ננסה לשים בצד את הויכוחים המעצבנים עם אוהדי חולון (הפאתטים לגמרי, יש לציין) ונחזור לנושא עצמו.
היו כמה בעיות רציניות בבנית הקבוצה הנוכחית. הבעיה הכי גדולה כמו שכולם ראו במהלך השנה, היעדר רכז טבעי. בסופו של דבר, ג'רלס שהוא סקורר אירופי מוכח וכוכב-על בקנה מידה ירושלמי, לא רכז. גם דייסון לא. היכולת האישית של שניהם גבוהה מאוד (של ג'רלס גבוהה יותר ולכן היה יציב יותר במהלך העונה) אבל הפועל לא יכולה להתבסס עונה נוספת על יכולת אישית בלבד. זאת אומרת, היא יכולה, והיא גם תוכל לזכות בתארים, אבל בשביל לעשות עוד קפיצת מדרגה קטנה וגם לשפר את איכות הכדורסל, ניהיה חייבים להביא רכז זר ברמה גבוהה. מרקוביץ' במובן הזה יושב בול על ההרכב הנוכחי, אבל לפי מה שהבנתי הוא כבר סגר באנדולו. לא קונה את ההתלהבות מוארגס, שחקן טוב אבל ממש לא ברמות שהפועל מכוונת אליהם, לא הייתי סומך עליו ונותן לו את המפתחות בטח כשאירופה תיהיה חשובה להפועל אפילו עוד יותר בעונה הבאה.
הלב חצוי לגבי דייסון. מצד אחד נתן עונה לא פחות ממחורבנת, חירב משחקים כמעט לבדו ועד לפני שבועיים נחשב אכזבה עצומה בעיני האוהדים. מצד שני הסוויץ' הזה שהוא הצליח לעשות, השיפור ברמה והפיינל פור המטורף שלו נותנים לנו אולי פתח של תקווה להמשך. אני עדיין מסרב להצטרף לכל הפסטיבל הזה סביבו. דייסון סקורר מוכשר אבל האם מדובר בשחקן שיכול להיות הגו טו גאי של הפועל ביורוקאפ בעונה הבאה? מסופק מאוד. ג'רלס נגיד, בהחלט כן. אבל שוב, יכול להיות שהכל קשור במי הרכז שישחק לידו. נחיה ונראה. דיברו פה על טולסון, הוא אומנם לא רכז אבל בתור הסקורר המרכזי של הקבוצה - שחקן שהייתי מביא להפועל בלי למצמץ בכלל. קלאסה אחרת ודווקא כן נמצא באיזור חיוג שלנו.
הייתי משחרר גם את פיטרסון ומביא במקומו שחקן סטייל רנדל שיכול לשחק בעמדה 4 ולתת הרבה דברים על המגרש. לעזור אפילו בהובלת כדור, להוריד כדור לרצפה, לתקוף את הטבעת, וכמובן להיות נוכח בצד ההגנתי, מה שפיטרסון לא היה בשום שלב של העונה.
לגבי הישראלים: אני רואה את ההחתמה של משעור כמאסט. ליאור כבר מראה סימנים של תחילת הסוף (ניסחתי בעדינות), משעור הישראלי הבכיר בליגה בעמדות 3-4, יתרום לנו הרבה בריבאונד ובהאסל, בתקווה שעם צוות אימון רציני יתחיל לשפר גם את הקליעה מבחוץ. אם מכבי חוטפים אותו אני טיפה מודאג. בלייזר או וורקמן למשל, לטעמי רמה מתחת למשעור. בגזרת הגארדים לא הייתי מתפרע בסכומים על ג'ון די, ה"MVP" של העונה (צחקתי בקול), שחקן טוב לכל הדעות אבל אוברייטד עצום עצום. עצום. עדיף להשקיע ברכז זר איכותי ובזר בעמדה 4. בעמדה 3 חייבים ישראלי נורמלי שיתן קצת מנוחה לקינזי, לא הייתי רץ ומעיף סכומים מטורפים, אבל שון דוסון בהחלט בירידה מסוימת מה שיכול לשחק לטובתנו במאבק מול מכבי. הייתי מביא אותו אם מתאפשר ומשחרר את זליקוביץ' לשלום. אם אחד מבין דוסון/משעור ישחקו אצלנו בעונה הבאה, אראה את הקיץ כמוצלח בגזרת הישראלים. אם לא, אנחנו בבעיה. ראינו השנה שאם הישראלים לא מתפקדים, ולא חשוב אם באשמתם או באשמת המאמן, לקבוצה קשה לרוץ חזק בליגה. היא תוכל לזכות באליפות בזכות יכולת אישית פסיכית של השחקנים שלה, אבל עם ישראלים טובים שמספקים את הסחורה היא פשוט תאכל הרבה פחות מרורים בדרך לשם.
_________________ "שכחנו כנראה שאם אנחנו קיבלנו את ההגרלה הכי קלה בהיסטוריה, זה אומר שהקבוצה בדרג הרביעי קיבלה הגרלה עוד יותר קלה". (yuval מסכם את מצב נבחרת הכדורגל שלנו)
צביקה שרף: "Lavaron ג'יימס".
|