סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 8:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 9:15 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
הנה דרך אחרת לחשוב על הנבחרת והטורניר:

http://www.hoops.co.il/?p=100910

מתוך הפוסט:

הרי אין סיכוי של ממש שהנבחרת הישראלית הבוגרת תגיע להישגים כאלו בעתיד הנראה לעין. עניין של הצטברות כישרון לאורך שנים, וכן, בסופו של דבר גם של נחיתות פיזית משמעותית. אז למה שלא פשוט נהנה מהנבחרת הצעירה וההישגים שלה, נשמח בהם, ולא נעבור מיד לשאול מה הלאה? יש בזה לדעתי משהו מאוד ישראלי (ואולי גם יהודי?) – חוסר היכולת לחיות את הרגע וליהנות ממה שיש. ולצד זה, גם מידה מוגזמת של ביקורתיות, ראיית שחורות והתמקדות בשלילי.

הנבחרת שיחקה היטב והצליחה מעל המצופה? "יופי, אבל למה לא יכלו גם ללכת עד הסוף ('לוזרים')".

יובל זוסמן נותן טורניר פריצה? "לא חוכמה, בגילו ריקי רוביו ולוקה דונצ'יץ' כבר הובילו את הבוגרים של ריאל מדריד".

תמיר בלאט נותן טורניר גדול ברמת MVP? "נו, אז למה הוא לא עושה את זה גם בליגת העל/במכבי/בנבחרת/בנבא? סתם גמד איטי שלא שומר".

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 10:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
והגישה הזו היא בדיוק הסיבה למה הנבחרת הבוגרת לא תגיע להישג כזה בעתיד הנראה לעין.
זו בדיוק הסיבה למה למאמני נוער בישראל יותר חשוב לנצח ולקחת אליפות מאשר ללמד את השחקנים שלהם יסודות, זו הסיבה למה פורוורד מוכשר משחק בנוער סנטר ואז כשהוא בא לבוגרים אין לו מושג מה לעשות.
הפוסט אומר "זה עניין של הצטברות כשרונות ושל נחיתות פיזית". חשבת למה אצל אחרים יש הצטברות כשרונות ואצלנו אין? למה שחקן ישראלי בן 29 נראה נחות פיזית ופחות מפותח משחקן ספרדי בן 36? בדיוק בגלל הגישה הזו.

אז מה שצריך זה גם וגם. צריך לשמוח בהישג, כי זה הישג ואי אפשר להתכחש לזה. וצריך גם לקחת אותו בפרופורציות וכן לשאול מה הלאה, כי זו בסך הכל פאקינג אליפות גילאים. היא לא השער, היא "המהלך המוביל לשער". ואם כבר הפוסט מדבר על משהו שאין יותר ישראלי ממנו, אז הכי ישראלי זה להתלהב מהישראלי ש"התחיל במהלך שהוביל לשער"...
רק שברוב המקרים בכדורסל הישראלי, המהלך בכלל לא מוביל לשער. אנחנו מתלהבים מהישראלי ש"התחיל במהלך שלא הוביל לכלום".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 11:53 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
חשבת למה אצל אחרים יש הצטברות כשרונות ואצלנו אין? למה שחקן ישראלי בן 29 נראה נחות פיזית ופחות מפותח משחקן ספרדי בן 36? בדיוק בגלל הגישה הזו.

יכול להיות. אין ספק שיש בכדורסל הישראלי חוליים, אבל אני מניח שהתשובה לשאלות שלך נעוצה יותר במספר שחקני הכדורסל בעלי נתונים פיזיים בסיסיים ופחות בענייני גישה. במילים אחרות, אם בישראל היו 40 מיליון תושבים ולא 8, או לחילופין, אם היו בכל שנתון 10-15 שחקנים בגובה 2.05-2.15 ולא אחד-שניים, סביר להניח שההישגים של הכדורסל בארץ היו גבוהים בהרבה. יוון, שהיא כביכול הדוגמה הכי בעייתית לתיזה שלי, הציגה אתמול שורה של גארדים גבוהים ואתלטים מול שלושה גמדים שאני בספק אם הניתור שלהם מספיק כדי לגעת בטבעת וזה פחות או יותר מה שניצח לה את המשחק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 12:49 pm 
Hall of Famer

לגבי גודל האוכלוסיה, יש גם מדינות יותר מוצלחות מאיתנו בגידול כשרונות עם פחות אוכלוסיה מאשר ישראל. לגבי המדינות שיש בהן יותר - בישראל יש פחות אנשים מספרד או צרפת, granted, אבל הם גם מתפזרים על פחות ענפי ספורט. מה שאני רואה גם במדינות האלה וגם במדינות האלה זה מערך אקדמיות ותוכניות נוער בכדורסל שמשאיר לישראל אבק.
לגבי הנתונים הפיזיים, כבר עמדו על זה לפני. אתה רואה כדורסלנים מארצות אחרות ממשיכים להתפתח אחרי גיל 20-22, ממשיכים לפתח את הגוף שלהם ואת המשחק שלהם. כבר דובר פה על מה שעשו יניב גרין לסקולה ואיציק אוחנון לפאו גאסול בנבחרות הגילאים, ותראה איפה אלה ואיפה אלה. בזמן הסדרה של ירושלים מול ולנסיה דובר על הפיזיות של יותם הלפרין מול זו של סן אמטריו שמבוגר ממנו ב-5 או 6 שנים. סתם דוגמאות קטנות. לפטור הכל בגנטיקה יהודית נחותה או בגודל אוכלוסיה זה לעשות לעצמנו עבודה קלה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יולי 24, 2017 12:56 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 12:52 pm 
Sophomore

יכול להיות, ובגלל זה צודק מי שאמר דרוויניזם. לא יכול להיות שקופרברג הזה, שכבר שנים מדברים עליו כשחקן עתיד, שיש לו נתונים פיזיים אחלה בסך הכל, אתלטי ועם ידיים טובות וגבוה- נראה כמו שהוא נראה.
בעיניי הוא הדבר הכי מאכזב בנבחרת,טכניקת זריקה רעה, שחקן הגנה רך ולא טוב, רך על הריבאונד, תנועה אחת סבירה על רגל הציר אין לו... ממש כלום ושום דבר.
לא יכול להיות שהוא ישחק בבוגרים פשוט כי הוא ישראלי... הוא לא שחקן כדורסל, והוא היה יכול להיות שחקן כדורסל. פספוס אדיר. רואים גם בגישה שלו- הוא משוכנע שהוא כוכב... הזייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 1:28 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
לגבי גודל האוכלוסיה, יש גם מדינות יותר מוצלחות מאיתנו בגידול כשרונות עם פחות אוכלוסיה מאשר ישראל. לגבי המדינות שיש בהן יותר - בישראל יש פחות אנשים מספרד או צרפת, granted, אבל הם גם מתפזרים על פחות ענפי ספורט. מה שאני רואה גם במדינות האלה וגם במדינות האלה זה מערך אקדמיות ותוכניות נוער בכדורסל שמשאיר לישראל אבק.
לגבי הנתונים הפיזיים, כבר עמדו על זה לפני. אתה רואה כדורסלנים מארצות אחרות ממשיכים להתפתח אחרי גיל 20-22, ממשיכים לפתח את הגוף שלהם ואת המשחק שלהם. כבר דובר פה על מה שעשו יניב גרין לסקולה ואיציק אוחנון לפאו גאסול בנבחרות הגילאים, ותראה איפה אלה ואיפה אלה. בזמן הסדרה של ירושלים מול ולנסיה דובר על הפיזיות של יותם הלפרין מול זו של סן אמטריו שמבוגר ממנו ב-5 או 6 שנים. סתם דוגמאות קטנות. לפטור הכל בגנטיקה יהודית נחותה או בגודל אוכלוסיה זה לעשות לעצמנו עבודה קלה.

כרגיל בינינו, עיקר המחלוקת הוא בשאלה הבסיסית מה כל אחד בכלל טוען. אני לא אמרתי שאין בכדורסל הישראלי בעיות של גישה ושל תכנון ושהבעיה כולה נמצאת במספר התושבים ובאתלטיות. למעשה, אני הסכמתי איתך בנושא הזה. אני כן אומר שאת היקף ההשפעה של הבעיות האלה קשה לכמת. לעומת זאת, גם אם כל הבעיות האלה היו נשארות בעינן, והיו נוספים ל-pool השחקנים של כל שנתון בארץ עוד 10-15 שחקנים בגבהים שבין 2.00-2.15, היית נמצא, בוודאות, במקום אחר לגמרי מבחינת הישגים של הנבחרת, נציגים ב-nba ושאר המדדים שאפשר לחשוב עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 2:40 pm 
Hall of Famer

יכול להיות. אבל עדיין אני לא חושב שאפשר להתווכח על מה קורה לכדורסלן הישראלי מבחינה התפתחותית מול מה קורה לשחקן הספרדי או הצרפתי או שחקן מכמעט כל מדינת כדורסל נורמלית אחרת. אם אני רואה דור שבו בנבחרות הצעירות הישראלים מפרפרים את הספרדים/צרפתים/ליטאים, ואז כשהם גודלים אז אלה מגיעים ל-NBA ונהיים אלופי אירופה בזמן שהישראלים עומדים במקום במקרה הטוב - ההבדל זועק לשמיים.
גנטיקה וגודל אוכלוסיה הם מן הסתם לא גורמים אפסיים, אם היו לך עוד שחקנים גבוהים כנראה נקודת ההתחלה שלך הייתה יותר טובה. אבל גם בשנות ה-70 וה-80 היו לישראל נחיתות גנטית/פיזית וחסרון אוכלוסיה מול מדינות אירופיות גדולות, ועדיין הבאנו בנישה שלנו, בפוזיציות שבהן החסרונות היחסיים שלנו פחות מורגשים, שחקנים מהטובים בתפקידיהם באירופה במשך כמה דורות של שחקנים. היום אנחנו לא מתקרבים לזה. לכן אני חושב שהבעיות המבניות, בעיות הגישה והאימון - הם עדיין הגורם מס' 1 למקום של הכדורסל הישראלי, והכדורסלן הישראלי, ביבשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 3:28 pm 
Senior

עזוב, כל הקיטורים על גודל אוכלוסיה (ולכן אנחנו פחות טובים מצרפת או ספרד), או גודל פיסי (ולכן אנחנו פחות טובים מקרואטיה וסלובניה שבשתיהן ביחד יש פחות תושבים מבישראל) לא מסבירים למה יוון או פורטו ריקו פשוט לא באיזור החיוג שלנו.
מה שראי כתב הוא נכון (ונדמה לי שפעם היה על זה דיון בפורום), עולם הכדורסל הישראלי, קבוצות, ליגות צעירות, בתי ספר, מאמנים, מה שתגידו, פשוט לא מספיק טוב כדי להפוך את הכשרונות שיש פה לשחקנים.
למה פעם היה אחרת? אני מנחש שזה כי פעם גם במדינות אחרות המערכת לא הייתה מספיק טובה. הם השתפרו ואנחנו לא, אננחנו לא כל כך מוצלחים בלהשתפר כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 6:24 pm 
Sophomore

מתוך התגובות לפוסט:

"שאלתי את עצמי: אז מה המטרה של הנבחרת הבוגרת? ועניתי לעצמי: לנצח ולהרים את המורל הלאומי, לייצר גאווה וקומה זקופה בין העמים.
אבל אם זו מטרת העל, למה לא "להשיג" אותה כבר פה, בנבחרות הצעירות? למה לא לזקוף קומה כבר עתה, בזכות חצי גמר אירופי של עד 20? אני חושב שמותר ורצוי להתגאות ולשמוח, ובאמת לא לספור בפינצטה שחקני עתיד. אלה שחקני ההווה, עד גיל 20 אמנם, אבל כאן ועכשיו, והם מסבים לי גאווה עצומה."

אז כן, כמובן שלגיטימי וחשוב גם לחשוב על העתיד ולרצות שהכדורסל הישראלי ישתפר ברמת הבוגרים. אבל רבאק, כמה הישגים ספורטיביים כבר יש לנו במדינה הזו שכל כך קשה פשוט ליהנות עד הסוף מהרגע (ומהנבחרת) לכמה ימים ופשוט לפרגן מכל הלב בלי אם, אבל ומה יהיה?

בעיקר התאכזבתי כאן מהדיון סביב בלאט. הילד (עדיין) הרגע הוביל את האליפות באסיסטים בהפרש עצום ובאמת שיחק כדורסל נהדר, סטיב נאשי כזה, למרות המגבלות הפיזיות (כולל הגנה בכלל לא רעה, למרות כל מה שכותבים עליו). עכשיו תחזרו אחורה בתרד הזה ותקראו את רוב מה שנכתב עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 6:44 pm 
Sophomore

אני חושב שבלאט דווקא קיבל יחס מפרגן כאן בגדול...

עם כל עניין הסייז הבעייתי שלו, בעיני הוא הדבר היחידי שנראה כמו שחקן כדורסל טוב בנבחרת הזאת. כל המשחק של הנבחרת היה עליו, במשך כל הטורניר. הוא שיחק המון, באינטנסיביות מאוד גבוהה והנבחרת נראתה כמו כלום ושום דבר כשהוא היה על הספסל. יש לו אופי טוב ואני מאמין בו בסך הכל.

אפילו במשחק אתמול, הרגעים הטובים של הנבחרת בתחילת המשחק היו בניצוחו, ואם קטש לא היה מרגיש בטוח מדי ומתחיל בשרשרת חילופים (אין מה לומר, היה קשה לזהות את הבאות מאותה נק'), לך תדע לאן המומנטום והכדור בידיים של בלאט היו מביאים את הנבחרת. היה אפשר להגדיל את הפער ואז אולי אפילו היו מנצחים.

בכלל, בכללי- יש שם הרבה שחקנים בלי סייז אמנם ובלי כישרון ענק אבל כן עם אינטיליגנציית משחק גבוהה (הגנתית והתקפית. ארצי לדוג').

המאכזבים בעיניי הם קופרברג- שיש לו נתונים להיות הרבה הרבה יותר ממה שהוא (וכמובן שזה כבר לא יקרה). וגם זוסמן, שהוא שחקן מוגבל ביותר (לא קרוב לכישרון של בורשטיין, אם מסתכלים עליו כמודל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 6:51 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
בעיקר התאכזבתי כאן מהדיון סביב בלאט. הילד (עדיין) הרגע הוביל את האליפות באסיסטים בהפרש עצום ובאמת שיחק כדורסל נהדר, סטיב נאשי כזה, למרות המגבלות הפיזיות (כולל הגנה בכלל לא רעה, למרות כל מה שכותבים עליו). עכשיו תחזרו אחורה בתרד הזה ותקראו את רוב מה שנכתב עליו.

מבין ומקבל את הגישה שלך שצריך גם להנות ממה שיש עכשיו, להנות מהרגע. צודק, הכל טוב. וגם נהניתי מאוד. אבל אני חושב שהדיבור על בלאט הוא בעיקר בגלל שלעומת רוב השחקנים האחרים בנבחרת, שאנחנו לא באמת יודעים מה הם מסוגלים לתרום ברמות הגבוהות, אצל בלאט אנחנו יודעים טוב מאוד - ראינו. ואנחנו יודעים עד כמה ההבדל בין רמת נבחרות העתודה לבין הבוגרים משפיע על היכולת שלו להיות אפקטיבי, שוב - כי ראינו. אנחנו מכירים את המגבלות שלו שנחשפות בגלוי בכדורסל מקצועני. על הקוראים והכותבים בסלניוז קצת קשה לעבוד עם השטויות שאלי סהר כותב ("בלאט יכול להיות רכז פותח בכל קבוצה בACB"), זה קהל שראה את תמיר בלאט קצת יותר, מבין כדורסל קצת יותר ובעיקר ביקורתי הרבה יותר (גם אם זה לפעמים יותר מדי). הדיון על מה התקרה שלו ושל חבריו לנבחרת בכדורסל מקצועני הוא דיון לגיטימי, גם אם הוא לפעמים לועג ומזלזל מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 8:10 pm 
Sophomore

זה מעבר לזלזול והביקורתיות המובנית. זה גם ההנחה (הקביעה) שזהו: בגיל 20 אנחנו כבר יודעים בדיוק מה ייצא ממנו והוא כבר פגש את התקרה. מאיפה הוודאות הזו? הרי מדובר כאן על בחור חכם וחרוץ להפליא (ועם הייעוץ הכי טוב שיש), שעובד קשה מאוד, מודע מאוד לחסרונות, ובכל שנה שראיתי אותו עד עכשיו דאג לשפר אספקטים נוספים של המשחק שלו ולהשתפר מאוד. אז למה להניח בכזו וודאות שכאן זה נגמר? למה שלא יפתח למשל פלואטר קטלני בעתיד? אם נחזור להשוואה מלמעלה -- סטיב נאש לעניים -- נאש הגיע לשיאו המקצועי רק בסוף שנות ה-20 ושנות ה-30 לחייו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 8:26 pm 
Sophomore

לא אמרתי שהוא לא יתפתח וישתפר. אמרתי שעל סמך מה שראינו ממנו ברמות האמיתיות שבהן הוא יתחרה בשקלול הנתונים הפיזיים שלו, אפשר להסיק מה תקרת היכולת שלו פחות או יותר. נחרצות היא תכונה בעייתית, אבל מותר להסיק מסקנות ממה שהבנאדם אשכרה הראה.
הערת אגב - אני בכלל לא חושב שפלואטר קטלני זה מה שיעזור לו. מה שיהפוך אותו לשחקן לגיטימי לנבחרת ואולי אולי למיד לבל באירופה זה רק הגנה רצחנית. כלי התקפי משמעותי אני לא רואה איך הוא יהיה ברמות הגבוהות של אירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 8:52 pm 
Sophomore

בלאט יכול להפוך לסטיב נאש כמו שהוא יכול להפוך לאבי סוכר. שחקן זה בסופו של דבר שקלול של נתונים מולדים ונתונים נרכשים. אני מאמין שאין בישראל את המערכת הנכונה לתת לשחקנים 100% מהנתונים הנרכשים האפשריים. לא מבחינת מאמנים ולא מבחינת פלטפורמות אימון. אני גם חושב שלשחקן הישראלי יש בעיה של מוטיבציה, אבל חושב שגם זו אשמתם של מי שמאמן אותו.
מבחינה גנטית, רוב הישראלים אינם שחורים, וזהו פחות או יותר. לא חושב שלישראלים הלבנים יש בעיה גנטית מול שחקנים לבנים אחרים באירופה. גם כאן גדלים ענקים לפעמים, וגם כאן יכל לצאת פעם איזה דירק נוביצקי. אולי פספסנו כמה דירק נוביצקי ישראלים בגלל התשתית הלקויה ותרבות הספורט החלשה. לא תפסו אותם בגיל צעיר, והם העדיפו ללכת להיות רואי חשבון.

ביפן כל ילד מחויב להצטרף ל"חוג" מטעם משרד החינוך שם, שמתקיים אחרי ובזמן שעות בית הספר. מכיתה א' ועד שמסיים בית ספר. כל אחד יכול לבחור מה שהוא רוצה. ילד יכול לבחור ללכת להיות בחוג של מחשבים, ספורט לפי העדפתו, או אפילו כזה על אנימה מנגה או דברים מהסוג הזה. העיקר לנתב ילדים למקומות בהם אולי ימצאו את הכישרון שלהם.

נערך לאחרונה על ידי ערן בתאריך ב' יולי 24, 2017 8:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 8:54 pm 
Sophomore

ואגב, אם היה כאן משטר טוטאליטרי, כל מה שהיה צריך לעשות זה לזווג בכפייה אנשים מאוד גבוהים עם נשים מאוד גבוהות, ולהכריח אותם להביא 10 ילדים. כך בתוך 50 שנה היה לנו מאגר גנטי מפוצץ בגבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 9:39 pm 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
זה מעבר לזלזול והביקורתיות המובנית. זה גם ההנחה (הקביעה) שזהו: בגיל 20 אנחנו כבר יודעים בדיוק מה ייצא ממנו והוא כבר פגש את התקרה. מאיפה הוודאות הזו? הרי מדובר כאן על בחור חכם וחרוץ להפליא (ועם הייעוץ הכי טוב שיש), שעובד קשה מאוד, מודע מאוד לחסרונות, ובכל שנה שראיתי אותו עד עכשיו דאג לשפר אספקטים נוספים של המשחק שלו ולהשתפר מאוד. אז למה להניח בכזו וודאות שכאן זה נגמר? למה שלא יפתח למשל פלואטר קטלני בעתיד? אם נחזור להשוואה מלמעלה -- סטיב נאש לעניים -- נאש הגיע לשיאו המקצועי רק בסוף שנות ה-20 ושנות ה-30 לחייו.

אף אחד פה לא מתיימר לכתוב שום דבר ברמת וודאות 100%. הכל זה דעות - יש דעות מבוססות יותר ויש פחות. אם זה לא מובן מאליו אז אולי כדאי שאוריאל יוסיף איזה כוכבית בתחתית כל עמוד, או שאולי כ"א יוסיף בחתימה.

סאבוניס כתב:

אפשר לחשוב מה נכתב עליו. ביקורת לגיטימית. אף אחד לא אמר שהוא מכוער או מפגר. בסך הכל אנשים הביעו את דעתם המקצועית ואמרו יהיה רק שחקן ליגה טוב. איזה עלבון, הא?

כשאני ראיתי את בלאט פעם ראשונה בגיל 14 (של בלאט, לא שלי) מאוד התרשמתי. מהבטחון העצמי שלו (בפסק זמן בא לבקש מהשופט את המגבת כדי לנגב פנים), מהכישרון ואפילו מהזריזות והמהירות. הייתי בטוח שהוא יהיה אתלט, כי מול בני גילו הוא נראה סילון וחזק מאוד (ואגב הוא שיחק מול ארצי שהיה אז כבר 1.90 והוא אפילו לא היה הכי גבוה בקבוצת הילדים של מכבי חיפה באותה שנה). כבר אז אנשים קצת מנוסים ממני בכדורסל, שראו הרבה שחקנים צעירים גדלים, אמרו שהזריזות והאתלטיות זה החיסרון המרכזי שלו. כי כשאתה מכוון למקצוענים, אז צריך סטנדרטים אחרים לגמרי ובסיס השוואה שונה.
זה שבאליפות אירופה לעתודה הוא נראה כמו סטיב נאש זה לצערנו הרב אפילו לא מבטיח שהוא יהיה בין 10 הרכזים הכי טובים שיצמחו מהאליפות הזו בלבד בעתיד.
עצם זה שכדורסל זה משחק של גובה ואתלטיות זה לא המצאה חדשה.
אתה יכול להתעצבן, אתה יכול להיעלב בשם בלאט, אבל כל ביקורת שנאמרה פה כליו נאמרה על בסיס ניסיון ומעקב אחר שחקנים מסוגים שונים ועל בסיס דברים שהוא עצמו כבר הראה ברמה גבוה יותר. אפילו לא הערכות.
רכז 1.94 אתלט יכול לשפר קליעה, כדרור, יכולת מסירה, אפילו הבנת משחק וקבלת החלטות עד גבול מסויים. שחקן יחסית איטי ונמוך (ולרמות הגבוהות זה מה שהוא) יכול לשפר עוד קצת את הזריקה, ונגיד לפתח פלואטר כמו שאתה כותב, אבל הפוטנציאל שלו מאוד מוגבל, ובניגוד למה שדורון קרמר כתב, השכל של בלאט לא מספיק לחפות על החסרונות.
אין פה רצון לקטול. אולי הוא יפתיע וכן יצליח, הלוואי, אבל לשים משקפיים ורודות כמו שאתה עושה ולחשוב שמה שהוא עשה בעתודה הוא יוכל לעשות גם במקצוענים זה מאוד מאוד נאיבי ולא מחובר למציאות ואולי גם נובע מחוסר היכרות עם הרמות הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 10:25 pm 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:

מתוך הפוסט:

הרי אין סיכוי של ממש שהנבחרת הישראלית הבוגרת תגיע להישגים כאלו בעתיד הנראה לעין. עניין של הצטברות כישרון לאורך שנים, וכן, בסופו של דבר גם של נחיתות פיזית משמעותית. אז למה שלא פשוט נהנה מהנבחרת הצעירה וההישגים שלה, נשמח בהם, ולא נעבור מיד לשאול מה הלאה? יש בזה לדעתי משהו מאוד ישראלי (ואולי גם יהודי?) – חוסר היכולת לחיות את הרגע וליהנות ממה שיש. ולצד זה, גם מידה מוגזמת של ביקורתיות, ראיית שחורות והתמקדות בשלילי.

הנבחרת שיחקה היטב והצליחה מעל המצופה? "יופי, אבל למה לא יכלו גם ללכת עד הסוף ('לוזרים')".

יובל זוסמן נותן טורניר פריצה? "לא חוכמה, בגילו ריקי רוביו ולוקה דונצ'יץ' כבר הובילו את הבוגרים של ריאל מדריד".

תמיר בלאט נותן טורניר גדול ברמת MVP? "נו, אז למה הוא לא עושה את זה גם בליגת העל/במכבי/בנבחרת/בנבא? סתם גמד איטי שלא שומר".

ראי שעל הקיר כתב:
והגישה הזו היא בדיוק הסיבה למה הנבחרת הבוגרת לא תגיע להישג כזה בעתיד הנראה לעין.
זו בדיוק הסיבה למה למאמני נוער בישראל יותר חשוב לנצח ולקחת אליפות מאשר ללמד את השחקנים שלהם יסודות, זו הסיבה למה פורוורד מוכשר משחק בנוער סנטר ואז כשהוא בא לבוגרים אין לו מושג מה לעשות.
הפוסט אומר "זה עניין של הצטברות כשרונות ושל נחיתות פיזית". חשבת למה אצל אחרים יש הצטברות כשרונות ואצלנו אין? למה שחקן ישראלי בן 29 נראה נחות פיזית ופחות מפותח משחקן ספרדי בן 36? בדיוק בגלל הגישה הזו.

אז מה שצריך זה גם וגם. צריך לשמוח בהישג, כי זה הישג ואי אפשר להתכחש לזה. וצריך גם לקחת אותו בפרופורציות וכן לשאול מה הלאה, כי זו בסך הכל פאקינג אליפות גילאים. היא לא השער, היא "המהלך המוביל לשער". ואם כבר הפוסט מדבר על משהו שאין יותר ישראלי ממנו, אז הכי ישראלי זה להתלהב מהישראלי ש"התחיל במהלך שהוביל לשער"...
רק שברוב המקרים בכדורסל הישראלי, המהלך בכלל לא מוביל לשער. אנחנו מתלהבים מהישראלי ש"התחיל במהלך שלא הוביל לכלום".

יש לי כל כך הרבה להגיד על הטור הזה ועל ההודעה של סבוניס, שאני לא יודע מאיפה להתחיל.
קודם כל אני מאוד מסכים עם ראי - מזכיר לי איך במשך שנים בב"ש התעסקו בלקחת אליפויות בליגות הקטסל של מחוז נגב (בו יתר הקבוצות הן של יישובים קטנים וקיבוצים) ואחר כך לא הבינו איך יכול להיות שלא מגיעים לשום הישג סביר בליגות הנערים והנוער. ממש תעלומה, הא? מי שעסוק כל כך בפירורים, לא יאכל את העוגה.

ההישג הוא מעולה, בטח כאשר הנבחרת בא עם ציפייה ומטרה להילחם על הישארות בדרג א' (כדי שהדורות הבאים יזכו להתמודד גם כן מול ליטא ואיטליה, ולא לנצח 50 הפרש את סקוטלנד). באמת, אני יכול לכתוב פה הילולים לשחקנים ולמאמן על פני חצי עמוד, אבל לא זאת המטרה.

הטור קצת מייצג את גישת ה"בורים אבל אופטימיים". אנחנו גדולים! אנחנו אדירים! הידד לנו ולנבחרת המדהימה!! הידד!!!!!
הכי קל לכתבים ופרשנים להגיד את מה שה"עם" רוצה לשמוע - ככה מקבלים הכי הרבה לייקים, הכי הרבה רייטינג. כתב אמיתי לא צריך להיכנע לפופוליזם. כתב אמיתי צריך גם לפרגן (מה שרוב המוחלט של מי שסיקר את האליפות גם עשה) אבל גם לדעת לסייג כשצריך ולהביא את כל העובודות! לא רק פרגון עיוור שמביא הכי הרבה לייקים.

אני לא מבין בשחייה, אז כשאני אקרא סיקור על השחיין הישראלי שזכה במדליה באליפות העולם (רק דוגמא... לא קרה באמת) אז אני אצפה שהוא יפרגן לשחיין שהמצטיין, שהשקיע המון באימונים, שהגיע להישג מרשים וגם הביא כבוד למדינה, אבל שגם יספר לי שאותו שחיין בכלל מתאמן כל החיים שלו בארה"ב והיה בישראל במצטבר חודשיים בחמש השנים האחרונות ושארבעה מתוך השחיינים המובילים בעולם במשחה בכלל לא השתתפו באליפות. זה נקרא סיקור מקצועי. מפרגן, אבל לא כזה שמזלזל באינטליגנציה, עובד עלינו בעיניים, וגורם לנו לחשוב שישראל היא אימפריה של שחייה.

אם כבר, הבעיה היא שאותם פופוליסטים יוצרים ציפיות מוגזמות משחקני הנבחרת. אנשים שפחות מבינים מתחילים לתהות איך זה שקופרברג המדהים לא פתח בחמישייה בחיפה ואיך זה שכל שחקני הנבחרת לא מככבים בליגת העל. אה - זה בטוח בגלל כל הזרים... לא? פתאום כל אחד משתמש בהישג של הנבחרת בשביל האג'נדה הפרטית שלו. "תראו איזה שחקנים אדירים יש לנו, בואו נעיף את כל הזרים" ויש אנשים שאוכלים את זה. אם כבר אז חובה שיהיו גם קולות שפויים, שינתחו את העניין מקצועית ויצביעו על המלך העירום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 10:35 pm 
Sophomore

"בר טימור, יפתח זיו, נאור שרון. עזוב נו, בלאט זה לא רמה."

"בלאט פחות או יותר ידרוך במקום."

"בלאט לא מסוגל להתמודד ברמות האלה."

ממש לא עניין של מעליב או לא. פשוט חוסר פרגון לדעתי. וזהו לא רק בלאט. זו הייתה הנימה הכללית בלא מעט מהתגובות (לא רק כאן כמובן).

מעבר לזה, גם אני כמובן מכיר במגבלות של תמיר, אבל לא נותן לזה לפגוע בהנאה שלי מצורת המשחק שלו. ואגב, גם שארס ונאש היו שומרים בינוניים ומטה ונאש גם לא היה מהיר או אתלטי במיוחד, בטח לא ביחס לרמות שבהן הוא שיחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 10:40 pm 
מנהל פורום

נאש לא היה מהיר?? הוא לא היה אתלט מבחינת ניתור אבל הוא היה סופר זריז.
שניהם אגב, נאש ושאראס הם מעל או סביב 1.90. אז גם אם הם לא שמרו, הם חיפו בגדול בהתקפה ובין השאר היו מסוגלים לראות את המגרש מעל שומרים גבוהים וגם לשחרר זריקות מול שומרים גבוהים. שני דברים שבלאט הראה שהוא לא מסוגל לעשות, גם בגמר מול יוון, גם בכמה משחקים בעתודה שנה שעברה וגם במשחקי ליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 10:54 pm 
Sophomore

את נאש צריך להשוות לגארדים השחורים ששמרו אותו ב-נבא, ויחסית להם הוא לא היה מהיר במיוחד. רוב מה שהשיג היה באמצעות חוכמה עילאית, הטעיות גוף, שליטה אדירה בכדור, שינויי כיוון ומהירות, וכולי. ברור לכולם שבלאט לא יגיע ל-נבא. ביחס לרכזים האירופאים הוא בהחלט נמוך, אבל לא חלש ואיטי כמו שעושים ממנו. ושוב, בהחלט יתכן שהוא לא יגיע לרמות הגבוהות של אירופה (אפילו די סביר), אבל מה שהוא עשה באליפות הזו היה פשוט נהדר ומאוד יפה לעין (ההשוואה לנאש היא רק מבחינה זו), וגם כאן רוב הגארדים היו ראש מעליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 11:17 pm 
Sophomore

ודים כתב:
סאבוניס כתב:

מתוך הפוסט:

ראי שעל הקיר כתב:

יש לי כל כך הרבה להגיד על הטור הזה ועל ההודעה של סבוניס, שאני לא יודע מאיפה להתחיל.
קודם כל אני מאוד מסכים עם ראי - מזכיר לי איך במשך שנים בב"ש התעסקו בלקחת אליפויות בליגות הקטסל של מחוז נגב (בו יתר הקבוצות הן של יישובים קטנים וקיבוצים) ואחר כך לא הבינו איך יכול להיות שלא מגיעים לשום הישג סביר בליגות הנערים והנוער. ממש תעלומה, הא? מי שעסוק כל כך בפירורים, לא יאכל את העוגה.

ההישג הוא מעולה, בטח כאשר הנבחרת בא עם ציפייה ומטרה להילחם על הישארות בדרג א' (כדי שהדורות הבאים יזכו להתמודד גם כן מול ליטא ואיטליה, ולא לנצח 50 הפרש את סקוטלנד). באמת, אני יכול לכתוב פה הילולים לשחקנים ולמאמן על פני חצי עמוד, אבל לא זאת המטרה.

הטור קצת מייצג את גישת ה"בורים אבל אופטימיים". אנחנו גדולים! אנחנו אדירים! הידד לנו ולנבחרת המדהימה!! הידד!!!!!
הכי קל לכתבים ופרשנים להגיד את מה שה"עם" רוצה לשמוע - ככה מקבלים הכי הרבה לייקים, הכי הרבה רייטינג. כתב אמיתי לא צריך להיכנע לפופוליזם. כתב אמיתי צריך גם לפרגן (מה שרוב המוחלט של מי שסיקר את האליפות גם עשה) אבל גם לדעת לסייג כשצריך ולהביא את כל העובודות! לא רק פרגון עיוור שמביא הכי הרבה לייקים.

אני לא מבין בשחייה, אז כשאני אקרא סיקור על השחיין הישראלי שזכה במדליה באליפות העולם (רק דוגמא... לא קרה באמת) אז אני אצפה שהוא יפרגן לשחיין שהמצטיין, שהשקיע המון באימונים, שהגיע להישג מרשים וגם הביא כבוד למדינה, אבל שגם יספר לי שאותו שחיין בכלל מתאמן כל החיים שלו בארה"ב והיה בישראל במצטבר חודשיים בחמש השנים האחרונות ושארבעה מתוך השחיינים המובילים בעולם במשחה בכלל לא השתתפו באליפות. זה נקרא סיקור מקצועי. מפרגן, אבל לא כזה שמזלזל באינטליגנציה, עובד עלינו בעיניים, וגורם לנו לחשוב שישראל היא אימפריה של שחייה.

אם כבר, הבעיה היא שאותם פופוליסטים יוצרים ציפיות מוגזמות משחקני הנבחרת. אנשים שפחות מבינים מתחילים לתהות איך זה שקופרברג המדהים לא פתח בחמישייה בחיפה ואיך זה שכל שחקני הנבחרת לא מככבים בליגת העל. אה - זה בטוח בגלל כל הזרים... לא? פתאום כל אחד משתמש בהישג של הנבחרת בשביל האג'נדה הפרטית שלו. "תראו איזה שחקנים אדירים יש לנו, בואו נעיף את כל הזרים" ויש אנשים שאוכלים את זה. אם כבר אז חובה שיהיו גם קולות שפויים, שינתחו את העניין מקצועית ויצביעו על המלך העירום.

יש לך כל כך הרבה מה להגיד ובכל זאת בחרת לומר סתם ערימה של קלישאות. העם שלנו גם נהנה לכסח ולהיות פסימי. יציע העיתונות תכנית מצליחה ביותר.

להשוות בין קטסל (ילדים בני ד-ו' שמתחילים לשחק) לטורניר של עתודה זה מגוחך הרי. גם מבחינת הנקודה שבה נמצאים השחקנים (דה), גם מבחינת היכולת שלנו להעריך עד כמה הכישרון יהיה רלוונטי כשיגדל (דה). בעצמך אתה מעיד שאתה לא יודע להעריך כשרון של שחקנים בני 14.

גם המועדונים הגדולים מנסים לנצח בקטסל והם כן מייצרים הישגים בנערים ובנוער.
לנצח זה חלק חשוב מהמשחק... אפשר להתווכח על האם צריך ליגת קטסל, אבל וואנס יש כזאת- אתה צריך לנסות לנצח משחקים. זה ממש שגוי לחשוב שזה לא חלק מחינוך של שחקן. אתה רוצה ילדים שמרגישים שהם מסוגלים לנצח ולנצח בפועל עוזר לכך. כל עוד יש שיתוף יחסית מאוזן של שחקנים (וגם זה לא בכל מחיר. מכיר מאמנים שמנהלים טבלאות שנתיות ומנסים לאזן ככה שכל שחקן ישחק בדיוק כמו שחקנים אחרים. זה גם לא חינוך נכון של שחקנים) ואין שיתוף מוגזם של חריגי גיל, לנצח בקטסל לא עומד בסתירה לקידום שחקנים וזה מעגל שמזין את עצמו. בעיני זה ממש חינוך לתבוסתנות להפריד בין השניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 24, 2017 11:55 pm 
Junior

סאבוניס, הטענות שלך מאוד מוזרות.
לאף אחד פה אין רצון או אינטרס שהשחקנים הישראלים יכשלו. להיפך, אני משוכנע שמרביתם המוחלט של הכותבים מאוד היו רוצים לראות כוכבים גדלים פה (לשאר פשוט לא מאוד אכפת כנראה).
אני לדוגמה, "נכנסתי" בבלאט כי אני פשוט לא מעריך את הכישרון והפוטנציאל שלו. אני מאוד מעריך אותו בתור ספורטאי וחושב שזה די מדהים שהוא הגיע לאן שהגיע כבר עכשיו, אני בכנות פשוט חושב שזה די קרוב למקסימום. שורה תחתונה, אני מתקשה להיזכר בשחקן אחד בליגת העל (או באיזשהי רמה) שהיה גם נמוך, גם לא אתלט וגם לא מהיר כמו בלאט. על כוכב כדורסל (כמו שמדברים עליו כרגע) אני אפילו לא מדבר. הציפיות האלו, לא רק שהן רדודות ולא מקצועיות, הן בעיקר לא ריאליות ופשוט מכינות אותו לכישלון לא הוגן.
דווקא ליובל זוסמן, שלכאורה יש לי כל אינטרס שיכשל (שחקן מכבי וכו'), מאוד פירגנתי וכתבתי שאני רואה פה פוטנציאל לשחקן יורוליג וכוכב בקנה מידה ישראלי (למרות שחלק חלקו עלי פה).
בקיצור, אין כאן שום עניין של קנאות, חוסר פרגון או משהו בסגנון. אם כבר אני חושב שצריך להפנות אצבע מאשימה לתקשורת על סיקור לא מקצועי בעליל (למעט שי האוזמן שדווקא אמר חלק מהדברים) שבעיקר בונה ציפיות לא ריאליות. כמובן שאחר כך ידעו טוב מאוד להיכנס בנבחרת הבוגרת על הכישלונות שלה למרות שהכתובת מזמן הייתה על הקיר.

מאנו, מה לעשות שבגילאים צעירים הרצון לנצח בכל מחיר בא כמעט תמיד על חשבון פיתוח אמיתי של השחקן?
לתת לשחקן הכי גבוה לשחק בפנים לא משנה איפה נמצא הפוטנציאל האמיתי שלו, להגיד לגארדים לא לזרוק כי הם גם ככה יותר אתלטים מכולם והקליעה שלהם לא משהו, לשחק כל מיני הגנות אזוריות כי זה הרבה יותר מצליח מהגנה אישית וכו'. אלה דברים שקורים כל הזמן (אבל באמת כל הזמן) בכדורסל הישראלי.
ודים צודק בכל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 27, 2017 5:26 pm 
Hall of Famer

אז אחרי ההישג הנאה - כמה שחקנים מהעתודה יקבלו בעונה הבאה כמות דו ספרתית של דקות בליגת העל ?
לא אופתע אם המספר יעמוד על 0

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 27, 2017 5:31 pm 
Hall of Famer

גם אני לא אופתע, אבל יש לי הרגשה שלא מאותן סיבות שאתה חושב עליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 27, 2017 6:34 pm 
Hall of Famer

אני אופתע. אני מאמין שתמיר בלאט יקבל את ה-10 דקות שלו.
יש לי הרגשה שגם הובר יקבל 10 דקות בואקום של חיפה.
האחרים כנראה שלא. אולי קופרברג. אולי זוסמן אם לא יהיה במכבי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 129 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: