סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2017 8:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מצד שני, עם כל הכוח של הרופאים (והעובדה שהם מרוויחים טוב), הם עדיין מרוויחים הרבה הרבה פחות מאשר במקום בו הרפואה פרטית הרבה יותר, כמו בארה"ב כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2017 8:47 pm 
Junior

שאלת הכסף פחות מעניינת כאן. רפואה זה תחום מגוון. יש דיסיפלינות שקורעים את התחת [המטולוגיה] ומתוגמלים קצת פחות, יש דיסיפלנות שמחותנים עם הפארמה [אונקולוגיה], יש דיסיפלנות של פס ייצור וספירת קרקפות שמשחקים במנעד של ארבע אבחנות ואותם חמש תרופות [דרמטולוגיה].

יכול להיות שבארה"ב נותנים יותר רפואה מאשר הרופאים בארץ. יכול להיות שיש עליהם יותר בקרה זה בטוח.. הרופאים שם עוד מכבדים פרוטוקולים. פה בהרבה מקומות רק מחפשים איך לשבור אותם..גם על חשבון המטופלים. הבתי חולים חלשים מולם, הקופות חלשות מולם. אין להם רופאים. אז מי תבוא לרופא ותגיד למה אתה לא מנהל את התיק של המטופל ? למה אתה לא כותב בתיק ? למה נתת תרופה x+ Y ? לאף אחד אין אינטרס לבדוק את איכות העבודה שלהם ששואפת לאפס בהרבה מידי מקומות ודוגמאות.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 03, 2017 10:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
החתול יובב כתב:
החוסר ברופאים גם משרת את האינטרסים של הרופאים הותיקים שכחת לציין. הכל מסוקר מהפריזמה של הזקנה במסדרון. מיעוט הרופאים בארץ מאפשר לחלק גדול מהם להחזיק את מערכת הבריאות בארץ במקום מסויים ולסחוט כל פעם עוד קצת..

אין בקרה על איכות הרפואה שהם נותנים, אף אחד לא בודק את הקשרים המתהדקים מידי עם הפארמה ואין למערכת שום אינטרס להקיא רופאים שסורחים בכל מיני דרכים.

אם יש יותר רופאים מאשר תקנים, למה אין לה אינטרס? הרי ההגיון אומר שזה יהיה ההיפך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 10:07 am 
Sophomore

אני לא יודע מאיפה אתה שואב את תיאוריית הקונספירציה ואת עניין היעדר הבקרה, אני יכול רק להעיד מבתי החולים שבהם אני הייתי שזה הדסה עין כרם כסטודנט, שיבא בסטאז׳ וכעת באיכילוב - שזה לא ככה.

אצלנו באיכילוב עכשיו יש בקרה סופר הדוקה ופרוטוקולים סדורים בוודאי למתמחים אבל גם לבכירים.

לגבי כסף - אינטרסים קיימים בכל מקום אבל ממילא החוסר הגדול של רופאים הוא לא איפה שיש כסף. לא חסרים רופאי עור ופלסטיקיאים כך שהטיעון הזה גם לא מחזיק מים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 9:15 pm 
Junior

שאני מדבר על החסינות הרפואית המוגזמת של רופאים בארץ אני מדבר על האפשרות שלהם : לעשות טעויות בטיפול [הן בקהילה והן בבית החולים] מבלי שזה ייצא החוצה [בבית חולים הכל יישאר בבית חולים בקהילה אין לאף אחד אינטרס לבדוק], לבצע הליכים ניתוחיים לא מוצדקים [אתה מוזמן לקרוא מאמר של בנימין מוזס בנושא], לבצע טיפולי הקרנה מיותרים, לבצע טיפולי פוריות מיותרים , לקשור קשר עם חברות מסחריות [קרדיולוגיה הולכת טוב עם חברות ציוד רפואי, אונקולוגיה הולכת טוב עם חברות התרופות]. האם אתה בטוח לגמרי שרופא שיטריד מינית או ישתמש בסמים יטופל כיאות? אני לא. כי צריך אותם יותר מידי ויש חוסר. בהרבה מידי מקומות אי אפשר לגעת בהם.

ומה עם השתוללות השכר של הרופאים העצמאיים שמתרחשת בשנים האחרונות ? האם הר"י עושה איזשהו מאבק ציבורי לקידום איכות ושימוש מושכל במשאבים ברפואה ? חה חה היא דואגת שהאחיות והרוקחים לא ייקחו סמכויות. היא דואגת להשחיר פניהם של מועמדים להנהלות בתי חולים שהם חס וחלילה לא רופאים. בסתר ליבם או שלא בסתר. הם שמחים שיש פחות רופאים [ראה ראיון אחרון עם שוקי שמר שטען שיש להציף את הארץ ברופאים כדי להוריד משכורות ואיזה טוקבקים מטעם לא איחרו לבוא..]

האם יצא פעם שם של רופא, שנתן טיפול מיותר שיצא לתקשורת ? מה עשו לרופאים שניפחו דיווחים מיותרים לשם בצע כסף [פיטרו או סגרו את זה בבית?] מה עושים לרופאים שכותבים שקרים במכתב רפואי כדי לקבל מימון ל-x או y ? שהשתילו קוצב לב מיותר רק לשם...בתי חולים שמרחו אשפוז רק לשם.. פרופסור שהכניס חולה לניסוי קליני תוך ניצול מצוקתו של החולה?

באמת אף פעם לא נתקלת אף פעם שום דבר לא כשר ? ועוד בהדסה ?

מספיק עם סיסמאות ריקות של מחסור בתקנים ורופאים. אתה גם תהנה מאוד בעתיד מפירות החוסר. תוכל לעשות את כל הדברים שמניתי כאן ואף אחד לא יפצה פה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 05, 2017 9:44 am 
Sophomore

סיסמאות ריקות ? היית פעם בבית חולים בארץ ?
המחסור בתקנים הוא חמור מאד ופשוטו כמשמעו לא מאפשר עבודה נורמלית. כל הרופאים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה) הם אנשים הגונים שטובת החולה באמת בראש מעייניהם והם עובדים קשה ומרוויחים מעט מדי. הרבה מאד מהטעויות נובעות מלחץ גדול מדי שנובע מחוסר בתקנים ולכן המערכת מבינה את זה ולעתים באמת לא מטפלת בכל החומרה הנדרשת בטעויות. הכל מתחיל ונגמר בחוסר תקנים.
זה נכון שלבכירים עולה השתן לראש ולעתים הם מקושרים מאד לחברות התרופות ועדיין, אין כאן שום דבר קרוב לשחיתות שיש בכל מגזר אחר כמו חברת חשמל, תעשיות בטחוניות, נמלים, משרד החינוך, משרד הפנים משרד הבינוי משרד החקלאות ביטוח לאומי, מועצות מקומיות, משטרה וכל מערכת ציבורית אחרת בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 31 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, נביא בעירו ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה