סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 11:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 1:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מניח שרובכם שמעתם על כך שבקרוב תוקם באוניברסיטת אריאל פקולטה לרפואה.

השאלה היא מדוע לא עושים זאת בהיקפים נרחבים יותר? אני מניח שהתשובה האוטומטית תהיה שרוצים לשמור על איכות הבאים בשערי המקצוע. יחד עם זאת, נוכח הדיון הציבורי הרחב בדבר "המחסור ברופאים", וכן בהתחשב בעובדה שרופאים רבים שנקלטו במערכת זה מכבר בכלל למדו במדינות זרות (מפאת הקושי האדיר להתקבל לאחת הפקולטות בישראל), אינני רואה טעם מדוע לא יפתחו עוד שלושה בתי ספר לרפואה בארץ, לכל הפחות.

המצב הנוכחי, בו קיים ביקוש גדול ללימודי רפואה שעה שניתן ללמוד את המקצוע רק ב-5 מוסדות ברחבי הארץ, מביאה לכך שתנאי הקבלה הם לא פחות ממפלצתיים. תחילה, חשבתי שתנאי הקבלה משקפים את רמת הלימודים, אך לאחר שיחות עם מספר אנשים ובהם חבר טוב, סטודנט לרפואה בטכניון, דווקא עולה כי הלימודים לא כ א ל ה קשים, ואינם משקפים את תנאי הקבלה הרצחניים*.
אחרים שלומדים בחו"ל (ולא במדינות מזרח אירופאיות מפוקפקות אלא באיטליה וגרמניה, בין היתר) מספרים שתנאי הקבלה לא קרובים בכלל להיות כמו אלה הנהוגים בישראל ושגם שם, הלימודים סבירים בהחלט.
במאמר מוסגר אציין חבר נוסף שלומד באוניברסיטת ברלין מקצוע מבוקש שסיפר לי שתנאי הקבלה כמעט ולא קיימים.

ולענייננו, אין ספק שהקמת פקולטה לרפואה תחזק משמעותית את מעמדה של אונ' אריאל, שעדיין נתפשת בזלזול ע"י אנשי אקדמיה רבים. אבל מבלי להיכנס לדיון על איכות האוניברסיטה, השאלה שמעניינת אותי היא, כאמור, מדוע המדינה או גופים אחרים בעלי עניין בדבר, לא פועלים להקמת בתי ספר נוספים לרפואה? מה הבעיה בלפתור את אותו "מחסור ברופאים" בהכשרה רבה ובעיקר נגישה יותר של אנשים המעוניינים להיכנס בשערי המקצוע?

*כמובן שאם יש כאן כאלה שלומדים רפואה בישראל וחולקים על הטענה שמדובר בלימודים ברמת קושי בינונית, הם מוזמנים לשתף אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 2:42 pm 
Hall of Famer

אני נוטה להסכים

זה מעט מתסכל לראות מהצד חבר'ה טובים מיד אחרי צבא מתחילים במסלול בלתי נגמר של הוספת עוד ועוד יחידות לבגרות וכמה בחינות פסיכומטרי בכדי לעלות כמה נקודות .
גם מכל מה שאני שמעתי - רמת הלימודים היא לא איזה משהו בשמיים , ואם אפשר להשוות ( זה קשה , כי לא הרבה אנשים מן הסתם חוו את שני הדברים על בשרם ... ) אז אני חושב שהיא בהחלט לא מעל ( ואולי אף בלשון המעטה ) זו שבמדעים מדויקים ברוב התחומים והמוסדות .

לאחרונה יצא לי לנסות ולייעץ לחבר לקראת הסטאז' . יש שם איזו הגרלה משונה עם אלגוריתם חדשני שדי יוצר כאוס בין המועמדים השונים . ארחיב על כך בהזדמנות ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 3:24 pm 
Senior

למען הסר ספק - אין ואף אחד לא טוען שיש קשר בין רמת הדרישות לקושי החומר הנלמד.
למיטב ידיעתי דרישות הסף לקבלה לתואר ראשון בפיסיקה נמוכות יותר מאלו של תואר ראשון בתעשיה וניהול

הגורם הכמעט יחידי הקובע את דרישות הסף הוא היצע וביקוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 3:34 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

גם דרישות הסף ללימודי תקשורת גבוהות מאשר רוב לימודי ההנדסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 3:37 pm 
Hall of Famer

ברור
אני מניח שהטענה הועלתה בכדי להוריד מהשולחן מראש טיעון שכנראה אף אחד ממילא לא מאמין לו - "המתקבלים לתוכניות הרפואה החדשות יהיו עם יכולות מעט פחות טובות , ויתקשו להתמודד עם החומר הנלמד".

לפי ידיעתי הגישה ברוב המדעים המדויקים ( למעשה אולי הכל חוץ ממדעי המחשב ועוד משהו ) היא שסף הקבלה באמת מאוד נמוך ( עקב הביקוש הלא רב כאמור ... ) , ומי שמתקבל ולא מסתדר - זה בעיה שלו והוא ינשור יחסית מהר ממילא .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 3:46 pm 
Junior

shmueliki כתב:
ברור
אני מניח שהטענה הועלתה בכדי להוריד מהשולחן מראש טיעון שכנראה אף אחד ממילא לא מאמין לו - "המתקבלים לתוכניות הרפואה החדשות יהיו עם יכולות מעט פחות טובות , ויתקשו להתמודד עם החומר הנלמד".

נכון, ואף הוספתי את העניין שרופאים רבים (חלקם בכירים מאוד) במערכת הרפואה בישראל הינם בוגרי אוניברסיטאות זרות, שבהן תנאי הסף אינם קרובים בכלל לאלו הנהוגים בישראל. ולא מדובר באוניברסיטאות של שבטי הזולו, אלא אוניברסיטאות מכובדות במדינות מערביות ומודרניות מישראל פי כמה (ובטח שבכל הקשור למערכת הבריאות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 3:53 pm 
Junior

צריך להוסיף לעניין את סדרת הראיונות שחלק מהפקולטות מעבירות, למשל בבאר שבע. זה מנגנון סינון משמעותי מאוד שדווקא כן עושה התאמה בין הדרישות הרלוונטיות לרופא לעתיד לבין יכולותיו של המועמד.

למרות שגם שם ממה שהבנתי (ועל פי מי שראיתי שהראיונות האלו יכולים לפסול) הסינון או לא תמיד ענייני ורלוונטי.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 9:59 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
ולא מדובר באוניברסיטאות של שבטי הזולו, אלא אוניברסיטאות מכובדות במדינות מערביות ומודרניות מישראל פי כמה (ובטח שבכל הקשור למערכת הבריאות).

לידיעתי, מדובר על איטליה, רומניה והונגריה.

אגב, פתחו גם פקולטה בצפת לאחרונה להבנתי.
בנוסף, מקלים על בוגרי תואר ראשון להמשיך ללימודי רפואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 10:13 pm 
Junior

idansha כתב:
לידיעתי, מדובר על איטליה, רומניה והונגריה.

אגב, פתחו גם פקולטה בצפת לאחרונה להבנתי.
בנוסף, מקלים על בוגרי תואר ראשון להמשיך ללימודי רפואה

בכוונה התעלמתי מרומניה והונגריה כדי שלא יעלו טענות על רמה ירודה (למרות שאין לי מושג אם זה באמת נכון) והתייחסתי למדינות מפותחות כמו איטליה וגרמניה. אגב, הבנתי שגם בצרפת כולם מתקבלים ללימודים ובסוף כל שנת לימודים פשוט מסננים את הלא מתאימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 10:23 pm 
Sophomore

אם אינני טועה הכל עניין של כסף. מסלול הכשרה של רופא יקר מאוד למדינה ושכר הלימוד האוניברסיטאי לא קרוב לכסות אותו ולכן לא פותחים עוד מסלולים באוניברסיטאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 11:02 pm 
Hall of Famer

hagai_sela כתב:
אם אינני טועה הכל עניין של כסף. מסלול הכשרה של רופא יקר מאוד למדינה ושכר הלימוד האוניברסיטאי לא קרוב לכסות אותו ולכן לא פותחים עוד מסלולים באוניברסיטאות.

זה ברור
הן העלות פר סטודנט והן פתיחת מסלול במוסד חדש כלל לא זולות , אבל בהסתכלות ברמה מאקרו-מדינית : אם חסר כל כך הרבה רופאים בתחומים מסוימים , הרי שאני מניח שאפשר למצוא דרכים שהכסף הזה יחזיר את השקעתו בסופו של דבר ( בין אם בצורה כלכלית ישירה ע"י ירידה בשיעורי תחלואה וייעול נוסף של המערכת , ובין אם בשיפור השירות לציבור החולים והגרלת ה"רווחה הציבורית" ) .

לגבי הראיונות שהוזכרו כאן - איכשהו יצא לי להכיר לא מעט חבר'ה שעברו ראיונות במקומות מסוימים וכשלו בהם במקומות אחרים .
לא יודע מה זה אומר ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 11:24 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
השאלה היא מדוע לא עושים זאת בהיקפים נרחבים יותר? אני מניח שהתשובה האוטומטית תהיה שרוצים לשמור על איכות הבאים בשערי המקצוע. יחד עם זאת, נוכח הדיון הציבורי הרחב בדבר "המחסור ברופאים", וכן בהתחשב בעובדה שרופאים רבים שנקלטו במערכת זה מכבר בכלל למדו במדינות זרות (מפאת הקושי האדיר להתקבל לאחת הפקולטות בישראל), אינני רואה טעם מדוע לא יפתחו עוד שלושה בתי ספר לרפואה בארץ, לכל הפחות.
.

עד כמה שידוע לי, אי אפשר להגדיל את כמות הסטודנטים לרפואה מעבר למה שכבר הגדילו, וגם הכמות הנוכחית היא גדולה מדי וחד-משמעית פוגעת בהכשרה. הגורם המגביל של כמות הסטודנטים זה לא כיסאות באולמות האוניברסיטה או רצונו הטוב של הדיקן, אלא מיטות החולים במחלקות וכמות הצוות הרפואי שאמור ללמד את הסטודנטים. אם בימים עברו היו מתאספים 2-3 סטודנטים סביב מיטת חולה, היום זה לפעמים 10-11, וזה פוגע גם בחולה וגם ביכולת של הרופאים להכשיר את הסטודנטים.

בהינתן מצב זה, אין כל כך מקום להתלונן על הפקולטות לרפואה שכן הן עושות את מה שהן צריכות לעשות-לקחת את הטובים ביותר (לשיטתם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 11:31 pm 
Junior

אבל מדברים על מחסור ברופאים ועובדה שלא מסתפקים רק באלו שלמדו בארץ אלא ישנם רבים שלמדו בחו"ל ואף מדברים (או לפחות דיברו בעבר) על "ייבוא" של רופאים מחו"ל כדרך התמודדות עם אותו מחסור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 12:02 am 
Sophomore

המציאות היא בהחלט עגומה. המחסור נובע ממספר סיבות: לא מעט סטודנטים שהוכשרו בארץ עוברים לעבוד בחו"ל בין היתר בגלל תנאי העסקה המחפירים בארץ, חלק נוטשים את המקצוע וחלק פונים לרפואה הפרטית, במקצועות מסוימים המחסור חריף יותר כמו למשל בהרדמה וכירורגיה וכן פחות רופאים פונים לפריפריה. ומעל כל זה מרחפת העובדה שמערכת הבריאות לא מעמידה מספיק תקנים מה שגורם לעומס עבודה לא אנושי.

בהחלט יש הרבה מה לתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 3:09 am 
Hall of Famer

חלק נכבד מבתי הספר לרפואה בהונגריה וברומניה מכשירים רופאים מצויינים ברמה גבוהה. גם בירדן, אגב.
יש תשובה צינית ופשוטה לשאלה למה לא פותחים יותר פקולטות לרפואה — אם אפשר למקר את זה החומה, באפס עלות, למה לא?
מעבר לזה, מה שאמר עדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 11:26 am 
Junior

ועדיין, תחשבו על כמות האנשים שלא רואים את עצמם לומדים בחו"ל, הן מפאת המרחק והן מפאת קשיי השפה, ובגין כך ירדו מהרעיון ללמוד רפואה.

עצה להתגברות על העניין הכלכלי שאני יכול לחשוב עליה בשליפה מהמותן היא פשוט חלוקה אחרת של עוגת הכספים הנוכחית. דהיינו שהכספים המועברים ע"י המדינה לאוניברסיטאות (שבחלקם הגדול משמשים לסבסוד חלק ניכר מעלות התואר) יופנו בעיקר למקצועות הנחוצים למדינה, קרי רפואה והנדסה. מכאן יוצא שאין באמת צורך להמשיך לסבסד לימודי משפטים במדינה בה כמות עוה"ד והמשפטנים היא אולי הגדולה בעולם ומי שבכל זאת ירצה ללמוד את המקצוע שיואיל נא לשלם שכר לימוד מלא (30 אלף שקל בשנה בערך) או לימודי תקשורת, מנהל עסקים וכיו"ב.
אני מניח שיכולה לעלות טענה בגין פגיעה בשוויון, אבל המשפט הישראלי בהחלט מכיר בפגיעה בזכויות ייסוד מסויימות אם הפגיעה היא מידתית ולתכלית ראויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 11:40 am 
Hall of Famer

אני אפילו לא משוכנע שזה באמת פגיעה בשיוויון ( וכאמור גם אם כן - יהיה ניתן לפתור זאת ) .
לימוד מקצוע שונה זהו "מוצר/שירות שונה" שהפרט צורך , ואף אחד לא אמר שחייבת להיות זהות בעלויות כאשר אדם מבקש ללמוד מקצועות שונים - כאשר לכל תוכנית אורך/ביקוש/עלויות שונים .
לא נשמע כמו חקיקה מסובכת במיוחד לגופה , אבל לך תילחם בכל האינטרסנטים שייפגעו מכך ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 11:44 am 
Junior

אני כן חושב שיש פה פגיעה מסויימת בשוויון, כאשר אתה משלם 30 אלף ש"ח לשנה כאשר במקביל בפקולטה אחרת, באותו מוסד, סטודנטים משלמים שליש מזה. אבל כמו שאמרתי, לדעתי מדובר בפגיעה מידתית ולתכלית סופר ראויה. השוק רווי במשפטנים, סטודנטים לתקשורת, מנהל עסקים וכו' ומנגד מדברים על מחסור חמור ברופאים. בהחלט ראוי ורצוי לנתב את התקציבים לאותם חוגים שלמדינה יש אינטרס מובהק בחיזוקם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 11:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
במה זה שונה ממנגנונים קיימים כמו "עבודה מועדפת"? אני לא רואה שום הבדל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 12:07 pm 
Junior

שזה נעשה בתוך אותו מוסד.
וגם אם אכן הדעה הרווחת תהא כזו שאין פגיעה בשוויון, אני בטוח שימצאו אותם חבר'ה שיחשבו אחרת ויגישו על זה בג"ץ או משהו בסגנון.
אבל העניין החוקתי הוא לא העניין פה. סה"כ נתתי מענה אפשרי לטענה שכנראה תועלה בדבר פגיעה בשוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 3:56 pm 
Hall of Famer

זה קורה כבר עכשיו. יש כל מיני תכניות לימוד שבהן שכר הלימוד מופחת, יש כל מיני מלגות, וכיו"ב.
לא רואה כאן אפילו בדל קטן של פגיעה חוקתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 4:05 pm 
Junior

אני מסכים לחלוטין, זו היתה רק טענה אפשרית.
אגב אני כן חושב שיש הבדל קטן כי זה לא שלוקחים את שכר הלימוד הנוכחי ומוזילים אותו עבור קבוצה מסויימת אלא שלוקחים את שכר הלימוד הנוכחי ומייקרים עבור קבוצה מסויימת באופן משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 20, 2017 9:17 am 
Sophomore

כמו שאמרו פה בעיני המדינה אין פה בכלל בעיה. זה שהשירות הרפואי הציבורי סובל ממחסור גדול ברופאים זה בגלל מחסור בתקנים ותנאי העסקה איומים, לא בגלל מחסור ברופאים.
פשוט מי שיכול עובד בפרטי. כמובן שהוספת הפקולטה באריאל היא ממניעים פוליטיים ולא עניניים.
מעבר לזה אני לא בטוח שיש מספיק אנשים שתורמים את גופם למדע :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2017 10:16 am 
Sophomore

יש בשרשור הזה המון המון אי-דיוקים שאנסה לבאר:

1. האם הרמה של רופאים שמגיעים מאיטליה/הונגריה/ליטא (שלוש המדינות העיקריות שמכשירות רופאים שעובדים בישראל) היא פחות טובה מבישראל? התשובה היא חד משמעית כן. בדגש על איכות ההוראה בשנים הקליניות שבהן צריך לפגוש מטופלים ולטפל בהם תחת הדרכה. מבלי שליטה מוחלטת בשפה ומבלי טיצ'ינג מובנה - איכות הלימוד יורדת. האם זה אומר שאחר כך אי אפשר לגשר על הפערים? ברור שלא. אם אתה רופא רציני ולמדת בחו"ל ייקח לך כמה חודשים טובים לגשר על הפער הקליני (לרוב בסאז') אבל אחר כך הוא מתיישר.

2. האם לימודי רפואה הם קשים? התשובה היא כן ולא. נדרשת יכולת למידה ושקדנות מאד עמוקה. המון שעות ישיבה, שינון ויכולת לשלוף את השינון הזה בצורה מהירה יחסית. לא כל אחד יכול, לרוב אלו שמתקבלים בארץ יכולים לעשות את זה בצורה סבירה ויש להם מוסר עבודה גבוה גם כך ומוטיבציה (לקח הרבה זמן להתקבל). וודאי שיש "כשרוניים" יותר אבל בניגוד לפיזיקה או מתמטיקה פחות מדובר על הבנה אלא שינון ארוך ומייגע.

3. שתי הבעיות העיקריות במערכת הבריאות בישראל הן: מחסור בתקנים (תקינת רופאים ומיטות אשפוז לא עודכנה מ- 1976, בעוד אוכלוסיית ישראל הכפילה את עצמה), ופערים בין פריפריה ומרכז. כל עוד לא מוסיפים עוד תקנים ועוד בתי חולים - לא ייעזור להוסיף עוד אוניברסיטאות ועוד סטונטדים, כיוון שבאיכילוב לדוגמה (שם אני עובד) גם כך מתחרים על כל תקן 2-3 אנשים (במקצוע לא מבוקש) ועד 10-12 במקצוע מבוקש. הפער המרכזי הוא בפריפריה, ואלא אם יחייבו סטודנטים שלומדים באריאל (או פקולטות חדשות) לעבוד בפריפריה בסיום הלימודים (מתנגש עם חופש העיסוק) - לא רואה איך הוספת עוד רופאים תפתור את הבעיה. היא פשוט תייצר עוד לחץ על מיעוט התקנים שגם כך קיים במרכז.

4. בעיה נוספת שהיא משמעותית היא ששירותי הרפואה מחוץ לבתי החולים (קהילה) עדיין דלים מאד בישראל. מרבית הרופאים בעולם אינם עובדים בבתי חולים. קחו אפילו מדינה עם מערכת בריאות עקומה כמו בארה"ב - יש עידוד מוחלט להגיע ולעבוד כרופא קהילתי במקומות קטנים. אם היום אני רוצה לעבור להיות רופא משפחה בווימינג - אני אקבל גרין קארד, משכרות של כ- 150-200 אלף נטו לשנה ותנאים מועדפים במיסוי. לעומת זאת אם אני רוצה להתמודד על מקום בכירורגיה בג'ונס הופקינס - צריך להתמודד עם לפחות עוד 600 מועמדים מכל העולם...

מה עושים? תפקיד הרגולציה הוא להוסיף תקנים במקצועות חוסר, עידוד פרפריה באמצעות מענקים והשוואת תנאים (העברת מחקר לפריפריה, עידוד תקצובי לאמצעי הדמיה וכו') ועידוד רפואה בקהילה (עוד מוקדים, קופות חולים שעובדות בערב וכו').

וכמו כל דבר במדינה - אם זה תלוי ברגולטור שיעשה את השינוי, הוא לעולם לא יקרה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2017 7:52 pm 
Junior

החוסר ברופאים גם משרת את האינטרסים של הרופאים הותיקים שכחת לציין. הכל מסוקר מהפריזמה של הזקנה במסדרון. מיעוט הרופאים בארץ מאפשר לחלק גדול מהם להחזיק את מערכת הבריאות בארץ במקום מסויים ולסחוט כל פעם עוד קצת..

אין בקרה על איכות הרפואה שהם נותנים, אף אחד לא בודק את הקשרים המתהדקים מידי עם הפארמה ואין למערכת שום אינטרס להקיא רופאים שסורחים בכל מיני דרכים.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, sheky ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה