נביא בעירו כתב:
הבטחת לא להיות דמגוג, אבל כל ההשוואה הזו הרבה יותר מטשטשת את המציאות מאשר מבהירה אותה.
50% ממשחק הכדורסל קורה בהגנה. אתה אמנם קובע שאוחיון לא שומר יותר טוב מקולמן, סקוורר וזיו, אבל לא ברור לי על מה הקביעה הזו מבוססת. בשיאו, אוחיון הוא שומר ברמה גבוהה מאוד, שהראה שהוא מסוגל לעצור כמה מהגארדים הכי טובים ביבשת. מה מזה ראית מסקוור? נכון שהיתה לו עונה קצת פחות מרשימה גם באספקט הזה של המשחק, אבל זה קשור בעיקר בעובדה שהוא שיחק בקבוצה בקריסה מתמדת ובגילו, אני לא רואה סיבה לירידה דרמטית ביכולת. גם אחוזי הקליעה החלשים שהדגשת מתקזזים עם אחוזים מצויינים שהוא נתן העונה ביורוליג ועם עונות נוספות שבהן הוא קלע באחוזים לא רעים בכלל ואם רוצים באמת להבין מה ההבדלים בין השחקנים ברשימה, אז אפשר גם לנסות להשוות את החדירה שלו לזו של סקוורר ושולמן, או לניסיונות הנוגעים ללב של ניב ברקוביץ׳ לקלוע לייאפ בסדרה מול הפועל. ובכלל, אם יש משהו שהטבלה הזו מדגימה זה את קוצר היד של הסטטיסטיקה במקרים מסויימים, בטח כשמסתכלים על עונה בודדת. אתה באמת מאמין שאוחיון הוא הריבאונדר, או המוסר, הגרוע ברשימה?
בדיוק ההיפך. כל מה שאתה מתבסס עליו זו הילת העבר של אוחיון שמתנגשת לך עם המציאות. יחזקאל סקוורר הוא אחד הגארדים השומרים הכי טובים בליגה, ואת זה הוא הוכיח גם במצ'אפים מול יוגב אוחיון עצמו וחבריו בעונה האחרונה. יוגב אוחיון בעונה שעברה הוא שחקן שמאבד את תום מעיין בכל אחד על אחד. זיו וקולמן הם שני בולדוגים מכובדים ביותר. אתה מתאר את שיאו, אבל כבר שתי עונות שיוגב אוחיון לא שומר מרשים במיוחד, עם כמה תצוגות בולטות אך בודדות של הגנה. לא מקבל את זה שאתה טוען שההגנה שלו הייתה גרועה רק בגלל מה שהלך מסביבו בקבוצה, כי אישית באחד על אחד הוא שמר פחות טוב השנה, ולא קבוצתית.
לגבי אחוזי העונשין, זה לא הוגן לקזז אותם עם מסגרת אחרת כי אז אי אפשר להשוות לשחקנים האחרים. אולי אם הם גם היו משחקים ביורוליג האחוזים שלהם היו עולים?
לגבי הבדלי החדירה בינו לבין אילו של שולמן, זה אולי ישמע לך מצחיק, אבל אני חושב ששולמן חודר אפקטיבי ממנו (כלומר מסיים יותר טוב). אוחיון מרבה להחטיא ליאפים פנויים ואם יודעים לסגור לו את השמאל הוא מתקשה. סקוורר אולי חודר פחות טוב אבל זה בכל מקרה לא המשחק שלו, אז אם רוצים להשוות עושים את זה במקביל להבלטת האחוזים הטובים של סקוורר מבחוץ. אגב ברקוביץ', הוא חודר מצויין, אבל לא מסיים טוב. הוא יוצר לקבוצה שלו כל הזמן מחדירות והוצאות כדור.
לגבי הסיפא, אני הבאתי את הנתונים פה כשירות לציבור. זה שאוחיון היה בעונה האחרונה הריבאונדר והמוסר הגרוע ברשימה בליגת העל - לא אני אומר, ואין שום צורך לחוות דעה - אוחיון היא פחות נחוש בריבאונד ויצר פחות מידידיו לרשימה בעונה האחרונה. דווקא פה מדובר על נתונים דיי ברורים שמסתדרים יפה עם המציאות.