sir charles כתב:
כמה מחשבות מעודכנות על הסגל בעונה הבאה:
להשאיר: אוחיון, שגב, פניני
למה?
אוחיון מתאים יותר ממקל לאייש את עמדת הרכז המחליף בזכות ההגנה, האנרגיות, הקליעה המשופרת מבחוץ והעובדה שהוא יכול לשחק בהתקפה אוף דה בול ולשמור גם על מספרי 2.
שגב, למרות שלא ממש הראה שיפור השנה (לא מעט בגלל הפציעה שגרמה לו לפספס חצי עונה) עדיין צעיר ועוד ישתפר. בליגה הוא יהיה חשוב ובאירופה יוכל לשחק גבוה חמישי או אפילו רביעי.
לפניני יש עוד מה לתרום כקפטן ובליגה.
מתנדנדים: גאודלוק, מילר, אחד מבין אייברסון/סימפסון.
למה?
גאודלוק יכול להיות בלתי עציר בהתקפה אבל הוא לא תורם באספקטים אחרים מלבד קליעה ולא ממש הוביל את מכבי לניצחונות (נראה לי שיש סטטיסטיקה שמראה שמכבי טובה יותר בלעדיו) ובעיקר הוא יקר. מאוד. אם מכבי מצליחה להשאיר אותו בהנחה (נגיד עד מיליון וחצי), מחליטה להפוך אותו לגו טו גאי העיקרי ומביאה סביבו זרים לא כוכבים שישלימו אותו (בעיקר רכז שמסדר משחק שיחפה עליו בהגנה) אז יהיה שווה להשאיר אותו. אם לא אז אפשר בהחלט להביא גארד טוב בחצי מחיר.
מילר זו תעלומה. אם הוא מסוגל לחזור בפורמה של העונה שעברה אז זה נו בריינר. הבעיה שלאף אחד אין מושג אם זה יקרה כי נראה שהוא לא ממש חזר מהפציעה ובעיקר שהוא חושש מאוד ממגע. אם לא מוצאים מישהו יותר טוב (ויש לא מעט סטרץ' 4 טובים באירופה) והאופציה עליו לעונה לבאה לא גבוהה יהיה שווה להשאיר אותו. בכל מקרה יביאו פאוור זר מחליף ואם רואים שהוא לא חוזר כמו שצריך במהלך הקיץ אפשר להביא שני פאוורים לא יקרים שישלימו אחד את השני.
אייברסון וסימפסון. אחד מהם יכול להישאר כסנטר מחליף כתלות בסנטר הפותח שיחתימו. אם מביאים מישהו מזן הדאנסטונים//טיוסים/בירצ׳ים, איברסון יכול לשמש כיופי של סנטר מחליף שייתן ריבאונד, מלחמה וגוף על סנטרים גדולים. אם מצליחים לשים את היד על סנטר יותר גבוה וטכני (למשל דיאן מוסלי, מירו בילאן או ג׳סטין המילטון אם יחליט לחזור להיות ראש לשועלים באירופה) אז סימפסון יכול להביא אתלטיות ויכולת חסימה מהספסל ולתת הרבה דקות מנוחה לסנטר הפותח בליגה.
לשחרר: את כל השאר.
למה?
ישראלים - מקל בשביל לתרום צריך לקבל דקות וביטחון אבל גם במשחק הכי טוב שלו העונה אתמול הוא הראה כמה הוא מוגבל. ברוב הדקות (בעיקר בפתיחה המזעזעת של מכבי) למעט ברבע השלישי המצוין הוא פשוט התרחק מהכדור ולא תרם כלום לסידור ההתקפה (וזה לו שבהגנה הוא תורם לעצירות) ובעיקר הראה את ההבדלים בין שחקן ליגה טוב לשחקן יורוליג - כל החדירות שהולכות כל כך יפה מול ההגנות שבשלולית פשוט לא נכנסות לו באירופה (זכור לי בעיקר הלייאפ האיטי והמפוחד בו חטף גג מטומיץ'). אני גם לא חושב שיש לחשוש פן י-ם יקפצו על המציאה (ג'רלס טוב ממנו בכמה רמות). במקום מכבי הייתי עושה טרייד שלו תמורת משעור. מקל יחזור להיות כוכב ליגה בהרצליה (ואין לי בעיה שגם יזכה שם באליפות מתישהו) ומשעור יתקדם לבמה הגדולה.
את לנדסברג, ולא יעזור בית דין, אני פשוט לא אוהב. למרות הקליעה האוטומטית העדיפה (בליגה) אני מעדיף על פניו את דוסון. יותר אתלטי ואקספלוסיבי, צעיר יותר ולדעתי גם עם ביצים גדולות יותר ואיי קיו כדורסל גבוה יותר.
לגבי ג׳ו אלכסנדר, למרות השיפור הקל שמראה לאחרונה, לא צריך להרבות במילים.
זרים:
סילי דועך ככל שהעונה מתקדמת. הראה דברים יפים כמו הגנה וקליעה (בעיקר מהקו) בתקופה הטובה הקצרה עם רמי הדר אבל הוא מאבד יותר מדי, הקליעה שלו מאוד לא יציבה וכמו יותר מדי שחקנים בקבוצה הזאת אינטלגנציית המשחק שלו לא בשמיים.
סמית', עם כל אהבתי אליו, חייב לעזוב. זקנתו מביישת את בגרותו. הוא כל כך איטי ובקושי מסוגל לכדרר... אני לא מאחל לו פציעה אבל לא יזיק אם הוא יחליט לפרוש בסיום העונה. בכל מקרה מכבי חייבת למצוא קבוצה שתשתתף בשכר שלו כמה שיצליחו לגרד כי עדיף סמול צעיר ב250 אלף מאשר לשלם מיליון לסמית'.
ראד נתן כמה תצוגות בזמן האחרון אבל הוא שחקן שמתאים לקבוצות קטנות שיישענו עליו. שחקן פרוע שלאורך כל השנה לא הראה שיפור במשמעת הקבוצתית.
אז את מי להביא?
הסגל הישראלי לדעתי לא צריך למנות יותר מארבעה שחקנים בכירים ליורוליג + פניני ועוד צעיר (נימרוד לוי, יפתח זיו או ג׳ון די) שיתרמו בעיקר בליגה. אל אוחיון ושגב הייתי מצרף את דוסון ומשעור. זה ייתן 4 שחקנים אתלטים שכל אחד מהם יכול לפתוח בליגה ולתת דקות ביורוליג. בנוסף הייתי בודק אפשרות להחזיר את אלכס טיוס אבל העובדה שהוא ישראלי תקפיץ את המחיר שלו פי 2.
אליהם הייתי מצרף 7 זרים (או 6 אם טיוס חוזר) - אחד בעמדות 1 עד 3 ועוד 2 פאוורים ושני סנטרים.
לא יצא לי לחפור השנה יותר מדי בליגות השונות באירופה, במפעלי פיבא או בליגת הפיתוח אבל אפשר למצוא שחקנים מתחת לראדאר עם סקאוטינג נכון. העיקר שישלימו אחד את השני.
בפוינט הייתי שמח לראות את וונאמייקר, ג׳קסון או הרכז הנמוך מויטוריה. בשוטינג טולסון יכול להתאים. בסמול אפשר ללכת על קלייבורן או מישהו מהליגה השנה כמו בל, הופסון או אפילו מילבורן. בפאוור הייתי שמח לראות את מלי. אחד מהגבוהים המחליפים יכול להיות חברו לבאמברג תייס. סנטר פותח אני לא חושב שמכבי תמצא שחקן יורוליג ברמה טובה שאינו יקר מאוד אז הייתי מציץ מעבר לים ומחפש מישהו שלא מספיק מוכשר למנש אבל גוף גדול ואתלטי שיכול לככב באירופה אם יקבל צ׳אנס (כמו אודו שלפני שהגיע לפנר ביקר בבני השרון, או וייטסיד שעד שגילו אותו בהיט נחשב לשרוך גבוה ונטול כישורים מעבר לשוט בלוקינג ושיחק באחת משכנותינו ממדינות ערב).
לפני שנתיים זרקתי את וונאמייקר וטולסון כשחקנים שמכבי ת"א צריכה ואני חושב שאתה היית בין אלה שאמרו שהם לא לרמה, בסוף הם והקבוצה נפגשו באמצע.
בכל מקרה לא רואה אותו מגיע לתל אביב בקיץ (טולסון) , משלמים לו המון כדי שישחק בזניט יותר ממה שהוא שווה למכבי ת"א, והוא ורוצסטי זה לא אותו שחקן ובעלי ניסיון שונה, ככה שאם במקרה יוכלו להביא אותו אז כדאי מאוד.
וונאמייקר נראה כמו אופציה ריאלית יותר, הוא ורייס יוכלים להיות ההיקמן ורייס החדשים, גם ג'ורדן תיאודור יכול להיות אופציה.
קשה להביא שחקנים מתחת לראדר באירופה, כי אין הרבה כישרון וכי כולם כבר מתחת לראדר גם ככה.
מהדי ליג לא הייתי מביא גארדים, לא מעט קבוצות כבר נפלו העונה עם גארדים כאלה (גלא וחימקי למשל).
אני כן מתחבר למה שכתבת על הישראלים, וכבר כתבתי על זה בעבר. הישראלים צריכים להיות משלימים ולהבחר כשחקנים שעושים דברים מאוד מסוימים ברמה טובה.
מהליגה הייתי הולך על ג'סטין קארטר שכבר היה ברמות האלה, ונראה שהוא בשל לחזור, לפחות התקפית ובטח שהוא בנוי לזה.
מלי ולארקין הם שניים מהמצטיינים העונה ביורוליג אתה חושב שמישהו מהם יגיע לקבוצת תחתית? קשה לי להאמין אם כן זה שיחוק של הקבוצה.
אם פנרבחצה או צסק"א יסיימו את העונה בצורה מאכזבת יש סיכוי לראות את דיקסון או ג'קסון חופשיים ואלה שמות שיכולים להתאים כמו גם ראקים סאנדרס במידה ובאמת ישוחרר ממילאנו.