sir charles כתב:
eli2510 כתב:
sir charles כתב:
איך אתה רוצה שדיב' יוכיח את זה לפני שהוא מקבל הזדמנות ביורוליג?
ולמה אתה בטוח שהולכים להציע לו חוזה כל כך גבוה? נניח מציעים לו 250 אלף לעונה. אני מתאר לעצמי שתגיד שזה הרבה יותר מדי כסף לשחקן לא מוכח, אבל לא עדיף לשלם לו את הסכום הזה מאשר למקל 650 אלף?
ולגבי המשפט המודגש - מה זתומרת הערכה לחוד ותרומה לחוד? הוא לוקח 4 כ"ח למשחק בפחות מ30 דקות. זה לא הרבה לגארד נמוך ולבן? והיותר דקות שציינת הן משהו כמו דקה וחצי למשחק. מאוד משמעותי.
כל זמן שהוא לא הוכיח שום דבר מלבד כמה משחקים טובים בליגה חלשה הוא לא הוכיח כלום ולא מגיעים לו הסכומים האלו. לזר שעשה את מה שהוא עשה לא היו נותנים חוזה גם ב50 אלף.
וזה מה שקורה תמיד כשנאבקים עם ירושלים, היא מציעה יותר ומכבי נבהלת ומציאה סכומים מופרכים, ראה אפילו את השכר של יבזורי (שגם אותו אגב היללו בזמנו) שקיבל יותר מ300 לעונה. וגם 250 אלף זה הרבה מידיי.
הדקות האלו משמעותיות כי זה מפריך את הטענה כביכול מקל נתן מספרים כאלו כשהוא שחקן מרכזי ודיב' יותר בנוי להיות שחקן שולי. דיב' קיבל דקות ומעמד הרבה יותר ממקל העונה, ובכל זאת המספרים שלו פחות טובים משל מקל, וודאי פר 40 דקות.
3.8 כ"ח זה חביב, לא משהו יוצא דופן בכלל, זה שהוא נמוך זה חלק מהחבילה, והוא לא יתן את זה ברמה קצת יותר גבוהה.
גארדים בליגה שלוקחים יותר ריבאונד פר דקה ממנו: הרוש, קיצ'ן, ורגאס, יפתח זיו, רועי הובר וכו'.
נו באמת... בוא נראה:
מקל העונה: 30 מש' (פתח ב-16) 26 דק' למשחק, 11.4 נק' (57% ל-2, 0.9 שלשות ב-36%, 81% מהקו) 2.9 כ"ח 5.1 אס' 2.2 איב' 0.7 חט' - מדד משוקלל 14.4
ג'ון די העונה: 27 מש' (פתח ב-14) 28 דק' למשחק, 11 נק' (60% ל-2, 2 שלשות ב-40%, 85% מהקו) 3.9 כ"ח 3 אס' 1.5 איב' 1.7 חט' - מדד משוקלל 14.3
וואו! איזה הבדל תהומי במספרים... האמת שאני אפילו לא מבין איך למקל יש עשירית נק' מדד יותר הואיל וכמעט כל הנתונים של דיב' מלבד אסיסטים טובים יותר.
עכשיו בוא נסתכל על הפלייאוף:
מקל :3 מש' (עלה בכולם מהספסל) 19 דק' למשחק, 7.7 נק' (64% ל-2, 2 שלשות סה"כ ב-25%, 75% מהקו - 4 זריקות) 2 כ"ח 3.7 אס' 1.3 איב' 0.7 חט' - מדד משוקלל 8.7
ג'ון די: 5 מש' (עלה בכולם מהספסל) 28 דק' למשחק, 21.8 נק' (58% ל-2, 4.2 שלשות ב-60%!, 100% מהקו - 24 זריקות) 3.6 כ"ח 3.4 אס' 1.2 איב' 2 חט' - מדד משוקלל 25.2
בבקשה תגיד שזה לא פייר כי הוא שיחק 9 דקות יותר ממקל או תביא את הסטטיסטיקה של גל מעונת האליפות בחיפה.
גם אני לא מבין איך זה יכול לעמוד לזכותו של מקל שהוא קיבל הזדמנויות לא מעטות כרכז ראשון ובכל פעם מחדש איבד את המקום בחמישייה (בגלל שהקבוצה בהובלתו נראה זוועה), לעומת ג'ון די שמאז שוארגס שב לקבוצה הוא חזר להיות שחקן מחליף אבל בזכות יכולת טובה שלו קיבל דקות של שחקן מוביל.
אין הבדל גדול במספרים (ושל מקל טובים יותר בגלל ניהול המשחק ופחות דקות), רק שמקל עשה אותם בעונה זוועתית מבחינתו, ודיב' בעונת שיא.... ואתה גם בורח מהדיון המרכזי, כי בהחלט גם על מקל אני לא הייתי משלם יותר מ150-200, רק שהוא כבר חתום. וזה לא רק מספרים, מקל שחקן הרבה יותר מגוון התקפית, לפחות לליגה, והוא מנהל משחק טוב בניגוד לדיב' שהוא שחקן של תנועה וחצי.
ולמה שאני לא אביא את הנתונים של מקל בליגה בעונות הקודמות? זה בהחלט רלוונטי. זה מראה שלא משלמים חוזים מופרכים על ישראלים שנתנו מספרים חביבים בליגה חלשה ונהנו ממעמד שהם לא יקבלו במכבי. מכבי נפלה עם זה לא פעם. שוב, כזרים בכלל לא היו מסתכלים עליהם. מקל נתן *כמה* עונות טובות עם מספרים טובים יותר מדיב', זה אומר שיש לו הרבה יותר ניסיון והמשכיות, ולמרות הכל אני לא הייתי נותן לו את הסכומים האלו.
והשוואה לא במקום, מקל איבד את המקום בחמישייה בקבוצה כמו מכבי עם כל הלחץ והשאיפות שהיו ממנו. דיב' לא היה בקבוצה מסוג כזה בכלל. שים את מקל בקבוצת ליגה והוא ינפיק מספרים טובים יותר בלי שום ספק, כי הוא שחקן כדורסל מגוון יותר.
והדיון הוא גם לא דיב' מול מקל, קח את הנתונים של דיב' ואת צורת המשחק שלו, הוא לא שווה בשום עולם את הסכומים האלו.
בפלייאוף מקל נמחק כמעט לגמרי, המעמד שלו תחת שיבק נרמס, וכן, דיב' נתן פלייאוף טוב בגלל כושר קליעה לא שגרתי (כי הוא תלוי לחלוטין בקליעה), לא מספיק בכלל בשביל לשלם עליו 650 אלף ברוטו לעונה, אולי חצי מזה.
קח לדוגמה את קינזי, שחקן שהוא וקליעה מ3 מעולם לא היו חברים טובים, רחוק מזה (היו לו עונות של 20%), כנ"ל ראד, בפלייאוף הזה יש לו אחוזים יותר טובים משל דיב', זה לא מדגם מייצג, אבל ההבדל הוא שקינזי שחקן מאוד מגוון, דיב' תלוי כמעט לחלוטין בקליעה ל3.