סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 2:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 1:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
במכבי או בקבוצות אחרות?
כי כשהם היו במכבי זה דווקא הביא ליזימת החוק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 1:38 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
במכבי. אולי גם בקבוצות אחרות.
ואין סתירה. מישהם יזמו את החוק. מישהו אחר יזם את ביטולו (היוזמים התקררו בינתיים ולא כל כך אכפת להם, אבל הם לא היו יוזמים את הביטול בעצמם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 2:04 pm 
Sophomore

יפתח כתב:
מקוצר זמן לא אכנס לוויכוח על האם מדובר בחוק טוהר גזע או לא.
לגבי היזמה לביטול החוק, לי נראה שלא היעדר המתאזרחים החדשים במכבי הוא זה שהביא ליוזמה לביטולו (הוא אולי אפשר את ההסכמה לביטול) אלא שיותר סביר שהמחשבה על תרחישים עתידיים שבהם כן יהיו כאלו היא שהביאה ליוזמת הביטול.

תרשה לי לעזור. החוק בוטל כ"סוכריה" מהקבוצות הקטנות לגדולות. זאת היתה הפשרה שלהן, כדי שיוכלו להגיד שכן ויתרו על משהו. משהו חסר משמעות, אבל עדיין משהו. בגלל זה אגב, מכבי וירושלים לא התאבדו על הפלייאוף בחצי הגמר, כי הן הבינו שזה יכריח אותן לוותר על מספר הזרים וחוק "הגבלת מספר הישראלים מעל גיל 25" הידוע בכינויו "חוק הצעירים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 2:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יפתח כתב:
במכבי. אולי גם בקבוצות אחרות.
ואין סתירה. מישהם יזמו את החוק. מישהו אחר יזם את ביטולו (היוזמים התקררו בינתיים ולא כל כך אכפת להם, אבל הם לא היו יוזמים את הביטול בעצמם).

ולמה היוזמים התקררו פתאום? השחקן הצבר כבר לא חשוב להם?... למה בעצם הם התחממו מלכתחילה?
אני לא יודע מי יזם את הביטול, אבל נדמה לי שגם אתה מסכים בין השורות שאם במכבי היו עדיין מתאזרחים חדשים, חוק טוהר הגזע לא היה מבוטל (כלומר, היוזמים לא היו מתקררים, ואז לא משנה מי היה יוזם את ביטול החוק - היוזמים שלו לא היו נותנים לזה לקרות). תקן אותי אם אני מבין לא נכון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 3:55 pm 
Freshman

כן, רק שאני לא רואה בזה חוק טוהר הגזע.
אני מניח שהן התחממו כשהסגל של מכבי כלל פתאום ישראלים כמו רוצ'סטר ופארמר, והתחושה הייתה שיש כאן פרצה שצריך לסתום. ועכשיו התחושה הזו פחות חזקה וקונקרטית.

ועדיין, קיימת גם השאלה לגבי מי ולמה יזם את ביטול החוק. אולי הוא חשב כמוך שמדובר בחוק טוהר גזע ומצפונו לא אפשר לו להמשיך ולחיות עם זה.
ואולי המניעים הם קצת פחות אידיאלוגיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 5:26 pm 
Sophomore

zurkin כתב:
יפתח כתב:
מקוצר זמן לא אכנס לוויכוח על האם מדובר בחוק טוהר גזע או לא.
לגבי היזמה לביטול החוק, לי נראה שלא היעדר המתאזרחים החדשים במכבי הוא זה שהביא ליוזמה לביטולו (הוא אולי אפשר את ההסכמה לביטול) אלא שיותר סביר שהמחשבה על תרחישים עתידיים שבהם כן יהיו כאלו היא שהביאה ליוזמת הביטול.

תרשה לי לעזור. החוק בוטל כ"סוכריה" מהקבוצות הקטנות לגדולות. זאת היתה הפשרה שלהן, כדי שיוכלו להגיד שכן ויתרו על משהו. משהו חסר משמעות, אבל עדיין משהו. בגלל זה אגב, מכבי וירושלים לא התאבדו על הפלייאוף בחצי הגמר, כי הן הבינו שזה יכריח אותן לוותר על מספר הזרים וחוק "הגבלת מספר הישראלים מעל גיל 25" הידוע בכינויו "חוק הצעירים".

אני באמת לא מבין למה שקבוצות ירצו לתת איזושהי סוכריה למכבי. אם יש לקבוצות רוב, הן יעבירו כל החלטה בעולם שיכולה לפגוע בעשירות ולצמצם פערים, ולדעתי בצדק. כנראה זה מה שהיה לו רוב כרגע. לא לשכוח שלקואליציה של מכבי וירושלים יש תמיכה מבחוץ של חולון בדברים מסוימים, ואולי גם עוד קבוצות מצטרפות לגבי חוק כזה או אחר. הכל תלוי באינטרסים.
אכן כל עוד למכבי אין זכות וטו, אני בספק שמישהו רוצה לבוא לקראתם, בלי לקבל שוחד משמעותי מתחת לשולחן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 5:29 pm 
Sophomore

בשביל שמכבי וירושלים יוותרו על דברים אחרים. בשביל להראות קצת רצון טוב לקראת ההחלטות הבאות. קוראים לזה פוליטיקה, אתה מוותר על מה שלא חשוב לך/חסר משמעות, בשביל לקבל (עכשיו או בעתיד) דברים שיותר קריטיים לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 5:33 pm 
Sophomore

מכבי וירושלים הם 2 קולות מתוך 12. ירושלים החרימה את הישיבה, לא נראה שהיא כל כך מרוצה מההחלטות שעוברות, ולא נראה שזה מעניין אף אחד. כמו שאמרתי, לאף קבוצה אין זכות וטו, ושתי העשירות צריכות עוד 4 קבוצות איתן כדי להגיע בכלל לתיקו.
אז לעשירות יש 2 דרכים להשיג מה שהן רוצות.

א. שמה שהן רוצות זה במקרה מה שעוד 5 קבוצות רוצות, או שמה שהן לא רוצות זה במקרה מה שעוד 4 קבוצות לא רוצות.
ב. דילים מתחת לשולחן עבור קולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 17, 2017 6:23 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בקיצור, יש שתי דרכים להבין את ההחלטות האלה:

או שהן משקפות את הרוב של 10 נגד 2, מה שאומר שלמרות רוב שהיה אמור לאפשר לקבוצות שהן לא שתי הגדולות לקבל החלטות קשות, התקבלו החלטות שלא מזיזות להן בכלום ורק מאפשרות להן להמשיך להשתין על הליגה וזה כי כל הקבוצות בליגה פחדניות ומטומטמות.

או שהסיבה היא שאכן נחתמו כל מיני דילים מתחת לשולחן, ואז הן לא רק פחדניות ומטומטמות אלא גם נגועות בשחיתות.

חיים יפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 19, 2017 2:40 am 
Hall of Famer

קבוצות יכולות לשחק רק סיבוב ( צמד משחקים ) ולעוף מהמוקדמות באירופה ועדיין לקבל 650 אלף שקלים ( כעשירית מתקציב חלק מהקבוצות ... ) ?
נשמע לא רע על פניו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה