uriel17 כתב:
Dovi כתב:
אני שוב ושוב קורא פה את הטענה שמכבי תוותר על השיריון.
ואני שואל את ראובן ואוריאל, אתם באמת חושבים שאם מכבי באה ליורוליג ואומרת לה ׳אנחנו מוותרים על השיריון, תכניסו בבקשה במקומנו את האלופה הישראלית׳ אז היורוליג יקבל את זה?
ברור שלא! אני לא מחדש לכם שהיורוליג בנוי על הקבוצות הבכירות ביבשת (מכבי לא איבדה לגמרי את המעמד עדיין) וכל טענה בעניין צריכה ללכת אליו. לדרוש ממכבי צדקנות יתר נראה לי מוגזם מה גם שאני מניח שהתוצאה תהיה שנצא קרחים מכאן ומכאן.
אתה צודק, אם הליגה תבטל את השיריון של מכבי, זה לא יחייב את היורוליג לבטל את השיריון, אבל זה צעד הצהרתי מתחייב בלי קשר למה יעשו היורוליג
גם השיריון של הפועל ירושלים לא תלוי בליגה, אבל נכון לעכשיו הליגה מקבלת את השיריונים האלה בלי תגובה וזה משהו שצריך לתקן
ראי
אני טוען שהפופלריות של הכדורסל כענף מספר 2 היה ממשיך להתדרדר במהירות והפיינלפור הציל את המצב, וכשהפופולריות דועכת גם המוטיבציה להקצות כסף למתקנים יורדת
ראי 2
ברור שהפיינלפור פחות ספורטיבי מפלייאוף אבל שניהם באים מאותה מוטיבציה להגביר מתח והכנסות על חשבון ספורטיביות. הנה בכדורגל האליפות מוכרעת בטבלה לאורך כל העונה וזה עדיין נראה בסדר למרות שהעונה לפעמים נגמרת חודש לפני התאריך האמיתי שלה. אז מי שתומך בפליאוף חייב להבין שהוא כבר צעד צעד אחד לקראת הפיינלפור
אוריאל 1 - אז יפה שאתה טוען, אבל לטענה שלך אין בסיס במציאות. הייתה תכנית של הטוטו לבניית מתקנים, והרשויות ניצלו אותה. תמצא לי ראייה אחת - אחת! - שהיא הוטתה יותר לכדורסל בגלל הפיינל פור. אחת.
אם זה הפיינל פור, למה הפסיקה תנופת הבנייה? הרי הפיינל פור חי וקיים. ולמה זה "במקרה" קורלטיבי בדיוק למה שקורה בכדורגל?
אוריאל 2 - כבר התייחסתי לטענה הזו. דמגוגיה לשמה. פיינל פור זה "יום נתון", והרי לשם זה הוא בכלל נהגה. סדרה (בטח כשהיא ארוכה מספיק) זה לא יום נתון. זה איזון, ואיזון טוב. ואם יש לך בעייה עם האיזון הזה, אז להיפך - אתה צריך להיות הראשון שיקרא להארכת הסדרות, לא לקיצורן.
אני אגב מאד בעד פלייאוף בכדורגל. היום עושים פלייאוף עליון ופלייאוף תחתון, יותר מפגשים ישירים בין הקבוצות שמעורבות בצמרת או בתחתית, זה צעד נכון בכוון, צריך עוד להעמיק אותו. אבל זה כהערה צדדית.