סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 6:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יובל זוסמן
הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:34 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
N.T.K כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
N.T.K כתב:
ב. המצב שלו מראה לנו כמה אנחנו הורסים את השחקן הישראלי , הילד הזה היה צריך להיות בליגת העל כבר שנה שעברה ולשחק השנה כבר 10 דקות בליגה(לא כשהמשחק גמור) וקצת באירופה
אבל איך ילד שעכשיו מתפתח יכול להתחרות עם כל כך הרבה זרים שמגיעים כבר מפותחים , עולים פחות וצריך לשלם עבורם הרבה פחות שכר לימוד על טעויות.
ג. עכשיו מהשיקרה זה שיעלו אותו מתישהו לליגת העל ושם המאמנים ינוונו אותו וידרשו ממנו לשמור ולמסור את הכדור לאחד הזרים , וכך נהפוך שחקן שיכול להיות העוגן של הנבחרת , לשחקן כמו עשרות השחקנים הישראלים שגדלו בשנים האחרונות , נצפה ממנו להתחרות בהאסל בשחקנים כמו כארם משעור וכשהוא לא יצליח נקרא לו כישלון.

סעיף ג' של NTK הוא בדיוק הסיבה למה לא גדלים פה כדורסלנים ראויים - כי אנחנו סלחנים אליהם ולא דורשים מהם.
"ידרשו ממנו לשמור", למען השם! איך אפשר לעשות דבר כזה לכדורסלן, לדרוש ממנו לשמור?
ידרשו ממנו האסל! הקב"ה ירחם! ואם הוא לא יעשה האסל נקרא לו כשלון! איך אנחנו מעוללים דבר כזה?

דאם רייט נקרא לו כשלון! אחת הסיבות שעמרי כספי הצליח איפה שאחרים נכשלו היא בדיוק זה שהוא גם עושה את ההאסל הזה, שאסור לדרוש היום מכדורסלנים ישראלים צעירים מאותרגים ע"י אוהדים כמו NTK.

וגם סעיף ב'. "הילד היה צריך להיות בליגת העל, לשחק 10 דקות, ובאירופה, ושכר לימוד על טעויות" איפה אתה חושב שאתה נמצא? באקדמיה? אם הוא טוב, שישחק 10 דקות, ואם לא - כנראה שהוא לא מה שמספרים עליו ומקומו לא שם. קבוצה מקצוענית היא לא אקדמיה.
אם הוא לא בליגת העל, כנראה שמקומו לא שם כרגע. מה שמטיל ספק גדול בהיותו "תאודוסיץ' הישראלי" ועוד כל מיני כאלה.

אני לא אמרתי שלא צריך לדרוש ממנו האסל
יותר מזה , אני שנתיים רציתי לזרוק את רפי מנקו מהקבוצה שלי על פינוק וחוסר בהאסליות.
אבל אי אפשר למדוד הכל רק על זה.

עודד קטש , דורון שפר,עדי גורדון , יותם הלפרין ועוד מלא מלא שחקנים , לא היו גדלים והופכים לשחקנים אם היו מודדים את תרומתם לקבוצה בהאסל שהם מביאים לקבוצה.
במקום היית מקבל ערימה של ארז כצים , טל בורנשטיינים ושמעון אמסלמים.
ולא שאני מזלזל בשחקנים של ההאסל , אבל אנחנו צרכים גם את השחקנים של הכשרון וגם את אילו של ההאסל , ופעם בכמה זמן מגיע אחד כזה שהוא גם וגם , ואז כספי בNBA
אבל אל תשכח שגם קטש הגיע לשם , בלי ההאסל.

2 הסנט שלי, ואגב ראיתי אותו (גם) ממש השבוע ...

אין קשר ל סגנון של תאודוסיץ'. כרגע הייתי מגדיר אותו כדגם של נועם מטלון רק עם הגנה הרבה יותר משופרת (וטיפה פחות כישרון התקפי)

מכל מקום אם, וזה אם גדול שהוא יתפתח להיות טל בורשטיין (בהינתן שהוא ישתדרג משמעותית בקטע של הקשיחות וטיפה ליטוש התקפי) זה יהיה מצוין.

נאחל לבחור בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 3:38 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ג'רוד אברם כתב:
2 הסנט שלי, ואגב ראיתי אותו (גם) ממש השבוע ...

אין קשר ל סגנון של תאודוסיץ'. כרגע הייתי מגדיר אותו כדגם של נועם מטלון רק עם הגנה הרבה יותר משופרת (וטיפה פחות כישרון התקפי)

מכל מקום אם, וזה אם גדול שהוא יתפתח להיות טל בורשטיין (בהינתן שהוא ישתדרג משמעותית בקטע של הקשיחות וטיפה ליטוש התקפי) זה יהיה מצוין.

נאחל לבחור בהצלחה.

תיזהר שלא להחזיק לו אצבעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 06, 2017 6:00 pm 
Freshman

1. פליטת פה של עידו גור. טעות. טועה..הוא בן אדם
2. המצב בכדורסל בארץ מורכב.. גם מבחינת האהודים וגם מבחינת הקבוצות.
אבל כן גדל פה דור חדש של מאמנים שלא איכפת להם לפתוח עם 4 שחקנים ישראלים בחמישייה ש2 מהם עוד לא 20. (זה אפילו לא רמז)
גדל פה דור חדש של אוהדים שיכול להיות סבלני יותר.
גדלים פה צעירים ''חוצפנים'' שמעיזים לחשוב שמגיע להם.
אני מרוצה... מאוד מרוצה מימה שקורה פה.
פוליטי קורקט?... יש עתיד :P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 07, 2017 2:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
niv כתב:
1. פליטת פה של עידו גור. טעות. טועה..הוא בן אדם
2. המצב בכדורסל בארץ מורכב.. גם מבחינת האהודים וגם מבחינת הקבוצות.
אבל כן גדל פה דור חדש של מאמנים שלא איכפת להם לפתוח עם 4 שחקנים ישראלים בחמישייה ש2 מהם עוד לא 20. (זה אפילו לא רמז)
גדל פה דור חדש של אוהדים שיכול להיות סבלני יותר.
גדלים פה צעירים ''חוצפנים'' שמעיזים לחשוב שמגיע להם.
אני מרוצה... מאוד מרוצה מימה שקורה פה.
פוליטי קורקט?... יש עתיד :P

אוו, אי אפשר לתת לזה לעבור ככה...
מי הם אותם מאמנים אמיצים? אל תגיד סתם שיש, תגיד מי. שמות אני רוצה.
איפה הוא אותו דור חדש של אוהדים ומאיזו פלנטה הבאת אותו?
ולמה בדיוק מגיע לאותם צעירים? מה הם עשו שמגיע להם?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 12:03 am 
Hall of Famer

אני אנסה לחדד אלמנט מהבעיה ( כפי שאני רואה אותה ) :
כולנו רואים את הירידה ביכולת של הישראלים במכבי ובירושלים , שמרביתם כבר בצד היורד של הקריירה ( לצד עוד כל מיני שחקנים כמו לימונד , כדיר , אפיק ניסים וכו' ) .
הבה נבדוק מיהם השחקנים הישראלים ש"אמורים" למלא את מקומם בשנים הבאות :
הרוש ( בן 29 ) , שמחון ( 27.5 ) , משעור ( 25.5 ) , בלייזר ( 24 ) , דאוסן ( 23 ) וכו' וכו' .
לאף אחד מהרשימה הנ"ל אין ניסיון במפעל אירופי חזק ( או אפילו בלקחת קבוצה לשלבים הגבוהים של מפעל "בינוני" ) , אין הרגלים של לשחק פעמיים בשבוע עונה שלמה , אין ניסיון בינ"ל בנבחרת וכו' .

אז מה הפלא שהשחקנים הנ"ל יתקשו להשתלב כשחקני רוטציה ( ואני לא מדבר כבר על להיות שחקנים מובילים ) ברמות של יורוליג ויורוקאפ ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 12:08 am 
Freshman

כדיר מעולם לא היה ברמה של יותר מליגה שנייה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 12:53 am 
Hall of Famer

ברור
זה כמובן מסתדר היטב עם העובדה שהוא נבחר לשחקן העונה בשנת 2010 , הוחתם במכבי ת"א , ושיחק במשך כמה וכמה שנים בנבחרת ישראל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 2:36 am 
Freshman

shmueliki כתב:
ברור
זה כמובן מסתדר היטב עם העובדה שהוא נבחר לשחקן העונה בשנת 2010 , הוחתם במכבי ת"א , ושיחק במשך כמה וכמה שנים בנבחרת ישראל

שום דבר מזה לא משנה את העובדה שמדובר בשחקן חלש מאוד ומוערך יתר על המידה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 14, 2017 10:05 pm 
Hall of Famer

ובינתיים הדבר הבא בכדורסל הישראלי הולך עם קבוצתו לים, אחרי שהודחו ברבע גמר פלייאוף הליגה השנייה.
ממה שראיתי בקליפ ומה שאני קורא פה - נראה לי מקרה קלאסי של שחקן ש"אם ישפר את הזה ויתקן את ההוא, ויעבור מעמדה X לעמדה Y ויסגל לעצמו את תכונה Z שכרגע אין לו - יהיה פוטנציאל יורוליג"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 14, 2017 10:14 pm 
Hall of Famer

ערן כתב:
השחקן הישראלי מבשיל מאוחר, אם בכלל. עמרי כספי פה, איתי שגב שם, אלה יוצאים מן הכלל. בארץ קוראים לשחקן בן 25 "ילד", ואומרים כל הכבוד למאמן שמשתף אותו.

זה שקוראים בארץ לשחקן בן 25 "ילד" זה לא בגלל שהם מבשילים מאוחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 14, 2017 10:53 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ובינתיים הדבר הבא בכדורסל הישראלי הולך עם קבוצתו לים, אחרי שהודחו ברבע גמר פלייאוף הליגה השנייה.
ממה שראיתי בקליפ ומה שאני קורא פה - נראה לי מקרה קלאסי של שחקן ש"אם ישפר את הזה ויתקן את ההוא, ויעבור מעמדה X לעמדה Y ויסגל לעצמו את תכונה Z שכרגע אין לו - יהיה פוטנציאל יורוליג"

אני חושב שהכתבה קצת עשתה עוול בכך שכאילו הפכה אותו למועד הישראלי הבא ב-nba.
הוא יכול להיות שחקן טוב, אבל המשפט: "הדבר הכי גדול מאז כספי" אולי נכון (למעט דוסון) כי פשוט לא היה אף שחקן שגם שיחק דק' משמעותיות בגיל הזה וגם היה עם נתונים גופניים טובים.
האחרון שזכור לי שקיבל דק' משמעותיות בגיל 18 היה בלאט, אבל אצלו מלכתחילה התקרה הייתה נמוכה.

בקיצור, זוסמן לא דיאמנטידיס ואולי גם לא בורשטיין, אבל הוא התקווה הכי גדולה שלנו היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 15, 2017 9:13 am 
Freshman

גם דוסון מהולל יתר על המידה.

זוסמן צריך להיות מושאל לקבוצה אחרת בליגה שמשחקת במפעל אירופי כלשהו. בניגוד למה שראי אמר, מדובר בשחקן שלם שמשחק טוב מאוד בשני צידי המגרש, קולע טוב מכל טווח ומוסר מצוין. לילד יש פוטנציאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 15, 2017 2:27 pm 
Hall of Famer

אני מודה שראיתי אותו ממש מעט בלייב אקשן, אולי מעט מדי. לכן אני מסייג. אבל מהמעט שראיתי לא עף לי המוח ממנו. גם לא עפתי מקליפ ההיילייטים, בטח בהתחשב בעובדה שזה קליפ היילייטים שנועד לפאר את השחקן, וגם לא מהמספרים שהוא מביא בקבוצה מהליגה השנייה בישראל.
ואני לא יודע מה זה "צריך להיות מושאל לקבוצה אחרת שמשחקת במפעל אירופי". במילים אחרות אתה טוען שכבר עכשיו הוא טוב מספיק כדי לקבל דקות משמעותיות בקבוצה מהחלק העליון של הליגה הראשונה. ממה שראיתי, אני בספק. אבל בדבר אחד אני בטוח: אם הוא באמת יושאל לקבוצה כזו ובסוף לא יראה מגרש - יאשימו את המאמן. אף אחד לא יעלה על דעתו שהשחקן פשוט לא מספיק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 15, 2017 3:27 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

למה קבוצה בליגה שלנו ולא למשל קבוצה מהאדריאטית?

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ש' אפריל 15, 2017 10:14 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 15, 2017 6:23 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ואני לא יודע מה זה "צריך להיות מושאל לקבוצה אחרת שמשחקת במפעל אירופי". במילים אחרות אתה טוען שכבר עכשיו הוא טוב מספיק כדי לקבל דקות משמעותיות בקבוצה מהחלק העליון של הליגה הראשונה. ממה שראיתי, אני בספק. אבל בדבר אחד אני בטוח: אם הוא באמת יושאל לקבוצה כזו ובסוף לא יראה מגרש - יאשימו את המאמן. אף אחד לא יעלה על דעתו שהשחקן פשוט לא מספיק טוב.

זוסמן הרי שחקן של מכבי ת"א וחוזר אליה בסוף העונה. אז אני מניח שהכוונה הייתה שיובל לא יחליט בטעות להישאר במכבי אלא יתעקש להיות מושאל לקבוצה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 15, 2017 7:31 pm 
Hall of Famer

יפה שאתה מניח, אבל זה לא מה שהוא כתב. הוא כתב בפירוש "יושאל לקבוצה אחרת שמשחקת במפעל אירופי", כלומר קבוצת חלק עליון בליגה הראשונה.

לגבי מכבי, יכול להיות שדווקא השנה עם הסיטואציה שנוצרה - דווקא שם הוא היה יכול לנצל את המצב, לגלוש לאיזו נישה ולקבל דקות... כמו ששגב עשה בשנתיים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 29, 2018 5:04 pm 
Junior

רוח המועדון: פרויקט יובל זוסמן במכבי ת"א
עמרי מנהיים על המעטפת המחבקת, הטיקט ההגנתי שמייחד אותו וסידר לו מחמאה מדניס שרודר והניסיון להפוך אותו ליותר "קילר".
במכבי ת"א הבינו שיובל זוסמן צריך להיות הפנים של הקבוצה בעתיד ולכן משקיעים בפיתוחו בהווה.
כך מתנהל הפרויקט של הצהובים עם כוכב העתודה
https://www.sport5.co.il/HTML/Articles/.405.297338.html

ציטוט:
בסוף כל אימון, נשארים ארבעה – יובל זוסמן, דני אבדיה, נמרוד לוי ואנג'לו קלויארו – למשחק שחרור. הארבעה מתחלקים לשלושה מתקיפים, שעומדים על קו השלוש, ויש להם שתי מסירות כדי להגיע לזריקה ולנסות לקלוע. אם היה סל, שחקני ההתקפה מקבלים נקודה וממשיכים להתקפה נוספת. אלא ששחקן תוקף, שעשה פעולה לא טובה – החטאה או איבוד נניח – הופך לשחקן ההגנה. בסוף סופרים את הנקודות, כשבמכבי מספרים שזוסמן "כמעט אף פעם לא מפסיד, הוא פשוט טוב בהכל".

קיץ 2018. יובל זוסמן מוכתר ל-MVP של אליפות אירופה לנבחרות עתודה ומוביל את ישראל לזכיה היסטורית. אחרי עונה, שכללה הרבה (יש שיאמרו יותר מדי) דקות ספסל בצהוב - הוא הרגיש שזה בדיוק הזמן לצאת בהשאלה למקום אחר, להתחשל ולחזור לצהוב שחקן טוב יותר. אולי בגלבוע אצל אריאל בית הלחמי, אולי בקבוצה אחרת בארץ, שתיתן לו בגיל 20 את מה שמכבי לא בהכרח מסוגלת לתת לו – את המושכות. אלא שמכבי לא רצתה לשמוע על השאלות מהרגע הראשון. לכל אורך הדרך היא רצתה את "זוס" אצלה, עוד העונה. ואכן, לאחר סאגה ארוכה, זוסמן קיבל הבטחה ג'נטלמנית מאנשי מכבי שהעונה, הוא הולך לקבל יותר דקות.

בין אם רצה להמשיך ובין אם לא, זוסמן הוא שחקן תחת חוזה ארוך טווח. ויכול להיות שדווקא ההתעקשות הזו של מכבי ת"א, היא זו שאולי בדיעבד, תשפיע יותר מכל דבר אחר על הקריירה של מי שנחשב לעתיד של הכדורסל הישראלי.

וגם להווה.

זוסמן היה סקפטי בקיץ, ובראיון שהעניק לאתר ערוץ הספורט, סיפר כי "הוא בשל להנהיג את מכבי, אבל היה עדיין לא בשלה אליו". אז אולי הילד שגדל במחלקת הנוער הצהובה הוא עדיין לא המנהיג של הקבוצה מההיכל, אבל כרגע האמת נמצאת איפשהו באמצע. כי בגיל מאוד צעיר, זוסמן הוא חלק אינטגרלי ממכבי, דבר שהוא ממש לא מובן מאליו. השאלה היא איך זה קרה כל כך מהר.

שר ההגנה
במכבי מעידים שזוסמן הוא קודם כל, בחור של עבודה מאוד-מאוד-מאוד קשה. בא מוקדם לאימונים ונשאר אחרי כולם, בלי "מניירות של כוכב". מנגד, גם הקבוצה משקיעה משאבים גדולים מאוד לטפח אותו. הוא מגיע לעיתים גם לאימונים בבקרים, כאשר וליקו פרוביץ', שאחראי על פיתוח השחקנים הצעירים, ושאר הצוות, עובדים איתו שעות רבות: על יסודות, על ליטוש הקליעה ובעיקר על ההגנה.

מקורביו של השחקן מעידים שהוא הבין בשלב מוקדם מאוד, שההגנה צריכה להיות הטיקט שלו. שגם אם יקלע 20 נקודות בכל משחק, זה לא יביא אותו לאן שהוא יכול להגיע אם לא יהיה הכי טוב שהוא יכול להיות ב"צד השני של המגרש". משם, דרך ההגנה, מעידים במכבי שגם הביטחון שלו הולך ונצבר לאט לאט.

קחו לדוגמה את המשחק מול חימקי מוסקבה בהכנה. החבר'ה בצהוב קצת התקשו בשמירה על אלכסיי שבד, עד שבדקות האחרונות נבן ספאחיה נתן את המשימה לזוסמן. הישראלי הצעיר החזיר עם שני גגות והגנה מצוינת על אחד הסקוררים הטובים ביבשת. "באותו יום, זוסמן הראה שהוא שחקן שיכול לעלות עם 'משימת הגנה מיוחדת', לחסל שחקן, כמו דיאנדרה קיין לדוגמה", העידו במכבי.

בסיום המשחק של הנבחרת מול גרמניה, ניגש אליו דניס שרודר, ולחש לו באוזן "כל הכבוד", בין היתר על העבודה ההגנתית שעשה עליו. אבל הפריצה הגדולה באמת מהבחינה הזו הגיעה העונה מול צסק"א מוסקבה, אז הוא הצליח לשמור בצורה יוצאת דופן על שחקנים כמו נאנדו דה קולו וסרחיו רודריגס. "זה היה המשחק שבו יצא החוצה כל הכישרון ההגנתי שלו", אמרו בקבוצה. "ובמקרה של יובל מדובר באמת בכשרון אינסופי".

בשיפור איטי ומתמיד
נחזור לקיץ 2017. גם אז, זוסמן היה מכוכבי נבחרת העתודה, ולצד תמיר בלאט הוביל אותה להופעה בגמר שהסתיימה בהפסד ליוון. הוא ציפה להיות שחקן משמעותי בסגל המחודש של ספאחיה, אבל בפועל, כאמור, זו היתה עונה מאכזבת עבורו – עם 13.7 דקות בלבד בליגה ו-8 ביורוליג. "זו היתה שנת התחשלות עבורו", הסבירו במועדון. "כמעט כל שחקן, בוודאי ישראלי, טוב יותר בשנה השניה בקבוצה לחוצה כמו מכבי ת"א". בניגוד ללא מעט שחקנים אחרים, שאפשר היה לראות מה היתה ההשפעה של עונה לא טובה במכבי מבחינתם, זוסמן לא נשבר. "למרות הגיל שלו, הוא חזק מנטלית הרבה יותר משחקנים אחרים", הסבירו מקורביו.

בקבוצה מעידים שאפשר לראות איך מיום ליום הוא מקבל עוד יותר בטחון. הם מגדירים אותו כ"שחקן שעוד מתפתח" וככזה שהגרף שלו נמצא בשיפור מתמיד. איטי אבל בטוח, לא אחד שיגיע מאפס למאה בין לילה. זוסמן אמנם נחשב לבחור מאוד ביישן ומופנם, אבל באימונים – הוא הרבה פעמים השחקן היוזם, זה שמכווין ומסביר מה צריך לקרות על הפרקט ו"לא מפחד לדבר".

באופן טבעי, במשחקים, הוא זז מעט הצידה: ככה זה, כשאתה בן 20 בקבוצה כמו מכבי ת"א, כמעט תמיד יהיו חבר'ה יותר ותיקים, יותר קולניים ובשלב זה גם יותר דומיננטיים. במכבי עוד אומרים שכרגע, הוא עוד ניזון מפעולות של עצמו - שכשהוא נכנס טוב למשחק, הוא צובר את הביטחון - וכשהוא משחק בביטחון רואים את זה. במכבי מבינים שעבור אחד כמו זוסמן – שחקן בעל יכולת למידה שעובד קשה ומנגד גם כזה שמשקיעים בו הרבה מאוד – הדברים האלה יבואו עם הזמן, משום שהוא "עוד לומד מה זה להיות שחקן ברמות האלה".

אחד היתרונות הגדולים שלו היא העובדה שהוא מסוגל לשחק בשלוש עמדות הגארד, בשל גודלו וכאמור, היכולת שלו לשמור על מגוון שחקנים. אבל מבחינת זוסמן, התפקיד האידיאלי הוא הפוינט גארד. "אני רכז, זו העמדה הטבעית שלי", הוא העיד על עצמו באותו ראיון בערוץ הספורט. באימונים נותנים לו הרבה פעמים להיות הרכז, אבל במשחקים, זה עדיין לא בא לידי ביטוי, אך גם במכבי לא פסלו שבשנים הקרובות, הוא יעשה את הטרנספורמציה הקבועה לעמדת הרכז, שם יש לו יתרונות רבים בשל גובהו, ראיית המשחק הטובה והקליעה מבחוץ.

אבל בכל זאת, אחת ההערות שהוא שומע הכי הרבה זה שהוא חייב להיות יותר "קילר". שלמרות שהוא עדיין סוג של רוקי, הוא צריך לא לפחד לזרוק, לא לפחד לתקוף את הסל, גם בהתקפות עומדות. בנבחרת לדוגמה, הוא מבין את האחריות של להיות שחקן בכיר ומרשה לעצמו לשים יותר משקל על הכתפיים. גם במכבי, בטוחים בסביבתו, זה יגיע.

הפנים של הקבוצה
יובל זוסמן נולד במאי 1998, בדיוק שמדינת ישראל חגגה לעצמה 50, או בעברית – יובל. מכאן שמו, ומכאן גם מספר חולצתו. הוא נולד בבית שדחף אותו מאוד ונותן לו סביבה מאוד תומכת ועוטפת: שני ההורים שלו, יריב ואביגל, מגיעים כמעט לכל משחק יחד עם שתי אחיותיו הגדולות ומחכים לו בסיום דקות ארוכות מחוץ לשער 9, עד שייצא. אביו הוא מאמן כדורסל, והיה עובד איתו באופן אישי שנים רבות.

ההוויה סביב זוסמן היא באופן כללי מאוד ישראלית, צברית – משהו שקצת נעלם מהנוף בשנים האחרונות בשנים האחרונות אצל מי שהוגדרה פעם הקבוצה של המדינה. לכן אין פלא שהאוהדים מרעיפים עליו אהבה, אולי יותר מכל שחקן אחר בסגל, אחרי כל סל, אחרי פעולה הגנתית מוצלחת או כשהוא רק עולה מהספסל. ככה זה, קהל מחפש תמיד את הדמות להזדהות איתה, ואם הכל ילך חלק בשנים הבאות, זוסמן ימלא היטב את המשבצת הזו. גם במכבי הבינו את זה, במיוחד אחרי קיץ ה-MVP שלו, ושמו את תמונתו, לצד דני אבדיה, כקידום למכירת המנויים.

אחרי שספאחיה התחיל להעניק לזוסמן אשראי נרחב יותר, הגיע יאניס ספרופולוס, שטוען חדשות לבקרים, שבדיוק כמו באוליפיאקוס, ה"שחקן המקומי" חשוב לו מאוד, שכן הוא מבין מהי החשיבות של הזהות לקבוצה. בינתיים הוא נתן לזוסמן 13.5 דקות בממוצע בשני המשחקים הראשונים שלו ביורוליג. "זה עוד יגדל", הבטיחו במועדון. "יאניס מאמין בו מאוד".

במכבי משקיעים ב"זוס" שנים ארוכות ויודעים מה הוא שווה, לכן זו לא היתה הפתעה גדולה עבורם שהוא הוביל את נבחרת העתודה. גם בסביבתו יודעים שכל מה שקורה העונה, עם השדרוג במעמדו, הוא חלק מתהליך. הוא סימן וי על עונה ראשונה במכבי, על אליפות אירופה, על הפיכתו לשחקן לגיטימי בנבחרת וביורוליג. כולם מודעים לתהליך הזה, שבמקרה של זוסמן, הוא מרתון, לא ספרינט.

במכבי, באופן כללי, גאים שיש כיום בסגל שלושה בוגרי מחלקת נוער – זוסמן, נמרוד לוי ודני אבדיה. ניקולה וויצ'יץ' אמנם סופג לא מעט ביקורות לאחרונה, אבל בהנהלה זוקפים לו בין היתר את פתיחת האקדמיה, שהוקמה כחלק מהחזון של המועדון, ו"הוציאה" בין היתר גם את יובל.

זה לא סוד שהעונה הנוכחית, לפחות בינתיים, היא לא בדיוק הצלחה מסחררת מבחינת מכבי. שמונה הפסדים מול ניצחון יורוליג בודד הוא התרחיש הפסימי ביותר מבחינת אנשי המועדון. הנחמה היחידה היא בכך שמתחשל להם מול העיניים מי שמסומן כ"ישראלי הגדול הבא", וגם במכבי מאמינים שזוסמן יתחיל לספק קבלות ברמת היורוליג. כי אם באימונים הוא אפילו לא מצליח להפסיד, יבוא היום שהוא יהיה מספיק טוב, בוגר ובשל, כדי שזה יתורגם גם למשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 29, 2018 6:42 pm 
Hall of Famer

איזו כתבת תדמית.
נכון להיום למעט הבלחות זוסמן מספק יכולת הגנתית חלשה ויכולת התקפית מזעזעת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], אבו שוקרי ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה