סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 2:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 62  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 9:54 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
eli2510 כתב:
אתה מתמקד בצורה מוגזמת בטירוף במשחק אחד, בפלייאוף של קליעה יוצאת דופן, אני לא הכחשתי את זה ואפילו הזכרתי את זה. הזיכרון קצר, מקל נתן יותר מעונה אחת טובה, נתן משחקי פלייאוף וגמרים מצוינים (גם העונה) ונתן עונות יותר טובות מדיב' העונה הזו, וזה בדיוק מה שאני בא לומר, שלא צריך להסתנוור מכל ישראלי שמקבל דקות בלתי מוגבלות ומעמד בגלל החוק הרוסי. אפילו העונה שהייתה עונה רעה של מקל עם הרבה בעיות מנטליות, בשקלול הוא טוב יותר מדיב'. דיב' נתן עונה חביבה, לא יותר מזה ואי אפשר להתכחש לזה. הוא קלעי טוב, לא קלעי מצוין, וודאי לא ברמות קצת יותר גבוהות, יש לו פלייאוף של קליעה יוצאת דופן, לא משהו מאפיין. אני לא יודע על מה אתה מדבר, הוא ריבואנדר בינוני גם לעמדתו. בנוסף, הוא לא מספיק גדול לעמדה 2 וגם לא נע מספיק טוב בלי כדור, ולא מנהל משחק מספיק טוב לעמדה 1 (למעשה הוא לא מנהל משחק בכלל) וכפי שאמרתי מאוד חדגוני התקפית.

אז נכון, הוא בכושר קליעה טוב לאחרונה, נתן עונה חביבה, אבל לחלוטין לא שווה מלחמה. צריך ללמוד מטעויות, ומכבי נפלה מספיק פעמים עם משכורות לא פורפורציונליות לשחקנים ישראלים בינוניים ומטה.

נתתי דוגמה ממשחק אחד, המשחק האחרון הטרי. חסרות דוגמאות ממשחקים נוספים איך מקל לא שולט בקצב, מכדרר עצמו לדעת, מוסר מסירות שקופות, נתקע עם הכדרור מול לחץ, נחסם בלייאפים, זורק איירבולים מבחוץ בגלל ששחרור הכדור שלו כ"כ איטי שכל שחקן שנמצא מתחת לסל מספיק להגיע ולהפריע לזריקה שלו, נותן לגארדים לחדור עליו בלי בעיה ונתקע בחסימות? אז יופי, בליגה שלנו הוא מצליח מדי פעם עם חדירות הכוח והפוסט אפ על גארדים נמוכים... איך בדיוק הדברים האלה עבדו באירופה בשנה וחצי האחרונות?

לגבי ג'ון די, אתה כותב "יש לו פלייאוף של קליעה יוצאת דופן, לא משהו מאפיין. אני לא יודע על מה אתה מדבר, הוא ריבואנדר בינוני גם לעמדתו"
אז גם בפלייאוף בעונה שעברה הוא נתן מספרים יותר טובים מהעונה הרגילה והעונה הוא העלה את המספרים בליגה והתפוצץ בפלייאוף. ולא יודע מה אתך אבל שחקן של 1.83 ביום טוב שלוקח כמעט 4 כ"ח (ב-28 דק' למשחק) זה די מרשים. מקל עם כל הפיזיות שלו קוטף פחות מ-3 כ"ח ב-26 דק' למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 10:48 am 
Hall of Famer

אני חושב שיש כאן נטייה להתעלם מחוזים קיימים של שחקנים שהקבוצה לא כל כך צריכה , כי מן הסתם אי קיומם יצריך לא מעט כסף .
אאל"ט מדובר על מקל , לנדסברג , סמית , צירבס , אופציה להשתחרר עבור 200k מגאודלוק ואולי אף שכחתי מישהו .
אם משאירים רק 2-3 שחקנים - זה אומר שצריך להביא 10 חדשים , ועדיין לשלם לאלו שציינתי מקודם , בתוספת ( לכאורה ) לבלאט - חורג מאוד מהמסגרת התקציבית .

אני אגב הייתי משאיר את מקל ( שוב - החוזה הוא עניין נתון ) , ומייעד לו את עמדת הרכז הפותח בליגה הישראלית ( 30 דקות - בעל הבית של הקבוצה ) , לצד תפקיד משני יותר ביורוליג ( נניח 10-15 דקות ) .
מן הסתם זה לא אידיאלי , אבל לא בטוח שיש פיתרונות טובים יותר .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 11:10 am 
Sophomore

לגבי ארון ג'קסון. מתפרסמות ידיעות שהוא מתקרב למכבי.
יש לשים לב לכמה דברים :

1. למיטב זכרוני, עיקר הכוח שלו הוא בזריזות (שמתוך זה הוא גם חודר טוב יחסית וגם מתנהל סבבה במתפרצות).
זה סבבה, אבל יש להעלות את הנקודה אם בימנו לא עדיף כבר שחקן שעיקר כוחו הוא בקליעה מבחוץ (בשנה האחרונה זרק קצת פחות מפעמיים במשחק, וקלע קצת פחות מפעם אחת).
בנוסף, הוא כבר בן 31. יכול להיות שהזריזות שלו לא רלוונטית.

2. בשנים האחרונות, בצאסק, הוא היה שחקן משני. דה קולו ותאודוסיץ תמיד לפניו (ובצדק).
השאלה אם מכבי מבינים שהם מביאים שחקן שלא הולך להיות כוכב ודומיננטי יותר מידי (פארקר, ביינום, פארגו, סמית בימיו היפים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 11:22 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה לא מה שהיה לנו השנה? גארד זר שעיקר כוחו הוא בקליעה מבחוץ?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 11:29 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ג'קסון הוא לא סקורר שיקלע 20 למשחק, אבל הוא שיפר את הקליעה מבחוץ (מעל 40% אאלט) גם אם זה יותר סט שוט מקליעה מכדרור. החוזק שלו זה בהגנה (גם על גארדים גבוהים) ובניהול המשחק. בצסקא היה לא תפקיד משני מאחורי דהקולודושיץ ולכן הוא לא החזיק הרבה בכדור. השאלה אצלו היא האם הוא יתחיל בירידה מפאת הגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 11:42 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
אני חושב שיש כאן נטייה להתעלם מחוזים קיימים של שחקנים שהקבוצה לא כל כך צריכה , כי מן הסתם אי קיומם יצריך לא מעט כסף .
אאל"ט מדובר על מקל , לנדסברג , סמית , צירבס , אופציה להשתחרר עבור 200k מגאודלוק ואולי אף שכחתי מישהו .
אם משאירים רק 2-3 שחקנים - זה אומר שצריך להביא 10 חדשים , ועדיין לשלם לאלו שציינתי מקודם , בתוספת ( לכאורה ) לבלאט - חורג מאוד מהמסגרת התקציבית .

אני אגב הייתי משאיר את מקל ( שוב - החוזה הוא עניין נתון ) , ומייעד לו את עמדת הרכז הפותח בליגה הישראלית ( 30 דקות - בעל הבית של הקבוצה ) , לצד תפקיד משני יותר ביורוליג ( נניח 10-15 דקות ) .
מן הסתם זה לא אידיאלי , אבל לא בטוח שיש פיתרונות טובים יותר
.

זה לא יעבוד לעשות 2 חמשיות שונות , גם ירושליים וגם מכבי חוו את זה על בשרם השנה , אם הישראלים לא יהיו חלק מהרוטציה גם באירופה , זה יחלחל לליגה ולהפך, גל מקל בשום קונסטלציה לא יכול להיות רכז ביורוליג , כעולה מין הספסל הוא לא מסוגל , וכשחקן מרכזי הוא לא מספיק טוב, מלבד זאת מכבי הולכת לבנות רוסטר חדש לחלוטין ויש להריץ אותו על ההתחלה כדי לקבע שחקנים בעמדות שלהם , לייצר היררכיה ברורה , ולהרגיל שחקנים לשחק אחד עם השני , בטח בעמדת הרכז , אי אפשר על ההתחלה לשחק במשחקים של חמשיות שונות לכל סיטואציה , מה שמתחיל בבלאגן ממשיך בבלאגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 11:48 am 
Junior

eli2510 כתב:
אם מכבי רוצה להיות טובה היא צריכה לשים את הכסף במקומות הנכונים. יש פה יציאה מפרופורציות. ההבדלים בינם לבין הרבה ישראלים אחרים מינוריים לגמרי. צריך להפסיק להתלהב מכל שחקן ישראלי שעושה קולות של שחקן כדורסל מקצועני

אז הנה השנה יש למכבי ישראלים רגילים, אתה מרוצה מהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 11:55 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
זה לא מה שהיה לנו השנה? גארד זר שעיקר כוחו הוא בקליעה מבחוץ?

ג'קסון לדעתי יכול להשתלב טוב יותר בקבוצות.
ברמה האישית גאודלוק שחקן מדהים, אבל הוא לא מדביק קבוצה,
ולא מרגיש לי כאשר אני רואה אותו, שהוא חלק מקבוצה (אפילו שהוא מוסר יחסית טוב).

לדעתי, אם הולכים על מישהו שהוא לא כוכב, עדיף למכבי ללכת על גארד סטייל ג'ייסי קארול (ריאל),
רק אולי עם חדירה קצת יותר טובה. זה גארד שיכול להשתלב כחלק מקבוצה, וגם לתת קליעה מעולה מבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:13 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
eli2510 כתב:
אם מכבי רוצה להיות טובה היא צריכה לשים את הכסף במקומות הנכונים. יש פה יציאה מפרופורציות. ההבדלים בינם לבין הרבה ישראלים אחרים מינוריים לגמרי. צריך להפסיק להתלהב מכל שחקן ישראלי שעושה קולות של שחקן כדורסל מקצועני

אז הנה השנה יש למכבי ישראלים רגילים, אתה מרוצה מהם?

אני חושב שלא הבנת את הנקודה שלו, שאני יכול בהחלט להתחבר להגיון שלה. הטענה שלו היא שישראלים כביכול טובים - ההבדל השולי בינם לבין האחרים הוא קטן עד זניח. אתה לא מסכים איתו?
יש דבר כזה היום "ישראלים לא רגילים"? היית מרוצה מישראלים של קבוצות אחרות ברמה של לשלם להם מאות אלפי דולרים + מס של ישראלי?
אולי לא תהייה ברירה בגלל חוק ההסתדרות שאמור להיקרא "החוק הישראלי", אבל הנקודה שלו הגיונית בהחלט.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' יוני 15, 2017 12:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:14 pm 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
shmueliki כתב:

.

זה לא יעבוד לעשות 2 חמשיות שונות , גם ירושליים וגם מכבי חוו את זה על בשרם השנה , אם הישראלים לא יהיו חלק מהרוטציה גם באירופה , זה יחלחל לליגה ולהפך, גל מקל בשום קונסטלציה לא יכול להיות רכז ביורוליג , כעולה מין הספסל הוא לא מסוגל , וכשחקן מרכזי הוא לא מספיק טוב, מלבד זאת מכבי הולכת לבנות רוסטר חדש לחלוטין ויש להריץ אותו על ההתחלה כדי לקבע שחקנים בעמדות שלהם , לייצר היררכיה ברורה , ולהרגיל שחקנים לשחק אחד עם השני , בטח בעמדת הרכז , אי אפשר על ההתחלה לשחק במשחקים של חמשיות שונות לכל סיטואציה , מה שמתחיל בבלאגן ממשיך בבלאגן.

אם זה עבד או לא בירושלים נדע היום ב2300 בערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:15 pm 
Hall of Famer

כבר היום אפשר להגיד שזה עבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:18 pm 
Hall of Famer

לפי YNET בלאט יחתום רשמית ביום שישי.
בהחלט מפתיע לאור העלות הכוללת שלו. יהיה מסקרן לראות כמה באמת התקציב של מכבי העונה, נראה כמה כסף יושקע במהלך הזה השנה וכמה יישאר לשחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:29 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
לפי YNET בלאט יחתום רשמית ביום שישי. בהחלט מפתיע לאור העלות הכוללת שלו. יהיה מסקרן לראות כמה באמת התקציב של מכבי העונה, נראה כמה כסף יושקע במהלך הזה השנה וכמה יישאר לשחקנים.

רק אציין שצמד הכתבות שחתומות על הידיעה פרסמו בפרסום ראשון באיזה קיץ שמקל חתם במכבי.
כל-כך ראשוני היה הפרסום שזה קרה כמה חודשים טובים לפני החתימה....
(הוא חתם בניזני ובהמשך העונה חתם במכבי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:30 pm 
Hall of Famer

על פי חדשות הספורט תקציב השחקנים ירד מ16 ל12 מיליון דולר.
בלאט מאמן טוב אבל הוא צריך לבנות קבוצה כמעט מאפס וזו משימה לא פשוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:32 pm 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:

אתה חייב לעשות שתי חמישיות שונות - אלא אם אתה מתכנן להעלות בחמישייה שני ישראלים מדי שבוע בחמישייה ביורוליג (בקושי תמצא אחד הראוי לזה).
לא יודע מה ירושלים חוו על בשרם השנה - כי יכול להיות שבעוד 12 שעות הם יסכמו עונה מוצלחת מאוד מבחינתם .

האם גל מקל מספיק טוב בכדי להיות 30 דקות על המגרש בליגה הישראלית ?
לטעמי בוודאי שכן , ובכל מקרה אני לא רואה חלופה עדיפה .

האם הוא הרכז המחליף האופטימלי ביורוליג ?
כאמור לא , אבל צריך להתפשר איפשהו ( בהינתן החוזה שלו , החוק הרוסי , האלטרנטיבות הלא מדהימות , הצמצום בתקציב השחקנים וכו' ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:38 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:

המספרים לא הגיוניים
הירידה הנ"ל משקפת פחות או יותר את ההבדל בין העלות ( עבור הקבוצה ) של העסקת בלאט אל מול העסקת אדלשטיין .
אז או ש-12 מיליון דולר זה תקציב שחקנים בהינתן מאמן בסדר הגודל של שיבק , או התקציב הכללי של הקבוצה יישאר באותו סדר גודל ( וזה על פי כל אינדיקציה אפשרית - לא המצב ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:41 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
RREEDDTT. כתב:

המספרים לא הגיוניים
הירידה הנ"ל משקפת פחות או יותר את ההבדל בין העלות ( עבור הקבוצה ) של העסקת בלאט אל מול העסקת אדלשטיין .
אז או ש-12 מיליון דולר זה תקציב שחקנים בהינתן מאמן בסדר הגודל של שיבק , או התקציב הכללי של הקבוצה יישאר באותו סדר גודל ( וזה על פי כל אינדיקציה אפשרית - לא המצב ) .

אתמול או שלשום פורסם שהתקציב הכולל של מכבי ירד מ26.5 לסביבות ה20 מיליון דולר.בכל מקרה מה שחשוב זה מה שעושים.עם הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:43 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
Equilibrium כתב:
shmueliki כתב:

.

אם זה עבד או לא בירושלים נדע היום ב2300 בערך

לפי היכולת של ירושליים בליגה השנה , זה לא עבד , האוול זה זכייה בפיס של ירושליים , כלל לא תוכנן להיות ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:44 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כבר היום אפשר להגיד שזה עבד.

על סמך מה? על סמך שהאוול הגיע לירושליים במקרה? על סמך היכולת בליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:47 pm 
Freshman

לפי עמיר פלג להתחנף למאמן שלך זה כנראה רמה מיוחדת של פשע מאורגן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4976164,00.html
אין לי שום חיבה מיוחדת לפניני או למקל אבל טור מגמתי כל כך ורעיל כל כך לא קראתי הרבה זמן.
כנראה יש הרבה פוליטיקה ואיבה אישית מסביב שאני לא מודע לה.

סטיבן איי סמית מסביר מצוין למה לברון לא יהיה מייק ואפילו לא יהיה קובי... https://www.youtube.com/watch?v=BFNH5rBYwjw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:49 pm 
מנהל פורום

על סמך השורה התחתונה
ההישגים של הקבוצה הם סך המקריות שלה
פציעות בצד השלילי זיהוי הזדמנות וניצול שלה בצד החיובי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:50 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
Equilibrium כתב:

אתה חייב לעשות שתי חמישיות שונות - אלא אם אתה מתכנן להעלות בחמישייה שני ישראלים מדי שבוע בחמישייה ביורוליג (בקושי תמצא אחד הראוי לזה).
לא יודע מה ירושלים חוו על בשרם השנה - כי יכול להיות שבעוד 12 שעות הם יסכמו עונה מוצלחת מאוד מבחינתם .

האם גל מקל מספיק טוב בכדי להיות 30 דקות על המגרש בליגה הישראלית ?
לטעמי בוודאי שכן , ובכל מקרה אני לא רואה חלופה עדיפה .

האם הוא הרכז המחליף האופטימלי ביורוליג ?
כאמור לא , אבל צריך להתפשר איפשהו ( בהינתן החוזה שלו , החוק הרוסי , האלטרנטיבות הלא מדהימות , הצמצום בתקציב השחקנים וכו' ) .

אתה יכול להתקרב לזה ביורוליג , אני לא פוסל משהו סטייל 4 זרים וכארם משעור , או 4 זרים וטיוס , השינוי לטובת החוק הרוסי\ישראלי הוא יחסית מינורי בשביל הליגה, אבל להרים חמשיית זרים ביורוליג ו 3 בליגה + 2 ישראלים זה אשכרה 2 חמשיות שונות ,
זה יכול לעבוד אם מדובר על רוסטר שרץ כמה עונות יחד , אבל לא שאתה צריך לשנות את כל הרוסטר.
לגבי ירושליים , ייתכן מאד שהם יסכמו עונה מוצלחת הערב , לפחות מבחינת התארים מינוס הגביע , אבל לירושליים שיחק קלף מזליקי במיוחד , האוול , אני כלל לא בטוח שללא האוול ירושליים עוברת את נהריה\ראשון.

בוודאי שגל מספיק טוב ל30 דקות בליגה הישראלית , אבל לדעתי לא במכבי , סגנון המשחק המאוס שלו , ההגנה שהולכת ומדרדרת משנה לשנה , ובעיקר חוסר היציבות שלו , מטילים ספק ביכולת שלו לעמוד בלחצים בקבוצה כמו מכבי.

אישית לא אתאבל אם מקל יוחלף בג'ון די\בר טימור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:51 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
על סמך השורה התחתונה
ההישגים של הקבוצה הם סך המקריות שלה
פציעות בצד השלילי זיהוי הזדמנות וניצול שלה בצד החיובי

סבבה , רק אי אפשר לבנות על זה כל שנה , זאת לא מכבי :ni_zia:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:52 pm 
Sophomore

רונימקרוני כתב:
לפי עמיר פלג להתחנף למאמן שלך זה כנראה רמה מיוחדת של פשע מאורגן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4976164,00.html
אין לי שום חיבה מיוחדת לפניני או למקל אבל טור מגמתי כל כך ורעיל כל כך לא קראתי הרבה זמן.
כנראה יש הרבה פוליטיקה ואיבה אישית מסביב שאני לא מודע לה.

כנראה שאתה לא קורא אותו מספיק , כל הטורים שלו נגועים ברעל , זלזול ומגמתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 15, 2017 12:54 pm 
Freshman

כנראה שאתה צודק. אבל לא נראה שאני מחמיץ משהו ראוי במיוחד.

סטיבן איי סמית מסביר מצוין למה לברון לא יהיה מייק ואפילו לא יהיה קובי... https://www.youtube.com/watch?v=BFNH5rBYwjw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 62  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 137 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: