אחרים שקורים או לא קורים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:02 am 
Sophomore

מתי כבר תבינו שאם מכבי מוותרת על השיריון שלה ביורוליג פשוט לא תהיה שם קבוצה ישראלית. זה לא שהחליטו ביורוליג שרוצים קבוצה ישראלית ומכבי השתלטו על המקום הזה אלא שהיורוליג רוצה ספציפית את מכבי ואם היא תוותר על השיריון שלה אז אף קבוצה ישראלית אחרת לא תרוויח מזה.
מעבר לכך, במבנה היורוליג הנוכחי יש 11 קבוצות (ביניהן מכבי) שהן הבעלות של המפעל הזה, כך שלהוציא מישהי מהן ממנו יהיה כמעט בלתי אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:10 am 
Freshman

זה לא הגיוני ומציאותי וכל ניסיון להשוות את זה לכדורגל חסר היגיון לחלוטין.
הקבוצה היחידה בארץ מלבד מכבי שיכולה לשחק ביורוליג היא ירושלים, וגם לה יש תקרת גג של אוהדים במשחקים שהיא לא מצליחה לשבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:31 am 
Hall of Famer

דווקא זה היה כמו בכדורגל בשנות ה-90' ואני חושב שזו הייתה אחלה שיטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 10:48 am 
מנהל פורום

קודי, תודה שהארת את עינינו על איך מכבי מצילים את הליגה ואת מדינת ישראל בכך שהם מועילים בטובם להשתריין לעשר שנים ביורוליג. עוד דוגמה לפעילות הנחרצת והאלטרואיסטית של שמעון מזרחי שלא זוכה להכרה מספקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 12:29 pm 
Freshman

אין תגובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 1:09 pm 
Hall of Famer

השאלה בראש הת'רד מתחילה ב"נניח". זה לא נועד להיות דיון על ההתכנות.(אני חושב שהיא לא כל כל נמוכה,אבל שוב זה לא הדיון).
אז קודם כל מי המפסידים והמרוויחים הפוטניציאלים מ"דיל" שכזה:
המרוויחים
1. הפועל ירושלים- לא מוותרת על כמעט כלום (מסכנת את מקומה ביורוקאפ במקרה של אובדן הסגנות) ומרוויחה הזדמנות ממשית להכנס ליורוליג.
2. המועדונים הבינוניים- (ראשון,חיפה,חולון,הפועל ת"א)- מפסידות את על המגבלות על הגדולות שהקלו על התחרות איתן,ומפסידות את ההכנסות מהפיינל פור.מצד שני בשוק חופשי לגמרי אפשר יהיה להקים קבוצה טובה במחיר נמוך יותר,וכמובן ההזדמנות לעקוץ ולעשות קופה חד פעמית ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 1:13 pm 
Hall of Famer

המפסידים
1. השחקנים הישראלים שעומדים לחוות ירידה תלולה בדקות משחק אבל בעיקר במשכורת.
2. הקבוצות הקטנות וקבוצות הפריפריה- קבוצות שאין להן רצון או יכולת להגיע ליורוליג.
3. מכבי ת"א שנדרשת לוויתור עצום ומצד שני תוכל להחזיק סגל אחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 1:29 pm 
Hall of Famer

מבחינתי ההצעה המקורית מעולה, אני גם לא חושב שהשחקנים הישראלים יפסידו מזה. כלומר, הם כנראה יפסידו בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך התחרות תאלץ אותם להשתפר.

כבר הצעתי את זה כאן כמה פעמים, אבל בעיני הפתרון הפשוט לבעיית הזרים הוא לבטל את כל ההגבלות על זרים ופשוט להטיל מס מותרות פרוגרסיבי על כל זר החל מהשלישי/רביעי/חמישי. כלומר-נניח שמחליטים על מיסוי מהזר הרביעי, אז שלושת הזרים הראשונים נהנים ממיסוי נמוך של שחקנים זרים כמו שקורה היום, ומהזר הרביעי מכניסים מס מותרות פנימי של הליגה שמתחיל נמוך ועולה עם כל זר נוסף. לצורך העניין נניח 5% מס על המשכורת של הזר הרביעי, 10% על החמישי, 15% על השישי וכן הלאה. את הכסף שנאסף מהמס אפשר או לחלק בין הקבוצות לפי מפתח של מי שמשתפת יותר ישראלים או להעביר לנבחרות הצעירות/מחלקות נוער כדי לפתח שחקנים צעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 2:27 pm 
מנהל פורום

הפועל מסכנת הרבה מאוד. בשנים האחרונות היא הרבה פחות פעמים זכתה באליפות מאשר פספסה את המקום השני.

וטוב מאוד שהיא תסכן הרבה מאוד. אין תחרות אם אתה לא במצב של לאבד משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:06 pm 
Sophomore

rony כתב:
מבחינתי ההצעה המקורית מעולה, אני גם לא חושב שהשחקנים הישראלים יפסידו מזה. כלומר, הם כנראה יפסידו בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך התחרות תאלץ אותם להשתפר.

בלי להכנס לדיון הזה , כי זה לא הדיון המתאים , אתה באמת חושב שיהיה משתלם למישהו לגדל פה ילד ולהשקיע את כל הכסף בנוער ואח"כ להשקיע את הזמן לאמן ולקדם אותו ולהפוך אותו לשחקן כאשר הוא יכול לקנות במס מופחת זר שכבר מישהו אחר השקיע בו את כל הכסף כשהוא היה ילד ואתה מקבל מוצר מוגמר ?
ההצעה השניה שלך לגבי המיסוי היא יותר הגיונית , רק שמה שצריך להיות הוא השוואה מוחלטת של המיסים לישראלי למיסים לזר.
25% על כל זר שנרשם לליגה שיעבור או חזרה לקבוצות כבונוס שיתוף ישראלים או באמת אפשר להשקיע את זה בנוער והנבחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:43 pm 
Hall of Famer

ירושלים למעשה מסכנת המון , בטח כעת כשהיא "מבוססת" כקבוצת יורוקאפ , ועם רצון ( וקבלות מסוימות השנה ) להפוך לקבוצה בכירה במפעל .

קודי (יובל) כתב:
מתי כבר תבינו שאם מכבי מוותרת על השיריון שלה ביורוליג פשוט לא תהיה שם קבוצה ישראלית.

אני לא חושב שזה נכון .
אני במקום היורוליג הייתי בשמחה מקצה כרטיס לאלופה הישראלית ( כלומר כאשר האלטרטיבה היא להוסיף כרטיס קבוע למדינה אחרת ) שהיא בסבירות גבוהה מכבי ת"א ( בסדרות , וכאשר האליפות חשובה לה כמטרה עיקרית ) או לעיתים הפועל ירושלים .
צריך להודות שקצת קשה לראות קבוצות אחרות עוברות פעמיים סדרות של הטוב 5 נגד שתי הגדולות ( וסביר שאף נגד הביתיות לרוב ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 5:27 pm 
Sophomore

קצת בעייתי להגיד שהיורוליג ישמח להקצות מקום לליגה הישראלית במקום למכבי, אם רק יהיו סדרות, בעיקר כי היורוליג משריין קבוצות לא רק מישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 6:05 pm 
Freshman

אם כבר בתהיות..
היה הצעה של כמה מועדונים להגדיל את ליגת העל ל-14..חזרה ל6 זרים וחוק רוסי.
בזה אני מודה שזה די מורכב..אבל אני בעד.

בנוגע למצב שאתה העלת...
זה מורכב.. אבל לא נראלי שצריך כבר לשנות את זה.
הסטטוס משתנה לנגד עיננו.
כמו איזה שיר ישן ששמעתי לא מזמן ''אימפריות נופלות לאט''

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 8:11 pm 
Hall of Famer

N.T.K כתב:
rony כתב:

בלי להכנס לדיון הזה , כי זה לא הדיון המתאים , אתה באמת חושב שיהיה משתלם למישהו לגדל פה ילד ולהשקיע את כל הכסף בנוער ואח"כ להשקיע את הזמן לאמן ולקדם אותו ולהפוך אותו לשחקן כאשר הוא יכול לקנות במס מופחת זר שכבר מישהו אחר השקיע בו את כל הכסף כשהוא היה ילד ואתה מקבל מוצר מוגמר ?
ההצעה השניה שלך לגבי המיסוי היא יותר הגיונית , רק שמה שצריך להיות הוא השוואה מוחלטת של המיסים לישראלי למיסים לזר.
25% על כל זר שנרשם לליגה שיעבור או חזרה לקבוצות כבונוס שיתוף ישראלים או באמת אפשר להשקיע את זה בנוער והנבחרות.

אני חושב שההצעה שלך היא גם הגיונית, אבל אם רוצים שקבוצות ישראליות יצליחו באירופה, צריך לתת להן איזושהי הקלה עם הזרים לטעמי, לפחות ה-3-4 הבכירים, אני חושב שההצעה שלי מאזנת טוב יותר בין הצורך לתת מקום לישראלים לבין הצורך לשמור על האיכות של הליגה, גם בתוך הליגה עצמה וגם בתחרות באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 8:31 pm 
מנהל פורום

רוני, למעשה ההצעה שלך הוא סוג של תקרת שכר, דבר שמכבי (ומן הסתם גם הפועל הנוכחית) עומדים על הרגליים האחוריות נגדו ורואים בו את הסטרא אחרא המוחלט. כמובן שאני לגמרי סבבה עם זה אבל לבטח זה לא מתיישב עם רוח ההצעה המקורית של אבימאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 8:41 pm 
Hall of Famer

קודם כל, זו בערך תקרת שכר הכי רכה שיכולה להיות ויש בה מספיק סוכריות למכבי בשביל שהיא תתפתה. שנית, מכבי דווקא יכולה לצאת מורווחת ממנו, היא בדרך כלל זו שמחזיקה את הישראלים הכי איכותיים (בשנים האחרונות יחד עם ירושלים), היא אחת הקבוצות שנותנות הכי הרבה דקות לישראלים ולכן יש סיכוי סביר שהיא תקבל חלק גדול יחסית מההכנסות של המס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 07, 2017 2:06 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב ששום מגבלה על הגדולות, בעיקר על מכבי, יכולה לבא עם הסיפור הזה.
רוצים יורוליג? בתנאים של יורוליג.
בנוגע להתכנות.
גם ליגת הל וגם היורוליג היום הם ארגונים שמה שמעניין אותם זה ביזנס.
מבחינת הליגה האם מציאות כזאת תכניס יותר? בכנות, אני לא בטוח.
מצד אחד, הכסף יהיה על השולחן, יהיה על מה לשחק, מה שעשוי להגביר את העניין.
מצד שני, הפערים יגדלו משמעותית.נראה משחקים של 40 ו50 הפרש.
מהר מאוד הנהלות יבינו שבמיליון דולר אתה יכול לבנות אחלה קבוצה מ8 אמריקאים ב100 אלף דולר ו4 שחקנים מהנוער. כמה קהל יבוא לראות משחקים עם אפס דקות של ישראלים על הפרקט משני הצדדים?
עם היורוליג המצב כמובן הרבה יותר מסובך. יהיה קשה מאוד לשכנע אותה לוותר על תרנגולת מטילה ביצי זהב כמו מכבי ת"א. מצד שני, אם דיל כזה ילווה בסנקציות שליליות כמו הרחקה מהליגה הישראלית, ועוד קמפיין שלילי מאוד, יכול להיות שהמותג הצהוב יפגע. וכבר היום הוא מגמגם.מה עוד שהיורוליג, עשויים להשתכנע, שגם ככה מכבי עשויים להגיע ליורוליג ברב הפעמים (והם תמיד יוכלו להכניס אותם בWC במקרה הכי גרוע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot] ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה