סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:15 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 21, 2017 11:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ועם עוד תבוסה, 4:1, הבלאקהוקס עפים הביתה בסוויפ! המדורגת ראשונה במערב, האימפריה הראשונה של שנות ה-2000 עם 3 אליפויות ב-6 עונות, המועמדת הראשית להגיע לגמר הסטנלי מהמערב - הולכת הביתה אחרי סדרת פלייאוף מבישה. סוויפ לנאשוויל שממשיכה הלאה.

מי שעוד הולכת הביתה היא קולומבוס בלו ג'אקטס המסכנה. לבי לבי להם, המועדון שב-17 שנות קיום הגיע רק פעם שלישית לפלייאוף אחרי עונה רגילה מופלאה, הטובה בתולדותיו. אבל הג'אקטס נתקלו באלופה פיטסבורג פנגווינס שנמצאת בכושר אדיר, והפנגווינס בכל זאת גדולים עליהם. חבל אי אפשר ששתי הקבוצות ינצחו. 4:1 לפנגווינס בסדרה.

יחד עם אנהיים דאקס, שעלתה עוד קודם אחרי סוויפ על קלגרי, יש לנו כבר שלוש עולות לסיבוב השני.

בסדרות אחרות, הסדרה רבת התהפוכות בין שתי קבוצות אוריג'ינל סיקס מתהפכת שוב, ניו יורק ריינג'רס מנצחים את מונטריאול ועולים ל-3:2 בסדרה. הקנדיאנס בדרך לפלייאוף מאכזב (שוב).

ונסיים עם המרעננת הרשמית של הליגה, אדמונטון אוילרס, שעולה ל-3:2 בסדרה שלה מול סן חוזה שארקס. דווקא בלי החלוצים הצעירים שסחבו אותה בעונה הרגילה, קונור מקדייויד בן ה-20 ולאון דרייסייטל הגרמני בן ה-21, שבינתיים לא הגיעו לפלייאוף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 23, 2017 12:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 23, 2017 8:51 am 
Hall of Famer

אז עוד 3 סדרות נסגרו הלילה, כולל כל הסדרות במערב.
נתחיל דווקא במזרח - ניו יורק ריינג'רס ניצחה במדיסון סקוור גארדן והעיפה את מונטריאול המסכנה, שאחרי עונה רגילה טובה ואליפות הבית האטלנטי שוב הולכת הביתה מוקדם, וממשיכה את רצף הכשלונות הארוך בתולדותיו של המועדון שקיים כבר 108 שנים (עוד לפני ה-NHL) - 24 שנים בלי סטנלי.
במערב, אדמונטון אוילרס סוף סוף קיבלה תוצרת מהצעירים, קונור מקדייויד ולאון דרייסייטל, וסגרה את הסדרה שלה עם נצחון בסן חוזה. 4:2 לאוילרס, והם יפגשו קליפורנית אחרת - אנהיים דאקס, בסיבוב השני.
רחוק מאור הזרקורים, סנט לואיס בלוז סגרה גם היא סדרה גדולה ומפתיעה, והעיפה בקלות את מינסוטה העדיפה על הנייר. הבלוז יפגשו בסיבוב השני את נאשוויל, הקבוצה שטיאטאה באופן מדהים את שיקגו בלאקהוקס.
שתי סדרות נשארו חיות, בשתיהן משחק 6 יהיה הלילה. נתחיל עם וושינגטון, זוכת גביע הנשיאים והסדרה המרתקת שלה מול טורונטו מייפל ליפס. מה אין בסדרה הזו? קהל מטורף משני הצדדים, יריבויות אישיות שהתפתחו בסדרה, 4 מתוך 5 משחקים שהגיעו להארכה כולל אחד שהגיע לשתי הארכות. הלילה המשחק באייר קנדה סנטר.
בסדרה השנייה שקט יותר - "רק" 3 משחקים הגיעו להארכה... אוטאווה מובילה 3:2, והיא גם תארח את משחק 6 מול בוסטון.

בעוד כשבועיים תתחיל גם אליפות העולם. עליה אכתוב יותר מאוחר. בינתיים התחילה באוקראינה אליפות העולם דרג 1A - הדרג השני, על שני כרטיסים לדרג העליון ב-2018. האליפות הזו מעניינת בעיקר בגלל נבחרת דרום קוריאה, שתארח את האולימפיאדה בשנה הבאה ולכן תזכה שם לכרטיס חופשי. הקוריאנים הפכו בשנה שעברה, בפעם הראשונה, לנבחרת הבכירה באסיה אחרי שעקפו שת יפן (שירדה לדרג השלישי), והם עשו זאת בעיקר בגלל 5 שחקנים קנדיים ממוצא קוריאני, שעברו לשחק בקוריאה וקיבלו שם אזרחות. בעקרון - לא נראה מאד חוקי על פי התקנון המאד נוקשה של ה-IIHF, אבל ה-IIHF מעוניין בנבחרת קוריאנית שתהייה תחרותית באולימפיאדה, ונראה שיש פה העלמת עין. בינתיים הקוריאנים התחילו טוב, נצחון 4:2 על פולין במשחק הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 23, 2017 8:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עושה רושם שקצת כמו בכדורגל אך בניגוד לכדורסל, יש יותר סיכוי להפתעות בהוקי. האם זה נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 23, 2017 10:20 am 
Hall of Famer

מן הסתם ככל שמדובר במשחק עם תוצאות נמוכות יותר, הסיכוי להפתעות גבוה יותר. הוקי זה אמנם לא כדורגל (ב-NHL הממוצע הוא בערך 5.5 שערים למשחק בעונה הרגילה), אבל כן, אני מניח שיש יותר סיכוי מאשר כדורסל.
אבל פה זה פלייאוף, ומדובר בסדרות. ההפתעות שיש בפלייאוף של ההוקי הן מעבר לסתם הפתעות של יום חלש.
מה שקרה לשיקגו זה בכלל יוצא דופן. אני חושב שזו אולי הפעם השנייה או השלישית בהיסטוריה של ה-NHL, לפחות מאז שהתחילו לשחק סדרות הטוב מ-7, שקבוצה שסיימה את העונה הרגילה ראשונה בקונפרנס שלה עפה בסוויפ. וזה לא היה סתם סוויפ, חלק מההפסדים היו תבוסות של ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 24, 2017 8:24 am 
Hall of Famer

שני משחקים הלילה בתי הסדרות שנשארו פתוחות... כבר לא.
וכיאה לפלייאוף הזה שניהם נגמרו בהארכה.
וושינגטון מנצחת 2:1 את טורונטו ועולה לסיבוב השני, שם תפגוש לא אחרת מאשר האלופה פיטסבורג פנגווינס! וואו איזו סדרה. הקבוצה עם המאזן הטוב בליגה נגד האלופה, אובצ'קין נגד קרוסבי.
טורונטו המסכנה הגיעה ל-50 שנות בצורת, כבר מתקרבת לשיא האלמותי של הריינג'רס. הסטנלי האחרון שלה היה ב-1967 - עדיין בתקופת האוריג'ינל סיקס!

אוטאווה מנצחת 3:2 את בוסטון ועולה לסיבוב השני, שם תפגוש את ניו יורק ריינג'רס. הביתיות של אוטאווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 26, 2017 9:04 am 
Hall of Famer

הלילה מתחיל הסיבוב השני בפלייאוף ה-NHL במערב.
הסדרות של המזרח יחלו מחר.

באליפות העולם דרג 1A, ה-IIHF בדרך לקבל את החלום הרטוב שלו - נבחרת קוריאה בדרך הבטוחה לדרג העליון, כבר עם 3 נצחונות ברציפות. יש לה יתרון של 4 נקודות על המקום השלישי (נצחון בזמן החוקי נותן 3 נקודות) כשנשארו שני משחקים לשחק. גם שובר השוויון מול קזחסטן שבמקום השלישי נמצא אצל הקוריאנים - כלומר הם צריכים עוד 2 נקודות משני משחקים כדי להבטיח את אחד משני הכרטיסים. זה אומר נצחון אחד, גם אם בהארכה או שוטאאוט, או שני הפסדים בהארכה או שוטאאוט (הפסד כזה נותן נקודה אחת). והמשחק האחרון של הקוריאנים הוא מול אוקראינה, המארחת, שמתגלה כנבחרת החלשה ביותר באליפות ועם 3 הפסדים היא בדרך לירידת דרג.
צריך לציין למען ההגינות שאני רואה מתאזרחים רבים מהעבר גם בנבחרות אחרות, אולי יש הקלה מסויימת בתקנות ה-IIHF שאני לא יודע עליה.

בכל אופן הקוריאנים הולכים לעשות היסטוריה ולהיות הנבחרת האסיאתית הראשונה אי פעם שמעפילה לדרג העליון בזכות ולא בחסד.
קצת רקע: במחצית השנייה של שנות ה-90, ה-IIHF שמר מקום משוריין לנבחרת אסיאתית בדרג העליון, והיו מוקדמות באסיה בין יפן, קוריאה וסין על המקום הזה. היפנים היו טובים בהרבה מהאחרות ותמיד עלו לאליפות - רק כדי להיות שם בשר תותחים באופן קבוע. אחרי 6 שנים ה-IIHF הבין את העסק, וב-2001 הפסיק את השיריון.
עם הפסקת השיריון האסיאתיות היו צריכות לשחק כמו כולם, באליפויות של הדרגים הנמוכים, ולהתקדם בדרך הרגילה. אף נבחרת אסיאתית לא עלתה לדרג העליון מאז. היפנים היו מאד קרובים לפני כמה שנים לעלות לדרג העליון - ופספסו את העליה בצורה דרמטית עם שער חובה בדקות האחרונות של המשחק האחרון.
בינתיים יפן נחלשה, הנבחרת שלהם עכשיו בדרג השלישי (דרג 1B) ודווקא הקוריאנים, שעד לא מזמן נעו הלוך ושוב בין הדרג השני לשלישי, הם אלה שיעשו כנראה את ההיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 12:28 am 
Hall of Famer

הסיבוב השני נפתח בסערה עם שתי גניבות ביתיות במערב.
נאשוויל, הקבוצה הטיאטאה באופן מדהים את שיקגו, לוקחת את הביתיות עם נצחון 4:3 בסנט לואיס.
אדמונטון, המרעננת הרשמית, עם 5:3 באנהיים.

הלילה נפתחות הסדרות במזרח, כולל וושינגטון של אובצ'קין נגד פיטסבורג של קרוסבי. איזה כיף.

באליפות העולם דרג 1A הקוריאנים נעמרים בתבוסה 5:0 לאוסטריה, שיוצרת יום אחרון מרתק מחר. כרגע אוסטריה ראשונה עם 9, קוריאה עם 9, קזחסטן עם 8. הן לא נפגשות זו עם זו ביום האחרון, אלא מול 3 האחרות, כך שקזחסטן לא תלויה בעצמה.
קזחסטן היא זו שתשחק ראשונה מבין ה-3, מול הונגריה. אם תפסיד, העסק סגור - אוסטריה וקוריאה יעלו לדרג העליון.
אוסטריה תשחק שנייה, מול פולין.
קוריאה תסיים את הטורניר מול אוקראינה, המארחת, שהיא גם הנבחרת החלשה בטורניר שהפסידה עד עכשיו את כל ארבעת משחקיה. כך שהמצב של הקוריאנים אמור להיות הכי טוב, והם עדיין בדרך להיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 4:25 pm 
Hall of Famer

הכוכבים הגיעו - שני שערים של קרוסבי מול שער של אובצ'קין בצד השני. אבל פיסטבורג מנצחת 3:2 ולוקחת את הביתיות.
אוטאווה היא הביתית היחידה שמנצחת במשחק הראשון.

באליפות העולם 1A, קזחסטן עושה את שלה ומנצחת את הונגריה. זה מסבך בעיקר את אוסטריה שצריכה לשחק עכשיו, מול פולין, וכיוון ששובר השוויון הוא של קזחסטן - אוסטריה צריכה לשמור על פער הנקודה מקזחסטן כדי לעלות, וזה אומר שהיא חייבת לנצח בזמן החוקי. כל זה כמובן בהנחה שהקוריאנים לא יפשלו נגד אוקראינה החלשה, שכבר ירדה בעצם לדרג 1B.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 7:40 pm 
Hall of Famer

האוסטרים לא ריחמו... 11:0!! על פולין. אוסטריה חוזרת לדרג העליון, הקוריאנים שישחקו ב-21:30 מול אוקראינה כנראה יצטרפו אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 9:51 pm 
Hall of Famer

דרמה מתפתחת במשחק האחרון באוקראינה. דווקא מול הנבחרת המארחת, שהפסידה את ארבעת משחקיה עד עכשיו וכבר ירדה לדרג השלישי (1B), הקוריאנים מתקשים על סף ההיסטוריה. רק באמצע השליש השני הם הבקיעו שער ראשון - אבל טעות קשה מאד של השוער שלהם (אחד המתאזחים הקנדים) שיצא מהשער ואיבד את הדיסקית, הביאה לשוויון אוקראיני.
מאז שער השוויון הקוריאנים די שכבו על השער האוקראיני, אבל היו מאד לא מדוייקים, ובעיקר - מאד רכים! איזה מין הוקי זה? אתם בדרך להיסטוריה, עלייה לדרג העליון לראשונה אי פעם, איפה הכניסות? איפה האגרסיביות?
הפסד של הקוריאנים - בזמן החוקי או בהארכה - יבטל את כל מה שהם עשו, והם יישארו בדרג השני. נצחון -בזמן החוקי או בהארכה - יעלה אותם לדרג העליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 10:38 pm 
Hall of Famer

1:1 בסוף הזמן החוקי אחרי כמה החמצות נוראיות של שתי הנבחרות בשליש השלישי. הקוריאנים נראים ממש מפוחדים.
עכשיו - הארכת מוות פתאומי, 5 דקות, ואם אין גול - אז שוטאאוט. אין הפסקה של ממש, הקבוצות לא יורדות לחדרי ההלבשה. טיפה תדרוך ליד הספסלים וחוזרים לקרח. בהארכה כל קבוצה משחקת עם שני שחקנים פחות - רק שלושה מחליקים לכל קבוצה
אני לא מקנא בקוריאנים עכשיו.

עריכה: תמה ההארכה, הקוריאנים שלטו בה, החמיצו החמצות שלא יאומנו, והולכים לשוטאאוט שמבחינתם זה שוטאאוט על עתיד ההוקי הקוריאני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 10:58 pm 
Hall of Famer

והם עושים את זה - היסטוריה להוקי הקוריאני והאסיאתי בכלל. אחרי הביצועים העצבניים בהארכה הם עמדו בלחץ, שני שערים משלושה נסיונות בשוטאאוט. נצחון בשוטאאוט מספיק להם כדי לעבור את קזחסטן כי הם ניצחו את קזחסטן, ולכן שובר השוויון הוא לצידם.
איזו שמחה עכשיו באולם בקייב. יש לא מעט קוריאנים בקהל, די מפתיע, חגיגה.
37:23 לקוריאנים במכות לשער, כולל 8:0 בהארכה שבה האוקראינים בקושי יצאו מאזור ההגנה שלהם.
מההוקי שראיתי, קוריאה לא תהייה נבחרת תחרותית בדרג העליון וגם לא באולימפיאדה, למרות היעדרות שחקני ה-NHL. יפתיע אותי מאד אם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2017 12:52 pm 
Hall of Famer

אדמונטון המרעננת, דווקא ללא מעורבות של הצעירים המבטיחים, מנצחת גם במשחק השני באנהיים ונמצאת בדרך הבטוחה לגמר המערב.
סנו לואיס בלוז משווה מול נאשוויל.
עושה רושם שנקבל גמר מערב מאד מעניין ולא צפוי, אבל לדעתי מי שלא יעלה ממנו לגמר הסטנלי יפסיד למי שיבוא מהמזרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 7:44 am 
Hall of Famer

וואו, אילו שני משחקים קיבלנו הלילה.
פיטסבורג הלמה בוושינגטון בפםעם השנייה, 6:2 הפעם, והיא חוזרת הביתה במטרה לטאטא את הקבוצה עם המאזן הכי טוב בליגה הרגילה - ומי יהמר נגדם בדרך לבק-טו-בק ראשון במאה ה-21?
שני כוכבים היו למשחק - כוכב הרכש פיל קסל, שהגיע בעונה שעברה והיה חלק קריטי באליפות, והאקס פקטור שכבר כתבתי עליו, ג'ייק גנצל. שני שערים כ"א, גנצל כבר עם 7 שערים בפלייאוף. יבגני מלקין עם שער, ודווקא סידני קרוסבי היה שקט למדי - אסיסט אחד. ואיפה אובצ'קין? כבש שער אחד במשחק הראשון, אבל עד עכשיו לא ממש הופיע לסדרה.
במשחק השני, אוטאווה סנטורס פיגרה 3:1, ואז פיגרה 4:2, ואז פיגרה גם 5:3 נגד ניו יורק ריינג'רס. ואז הגיע ז'אן-גבריאל פאגו, שחקן בן 24 שנולד באוטאווה, גדל בעיר סמוכה בקוויבק, וגדל על הקבוצה. בחור עני המונחי NHL - חוזה של פחות ממיליון דולר, מאז שנבחר בדראפט בסיבוב הרביעי לפני 4 שנים ע"י הקבוצה שעליה גדל הוא הסתובב בינה לבין הקבוצה הבת שלה במיינור ליג AHL. אמנם היה לו כבר שלושער במשחק פלייאוף בסנטורס, אבל לזה הוא לא ציפה ואף אחד אחר גם לא, בוודאי.
אחרי שכבר כבש שער אחד במשחק, לקראת הסיום כשהסנטורס לקראת הפסד בית, הוא נכנס לפעולה. שער שלו קצת פחות מ-4 דקות לסיום צמצם ל-5:4, ואז עוד שער שלו 1:02 לסיום השווה ל-5:5 - וכבר יש לו שלושער שני בקריירה בפלייאוף. אבל הוא לא עצר שם - המשחק נכנס להארכה, ואז להארכה שנייה, ופאגו הרים את האולם עם שער נצחון. 6:5 לסנטורס, 4 גולים לפאגו, ו-2:0 לסנטורס לקראת שני המשחקים במנהטן.

הלילה הייתה גם הגרלת הדראפט. ניו ג'רזי דווילס, החמישית מבחינת הסיכויים בהגרלה, זכתה בקופה. פילדלפיה פליירס, שהייתה 13, עלתה למקום השני. הן תתחלקנה בשני הכשרונות המדוברים בדראפט הזה - נולן פטריק הקנדי, ניקו הישייר השווייצרי. שניהם חלוצים מרכזיים מליגות המייג'ור ג'וניור. ניו ג'רזי תחליט מי יהיה ראשון ומי שני, והאם ניקו הישייר יהיה השווייצרי הראשון שנבחר 1 בדראפט.
דאלאס סטארס, מהמקום השמיני בסיכויים, עלתה למקום השלישי. קולורדו אוולאנש, האחרונה בליגה בהפרש עצום שהייתה בעלת הסיכויים הגדולים ביותר בהגרלה, תבחר רק רביעית. וגאס גולדן נייטס, קבוצת האקספנשן, חטפה גם היא מכה ונפלה למקום השישי בדראפט שהמומחים אומרים שהוא לא חזק במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 01, 2017 7:57 am 
Hall of Famer

נאשוויל פרדטורס ממשיכה במסע הקסם שלה, עם 3:1 על סנט לואיס היא עולה ל-2:1 בסדרה.

אחרי שני הפסדי הבית, אנהיים דאקס מתפוצצת דווקא באדמונטון עם 6:3 חד משמעי ומצמצמת את הסדרה ל-2:1. יאקוב סילפרברג, הכוכב השבדי שלה, עם שני שערים ואסיסט, מגיע כבר ל-6 שערי פלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 02, 2017 1:12 pm 
Hall of Famer

משחק יחיד היה הלילה, וושינגטון ניצחה 3:2 בהארכה בפיטסבורג וצמצמה ל-2:1. יהיה לפחות עוד משחק אחד בוושינגטון.
אבל החדשות העיקריות מהמשחק הזה הן הפציעה של סידני קרוסבי, שמצבו עדיין לא ברור.
5 דקות בתוך המשחק קרוסבי קיבל מסירה למצב הבקעה. אלכסנדר אובצ'קין, הוא ולא אחר, הרים מקל גבוה מאחור אל הראש של קרוסבי. עבירה גסה שבימים האלה, כששמים דגש על עבירות לראש ולגב, הייתה צריכה לזכות את אובצ'קין בעונש כבד.
כשקרוסבי איבד שווי משקל ואוריינטציה הגיע מאט ניסקנן, מגן של הקפיטלס שכבר התעמת עם קרוסבי בסדרה, והביא לו קרוס-צ'ק - מכה עם מקל מורם באוויר, מוחזק בשתי ידיים, אחת העבירות המסוכנות בהוקי. גם הכניסה הזו הייתה אל הראש.
קרוסבי נפל אל הקרח, ניסה לקום לעמידת ארבע ולא הצליח. הוא השתטח על הקרח עם הפנים למטה לכמה דקות, אולי אפילו איבד הכרה.
ניסקנן קיבל עונש מייג'ור - חסרון מספרי לקבוצה שלו ל-5 דקות - יחד עם עונש game misconduct שזה בעצם הרחקה מהמשחק (אבל אחרי 5 דקות עונש המייג'ור אפשר להכניס לו מחליף). סביר להניח שיושעה גם לפחות מעוד משחק אחד בסדרה. אובצ'קין, לא ברור איך, יצא מהעניין בלי עונש.
קרוסבי בסופו של דבר הצליח לקום עם עזרה, והחליק לאיטו לכוון חדרי ההלבשה. הוא לא חזר יותר לשחק ובינתיים לא ברור מה מצבו להמשך הסדרה והעונה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 03, 2017 7:58 am 
Hall of Famer

ב-MSG, ניו יורק ריינג'רס מביסה את אוטאווה 4:1 ומצמצמת ל-2:1. כבר באמצע השליש השני היה 4:0 ולסנטורס לא היה סיכוי.

נאשוויל פרדטורס ממשיכה את מסע הקסם שלה. אחרי שני שלישים מאופסים, שני שערים של הפרדטורס סוגרים עניין והבלוז רק מצמצמים. 3:1 בסדרה שחוזרת עכשיו לסנט לואיס.

זעזוע מוח אובחן אצל סידני קרוסבי בעקבות הכיסוח שראיתם בקליפ בהודעה הקודמת, הוא לא ישחק הלילה במשחק 4 מול וושינגטון וימשיכו לעקוב אחרי מצבו ממשחק למשחק. היה חשש שנפגע גם בברכו שהתכופפה בצורה מוזרה אחרי הכניסה של ניסקנן, אבל לא אובחנה שום פגיעה בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 03, 2017 4:49 pm 
Hall of Famer

ביום שישי מתחילה אליפות העולם האמיתית, זו של הדרג העליון. השנה היא מתארחת בשתי מדינות - צרפת וגרמניה.
המשחקים ב"בית הגרמני" יתקיימו ב"לאנקסס ארנה" בקלן, אולם חדש יחסית. זה אולם ההוקי קרח הכי גדול מחוץ לצפון אמריקה.
"הבית הצרפתי" ישוחק ב"אקורד-הוטלס ארנה", המוכר לנו כאולם ברסי בפריס.
בישראל יהיו שידורים ישירים של חלק מהמשחקים בבתים המוקדמים, ושל רוב משחקי הנוקאאוט, בערוץ החדש ספורט-4 של צ'רלטון.

פורמט האליפות הוא כמו באליפויות הקודמות:
2 בתים מוקדמים של 8 נבחרות כ"א. שיטת ליגה עם "3 נקודות חובה" - כלומר, נצחון בזמן החוקי נותן למנצחת את כל 3 הנקודות; נצחון בהארכה או בשוטאאוט נותן למנצחת 2 נקודות, ולמפסידה נקודה אחת.
ארבע הראשונות בכל בית עולות לרבע הגמר, שתי האחרונות יורדות לדרג 1A ויוחלפו באליפות בשנה הבאה (אותה תארח דנמרק) על ידי העולות מדרג 1A - מי שעקב כבר יודע שאלה אוסטריה ודרום קוריאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 04, 2017 8:18 am 
Hall of Famer

בלי סידני קרוסבי הפצוע, ועוד כמה פצועים, פיטסבורג מתעלה כמו אלופה ומנצחת את וושינגטון 3:2 כדי לעלות ל-3:1 בסדרה. ג'ייק גנצל, שוב האקס פקטור של הפלייאוף, עם שער שמיני בפלייאוף.

במערב, אנהיים הפכה פיגור 2:0 ליתרון 3:2 באדמונטון עם שליש שני מדהים של 3 שערים, כשהקפטן שלה ראיין גצלאף כובש שניים ונותן אסיסט בשלישי. אדמונטון השוותה 1:42 לסיום וכפתה הארכה לשמחת הקהל שלה, אבל הם לא שמחו הרבה זמן. לקח לאנהיים רק 45 שניות בהארכה כדי לסגור עניין, שער של השבדי שכבר הזכרתי, יאקוב סילפרברג, מעוד אסיסט של גצלאף. אנהיים משווה את הסדרה ל-2:2 ולוקחת בחזרה את הביתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 05, 2017 3:52 pm 
Hall of Famer

אליפות העולם נפתחת עם שני משחקים בכל בית.
בבית הגרמני כבר שני מפגשים מעניינים מאד - שבדיה נגד רוסיה (שידור ישיר בספורט 4 למי שרוצה, 17:15), ובערב - המארחת גרמניה נגד ארה"ב.
בבית הצרפתי בשעות מקבילות פינלנד נגד בלארוס, ואז כבר על היום הראשון קנדה נגד צ'כיה. יהיה מעניין גם לראות את ברסי בתור אולם הוקי...

ב-NHL היה אתמול רק משחק אחד, הריינג'רס מנצחים 4:1 ב-MSG את אוטאווה והסדרה ב-2:2. תשומת הלב מתמקדת בוושינגטון ופיטסבורג, אבל הסדרות מסביב גם הן מעניינות וטובות.
לגבי פיטסבורג, סידני קרוסבי חזר לאימוני החלקה, וכרגע עוד לא מפרסמים על מצבו לקראת משחק 5 הלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 06, 2017 10:56 am 
Hall of Famer

אחד המהפכים הגדולים היה הלילה. אדמונטון אוילרס משלמת את מחיר הקבוצה הצעירה והלא מנוסה, בענק.
3:0 הובילו האוילרס באנהיים כשהמשחק ירד אל מתחת ל-3 וחצי דקות לסיום, מול כמות לא קטנה של אוהדי אדמונטון שהגיעו עד קליפורניה. אנהיים הוציאה את השוער שלה והכניסה מחליק נוסף, בפיגור 3 שערים עם כל כך מעט זמן זה באמת צעד נואש. אבל הם עשו את זה - שלושה שערים שהראשון בהם 3:16 לסיום, ושער השוויון - 15 שניות לסיום. לא יאומן איזה טירוף.
המשחק המשיך לשתי הארכות, והבארכה השנייה השלימה אנהיים את המהפך וניצחה 4:3 - והיא זו שעולה ליתרון 3:2 בסדרה.

בסנט לואיס, הבלוז נשארים בחיים עם נצחון 2:1 על נאשוויל. הסדרה חוזרת עכשיו למשחק 6 בטנסי, והפרדטורס יכולים להמשיך את מסע הקסם שלהם ולעלות, בפעם הראשונה בתולדותיהם, לגמר הקונפרנס.

באליפות העולם, רוסיה חזרה מפיגור וניצחה בשוטאאוט את שבדיה. ארטיומי פנארין משיגקו בלאקהוקס היה היחיד שכבש בשוטאאוט. בעיני זו הפתעה - שבדיה קיבצה את הסגל הכי מרשים באליפות, כיוון שקבוצות עמוסות בשבדים לא עלו לפלייאוף ה-NHL השנה. בעיקר זה נכון לדטרויט רד וינגס, שאחרי 25 שנה פתאום השחקנים שלה זמינים לאליפות העולם.
גרמניה, המארחת של אחד הבתים, הפתיעה 2:1 את ארה"ב.
פינלנד התקשתה מול הנבחרת העקשנית של בלארוס, נגמר 3:2.
וקנדה היא קנדה... 4:1 על צ'כיה.

היום יהיו שישה משחקים, שלושה בכל בית. בספורט 4 ישודר ב-13:15 המשחק בבית הגרמני, בין דנמרק ולטביה. זה ימשיך עם סלובקיה מול איטליה שחוזרת לדרג העליון, והמשחק המרכזי - גרמניה מול שבדיה.
בבית הצרפתי - סלובניה מול שווייץ, בלארוס מול צ'כיה, והמשחק המרכזי - המארחת צרפת נכנסת לעניינים מול נורבגיה. הצרפתים קיבצו את הנבחרת הכי טובה שיכלו. שני שחקני NHL, אנטואן רוסל מדאלאס ופייר-אדואר בלמאר מפילדלפיה. יחד איתם בהתקפה סטפאן דה קוסטה, ששיחק 3 עונות באוטאווה סנטורס, והיום משחק בצסק"א מוסקבה.
והכי מעניין - בשער. קריסטובל הואה, היום כבר בן 42, השוער הצרפתי היחיד בהיסטוריה של ה-NHL, והצרפתי הראשון שזכה בסטנלי (עם שיקגו בלאקהוקס ב-2010), אולי בפעם האחרונה בנבחרת כי אי אפשר לוותר על הטורניר הביתי. היום, בדמדומי הקריירה, הוא משחק בלוזאן בליגה השווייצרית (לא הליגה הכי טובה מקצועית, אבל באופן מפתיע זו הליגה עם הכי הרבה קהל מחוץ ל-NHL).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 06, 2017 2:08 pm 
Hall of Famer

עדכון לשידורים היום: דנמרק לטביה משודר ממש עכשיו בספורט 1 (ערוץ 51 במיקומו החדש). בנוסף ישודר ב-21:10 בספורט-3 המשחק המסקרן בקלן בין המארחת גרמניה, שהפתיעה את ארה"ב אתמול, לבין שבדיה עמוסת הכוכבים שהתאכזבה במשחק הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 06, 2017 4:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי מעניין מהי דעתך בתור צופה. באיזה משני הטורנירים שאתה מסקר, הסטנלי ואליפות העולם, הרמה גבוהה יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 06, 2017 5:37 pm 
Hall of Famer

ברור שבסטנלי, אין פה בכלל שאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 07, 2017 12:11 pm 
Hall of Famer

עדיין אין לנו אף עולה לגמר הקונפרנס, אחרי שוושינגטון חזרה מפיגור עם שליש מסיים של שלושה שערים, ניצחה 4:2 את פיטסבורג בוורייזון סנטר, וצמצמה את הסדרה ל-3:2.
משחק משוגע היה באוטאווה - הריינג'רס הובילו 2:0, אוטאווה הפכו ל-3:2, הריינג'רס הפכו ל-4:3, אבל הסנטורס צחקו אחרונים - הפכו שוב וניצחו 5:4 בהארכה. 3:2 לסנטורס בסדרה.

על אליפות העולם אדווח יותר בהרחבה כששלב הבתים יתקדם יותר, אגיד רק ששבדיה הראתה מה היא שווה והכניסה לגרמניה 7:2, וצרפת איכזבה בבכורה שלה בבית והפסידה לנורבגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: