סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 8:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 62  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 5:04 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
sir charles כתב:
אלו זרים הייתם לוקחים מהארץ?
אני מודה שלא יצא לי לראות כמעט קבוצות ישראליות שאינן מכבי העונה ואני בקושי רואה את משחקי הליגה, כך שבמילבורן מאילת לא חזיתי אבל ג׳יימס בל הרשים אותי בכמה פעמים שצפיתי בו.
מי עוד יש בליגה שיכול להתאים ליורוליג?

למילבורן יש בעיה עם קליעה שלא מגיעה מתנועה ושחרור כדור שהוא לא שיא המהירות. הוא נהנה מאוד משומרים עצלנים או לא מספיק פיזיים שעומדים מולו בארץ, יהיה לו קשה ביורוליג כ3 והוא לא מספיק חזק לעמדה 4, כן יש לו ראיית משחק וכדרור מצוין אבל הוא לא היחיד עם הכלים האלה שמסתובב באירופה.
ג'יימס בל באמת מוכן יותר לדעתי.

אריק גריפין וג'ף אדריאן גם בהחלט מתאימים, גריפין במיוחד.
וויאט צריך אמון והרבה דקות, אין לו את אותו אימפקט כגארד שלישי או רביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 5:17 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איך ההגנה של בל? (למי שראה אותו יותר מכמה משחקים ומול שחקנים יותר מסוכנים מהגרסאות הנוכחיות של סמית׳, פניני ולנדסברג) הוא בערך בגובה של דווין ואתלט יותר טוב, השאלה אם הוא לא יתקשה מול סמולים גבוהים ופיזיים סטייל דאטומה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 5:59 pm 
Junior

שחקן הגנה מצוין, בטח לעומת מה שיש למכבי השנה. לפעמים קצת מזייף לאחרונה אבל זה בגלל שהוא נהיה הכלי ההתקפי העיקרי אחרי הפציעה של קאליף. יוכל להתמודד יפה מאוד מול רוב הפורוורדים ביורוליג.
לי דווקא יש הרגשה שמכבי ילכו על קלייבורן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 6:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא חושב שהם יוכלו להרשות לעצמם את קלייבורן אחרי העונה הזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2017 10:12 pm 
Hall of Famer

גם עם תקציב הקטן בכמה עשרות מיליוני שקלים מהנוכחי , זה ממש לא בשמיים להילחם על מקום ברבע הגמר , ולראיה הכוכב האדום וז'לגיריס בעונה הנוכחית .

בהקשר לדיון האחרון - במקום מכבי אני בהחלט שוקל החתמה של כמה מהזרים היחסית צעירים הבולטים בליגה ( ולא למשל של אדריאן ומילבורן המבוגרים יותר ) - נניח שניים מבין אטקינס , בל , גריפין והולוואי ( כל הנ"ל בני 24-27 ) , על חוזה בסדר גודל של מיליון דולר לשלוש שנים . המטרה צריכה להיות בין היתר להשיג שחקנים טובים ( במחיר זול ) שיגדלו וישתדרגו עם המועדון , כי אנחנו רואים בשנים האחרונות את התוצאות של החלפת כמעט כל הזרים כל עונה מחדש ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2017 11:43 pm 
מנהל פורום

מה עם מונרו? פנוי בשנה הבאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 12:25 am 
Junior

מונרו יחגוג בינואר 32, ובהחלט יכול להיות שהוא כבר יהיה בחלק היורד של הקריירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 12:28 am 
Hall of Famer

הוא משחק בימים אלה בטורק טלקום אנקרה, שפעם הייתה קבוצה סבירה והיום היא בליגה השנייה. לא יודע מה מצב החוזה שלו, ומכבי כבר הראתה שהיא לא מוכנה לשלם עליו אפילו בייאאוט מינימלי.
גם טיויין מקי משחק שם אגב.
הם כרגע מתמודדים בפלייאוף של הליגה השנייה והפסידו את המשחק הראשון, עם רוטציה של 7 שחקנים בלבד, כשכל החמישיה שיחקה 30 דקות ומעל, מקי שיחק את כל ה-40 ומונרו שיחק 39... נראה שהעונה שלהם תיגמר מהר למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 12:49 am 
Hall of Famer

מדהים שעם שני שחקנים כאלו ( מונרו אמנם שיחק שם רק חצי עונה ) הקבוצה סיימה רק במקום השמיני .
מה שכן , מונרו בהחלט סיפק מספרים נאים - 20.5 נק' ( 65% לשתיים ) , 9 ר' , 4 אס' בממוצע .
גם מקי עם אחלה שורה סטטיסטית של 18.5 נק' , 6.3 הן בריבאונדים והן באסיסטים , לצד 2.6 חט' .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 1:06 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
גם עם תקציב הקטן בכמה עשרות מיליוני שקלים מהנוכחי , זה ממש לא בשמיים להילחם על מקום ברבע הגמר , ולראיה הכוכב האדום וז'לגיריס בעונה הנוכחית .

בהקשר לדיון האחרון - במקום מכבי אני בהחלט שוקל החתמה של כמה מהזרים היחסית צעירים הבולטים בליגה ( ולא למשל של אדריאן ומילבורן המבוגרים יותר ) - נניח שניים מבין אטקינס , בל , גריפין והולוואי ( כל הנ"ל בני 24-27 ) , על חוזה בסדר גודל של מיליון דולר לשלוש שנים . המטרה צריכה להיות בין היתר להשיג שחקנים טובים ( במחיר זול ) שיגדלו וישתדרגו עם המועדון , כי אנחנו רואים בשנים האחרונות את התוצאות של החלפת כמעט כל הזרים כל עונה מחדש ...

מכבי לדעתי צריכה בכלל לשנות פאזה לקבוצה שלא מכוונת פיילפור אלא לעלייה לפלייאוף, רצוי עם ניסיון להגיע למקום 5-6 ולנסות להפתיע ברבע גמר מול קבוצות נחותות מצסקא וריאל (שנגדן הסיכוי לקחת סדרה נגד הביתיות קלוש).
שינסו לחשוב על המודל של ויטוריה שכבר שנים מצליחה למצוא זרים אלמוניים שמתגלים כגניבות (הנגה, וויטמן) ולא מחתימה רק אמריקאים אלא מנסה גם דרום אמריקאים ואפריקאים צעירים עם פוטנציאל.

גם לא צריך להתבייש להחתים זרי ליגה. במכבי לדעתי נכוו מעונת אפי שההחתמות מהליגה (וויליאמס וסימונס) התבררו ככשלונות, אמנם מאז הגיעו עוד זרי ליגה אבל מעטים הצליחו (שון ג׳יימס ורנדל באחת העונות בקדנציה של כל אחד) והרוב היו כישלונות (אופויבו, מילסאפ).
מסכים אתך לגבי הזרים שהצעת (ואלה שפסלת על סעיף גיל).
לדעתי בל יכול להתאים כ3 הפותח ואחד מהשלושה האחרים אולי כאחד הגבוהים המחליפים (גריפין הכי מוכשר אבל גם פוטנציאל לשחקן פרוע שיתקשה לעלות מהספסל, אטקינס הראה דברים יפים אבל נחלש לאחרונה ואת הולוויי לא ראיתי אבל המספרים שלו מצוינים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 1:08 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מכבי צריכה לוותר על רעיון "12 שחקני יורוליג" של פדרמן.
צריך רכז וסטרץ׳ 4 טובים (לדעתי העמדות החשובות בכדורסל האירופי), 2 סנטרים שיתנו 40 דקות של ריבאונד והגנה על הטבעת, סמול אתלטי, גארד נוסף שישלים את הרכז ועוד פורווורד מחליף.
ג׳ורדן תאודור וניקולה מלי יכולים להיות הרכז וה4, שניהם לא יהיו זולים אחרי העונה שהם נותנים אבל עדיין לא נחשבים בטופ של היבשת. בל הסמול האתלטי. צריך עוד סנטר שמגן על הטבעת וגארד גבוה עם קליעה (שישלים את תאודור בקו האחורי) שלא חייבים להיות כוכבים, ושני הגבוהים הנוספים המחליפים גם שחקנים לא יקרים בהתאם לצורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 1:17 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:

גם לא צריך להתבייש להחתים זרי ליגה. במכבי לדעתי נכוו מעונת אפי שההחתמות מהליגה (וויליאמס וסימונס) התבררו ככשלונות, אמנם מאז הגיעו עוד זרי ליגה אבל מעטים הצליחו (שון ג׳יימס ורנדל באחת העונות בקדנציה של כל אחד) והרוב היו כישלונות (אופויבו, מילסאפ).

אחרי עונת אפי היו גם פרקינס ופארגו, שהיו מאד מוצלחים, והיה עוד זר שהגיע מהליגה ונכשל (ארון מגי). אי אפשר לומר שהייתה מגמה מוחלטת של כשלונות בנושא, ובטח אי אפשר לומר שמכבי קיבלה טראומה מעונת אפי ולא ניסתה (ואמור גם הצליחה לפעמים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 1:26 am 
Hall of Famer

אני חושב שחלק מהכישלונות היו יחסית ברורים מראש , ולא בטוח שבזמן אמת למשל מישהו החשיב את וויליאמס , מגי או מילסאפ כאחד מעשרת הזרים הטובים בליגה ( שאפשר להגיד שהשמות המוצעים כעת פחות או יותר עומדים בתנאי זה ) .
בסוף זה בדיוק תפקידה של מחלקת סקאוט - לברור את החמישה הפוטנציאליים מהליגה שהוזכרו כאן די כקונצנזוס על ידי כמה כותבים , וללכת מתוכם על השניים שכן על סמך הנתונים וההיסטוריה יכולים לתרום ולהשתלב גם ברמת היורוליג .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 1:28 am 
Hall of Famer

לפחות ויליאמס, ולדעתי גם סימונס, בהחלט נחשבו לבין עשרת הזרים הטובים בליגה בעונות השיא שלהם לפני שהגיעו למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 7:17 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:

אחרי עונת אפי היו גם פרקינס ופארגו, שהיו מאד מוצלחים, והיה עוד זר שהגיע מהליגה ונכשל (ארון מגי). אי אפשר לומר שהייתה מגמה מוחלטת של כשלונות בנושא, ובטח אי אפשר לומר שמכבי קיבלה טראומה מעונת אפי ולא ניסתה (ואמור גם הצליחה לפעמים).

צודק. שכחתי מהעונה הזו. זה מה שקורה כשכותבים הודעה רגע לפני השינה... אבל מבלי לבדוק עכשיו שנה-שנה אני כמעט בטוח שה יותר כישלונות מאשר הצלחות עם זרי הליגה, במיוחד כשלוקחים בחשבון שלא מעט זרי ליגה הצליחו באירופה בזמן הזה שאותם מכבי פספסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 7:37 am 
Hall of Famer

אני לא זוכר עוד זרי ליגה שהגיעו למכבי בשנים האלה מעבר לאלה שרשמנו שנינו, אבל אולי גם אני מפספס משהו. בכל אופן זה ממש ממש רחוק מלהיות מובהק, ובטח אי אפשר לומר שמכבי קיבלה טראומה מזרי ליגה בעונת אפי - עובדה שהיא ניסתה זרי ליגה לא מעט פעמים מאז, ובסך הכל הצליחה עם כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 8:54 am 
Freshman

אין שום סיבה ''לקבל טראומה מזרי הליגה''. זה קשקוש לקבל החלטה לפי כל מיני כותרות. צריך לקבל החלטה לגופו של שחקן, ואמורים להיות מספיק כלים מקצועיים כדי להבין אם האיכויות של שחקן מסוים יבואו לידי ביטוי גם ביורוליג.

אני חושב שאם מכבי מכוונת לעונה פיננסית, גם מילבורן וגם בל זה רעיון טוב. את ורגאס גם הייתי לוקח בלב שקט כרכז מחליף. שוב, בעונה פיננסית כפי שכנראה מכבי הולכת אליה.

כסנטר מכבי צריכה להביא כמובן את טיוס ולדעתי גם את דיווין בוקר או מירו בילאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 9:02 am 
Junior

צארלס, אני חושב שמכבי מאז ומעולם מנסה להיות באסקוניה מבחינת השחקנים. הבעיה שכבר יותר מדי שנים היא נופלת עם המציאות (למעט רייס או עוד שחקן או שניים שאולי שכחתי).
גם אם היא מצליחה עם זרים מהליגה זה עדיין לא נזקף לזכותה לעניות דעתי. זה לא מישהו שהחא גילתה.

הבעיה נעוצה בצוות הסקאוט הנורא ובבניית הקבוצה שנעשת ע״י מס׳ אנשים שלא כל-כך קשורים אחד לשני ולא חושבים מקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 9:31 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
גם אם היא מצליחה עם זרים מהליגה זה עדיין לא נזקף לזכותה לעניות דעתי. זה לא מישהו שהחא גילתה.

לא מסכים עם הגישה הזו. מה זה "היא לא גילתה"? תגיד, דרושפאקה הצליחה עם וויל קלייבורן או לא? כנראה שלא, היא לא גילתה אותו. הפועל חולון גילתה אותו. אז מה ההבדל, זה שהוא בא מליגה ממדינה אחרת?
החוכמה היא לדעת ששחקן שהצטיין בהפועל חולון בליגה הישראלית יכול גם להצליח ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 9:32 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
צארלס, אני חושב שמכבי מאז ומעולם מנסה להיות באסקוניה מבחינת השחקנים. הבעיה שכבר יותר מדי שנים היא נופלת עם המציאות (למעט רייס או עוד שחקן או שניים שאולי שכחתי).

הבעיה נעוצה בצוות הסקאוט הנורא ובבניית הקבוצה שנעשת ע״י מס׳ אנשים שלא כל-כך קשורים אחד לשני ולא חושבים מקצועית.

זה לא צריך להיות משנה אם היא מגלה את השחקנים או לא.
מערך סקאוטינג יותר נורמלי לא היה מפספס שחקנים כמו דאנסטון או מייק ג׳יימס. לדעתי אחת הבעיות של הסקאוטינג במכבי היא שהם מתלהבים מכל שחקן שנותן משחק טוב מולם אבל לא בוחנים אם הוא יוכל להצליח ברמות הגבוהות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 9:33 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ועכשיו אני רואה שראי הקדים אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 11:14 am 
Sophomore

יש מצב שמשאירים את הפדרמנים בבונדיי ביץ'?

http://www.one.co.il/Article/16-17/2,17 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 2:22 pm 
Junior

יש הבדל אם אתה מחתים שחקן אנונימי ומצליח איתו לבין אם אתה מחתים שחקן שמשחק מתחת לאף כל שבוע.
ברור שצריך מיומנות להבחין מי באמת שווה יורוליג ויעמוד בלחץ וכו׳ אבל עדיין זו עבודה קלה יותר (וגם בזה מכבי די נכשלה בשנים האחרונות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 2:57 pm 
Hall of Famer

אני בתור מכבי תל אביב באמת מצפה שהסקאוט שלי יכיר את הליגה האיטלקית/הספרדית/הלאטבית לא פחות מאיך שהוא מכיר את הליגה הישראלית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:04 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
אני בתור מכבי תל אביב באמת מצפה שהסקאוט שלי יכיר את הליגה האיטלקית/הספרדית/הלאטבית לא פחות מאיך שהוא מכיר את הליגה הישראלית.

+ 1
וחוץ מזה הרי יש צוות סקאוט שלם, לא? שאחד יהיה אחראי על גילוי כישרונות בארץ (זרים בקבוצות אחרות, צעירים בליגה הלאומית ונוער), השני יהיה אמון על ליגות אירופאיות והשלישי על מעבר לים (דיליג, פרוספקטים בדרום אמריקה וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 62  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 85 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: