sir charles כתב:
eli2510 כתב:
בנוגע לאופי והתאמה זה כבר סיפור אחר, אבל צריך גם לראות איך דיב' יתפקד כשחקן שולי במכבי, הימור שלי שהמספרים הלא מרשימים שלו עוד יהיו פחות מרשימים.
משעור בעייתי, חוץ מריבאונד הוא לא תורם כלום, הוא לא מסוגל לשמור באף עמדה ביורוליג, והוא נגר לחלוטין בהתקפה.
ואני חייב עוד כמה מילים על שתי הנקודות הללו - אם יש משהו שהעונה הזו של מכבי לימדה אותנו זה שאופי והתאמה הם חשובים מאוד.
לגל פשוט אין את האופי לעלות מהספסל ולשנות משחק בדקות מעטות (כמו אוחיון בימיו הטובים למשל), הוא צריך להיות המנהיג בהתקפה והוכיח לנו פעם אחרי פעם שאין לו את זה לרמות שמכבי שואפת (מספיק היה לשמוע כמה פעמים שחקנים בקבוצה התלוננו עליו השנה).
ג'ון די לעומתו רגיל לעלות מהספסל ולשנות משחקים, אז ההשפעה שלו מן הסתם תהיה פחותה יותר במכבי אבל אני חושב שהוא יעלה בטירוף גם לשניות הסיום של רבע בשביל למנוע סל שלא כמו מקל שפעם אחר פעם היה נכנס לסופי רבעים בתחילת העונה וחוטף סל בחדירה של השחקן שלו.
וגם למי אכפת אם המספרים מרשימים? לנדב הנפלד היו מספרים מרשימים?
לגבי משעור, לא'דע.. להגיד שהוא לא תורם כלום חוץ מריבאונד... מה אני אגיד לך? כנראה לא ראית אותו משחק לפני סדרת רבע הגמר. לא מסוגל להגן על אף שחקן? בהרצליה הוא לפעמים שמר על 4 עמדות כולל על רכזים. אין לו קליעה, זה נכון.. אבל הוא שחקן.
ראיתי היטב את משעור, לא חושב שאפשר להתעלם מזה שמדובר בשחקן סופר מוגבל בכל היבט, חוץ מריבאונד הוא לא טוב בכלום, וכן, הוא שחקן הגנה בינוני ומטה וראיתי את זה אין ספור פעמים, אין לו קליעה משום טווח, אין לו משחק פוסט, החדירה שלו חביבה מינוס, מה גם שזה שהוא לא יכול לאיים בקליעה מוריד עוד יותר את האפקטיביות של החדירה שלו. שחקן מוגבל שקיבל המון דקות בחסות החוק הרוסי, שיחק בקבוצת ליגה ישראלית חלשה וקיבל צ'אנס בלתי מוגבל, והמספרים שלו בליגה החלשה הזו, חוץ מהריבאונדים, לא מרשימים במיוחד. שום דבר שמספר משהו על מה שהוא יתן לקבוצה שמכבי מתיימרת להיות, וודאי לא ביורוליג שם הוא יצטרך להצדיק על דקה כי אין חוק רוסי, ושום דבר שמצדיק מלחמה עם ירושלים. אנחנו כבר היינו בסרט הזה בעבר.
והדיון הוא לא האופי של דיב' מול מקל, אלא האיכויות שלו כשחקן, ולטעמי הם מצומצמות מאוד.
יש פה קצת הפרזה לגבי עלייה מהספסל, זה לא העניין, זה עניין של מעמד, הביטחון של מקל נפגע מאוד ממה שהתרחש ביורוליג ומחוסר האמון של המאמנים, דיב' יכול בקלות להיקלע לאותה סיטואציה, כמו הרבה ישראלים שבאו למכבי, כי גם הוא נהנה העונה מהרבה כבוד ודומננטיות שהוא לא יקבל במכבי, שם הלחץ והדרישות שונות לגמרי, והמעמד שלו אמור להיות שונה לגמרי.