eli2510 כתב:
מנחם כתב:
eli2510 כתב:
אני ממליץ לכולם להבדיל בין אהדה לבין דיבורים על עובדות. צריך להיות ניטרליים כשמביעים דעות על עובדות, וזה נכון גם לגבי איכות הסגל השנה (שממש לא השתין או משתין על הליגה) וגם לגבי ההתנהלות הכללית במועדון. אין ספק שהוא מתנהל נכון יותר ממכבי, בעיקר בגלל ההבדל בסדרי הגודל של התקציבים (כי להישגים ירושלים לא הגיעה יותר ממכבי בעונות האחרונות), אבל עדיין לא מתנהל מקצועית כמו מועדון גדול.
חבל שאתה לא מתייחס להמלצות שלך, כי המשפט המודגש הוא בודאי לא עובדה, הוא פרשנות שלך להתנהלות של הפועל. ודרך אגב, גם באשר ליחס של איכות הסגל אני חולק עליך - הסגל של הפועל על הנייר בודאי טוב יותר מאשר כל הקבוצות בליגה, למעט אולי מכבי. זה שהוא לא משתין על הליגה, וכאן אני בודאי מסכים איתך, קשור לכך שבליגה הוא לא ממצה חמישים אחוז מהפוטנציאל שלו.
מעבר לזה, כמו שכתב הנביא, הטענה שרק בגלל הארנה מספר המנויים שילש ואולי אפילו ריבע את עצמו מופרכת לגמרי. אין ספק שהארינה יצרה מומנטום, אבל כדי שהוא יהפוך לממשי, היו אנשים שעבדו קשה בשיווק של הקבוצה, וביצירת באזז שמשך אוהדים. אני זוכר שהיו כאן דיונים לפני המעבר לארינה על מספר המנויים שהפועל תצליח לגייס, ולמעט ראי שדיבר על אפשרות של 5000 מנויים ואולי יותר, הרוב המוחלט העריך שהמספרים יהיו נמוכים בהרבה, כולל אחד, אבימאל שכתב:
״התחזית שלך על 5-6 אלף נראית לי אובר אופטימית. אולי עם תחבורה מאוד נוחה מאזור המרכז.״
viewtopic.php?f=1&t=13132&start=25אז החלפנו את ה"ההשתנה על הליגה" ל"אי מימוש פוטנציאל". אוקיי, התקדמות.
מקצועית ירושלים לא מתנהלת כמו מועדון גדול, אין ג'נרל מנג'ר ראוי, אין לה מערכת סקאוטינג טובה, בחירת השחקנים בהרבה מקרים חובבנית ולא מקצועית בעליל, כמו מקרה ג'נטילה למשל, היא לא בונה קבוצות מאוזנות, ולא מצליחה ליצור יתרון בליגה שבה אמור להיות לה יתרון. אלו העובדות, הקשקוש על "אי מיצוי פוטנציאל" זו פרשנות, ופרשנות מוטת.
הסגל של ירושלים על הנייר בינוני, היתרון ביכולת האישית של השחקנים קטן מאוד, והשחקן הכי מוכשר שלה (מוכשר ברמת יורוקאפ), ג'רלס, הוא שחקן אנטי קבוצתי, ועוד בעמדת הרכז.
אז אתה ממשיך לתת פרשנויות ולקרוא להם עובדות, זה כנראה באופנה היום. יותר מזה בדברים למעלה כתבת: צריך להיות ניטרליים כשמביעים דעות על עובדות, כלומר אתה בעצמך מבין שיש הבדל בין עובדות לבין הבעת דעה עליהן. מבחינתי השאלה האם הפועל מתנהגת כמו מועדון גדול או לא, איננה ולא יכולה להיות עובדה, זה משהו שתלוי בפרשנות ובהגדרה של מה זה מועדון גדול והאם התנהלויות מסוימות של ההנהלה תואמות או לא תואמות לכך.
ובאשר לדיון עצמו. אני מסכים עם חלק לא מבוטל מה
פרשנות שלך וחושב שלהפועל יש עוד הרבה לאן להשתפר בעיקר במה שקשור לצד המקצועי, בניית הסגל וכד׳. עם זאת, מבמחינה שיווקית למשל אני חושב שהפועל עשתה בשנים האחרונות קפיצת מדרגה עצומה ביחס לשנים הקודמות. האם הפועל היא מועדון גדול? זה כמובן תלוי בשאלה ביחס למה? ביחס לגולדן סטייט, לא ממש. ביחס לקבוצות בירוקאפ, בעיני בהחלט כן.
ולגבי מה שכתבתי על אי מיצוי הפוטנציאל. כן זו פרשנות, אבל אני לא חושב שהיא נובעת מאהדתי לקבוצה אלא מהסתכלות על איכות הסגל ביחס לאיכות הסגל של קבוצות אחרות בליגה. ג׳רלס למשל הוא שחקן עם עבר מוכח ביורוליג ואם יודעים לנצל אותו כמו שצריך, הוא בודאי אחד השחקנים הטובים בליגה. גם אמארה הראה ביורוקאפ שהוא בהחלט יכול להיות פקטור, אבל בליגה משום מה פשוט לא סופרים אותו. קח עשרה מאמנים בליגה
לפני תחילת העונה ותציע להם את הסגל של הפועל או של כל קבוצה אחרת בליגה שאיננה מכבי, כמה לדעתך לא ביו בוחרים בסגל של הפועל.