eli2510 כתב:
אתה מתמקד בצורה מוגזמת בטירוף במשחק אחד, בפלייאוף של קליעה יוצאת דופן, אני לא הכחשתי את זה ואפילו הזכרתי את זה. הזיכרון קצר, מקל נתן יותר מעונה אחת טובה, נתן משחקי פלייאוף וגמרים מצוינים (גם העונה) ונתן עונות יותר טובות מדיב' העונה הזו, וזה בדיוק מה שאני בא לומר, שלא צריך להסתנוור מכל ישראלי שמקבל דקות בלתי מוגבלות ומעמד בגלל החוק הרוסי. אפילו העונה שהייתה עונה רעה של מקל עם הרבה בעיות מנטליות, בשקלול הוא טוב יותר מדיב'. דיב' נתן עונה חביבה, לא יותר מזה ואי אפשר להתכחש לזה. הוא קלעי טוב, לא קלעי מצוין, וודאי לא ברמות קצת יותר גבוהות, יש לו פלייאוף של קליעה יוצאת דופן, לא משהו מאפיין. אני לא יודע על מה אתה מדבר, הוא ריבואנדר בינוני גם לעמדתו. בנוסף, הוא לא מספיק גדול לעמדה 2 וגם לא נע מספיק טוב בלי כדור, ולא מנהל משחק מספיק טוב לעמדה 1 (למעשה הוא לא מנהל משחק בכלל) וכפי שאמרתי מאוד חדגוני התקפית.
אז נכון, הוא בכושר קליעה טוב לאחרונה, נתן עונה חביבה, אבל לחלוטין לא שווה מלחמה. צריך ללמוד מטעויות, ומכבי נפלה מספיק פעמים עם משכורות לא פורפורציונליות לשחקנים ישראלים בינוניים ומטה.
נתתי דוגמה ממשחק אחד, המשחק האחרון הטרי. חסרות דוגמאות ממשחקים נוספים איך מקל לא שולט בקצב, מכדרר עצמו לדעת, מוסר מסירות שקופות, נתקע עם הכדרור מול לחץ, נחסם בלייאפים, זורק איירבולים מבחוץ בגלל ששחרור הכדור שלו כ"כ איטי שכל שחקן שנמצא מתחת לסל מספיק להגיע ולהפריע לזריקה שלו, נותן לגארדים לחדור עליו בלי בעיה ונתקע בחסימות? אז יופי, בליגה שלנו הוא מצליח מדי פעם עם חדירות הכוח והפוסט אפ על גארדים נמוכים... איך בדיוק הדברים האלה עבדו באירופה בשנה וחצי האחרונות?
לגבי ג'ון די, אתה כותב "יש לו פלייאוף של קליעה יוצאת דופן, לא משהו מאפיין. אני לא יודע על מה אתה מדבר, הוא ריבואנדר בינוני גם לעמדתו"
אז גם בפלייאוף בעונה שעברה הוא נתן מספרים יותר טובים מהעונה הרגילה והעונה הוא העלה את המספרים בליגה והתפוצץ בפלייאוף. ולא יודע מה אתך אבל שחקן של 1.83 ביום טוב שלוקח כמעט 4 כ"ח (ב-28 דק' למשחק) זה די מרשים. מקל עם כל הפיזיות שלו קוטף פחות מ-3 כ"ח ב-26 דק' למשחק.
אז הדוגמה לא מאפיינת. לא טענתי שמקל שחקן יורוליג לגיטימי, כן טענתי שהוא טוב יותר מדיב', וגם הוא כיכב בעבר במכבי חיפה ונתן משחקים לפנתאון בגמרים. שחקנים שמצטיינים בליגה הישראלית בכמה משחקים זה לא הוכחה לכלום בשביל מה שמכבי מתיימרת להיות, שיוכיחו את עצמם במכבי, ואז אפשר לשקול את החוזים שהם רוצים. נכון, מקל לא מספיק טוב לירוליג, אבל גם דיב' לא יתרום שם כלום ככל הנראה, אולי כן, שיוכיח את זה ואז נדבר על חוזה גדול יותר. לליגה מקל שחקן טוב יותר.
הגובה של דיב' זה חלק מהחבילה, אני מאוד מעריך את זה שלמרות שהוא נמוך הוא לוקח ריב', אבל הערכה לחוד ותרומה לחוד. הוא גם משחק יותר דקות ממקל, אז הנתונים שלו מטבע הדברים גבוהים יותר.