סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 291 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 1:46 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני בכלל לא חושב שגראודלוק צריך להיות חלק מהשיקול לגבי הרכז שיגיע. צריכים קודם כל להביא את הרכז הכי טוב שאפשר, כי בכל זאת מדובר בעמדה הכי חשובה על המגרש, ולאחר מכן לחפש גארד שיתאים לאותו רכז. החשש שלי הוא, כמו שכתבתי קודם, שמכבי הולכת יותר מדי all in על טייריס רייס ואם הוא בסופו של דבר לא יגיע היא עלולה להישאר בלי רכז ברמה גבוהה, כשהיום עוד יש בשוק כמה אופציות טובות (ג'קסון, יוביץ - שלא יודע עד כמה הם פחות טובים מרייס, אם בכלל) שלא בטוח ששווה לוותר עליהן בשביל הסיכוי שאולי רייס יוכל להגיע.

נערך לאחרונה על ידי קודי (יובל) בתאריך א' יוני 25, 2017 3:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 1:55 pm 
Sophomore

אני מבין שגאודלוק רוצה להישאר ומוכן לוותר על כסף. מבחינתי נק' פתיחה טובה מבחינת הרצון. ברשימת האשמים השנה הוא די למטה.

אכן צריך הגנה שתחפה עליו ולכן נדרש איתו רכז ששומר טוב וגם לצמצם את הדקות שלו. הוא הביא כבר קבוצה אחת לפיינל פור (למען הסר ספק אני מתכוון לפנר...) הראה מחויבות רוב העונה, שיחק נהדר בגמר הגביע על אף שירד בשלב 3 הגארדים, ועם כל הכבוד לפינקני שהיה חלק מהגנה ששיחקה אדיר כל המשחק, הוא כמעט וקירב לבד את מכבי לחיפה בחצי הגמר לקראת סופו (לא שהיא היתה מנצחת אבל לא הוא הגורם לזה) והאמת היא שגם רוב ההגנות האירופיות התקשו להסתדר איתו ועד הפציעה הוא היה פנטסטי גם בליגה.

רכזים טובים כמו רייס יש כמה באירופה. סקורר כמו גאוד' עם טווח בלתי מוגבל (ויכולת חדירה לא רעה) יש בודדים אם בכלל. עם המשך התגברות השימוש בשלשות הוא נראה לי כלי הכרחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 3:14 pm 
Hall of Famer

אני באמת שלא מבין

הצוות המקצועי הנוכחי עולה יותר מזה של השנה שעברה
טיוס מגיע במקום זר אבל עלותו יקרה יותר לעומת אייברסון , כך שעלות הסגל הישראלי תעלה לעומת העונה שעברה ( כי הרי או שאתה מחזיק את מקל ולנדסברג על עלותם הגבוהה , או שאתה מפצה אותם ומביא אחרים במקומם - וגם אז בקושי חסכת )
מבחינת זרים יהיה קשה להצטמצם משמעותית לאור ההתחייבויות לגאודלוק , סמית וצירבס ( אם כי כאמור אפשר להחזיק סנטר זר בודד ולא שניים )

אז קצת לא ברור איפה יורד הכסף מהתקציב המקוצץ , בטח ובטח כשברור שצפי ההכנסות ירד משמעותית

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' יוני 25, 2017 3:19 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 3:16 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
אני באמת שלא מבין

גם אם ניקח בחשבון שטיוס מגיע במקום זר ( ועם העלות שלו כישראלי - זה במקום זר יקר מאוד ... ) ולכן לא נחשיב את עלותו כחלק מעלות הישראלים , עדיין הסגל הישראלי יעלה בערך כמו העונה שעברה ( כי הרי או שאתה מחזיק את מקל ולנדסברג על עלותם הגבוהה , או שאתה מפצה אותם ומביא אחרים במקומם - וגם אז בקושי חסכת )
מבחינת זרים יהיה קשה להצטמצם משמעותית לאור ההתחייבויות לגאודלוק , סמית וצירבס

אז קצת לא ברור איפה יורד הכסף מהתקציב המקוצץ , בטח ובטח כשברור שצפי ההכנסות ירד משמעותית

בוא נראה איזה זרים יגיעו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 4:04 pm 
Freshman

גאודלוק לא יכול לשחק ולא אפקטיבי כשהוא משחק לצד רכז. הוא שחקן שחייב את הכדור ביד והרבה, וממעט למסור או ליהנות ממסירות של אחרים.
כל רכז ברמה טובה עדיף עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 4:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וגם יעלה חצי עד שני שליש ממנו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 4:26 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
אני באמת שלא מבין

טיוס מגיע במקום זר אבל עלותו יקרה יותר לעומת אייברסון , כך שעלות הסגל הישראלי תעלה לעומת העונה שעברה ( כי הרי או שאתה מחזיק את מקל ולנדסברג על עלותם הגבוהה , או שאתה מפצה אותם ומביא אחרים במקומם - וגם אז בקושי חסכת )
מבחינת זרים יהיה קשה להצטמצם משמעותית לאור ההתחייבויות לגאודלוק , סמית וצירבס ( אם כי כאמור אפשר להחזיק סנטר זר בודד ולא שניים )

זה נראה שמכבי גירדו כסף לעונה הזו, אולי מימשו קצת מניות לטובת שני השותפים האמריקאים, אולי אפילו בשקט בשקט החליטו להביא מהבית, ברור לגמרי שזה לא תהיה עונה דלת תקציב, טיוס ההוכחה הכי ברורה לזה
הם מחתמים לפני שנפטרו מהחוזים של מקל וסילבן כי יש להם כסף, אף אחד לא מעלה על דעתו שיגיע יום התשלום החודשי והכסף לא יעבור למקל וסילבן בתאריך המיועד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 4:38 pm 
Junior

מי החליט שיהיה קיצוץ תקציבי? מכבי הוציאה הודעה רישמית?
אני חושב שהם הבינו שהמחיר שהם ישלמו על עוד כישלון גדול הרבה יותר מכל מה שהם יוציאו הקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 6:38 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תמיד יכול להיות שיחליטו להמשיך עם מקל סילבן סמית מילר וצירבס.
די מדהים שבכל שנה שעוברת מכבי מוציאה יותר כסף על שחקנים כדי שיעזבו. רק בעונה שעברה היתה את הסאגה עם רוצסטי והנדריקס ואני לא זוכר מי עוד והשנה הם צריכים להיפטר מחוזים בשווי של כ3 מיליון דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 7:11 pm 
Junior

אלי, אתה לא טענת שגאודלוק הוא ביי פאר השחקן הכי טוב בליגה? זה לא מספיק מבחינתך כדי שמכבי תל אביב תרצה לשמור עליו? למען הסר ספק, אני לא חשבתי שהוא כזה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 7:15 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
תמיד יכול להיות שיחליטו להמשיך עם מקל סילבן סמית מילר וצירבס.
די מדהים שבכל שנה שעוברת מכבי מוציאה יותר כסף על שחקנים כדי שיעזבו. רק בעונה שעברה היתה את הסאגה עם רוצסטי והנדריקס ואני לא זוכר מי עוד והשנה הם צריכים להיפטר מחוזים בשווי של כ3 מיליון דולר.

פרט לסמית זו עשויה להיות החלטה נכונה כלכלית ומקצועית כל עוד המועמדים הם עוד מאותו הדבר, ג'קסון סטימאץ וכו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 7:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מקל וסילבן חייבים לעזוב. סתם תופסים מקום ברוסטר, לא תורמים בהגנה ואני די בטוח ששחקנים בקבוצה לא נהנים לשחק איתם עם הכדררת האינסופית של מקל והחור השחור שהוא סילבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 8:38 pm 
Freshman

מקל שומר טוב, לעיתים טוב מאוד, סתם מלכלכים עליו כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 8:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

eli2510 כתב:

על מי? על גוני יזראעלי וניב ברקוביץ?
באירופה הוא לא עובר בחסימות, עוברים אותו כמו קונוס והוא לא לוחץ על הכדור. ב-383 דקות הוא חטף 6 כדורים שלמים (חטיפה בכל 64 דקות), אני די בטוח שזה הנתון הכי גרוע מכל הגארדים ביורוליג.

עריכה: ברשימת 102 הגארדים ביורוליג, חוץ מ10 גארדים זניחים ששיחקו פחות מ10 משחקים ולא חטפו כדור אחד ישנם רק 5 שחקנים עם ממוצע חט' לדקה נמוך משל מקל. 2 מהם הם גאודלוק ולנדסברג.

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך א' יוני 25, 2017 8:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 8:44 pm 
Freshman

sir charles כתב:
eli2510 כתב:

באירופה הוא לא עובר בחסימות, עוברים אותו כמו קונוס והוא לא לוחץ על הכדור (ב-383 דקות הוא חטף 6 כדורים שלמים - חטיפה בכל 64 דקות).

זה לא נכון, אבל שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 9:04 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

eli2510 כתב:
sir charles כתב:
eli2510 כתב:

באירופה הוא לא עובר בחסימות, עוברים אותו כמו קונוס והוא לא לוחץ על הכדור (ב-383 דקות הוא חטף 6 כדורים שלמים - חטיפה בכל 64 דקות).

זה לא נכון, אבל שיהיה.

וואלה, עם כזו הוכחה, שכנעת אותי.
סתם מעניין אותי, מה לא נכון פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 9:12 pm 
Hall of Famer

גם בליגה הוא לא שומר כזה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 9:29 pm 
Freshman

["quote="sir charles]
וואלה, עם כזו הוכחה, שכנעת אותי.
סתם מעניין אותי, מה לא נכון פה?[/quote]

חטיפות זה אלמנט אחד, לא האלמנט היחיד שמצביע על יכולת הגנתית. מקל שומר טקטית מצוין, ושומר אחד על אחד סביר פלוס, אתה יכול להתבונן בכמעט כל משחק שלו.
אתה יכול לראות שחקנים ששומרים טוב מאוד שממוצע החטיפות שלהם נמוך.

בנוסף, חטיפות נובעות במידה רבה מהגנה קבוצתית, לא כל שחקן שגורם לאיבוד כדור במישרין או בהקיפין גם נהנה מהחטיפה ולהפך, מכבי הייתה קבוצת הגנה נוראית בעמדות אחרות, וזה סביר שממוצע החטיפות שלה ושל כל שחקן ירד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:15 pm 
Sophomore

sir charles כתב:

לפני שנתיים שלוש כשמכבי נאבקה להשאיר את השחקנים שהצטיינו בשורותיה כולם ביקרו אותה על החוזים הקצרים. עכשיו (ובצדק) אנחנו באים בטענות על החוזים הארוכים שלא צלחו. אין פה ממש מה לעשות, אבל מכבי צריכה מאוד להשתפר בזה. באירופה אפשר לראות את אולימפיאקוס של מחתימה כמעט אף אחד על חוזים מובטחים מעבר לעונה הראשונה, ואת ויטוריה שהיא הקיצוניות השנייה - מחתימה כמעט את כולם על חוזים של 3-4 עונות. אפילו שמכבי גרועה מאוד בעניין הזה, אין פה נוסחת קסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:28 pm 
Sophomore

אלי סהר מפרסם ב"ישראל היום" שעד עכשיו, פחות משבועיים לפני המועד האחרון לחידוש במחיר מוזל, חידשו רק 1,500 אוהדים את המנוי שלהם לעונה הבאה. זה מספר שפל מזה שנים רבות ובהחלט ייתכן שבקצב הזה יהיה פחות מחצי אולם מכור מראש, מה שיגרום לבור תקציבי של 5-6 מיליון דולר ועלול להכניס את המועדון לסחרור כלכלי.

בשל כך למכבי אחן מרחב תמרון ואין יכולת לטעות בבניית הקבוצה לעונה הבאה. ברור שיש חוסר אמון עצום בין הקהל לבין ההנהלה ועונה רעה נוספת תרסק את המועדון הזה לגמרי. מה שאומר שאסור להנהלה להיגרר ולעשות החתמות פופוליסטיות רק כדי למכור מנויים כי הבלוף הזה יתגלה מהר מאוד, אלא לחשוב טוב טוב מה נכון עבור איכות הקבוצה, גם אם בטווח הקצר זה יגרום למכירה של פחות מנויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:43 pm 
Freshman

קודי (יובל) כתב:
אלי סהר מפרסם ב"ישראל היום" שעד עכשיו, פחות משבועיים לפני המועד האחרון לחידוש במחיר מוזל, חידשו רק 1,500 אוהדים את המנוי שלהם לעונה הבאה. זה מספר שפל מזה שנים רבות ובהחלט ייתכן שבקצב הזה יהיה פחות מחצי אולם מכור מראש, מה שיגרום לבור תקציבי של 5-6 מיליון דולר ועלול להכניס את המועדון לסחרור כלכלי.

בשל כך למכבי אחן מרחב תמרון ואין יכולת לטעות בבניית הקבוצה לעונה הבאה. ברור שיש חוסר אמון עצום בין הקהל לבין ההנהלה ועונה רעה נוספת תרסק את המועדון הזה לגמרי. מה שאומר שאסור להנהלה להיגרר ולעשות החתמות פופוליסטיות רק כדי למכור מנויים כי הבלוף הזה יתגלה מהר מאוד, אלא לחשוב טוב טוב מה נכון עבור איכות הקבוצה, גם אם בטווח הקצר זה יגרום למכירה של פחות מנויים.

מעולה. רק כך יש עתיד למועדון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:47 pm 
Hall of Famer

זהו, שהתבוננתי כמעט בכל משחקי גל מקל העונה, ונראה לי שראינו שני שחקנים שונים. שומר לא טוב, לא מצליח לעבור שום חסימה, אוכל קרוסאוברים בקלות, ומוותר כשעוברים אותו בצעד הראשון. מגיעים עליו לחדירה בקלות.
לא יודע מה זה "שומר טוב טקטית". משחק לחץ הוא לא יודע לעשות.
בשנה האחרונה הוא גם עושה הרבה פחות טוב את מה שהיה סימן ההיכר שלו - היכולת לעמוד בפוסט אפ מול שחקן גבוה ושנראה חזק ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:50 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
זהו, שהתבוננתי כמעט בכל משחקי גל מקל העונה, ונראה לי שראינו שני שחקנים שונים. שומר לא טוב, לא מצליח לעבור שום חסימה, אוכל קרוסאוברים בקלות, ומוותר כשעוברים אותו בצעד הראשון. מגיעים עליו לחדירה בקלות.
לא יודע מה זה "שומר טוב טקטית". משחק לחץ הוא לא יודע לעשות.
בשנה האחרונה הוא גם עושה הרבה פחות טוב את מה שהיה סימן ההיכר שלו - היכולת לעמוד בפוסט אפ מול שחקן גבוה ושנראה חזק ממנו.

אז כנראה שבאמת ראינו שני שחקנים שונים...

הוא לא שמר מצוין העונה, אבל שמר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

zurkin כתב:
sir charles כתב:

לפני שנתיים שלוש כשמכבי נאבקה להשאיר את השחקנים שהצטיינו בשורותיה כולם ביקרו אותה על החוזים הקצרים. עכשיו (ובצדק) אנחנו באים בטענות על החוזים הארוכים שלא צלחו. אין פה ממש מה לעשות, אבל מכבי צריכה מאוד להשתפר בזה. באירופה אפשר לראות את אולימפיאקוס של מחתימה כמעט אף אחד על חוזים מובטחים מעבר לעונה הראשונה, ואת ויטוריה שהיא הקיצוניות השנייה - מחתימה כמעט את כולם על חוזים של 3-4 עונות. אפילו שמכבי גרועה מאוד בעניין הזה, אין פה נוסחת קסם.

אתה צודק, אין נוסחת קסם... אבל אפשר להחתים גם שחקנים לשנתיים ואם הם טובים לנסות לחדש את החוזה במהלך השנה השנייה, לא חייבים 3 שנים מובטחות, בטח לא לשחקנים שעברו את ה30 שמועדים לפציעות כמו דווין או מבוססים על זריזות כמו רייס.

לעניין רייס, אני מקווה מאוד שבמכבי מחכים לאינפוט של ספאחיה לפני שמחתימים אותו ושלא יעמוד להם הדני פדרמן פתאום ויחליטו להשאיר לצידו את גאודלוק ושוב פעם לבזבז את רוב התקציב על שני גארדים נמוכים שצריכים את הכדור ביד ולא שומרים, או במסגרת פרויקט "אנטי תגלית" שלהם יחזירו את היקמן...

אני פחות מודאג מעניין הגיל של רייס, נראה שהוא שומר על עצמו טוב ולא זכור לי שעבר פציעה קשה ורכזים קטנים וזריזים הצליחו לשחק עד גיל מאוחר באירופה (טיוס אדני ודיוויד ריברס משכו את הקריירה יפה מאוד לתוך העשור הרביעי, מצד שני אד קוטה די נגמר ב-30)
אבל אם כבר מחליטים שהוא האלפה דוג אז צריך לשים סביבו שחקנים שמתאימים לו ויכולים לחפות עליו בהגנה.
ציוות מחדש שלו עם טיוס ללובים בהתקפה זה כבר טוב.
צריך לצידו גארד הגנתי וגבוה רצוי עם קליעה יציבה מ3 (אבל לא חייב להיות חודר דגול כי בשביל זה יש את רייס) וסמול אתלטי שירוץ איתו במתפרצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 25, 2017 10:51 pm 
Freshman

מקל, לפחות באירופה לא יכול להתמודד עם גארדים מהירים וזריזים כי הוא פשוט לא כזה. היתרון המרכזי שלו כשחקן הגנה זה החוזק שלו ואי אפשר להוריד אותו גב לסל אבל חוץ מזה הוא שומר בינוני מינוס. מכבי חייבת לוותר עליו כי מקל זה שחקן שצריך להוביל קבוצה והוא לא יכול להיות עוד שחקן ולכן צריך לשחק ברמה המתאימה לו שכשחקן מוביל -יורוקאפ, לא יותר מזה ולהיזאר עם אוחיון שהוא שחקן הגנה נהדר ורול פלייר מיטבי בלבל הישראלי וגם עם שכר נמוך משמעותית ממקל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 291 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: