http://basket.co.il/news.asp?id=15770ציטוט:
דירקטוריון מנהלת הליגה התכנס היום (ראשון) והחליט על מתווה לשלוש השנים הקרובות – עד סיום עונת 2019/20 – וזאת מתוך כוונה לפתח את הכדורסל בליגת העל, תוך שאיפה לשמירה על שוויוניות ותחרותיות כל הניתן, שמירה על מעמד השחקן הישראלי ותוך הבנה בצורך לסייע ולתמוך בקבוצות המשחקות במפעלים השונים באירופה, במקביל לליגה בישראל.
שיטת המשחקים תישאר כנהוג כיום: שלושה סיבובים בעונה הסדירה, רבע גמר פלייאוף בשיטת הטוב מ-5 משחקים ופיינל פור כאשר ההיכל המארח ייקבע על ידי הקבוצה שתגיע למקום הראשון בגמר הליגה הסדירה. חצי הגמר יפוצל לשני ערבים במידה וכך תחליט מנהלת הליגה.
החוק הישראלי (חוק רוסי: לפחות שני ישראלים על המגרש בכל רגע נתון) ימשיך במתכונתו הנוכחית. חוק המתאזרחים יבוטל ולא יתאפשר שינוי סטטוס של זר למתאזרח במהלך העונה. חוק הצעירים ימשיך במתכונתו כיום: כל קבוצה תחויב לרשום בטופס המשחק שחקן אחד בן 25 ומטה (כלומר נולד אחרי 1.1.1992) ושחקן נוסף בן 22 ומטה (כלומר נולד אחרי 1.1.1995). מספר הזרים בטופס יישאר כשהיה: מקסימום חמישה בכל משחק.
קבוצה המשתתפת במפעל אירופי, שלא על בסיס שריון, תהיה זכאית ל-650 אלף ש"ח ובלבד שהסכום המצטבר לכל הקבוצות המשתתפות באירופה לא יעלה על 2 מיליון ש"ח. סדר הזכאות למפעלים האירופאיים ייקבע על פי המיקומים בסיום העונה הסדירה, למעט האלופה שתהיה בעלת הזכות הראשונה להשתתף במפעלים האירופאיים.
יו"ר המנהלת יביא לדירקטוריון הצעה למינוי שלושה נציגי ציבור לדירקטוריון. סמכויות יו"ר המנהלת יורחבו בכל הקשור לנושאים יום-יומיים כספיים וכן בנושאים נוספים. יהיה ניתן לערער על החלטת היו"ר ברוב של שני שלישים מנציגי הקבוצות בדירקטוריון. בתחילת הישיבה אישרו יושבי ראש הקבוצות פה אחד את מינויו של יו"ר המנהלת שמואל פרנקל לקדנציה נוספת בת ארבע שנים.
מספר הכרטיסים לקבוצה האורחת במשחק ליגה או פלייאוף יועלה עד למקסימום של 1,000 כרטיסים (או עד 10% מתכולת האולם). התאריך האחרון להחלפת שחקנים זרים או ישראלים יוקדם לשבעה מחזורים לסיום העונה הסדירה, במקום חמישה מחזורים לסיום העונה עד כה.
יו"ר המנהלת שמואל פרנקל: "כבר בתחילת אפריל, עם תחילת המשבר בין הקבוצות, אמרתי שאעשה הכל על מנת לאחות את הקרעים ולמנוע פגיעה בליגה. עשינו הכל כדי להגיע למצב של איזונים בין הקבוצות השונות ואני בטוח שהליגה והמנהלת יצאו מחוזקים מכל העניין, ומכאן והלאה הקבוצות והמנהלת יוכלו לפעול יחדיו למען ליגה טובה יותר וחזקה יותר. אני רוצה להודות לכל נציגי הקבוצות שידעו לשבת יחד, לדבר ולהקשיב אחד לשני וגם לוותר פה ושם למען אחדות הליגה. אני מודה לנציגי הקבוצות על האמון והבחירה בי לקדנציה נוספת ואעשה הכל כדי לחזק את הליגה, את הקבוצות ואת הכדורסל הישראלי".