sir charles כתב:
לגבי את מי משאירים, מקל או אוחיון, זה יסתכם בהאם אוחיון יסכים לקיצוץ רציני בשכר בידיעה שמצד אחד הוא לא יקבל מעל 200 אלף מאף קבוצה אחרת (ומצד שני ג'ון די ירוויח יותר ממנו) ואם תימצא קבוצה שתשלים חלק מהשכר של מקל (נגיד גם 200 אלף) ואז מכבי בעצם תשלם לאוחיון את עלות החוזה של מקל.
אני לא יודע על איזה סכום האופציה של סילבן אבל בטוח שתימצא קבוצה שתציע לו (כישראלי מוביל בליגה) חוזה לא נמוך בהרבה ממה שקיבל ממכבי וגם אם מכבי תיאלץ לבלוע איזה 100-150 אלף עליו זה יהיה שווה את זה.
הסכומים הרציניים לא יגיעו מהשחרור של שני אלה אלא מהזרים המיותרים, סמית וצירבס.
הגרמני אולי אולי יוכל לתרום כמחליף שנותן אינסטנט אופנס בפוסט (בדומה למה שסופו נתן מאחורי טיוס בזמנו) אבל מיליון $ זה הרבה יותר מדי לשלם לסנטר מחליף.
סמית במצבו מיותר לגמרי אבל אלא אם מציעים לו להיות עוזר מאמן רביעי אני לא יודע מה יגרום לו לוותר על הכסף ולפרוש כי אף קבוצה לא תשתתף בשכר שלו.
אני לא מסכים איתך, סיר.
אני לא יודע מה החוזה של אוחיון, אבל מה הכוח שנותן למכבי לקצץ לו בשכר ושהוא יסכים לכך? אין לו חוזה חתום או שזו אופציה?
אבל כל השאר? לנדסבר מקבל לפי הפרסומים 500k. אני לא מאמין שיש קבוצה בליגה שתוכל לשלם לו מעבר ל-200 מעצם הסיבה שירושלים לא תיגע בו עם מקל, וכל מי שעיניו בראשו לא ישים עליו שקל. במקרה הטוב מכבי תחסוך עליו 250k. הלאה, גם אותו דבר עם מקל. יש לו חוזה חתום על 650 . נגיד אפילו שיחתום בירושלים על 400k,וזאת הגזמה פרועה לדעתי כי הקבוצה יודעת שמכבי תצטרך להשלים את השכר ולה אין עמדת כוח בעניין.עדיין מכבי תצטרך לשלם רק על הישראלים חצי מליון דולר שהם מיליון דולר עלות מעסיק כדי שלא ישחקו אצלה.
זרים: צירבעס מילר וסמית מיותרים לגמרי ומחזיקים בשכר כולל של מעל 3 פאקינגג מיליון דולר ביחד. קשה לי להאמין שמישהו מהם יוותר על המיליון שלו לעונה. לדעתי או שמכבי תשאיר אותם או ששוב תאלץ להשלים עוד איזה מליון ממנה על על צירבעס ומילר(נגיד איכשהו ימצאו פרייארית שתשלם לכל אחד מהם חצי מליון) סמית לא יילך לשום מקום.
אז מה היה לנו? 1 מיליון על הישראלים, 1 מליון על צירבעס את מילר לא כולל עלות מעסיק ו - 1 על סמית. וזה לדעתי בהערכה אופטימית.
שאתה מתחיל עונה עם 3 מליון דולר על שחקנים שלא יועילו לך ומחתים שני ישראלים אחד ב 350 והשני ב 800 לשנה(עלות מעביד של 2.3 מליון שנעגל ל 2 ונגיד שהשכר של ג'ון די נמוך בשנה הראשונה) יש לך כבר הוצאות של 5 מליון דולר!
כמה כבר נשאר לשאר הסגל מתקציב שלפי הפרסומים יקןצץ ל 20 מליון? במיוחד למערכת זללנית עם מליון מועסקים וויציץ ואבי אבן מיותרים למיניהם? יש לי שלוש מסקנות:
1. מכבי ממנפים את עצמם בידיעה שאת הגרעון יפרסו לתשלומים. ואז גורל העונה הקרובה חשוב מאין כמוהו. באין הצלחה המועדון הזה יירד לטמיון אלא אם כן יירכש מחדש.
2. מכבי תחתים לא מעט זרים שהם הימורים ובכסף יחסית קטן.
3. מאמינה שכולם מטומטים ויקחו את השחקנים הסמרטוטים שלה בשכר שהוא קרוב למה שהיא משלמת להם.
לא יודע כמה הם טיפשים, אבל לדעתי הם בונים על אופציה 2. אופציה 1 מסוכנת מידי.