עמוס לב כתב:
Att כתב:
טוב, זו הייתה שנה נוראית בה קולאנג׳לו הצליח לפגוע כמעט בכל הנכסים הגדולים של פילי.
חלק מזה, זה הבחירה של פילי. הם סיימו בסופו של דבר במקום ה-4 אבל אחרי הלייקרס (והמשמעויות של זה הם לא פשוטות). עכשיו זה הרגע שבו צריך קצת מזל כדי לפצות על הכל.
חוץ מזה שמראש החלטת שקולאנג'לו נוראי, אפשר לדעת איך הוא הצליח לפגוע כמעט בכל הנכסים הגדולים של פילי?
אני יכול לראות כמה נק' שבהן הוא טעה -
1. הערך תמורת נואל היה נמוך, אבל מצד שני, הסיבה שנואל לא עבר בתחילת העונה, אלא רק בטרייד דדליין יותר מצועק שזה היה הערך שלו לאורך כל הזמן. זה לא שקולאנג'לו מכר אותו מתחת לערך הטרייד האמיתי שלו. זה היה ערך ספקולטיבי שחסיד הינקי יכול להתלונן על איך קיבלו כל כך מעט על נואל, אבל ריאליסט יכול להבין שגם אם העסקה לא הייתה הכרחית ואולי טעות, בסכום הגדול של המשחק היא זניחה.
2. סיים רביעי מהסוף, יכול להיות בגלל וטרנים שהוסיפו עוד איזה 5 ניצ'. מצד שני הינקי גם סיים עונה אחת במקום ה-3 מהסוף ובסופו של דבר ההגרלה היא מבוססת מזל. אם תבדוק לאורך השנים, אני לא חושב שתוכל למצוא מובהקות שכדאי לסיים במקום האחרון בליגה ביחס לבחירה במקום הראשון או אפילו השני.
3. העמיס על אמביד יותר ממה שהיה צריך, אבל גם פה לא יודע אם אפשר באמת להאשים את קולאנג'לו. אני יודע שאתה, עם כל הרקע הרפואי שלך, ידעת שאמביד הולך להיפצע. אבל אם נהיה ריאליים, מי אמר שזאת בכלל הייתה החלטה של הג'י.אם? אולי הוא קיבל הערכה חד משמעית מהסגל הרפואי שאין שום בעיה עם אמביד ושאותה פציעה שגמרה לו את השנה יכלה להתרחש מתי שקרתה או במשחק השני של העונה באותה סבירות ואינה קשורה בכלל לעומס?
מעבר לזה, לא רואה שקולאנג'לו עשה יותר מדי. שמר את הסטטוס של קבוצה חלשה, שמר על הנכסים העיקריים לעתיד וכרגע השיג בחירה מספר 3. כמובן שעכשיו המצב קצת יותר קשה, כי פילי באמת צריכה לחזק את הקו האחורי שלה ומדובר לפי מה שאני מבין על דראפט שבו יש 2 גארדים טובים משמעותית ואח"כ נפילה. צריך לנטר את המצב עם בוסטון ולראות אם לאיינג' יש רצון לבחור לפי צורך את ג'קסון ולא לפי השחקן עם הפוטנציאל הגדול ביותר. אולי טרייד עם בוסטון להחליף מיקומים יידרש.
דרך אגב אחרון, איך ההערכה שלך עכשיו לעסקת מק"ו?
מטבע הדברים, ההערכה שלי לעסקת מק״ו היא אותה הערכה. זה לא משהו שמשתנה עם כדורי פינג פונג. אני חושב שזו עסקה מבריקה. פעמיים היה לעסקה הזו סיכוי גדול מאוד להניב בחירה גבוהה מאוד בדראפט ואיכשהו הלייקרס ניצלו. לקבל פעמיים סיכוי של כ-50% לבחירה מספר 4 עבור שחקן שולי כמו מק״ו זה ערך מטורף. הוא כרגע לא שווה בחירת סיבוב שני.
הינקי מכר גבוה בעסקה שלגמרי לא הייתה נון-בריינר אלא זכתה להמון ביקורת. הוא ידע מי משחק אצלו והעריך נכון את השווי של מק״ו. אני לא יודע איפה הבחירה תיפול בסופו של דבר (זה בעיקר תלוי האם הלייקרס ילכו על בול או על פול ג׳ורג׳) אבל העסקה עצמה מבריקה וסביר להניח שגם הערך המינימאלי תמורת מק״ו (סתם לדוגמא בחירה 12) יהיה גבוה מאוד ביחס לשוויו כיום.
אני חושב שהיו צריכים להשאיר את נואל ולשלוח בטרייד את אוקאפור. אני חושב שההתנהלות עם נואל הייתה מביכה והערך שקיבל בחזרה עבור סנטר הגנתי צעיר, נייד וטוב הוא אפסי. דאלאס זכו מן ההפקר. אני חושב שההבאה של סרג׳יו רודריגז, הנדרסון והפיאסקו המיותר של איליאסובה הביאו לכך שפילי לא סיימו במקום ה-2 מהסוף, הלייקרס נשארו עם הבחירה שלהם (בעיניי זה קריטי, זה יכול להיות הבדל תהומי בין בחירה 4 בדראפט הזה לבין בחירה 10 ומטה בדראפט הבא, הבדל) והכי חשוב, כשאמביד נפצע בברך, לתת לו לשחק במשחק הבא בגלל שמדובר בשידור ארצי זה פשוט חסר אחריות. צוות רפואי או לא, אתה באמת חושב שהינקי היה מאפשר לו לשחק? אמביד לא היה זקוק לניתוח לפני כן. זה הנכס הכי גדול שלך ואין לך שום סיבה לנצח משחקים כרגע. אתה חייב להגן עליו.
בעונה שקטה יחסית קולאנג׳לו פגע כמעט בכל הנכסים החשובים של פילי: אמביד, הבחירה של הלייקרס, הבחירה של פילי ונואל. לא רוצה לחשוב מה הוא יעולל כשהוא יהיה פעיל יותר.