סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 5:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 60  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 2:09 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
eli2510 כתב:
ישראלים זה לא סיפור זול, ירושלים משלמת על אחיון 300 אלף שקל שזה 600 אלף ברוטו. זה המון.
התקציב של מכבי בירידה וכללית כמות הכסף שמכבי השקיעה בישראלים גבוהה מידיי.
איכות הזרים זה דיון בפני עצמו שלא קשור לכאן. מכבי לא הולכת להשאיר את אוחיון בגלל שהיא חושבת שהזרים שהיא זה עכשיו החתימה לא מספיק טובים.

הקטע הוא שמכבי לא ממש חוסכת כסף עם הרפורמה שלה בישראלים .
דיברתולומיאו ומשעור ( נניח שיחתום ) בתוספת פיצויים לאוחיון ולנדסברג - לא עולים פחות משני האחרונים .
לזה אפשר להוסיף את טיוס ( שהוא כמובן משוואה אחרת עקב תרומתו ) , והמצב החוזי הלא ברור של מקל וסמית ( מיסוי של ישראלי כמדומני ) - והרי לך עדיין הוצאה אדירה בתוספת מיסוי על חבורת שחקנים שרק אחד מהם הוא שחקן חמישייה ביורוליג , והשאר מחליפים תורמים במקרה הטוב .

איכות הזרים היא בוודאי קשורה לנושא .
זרים כמו סילי , רול וסמית הם לא עד כדי כך טובים יותר מהישראלים המקבילים אליהם באותם העמדות , וכמובן שיש יתרון לכאן או לכאן ( חוק רוסי אל מול מיסוי וכו' ) , ואני מניח שגם הרכז המחליף הזר שמכבי תביא ( כי אם דיברתולומיאו גארד ישראלי יחיד - יביאו מן הסתם 3 גארדים זרים ) לא יהיה שידרוג גדול על פני הישראלים שהוא מחליף אותם .

כמות הישראלים היא מספקת לכאורה , אבל הרי מכבי לא רוצה לשחק בליגה עם טיוס ושגב יחדיו , ואני חושב שגם משעור בעמדה 3 זה מעבר לסגנון משחק שממש לא יתאים למכבי במסגרת הליגה ( שם היא צריכה לשאוף לרוץ ולדרוס , ולא להשיג עוד כמה ריבאונדים בהתקפה לצד מהלכי האסל ) . בהינתן זאת - אתה עם סגל ישראלי שכמעט ואינו יכול לתמרן .

לא הבנתי את הטיעונים, סורי.

גם אני חושב שעדיף היה למכבי להשאיר את הישראלים הקיימים שיש להם חוזה, אבל היא בחרה אחרת, וכרגע המצב הוא שהיא החתימה כבר אחרים והיא צריכה לנצל ככל יכולתה את מה שהיא יכולה להרוויח משחרור השחקנים. השחרור של אוחיון עלה לה רק 100 אלף, על מקל היא יכול לחסוך 200 ויותר, וזה טוב.

איכות הזרים לא קשורה לדיון, הם בוודאי טובים יותר מהישראלים ובוודאי שמכבי לא חושבת שצריך לגבות אותם עם ישראלים כשהיא זה עתה החתימה אותם. אבל זה לא העניין, יש למכבי מספיק יכולת תמרון, אין שום צורך להגזים בכמות הישראלים החלשים והיקרים בשביל עוד קצת יכולת תמרון לא הכרחית בכלל.

אין לי שום ספק שהרבה יותר חשוב שיהיו פחות ישראלים ויותר זרים מיכולת תמרון קלה ולא קריטית בקרב הישראלים שרמתם ידועה.
אין לי שום ספק שעדיף שיהיו כמה שיותר מחליפים זרים ביורוליג ממחליפים ישראלים, ושישקיעו בהם כמה שיותר על חשבון הישראלים. הרבה יותר קריטי. אוחיון שוב כרכז מחליף ביורוליג זה רע מאוד, כמובן שמקל.

לא מבין למה כתבת שמכבי תצטרך לשחק עם טיוס ושגב ביחד, היא לא תצטרך, שניהם ישחקו ב5 ויש את כהן ומשעור שיכולים לשחק ב4, משעור ב5 ודיב' ב1-2. יש למכבי יכולת לתמרן מצוין, בוודאי כשיש לה ישראלי עם איכויות של זר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 2:56 am 
Hall of Famer

eli2510 כתב:
גם אני חושב שעדיף היה למכבי להשאיר את הישראלים הקיימים שיש להם חוזה

אז על זה אנחנו לחלוטין מסכימים .
אני רק רציתי להדגים שמכבי לא חוסכת באמת כסף בעקבות החתמת הישראלים החדשים .

כנ"ל דוגמת טיוס ושגב המשחקים יחדיו - ברור שאין צורך ממשי בכך , אבל זה אילוץ של שני ישראלים שקשה להרכיב יחדיו ( גם משעור ושגב למשל נשמע כמו משהו נגרי יתר על המידה אם אתה שואל אותי ) .

אני לא מבין איך אפשר להגיד שצריך להשקיע בזרים על חשבון ישראלים ( טענה סופר לגיטימית כמובן ) ואז להגיד שלא חשוב מהי רמת הזרים .
בוא נשאיר את הסוגיות הכספיות בצד לרגע ( ולאחר מכן כמובן שנחזור אליהן ... ) , אז אני חושב שלא מן הנמנע שמקל ומשעור "עדיפים מקצועית" לקבוצה מאשר נניח סילי וסמית - כי מה לעשות ויש חוקים מסוימים בליגה , והפערים המקצועיים בין הנ"ל לא כה גדולים לטעמי ( צריך לשקלל כמובן את חוסר הכשירות של סמית וכו' ) .
ברור שלמשל רייס עדיף על מקל ( בעלות דומה סדר גודל ... ) , אבל כמו שאני רואה את המשך הבנייה - למכבי כבר לא נותר כסף רב עם כל השחרורים , פיצויים וכו' , אז רול למשל יהיה שחקן חמישייה ( ולדעתי יהיו עוד כמה זרים בסדר הגודל הזה ) ואז פתאום לתפיסתי הזרים לא כה עדיפים אפילו אל מול הישראלים המושמצים שמכבי שילמה להם בכדי להיפטר מהם .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 4:13 am 
Freshman

shmueliki כתב:
eli2510 כתב:
גם אני חושב שעדיף היה למכבי להשאיר את הישראלים הקיימים שיש להם חוזה

אז על זה אנחנו לחלוטין מסכימים .
אני רק רציתי להדגים שמכבי לא חוסכת באמת כסף בעקבות החתמת הישראלים החדשים .

כנ"ל דוגמת טיוס ושגב המשחקים יחדיו - ברור שאין צורך ממשי בכך , אבל זה אילוץ של שני ישראלים שקשה להרכיב יחדיו ( גם משעור ושגב למשל נשמע כמו משהו נגרי יתר על המידה אם אתה שואל אותי ) .

אני לא מבין איך אפשר להגיד שצריך להשקיע בזרים על חשבון ישראלים ( טענה סופר לגיטימית כמובן ) ואז להגיד שלא חשוב מהי רמת הזרים .
בוא נשאיר את הסוגיות הכספיות בצד לרגע ( ולאחר מכן כמובן שנחזור אליהן ... ) , אז אני חושב שלא מן הנמנע שמקל ומשעור "עדיפים מקצועית" לקבוצה מאשר נניח סילי וסמית - כי מה לעשות ויש חוקים מסוימים בליגה , והפערים המקצועיים בין הנ"ל לא כה גדולים לטעמי ( צריך לשקלל כמובן את חוסר הכשירות של סמית וכו' ) .
ברור שלמשל רייס עדיף על מקל ( בעלות דומה סדר גודל ... ) , אבל כמו שאני רואה את המשך הבנייה - למכבי כבר לא נותר כסף רב עם כל השחרורים , פיצויים וכו' , אז רול למשל יהיה שחקן חמישייה ( ולדעתי יהיו עוד כמה זרים בסדר הגודל הזה ) ואז פתאום לתפיסתי הזרים לא כה עדיפים אפילו אל מול הישראלים המושמצים שמכבי שילמה להם בכדי להיפטר מהם .

אתה עושה פה כמה מניפולציות לדברים שלי. קשה לי להתדיין בצורה כזו.
כרגע מכבי חוסכת אם היא משחררת את מקל ואוחיון, מכסת הישראלים מלאה, והיא אכן משחררת אותם או מציעה להם שכר נמוך בהרבה. אלו העובדות.
לא אמרתי שלא חשובה רמת הזרים, אמרתי שזה דיון נפרד שלא קשור לנושא.
אין אף ישראלי שעדיף אפילו על רול, ורמתו הנמוכה יחסית לא קשורה לדיון, זה להסתכל על הכל עקום.
מכבי צריכה סגל עם מינימום ישראלים בשביל מרחב תמרון סביר (ויש לה את זה) כך שהיא תוכל לבנות עליהם כמה שפחות ליורוליג.
הישראלים לא מושמצים, הכל מגיע להם בצדק. הייתי מאוד שמח אם היו ישראלים שהיו מסוגלים לספק כדורסל אטרקטיבי לצופים. אין כאלו, אין ענף כדורסל בארץ אם הוא יסופק על ידי ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 7:01 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
גלדסון מפרסם שי-ם סיכמו עם אוחיון.
נראה לי ניסיון של הסוכן של יוגב להלחיץ את מכבי, עכשיו שכנראה שמקל אחרי כל הדיבורים של המקורבים לא ישחק במכבי בעונה הבאה זה די ברור שמכבי צריכה את יוגב אם היא לא רוצה להישאר עם גארד ישראלי בודד בקבוצה. קצת מוזר שיוגב יעדיף לעזוב קבוצת יורוליג שבה כנראה היה מתמנה לקפטן לקבוצת יורוקאפ שגם בה הוא כנראה לא יהיה יותר ממחליף.

ובמכבי מה הוא היה? שחקן חמישיה שלא מזיזים?
ולמה זה כל כך חשוב להיות קפטן?

בכלל, נראה לי שאתה לא מפנים את המצב.

באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה ואיזה מצב לא הפנמתי. איפה כתבתי שאוחיון היה שחקן חמישיה שלא מזיזים במכבי? רק כתבתי שגם בי-ם הסיטואציה המקצועית שלו תהיה דומה. ואם י-ם הציעו לו 250 אלף לעונה כשלפי הדיווחים זה שכר דומה למה שמכבי הציעה, אני לא רואה למה לו לבחור בבירה. ולהיות קפטן זה לא הדבר הכי חשוב בעולם אבל עדיין יש בזה כבוד מסוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 7:29 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אלי, אתה כותב שעושים מניפולציות לדברים שכתבת וקשה לך להתדיין ככה. באמת שצחקתי הרבה, תודה על זה.
למעשה זה די בלתי אפשרי להתדיין אתך כי אתה פשוט מתבצר בטיעונים שלך (שבכללם הם: הישראלים גרועים ותביאו לי כמה שיותר זרים) ואני לא יודע אם אתה פשוט לא קורא את הטיעונים של אחרים או באמת לא מבין אותם (כמו שענית לשמולקי).

איך אתה יכול לטעון שלא תהיה למכבי שום בעיה להסתדר עם החוק הרוסי ברוטציה של גארד ישראלי אחד כשרק בעונה החולפת חזינו בדוגמא הטובה ביותר ששוללת את הטענה הזאת? הרי י-ם לא היו זוכים באליפות אם לא היו מקבלים בעטיפת מתנה את האוול שאיפשר להם לשחק עם 3 זרים בקו האחורי.
אז אתה בעצם רוצה שמכבי ישחקו עם גארדים זרים רוב הזמן (ועל הדרך לשחוק אותם בליגה) ובקו הקדמי לשחק רוב הזמן עם טיוס (לטענתך אינו שחקן פותח), שגב (לא שחקן כדורסל) כהן (לא יודע מה אתה חושב עליו אבל אני מתאר לעצמי שלא משהו חיובי) ומשעור (שאתה לא רוצה שיגיע לפה ומבחינתך הוא ברמה של שמחון או כל פורוורד ישראלי אחר).
בנוסף אתה כותב שמכבי צריכה מינימום ישראלים כדי שלא להסתמך עליהם ביורוליג אבל מתעלם מכך שבליגה התרומה שלכם חשובה בשביל לתת לזרים מנוחה כדי שיהיו רעננים ליורוליג. עם איך שהרוטציה תיראה מבחינתך הגארדים הזרים ודיבא' יותשו בליגה וכך גם הגבוהים הישראלים בגלל שמרחב התמרון יהיה מוגבל (כמובן שעכשיו אתה שוב תטען שיהיה מספיק מרחב תמרון כי לא משנה כמה אנשים כותבים לך משהו אתה נשאר לעד עם הדיעה שלך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 7:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
גלדסון מפרסם שי-ם סיכמו עם אוחיון.
נראה לי ניסיון של הסוכן של יוגב להלחיץ את מכבי, עכשיו שכנראה שמקל אחרי כל הדיבורים של המקורבים לא ישחק במכבי בעונה הבאה זה די ברור שמכבי צריכה את יוגב אם היא לא רוצה להישאר עם גארד ישראלי בודד בקבוצה. קצת מוזר שיוגב יעדיף לעזוב קבוצת יורוליג שבה כנראה היה מתמנה לקפטן לקבוצת יורוקאפ שגם בה הוא כנראה לא יהיה יותר ממחליף.

ובמכבי מה הוא היה? שחקן חמישיה שלא מזיזים?
ולמה זה כל כך חשוב להיות קפטן?

בכלל, נראה לי שאתה לא מפנים את המצב.

באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה ואיזה מצב לא הפנמתי. איפה כתבתי שאוחיון היה שחקן חמישיה שלא מזיזים במכבי? רק כתבתי שגם בי-ם הסיטואציה המקצועית שלו תהיה דומה. ואם י-ם הציעו לו 250 אלף לעונה כשלפי הדיווחים זה שכר דומה למה שמכבי הציעה, אני לא רואה למה לו לבחור בבירה. ולהיות קפטן זה לא הדבר הכי חשוב בעולם אבל עדיין יש בזה כבוד מסוים.

מה כנראה לא הפנמת? מה כן הפנמת?
קודם כל הדיווחים הם על 300K לעונה שזה יותר ממה שמכבי הציעה. לא בהרבה אולי אבל עדיין יותר. אני גם לא יודע אם מכבי הציעה לו שנתיים מובטחות.
ומה שעוד לא הפנמת זה שמכבי, עד שלא יתוכיח אחרת, קבוצה פחות טובה מירושלים. לא הפנמת שמכבי הנוכחית היא כנראה גם סביבת עבודה פחות נעימה מירושלים.
מה שעוד לא הפנמת זה שבמכבי אוחיון לא באמת במצב לבחור. הוא במצב של חוסר ודאות במכבי במקרה הטוב, ולעוד לא מעט זמן, כי עניין מקל לא הולך להיפתר בקרוב.
והקטע של "קבוצת יורוליג" הוא סמנטי. מכבי, שוב עד שלא תוכיח אחרת, היא קבוצת תחתית ביורוליג שבשנה שעברה ספגה בעיקר השפלות על בסיס שבועי. ירושלים אולי משחקת במפעל פחות גדול, אבל היא אחת הקבוצות העשירות בו, עם סיכוי ריאלי להגיע בו רחוק ואולי אפילו לזכות בו, בטח השנה כשקבוצות הצמרת מהשנה שעברה עברו ליורוליג והוחלפו ע"י קבוצות פחות טובות.
עכשיו תגיד לי איפה היה יותר כיף לשחק בשנה שעברה, בקבוצת היורוליג מילאנו, או בירושלים? במכבי או ולנסיה?

והקטע של קפטן הוא שטות זניחה. עוד לא שמעתי על שחקן שבחר קבוצה כי אמר לעצמו "וואו, אצל אלה אני אהיה קפטן! ואצל ההם - לא!"

וכל זה עוד לפני שנכנסתי לקטע הרגשי, של קבוצה שזרקה אותו וניסתה להוריד מחוזה קיים. נגיד שהוא חף מרגש וכל הבחירות הן רציונליות לגמרי - אתה באמת משוכנע שהוא בחר לא נכון? כי היורוליג (קבוצת תחתית בו) וכי קפטן?

בקיצור, בוא נאמר שלהגיע שמכבי על פני קבוצה אחרת, שמציעה גם יותר כסף, לא נשמע לי עדיף ולא נעליים, אלא אם כן אתה לוקה במודעות עצמית לא גבוהה במיוחד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 7:59 am 
Junior

מסכים עם ראי, ואפשר להוסיף לטיעונים שלו גם את העובדה שמכבי, שכאמור הפכה למקום עבודה די מדכא, מילאה את הסגל המתאזרחים. מקצועית, מדובר בהחלטות טובות לדעתי, אבל כשמביאים בחשבון את ההפרדה המסורתית בין ישראלים לזרים, אני בהחלט יכול להבין את יוגב שאולי גם מרגיש ששנה עם אליהו, הלפרין, טימור ואולי גם איזה דוסון או מנקו, עשויה להיות יותר מהנה משנה בחברתו של איתי שגב...

בנוסף, סביר שאין ליוגב איזשהו דרייב מיוחד להיות ביורוליג. הוא עשה שם מה שהוא יכול וגם היה חלק מקבוצה שלקחה גביע אירופה. הוא לא מחפש חשיפה לקראת החוזה הבא, עונת יורוקאפ אמורה להיות כרוכה בפחות טיסות באופן משמעותי ואני מאמין שהוא גם חושב (בצדק) שדייסון והגארד הזר הנוסף שיגיע להפועל ישאירו לו יותר דקות מאשר הגארדים שיחתמו במכבי. כל הנימוקים הללו, ביחד עם ההבדל של 40-50k אותו הזכיר ראי, הופכים את המעבר לירושלים למשהו די הגיוני, כשחושבים על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 8:45 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הטיעונים שלכם לגיטימיים, אבל חלקם הן השערות בלבד. לא אני ולא אתם יודעים אם יוגב מעדיף פחות טיסות ביורוקאפ מאשר לשחק ביורוליג וזה שמכבי היתה קבוצת תחתית העונה ונשרה מהיורוליג בעונה שלפני לא אומר שהיא תמשיך להיות גרועה עם בנייה נכונה יותר ותחת מאמן כמו ספאחיה (שאני חושב שאין ויכוח שהוא עדיף על שלל המאמנים שהיו ב3 השנים האחרונות). וגם לא לשכוח שיוגב כבר שיחק בי-ם ואני לא זוכר שהוא כל כך נהנה שם בקדנציה הקודמת. גם מי מבטיח לו דקות משחק מרובות מאחורי שני גארדים זרים ולצד הלפרין ואולי טימור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 9:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כי בנייה נכונה זה הטריידמארק של מכבי...
בקיצור, לא יודע אם מכבי תהייה קבוצת תחתית ביורוליג בשנה הקרובה או לא, אבל יש יותר סיכוי לזה מאשר שהיא תהייה קונטנדרית על פיינל פור או תואר. לנסתמך על יכולת הבנייה המוכחת שלה זה הימור קצת גדול... בטח לאור החוזים הקיימים, שלדעתי ישאירו חלק מבעליהם בקבוצה פשוט כי אין כסף ואין ברירה.
לא לשכוח אתה, אם כבר, שירושלים שאוחיון שיחק בה לפני 7 שנים הייתה ירושלים של עידן מלחה ודני קליין. לצורך העניין, למרות שקוראים לה אותו דבר, אלה שתי קבוצות שונות. לא לשכוח גם שלפני החתימה במכבי הוא עוד היה קרוב להישאר שם, כשלא היה מרוצה ממה שנראה לו יותר מדי שחקנים בעמדה שלו במכבי. בקיצור הוא לא באמת סבל שם.
"לשחק ביורוליג" זה עניין סמנטי כאמור. אתה חוזר ומתעקש עליו. מה אתה אומר, הוא נהנה לשחק ביורוליג בשנתיים האחרונות?

דקות ודאי אף אחד לא מבטיח לו. גם במכבי מאחורי כנראה שלושה גארדים זרים + דיברתולומיאו אף אחד לא מבטיח לו דקות....
בקיצור, באמת אני לא מבין את הסיבות שלך למה כדאי לאוחיון להישאר במכבי, לקבל פחות כסף, לעבוד בסביבת עבודה יותר גרועה, ובסיכוי לא קטן לשחק בקבוצה פחות טובה ועדיין להיות חלק מקבוצת תחתית במפעל שבו היא משחקת. וכל זה אחרי שיחזיקו אותו, במקרה הטוב, שבועות ארוכים בחוסר וודאות שבכלל יהיה לו מקום שם, עד שייפתר עניין גל מקל אם בכלל ייפתר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 9:19 am 
Junior

sir charles כתב:
הטיעונים שלכם לגיטימיים, אבל חלקם הן השערות בלבד. לא אני ולא אתם יודעים אם יוגב מעדיף פחות טיסות ביורוקאפ מאשר לשחק ביורוליג וזה שמכבי היתה קבוצת תחתית העונה ונשרה מהיורוליג בעונה שלפני לא אומר שהיא תמשיך להיות גרועה עם בנייה נכונה יותר ותחת מאמן כמו ספאחיה (שאני חושב שאין ויכוח שהוא עדיף על שלל המאמנים שהיו ב3 השנים האחרונות). וגם לא לשכוח שיוגב כבר שיחק בי-ם ואני לא זוכר שהוא כל כך נהנה שם בקדנציה הקודמת. גם מי מבטיח לו דקות משחק מרובות מאחורי שני גארדים זרים ולצד הלפרין ואולי טימור?

מן הסתם, גם אני וגם אתה, וכמונו כל מי שהוא לא אוחיון עצמו, או חברו הקרוב, עוסקים בהשערות (כמובן שחוץ מראי. ראי לעולם לא משער...:-).

אני לא טוען שהבחירה בירושלים היא מה שנהוג לכנות כאן ״נו בריינר״. אגב, אני גם לא חושב שהטענות שהעלית לגבי יורוליג וסרט הקפטן הן כל כך מגוחכות. אתה הוא זה שאומר שמדובר בהחלטה מוזרה של אוחיון. אני כן חושב שההנחה שלך לפיה שחקן אמור להעדיף את מכבי על הפועל בכל מחיר שייכת לעבר, לא עומדת במבחן המציאות ולא מביאה את מה שקרה במכבי בשלוש השנים האחרונות. עכשיו, השאלה היא מה אתה עושה כשאתה נתקל בסיטואציה שמבחוץ נראית לך לא מוסברת. דרך אחת היא לטעון, על סמך השערות, שמדובר ב״החלטה מוזרה״. דרך שנייה היא לנסות להבין, גם באמצעות השערות, מדוע מדובר בהחלטה הגיונית ורציונלית בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 9:27 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נביא בעירו כתב:
sir charles כתב:

מן הסתם, גם אני וגם אתה, וכמונו כל מי שהוא לא אוחיון עצמו, או חברו הקרוב, עוסקים בהשערות (כמובן שחוץ מראי. ראי לעולם לא משער...:-).

אני לא טוען שהבחירה בירושלים היא מה שנהוג לכנות כאן ״נו בריינר״. אגב, אני גם לא חושב שהטענות שהעלית לגבי יורוליג וסרט הקפטן הן כל כך מגוחכות. אתה הוא זה שאומר שמדובר בהחלטה מוזרה של אוחיון. אני כן חושב שההנחה שלך לפיה שחקן אמור להעדיף את מכבי על הפועל בכל מחיר שייכת לעבר, לא עומדת במבחן המציאות ולא מביאה את מה שקרה במכבי בשלוש השנים האחרונות. עכשיו, השאלה היא מה אתה עושה כשאתה נתקל בסיטואציה שמבחוץ נראית לך לא מוסברת. דרך אחת היא לטעון, על סמך השערות, שמדובר ב״החלטה מוזרה״. דרך שנייה היא לנסות להבין, גם באמצעות השערות, מדוע מדובר בהחלטה הגיונית ורציונלית בסך הכל.

אני ממש לא מניח או טוען ששחקן אמור להעדיף את מכבי על פני הפועל היום, במיוחד כשמכבי בנפילה חופשית והפועל בעלייה, אני רק אומר (מבלי לדעת מה עובר בנפשו של אוחיון) שאם מכבי היו אומרים לי שהם רוצים להשאיר אותי בקבוצה וצריכים על מנת לעשות זאת לפתור קודם את סוגיית מקל, הייתי מחכה קצת לפני שהייתי סוגר עניינים עם י-ם, ושגם בלי ספק הייתי מעדיף לשחק ביורוליג על פני היורוקאפ, בטח כאשר בשתי הקבוצות אני אמור להיות שחקן ספסל, כשבאחת (מכבי) אני עדיין נחשב לאהוד ע"י הקהל ובשנייה (י-ם) יש שני גארדים ישראלים (הלפרין וטימור) הרבה יותר אהודים וכאשר ההבדל בשכר לא משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 9:30 am 
Sophomore

אם במכבי חושבים שארבעה ישראלים בכירים (בהנחה שמשעור אכן יחתום) בתוספת שגב יספיקו לכל העונה אז כנראה שהם לא למדו כלום מהעונה האחרונה והאינטנסיביות שלה. קשה לי לראות את מקל נשאר אחרי המילים ששפך ביומיים האחונים על וויצ'יץ כך שאין למכבי כמעט אלטרנטיבות (מישהו אמר רוצ'סטי?). במצב כזה, של 4 ישראלים בכירים בתוספת שגב, הם יגיעו לשלבים המכריעים במצב הישראלים של בני השרון בעונה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 9:45 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בחדשות אחרות, קראתי איפשהו שפוקס עשויים לשוב להיות ספונסר אבל בסכום מקוצץ. עושים למכבי את תרגיל אליהו/אוחיון...

ומשהו נוסף שחשבתי עליו אחרי קריאה של שרשור פיבא - יכול להיות שהמטרה הגדולה של מכבי בשחרור כל הישראלים והחתמת מתאזרחים במקומם הוא כדי שבחלונות הנבחרת באמצע העונה הקבוצה לא תאבד שחקנים? (ראי לפני שאתה קופץ, אני צוחק כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 9:51 am 
Sophomore

הרי ברור לכולנו שאם אוחיון או מקל לא היו ישראלים אז אף אחד לא היה חושב אפילו להחתים אותם במכבי. הם שחקני יורוקאפ בינוניים ולא יותר. לשלם על אוחיון 450 אלף דולר (מחיר האופציה שלו) שזה עלות של 900 אלף דולר זה מטורף, במיוחד בהתחשב בכך שבאותה עלות אתה מביא זר של 700 אלף דולר. מצד שני, אם מי שמאתר את הזרים האלה הוא אבי אבן אז צריך לחשוב על זה שוב... אני מניח שזה מה שעומד בבסיס ההחלפה הסיטונית במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 10:12 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
א. קצת מוזר לי (או לא מוזר, עולם כמנהגו נוהג) שכל האתרים מדווחים על עיסקת אוחיון כמשהו סגור אחרי הפיאסקו של בלאט. אני מסכים עם צ'ארלס שזה נשמע יותר כמו ניסיון להלחיץ את מכבי מאשר מהלך אמיתי.

ב. אם זה כן אמיתי, אני לא מבין כל כך אותו. בכל אופן אני מקווה שטימור ימשיך.

ג. רק אעיר בהקשר למה שצ'ארלס כתב שהעדיפות הטבעית של מכבי נובעת מהעובדה שהיא משוריינת לתשע השנים הבאות ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 10:20 am 
Sophomore

נראה שבשוק השחקנים והשמועות יש כרגע 3 קבוצות שמחליפות ביניהם מועמדים- אפס אחרי עונה דווקא לא כ"כ רעה עושים שם ריסטארט, מילאנו ומכבי המפורקות. לא ראיתי כמעט שם של מועמד שלא התגלגל בין 3 אלו והשם החדש לפי וואלה הוא ג'ורדן תיאודור של בנביט שהסוכן שלו הודיע שישחק במכבי או מילאנו. סה"כ נראה לא רע למה שמכבי מחפשת אבל ייאלץ אותה להביא לידו קלעי טוב מה שמעלה שוב את השאלה האם זה תפקידו של רול או שאולי יביאו עוד גארד שקולע או למה בעצם לא לנסות ולהשאיר את גאדולוק שבינתיים באופן קצת מוזר לא מצא קבוצה (היו שמועות על צסקא ופאו) לאור המיליונים שנחסכו על אוחיון :hi_hi_hi:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 10:32 am 
Sophomore

מעניין הקטע עם תאודור, שרק אתמול פורסם שהוא בדרך לאפס אנדולו.
http://www.eurohoops.net/en/euroleague/ ... dolu-efes/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 10:57 am 
Sophomore

האמירה על מכבי ומילאנו, לפי וואלה, הגיעה מהסוכן שלו בעקבות השמועות על אנאדולו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 11:01 am 
Sophomore

קצת מוזר לי שלמכבי לכאורה אין כסף לשחקנים ומחשבת כל גרוש שהיא משלמת להם ומצד שני נתנו חוזה של 800 אלף דולר נטו לטיוס (שבמונחי עלות זה מקביל לשכר של 1.2 מיליון דולר לזר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 11:33 am 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
קצת מוזר לי שלמכבי לכאורה אין כסף לשחקנים ומחשבת כל גרוש שהיא משלמת להם ומצד שני נתנו חוזה של 800 אלף דולר נטו לטיוס (שבמונחי עלות זה מקביל לשכר של 1.2 מיליון דולר לזר).

נגדיר את זה ככה, אם מכבי תעשה סקאוטינג טוב פעם אחת לשם שינוי, השדרוג מכל ישראלי שלא תבחר לטיוס (בהנחה שייתן תוצרת דומה לקדנציה הקודמת שלו) משמעותי הרבה יותר מאשר שדרוג בין זר של 600K לזר של מיליון. כשאתה חייב לשתף ישראלים בליגה מצד אחד ומצד שני יש לך מבחר של ישראלי אחד בדיוק ששווה תוצרת של זר ביורוליג וכל השאר שחקני יורוקאפ בינוניים, זה די נו-בריינר. בזרים, כשהמבחר שלך הרבה יותר גדול, אתה יכול בתיאוריה למצוא זרים מצוינים גם עם תקציב מוגבל, בישראלים פשוט לא נראית שום אופציה כזו, בטח שלא כל עוד כספי וליף ב-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 11:33 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
למה מוזר? העובדה השניה מסבירה את הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 11:57 am 
Junior

מה עם משעור? עדיין מתקרב? הוא כבר ממש קרוב, עוד שנייה נתקע בהם.
Maybe he's just a close talker:
https://www.youtube.com/watch?v=NGVSIkEi3mM

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 1:14 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
מה עם משעור? עדיין מתקרב? הוא כבר ממש קרוב, עוד שנייה נתקע בהם.
Maybe he's just a close talker:
https://www.youtube.com/watch?v=NGVSIkEi3mM

הוא התקרב כ"כ מהר שהוא פשוט עבר אותם בלי כוונה. עכשיו מחכים שהוא יחזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 1:22 pm 
Senior

זה כנראה סוג של פרדוקס אנטיוכוס והצב. הוא כל הזמן מתקרב למכבי, אבל עד שהוא מגיע מכבי זזה עוד קצת.

האמת שהקיץ הזה ממש יש תחושה שהכתבים סתם יורים באוויר, מצד אחד משעור כבר 'סיכם במכבי' איזה 3 פעמים בחודש האחרון ועדיין אין חתימה, טייריס רייס, האניקאט וספליטר גם כן מוסרים דש.
ובאופן דומה גם בר טימור סיכם לא מעט פעמים הקיץ בהפועל ועכשיו אוחיון ראה שזה גם כיף אז התחיל גם לסכם בקבוצה. השמועה אומרת שהוא עשה לילה לבן וסיכם פעמיים אתמול בלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 06, 2017 1:24 pm 
Senior

אנטיוכוס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 123 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: