סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 10:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 5:07 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מה אתם חושבים על הנוהג הזה (שמעוגן בחוק) שבערבים של ימי זיכרון (יום הזיכרון, יום השואה, תשעה באב) כל מקומות הבילוי, לרבות מסעדות, סגורים?

מבחינתי מדובר בחוק בזיוני שנכנס לחיי האזרחים בצורה גסה ומונע מהם את החופש לבחור כיצד הם מעוניינים לנהוג בחייהם. אני זוכר שבערב יום השואה דאשתקד מצאתי את עצמי מת מרעב כאשר אפילו חנויות נוחיות היו סגורות. כך גם אמש מצאתי את עצמי ללא הועיל בחיפושים אחר מקום שימכור לי מאכל עלוב בפיתה. פשוט מתסכל ולא הגיוני.

בשביל מה זה טוב לעזאזל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 5:27 pm 
Hall of Famer

בעד.
מוסיף לצביון של היום. מבחינתי אפשר לחיות עם זה ש-2 וחצי ערבים בשנה הכל סגור. בכלל, יש בזה משהו מיוחד שאני לא יודע אם קיים במקומות אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 5:29 pm 
Junior

בטוח שיש חוק של סגירה בט באב?!
רושפלד העלה תמונה אתמול מהמסעדה שלו בדיזינגוף שהיא מלאה אנשים וכתב ׳ מזל שבית המקדש לא חרב בדיזינגוף ׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 5:36 pm 
Junior

Dovi כתב:
בטוח שיש חוק של סגירה בט באב?!
רושפלד העלה תמונה אתמול מהמסעדה שלו בדיזינגוף שהיא מלאה אנשים וכתב ׳ מזל שבית המקדש לא חרב בדיזינגוף ׳

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7 ... 7%90%D7%91

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 5:38 pm 
Junior

oren_80 כתב:
בעד.
מוסיף לצביון של היום. מבחינתי אפשר לחיות עם זה ש-2 וחצי ערבים בשנה הכל סגור. בכלל, יש בזה משהו מיוחד שאני לא יודע אם קיים במקומות אחרים.

ואני אישית חושב שעצוב מאוד שאנחנו כל הזמן עסוקים בלבכות על אירועי העבר ולחפש מי לא עומד בצפירה, במקום לחיות את ההווה. בארה"ב יום הזיכרון הוא יום חופש וכולם הולכים לעשות פיקניק עם המשפחה או עושים שופינג כמו משוגעים. זה המודל שהייתי רוצה לייבא הנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 6:23 pm 
Hall of Famer

לגיטימי שתרצה. זכותך כמובן.
אבל האמת שיום הזכרון לחללי צה"ל הוא שונה לחלוטין בתחושה האישית של האנשים בארץ מאשר הממוריאל דיי. זה הרבה יותר עמוק מאשר סגירת חנויות או לא וכו'. רוצה לומר שמבחינת הציבור בארץ ההתייחסות ליום הזכרון לא יכולה להיות כמו מה שיש בממוריאל דיי האמריקאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 8:13 pm 
Junior

לא רוצה לגנוב את הת׳רד, אבל חצי באותו נושא: אני חושב שסגירת תכנים ב vod בימי זכרון וצומים זה הדבר הכי הכי חצוף ומזלזל בצרכנים ever.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 8:43 pm 
Junior

אתה לא גונב כלום, זה בדיוק חלק ממה שעליו דיברתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 8:47 pm 
Junior

יום הזכרון ויום השואה הם מועדים אזרחיים, לא דתיים כמו תשעה באב.
לא מפריעה לי תחושת הדכאון הכללית שמנסים לשדר בשני המועדים האזרחיים, קצת מפריע לי שהכל סגור בתשעה באב כי לא הכרתי אף אחד שמת שם, וגם סבתא שלי לא הכירה אף אחד מהם.
אני חושב שבכל מקרה, מה שקורה באופן ציבורי ראוי לדיון, אבל לסגור VOD זה מטופש. מה שאני עושה בבית ממש לא ראוי לדיון, לא צריך השגחה פרטית ביום כיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 9:13 pm 
Hall of Famer

לגביי תשעה באב, אני האחרון ששומר על משהו בענייני דת. ועדיין, זה יום שחקוק כ"כ חזוק במסורת היהודית כך שלא איכפת לי שבערב 9 באב סגור. חלק מהעניין שלנו כאן בעיניי. מעין צביון שאני שמח שקיים, כמו שאני שמח שביום כיפור הכל עוצר לחלוטין בצורה שאין כמותה בעולם (וגם ביום כיפור - לא צמתי מעולם וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:25 pm 
Junior

אורן, קח דוגמא מהיום. הגעתי למוסך לשים את האוטו בטיפול והסתבר לי שיש עוד כל מיני טיפולים מיוחדים שצריך לבצע. לא נערכתי לכזה זמן שהות עם סנדויצ'ים, אז יצאתי לקנות אוכל בסמוך והכל היה סגור מלבד איזו סנדויצ'יית בריאות שהגניבה לי את הסנדויץ' אבל אמרה לי שאני לא יכול לשבת לאכול אותו אלא לצאת לאכול אותו במקום אחר. מה בין זה לבין עינוג או איזה קטגוריה שזה לא יהיה? אם המוסך פתוח, למה שבתי אוכל לא יהיו פתוחים?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:31 pm 
Junior

יום השואה ותשעה באב זה מבחינתי אותו הדבר. ימים שמציינים אירועים שהתרחשו הרבה לפני שנולדתי, ואני לא מכיר אף אחד ששרד אותם. לא נוגע אליי ברמה האישית. יום הזיכרון קצת יותר משמעותי עבורי כי אני כן מכיר חללים, ועדיין אני לא חושב שזו סיבה לנתק לנו את החיים ליום אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 10:52 pm 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
אורן, קח דוגמא מהיום. הגעתי למוסך לשים את האוטו בטיפול והסתבר לי שיש עוד כל מיני טיפולים מיוחדים שצריך לבצע. לא נערכתי לכזה זמן שהות עם סנדויצ'ים, אז יצאתי לקנות אוכל בסמוך והכל היה סגור מלבד איזו סנדויצ'יית בריאות שהגניבה לי את הסנדויץ' אבל אמרה לי שאני לא יכול לשבת לאכול אותו אלא לצאת לאכול אותו במקום אחר. מה בין זה לבין עינוג או איזה קטגוריה שזה לא יהיה? אם המוסך פתוח, למה שבתי אוכל לא יהיו פתוחים?

זה בהחלט מפתיע, כי בד"כ ביום עצמו ממה שאני מכיר מסעדות ומקומות פתוחים. גם החד"כ שלי נסגר אתמול מוקדם אבל היום, כמו בימי הכרון, היה פתוח ללא מוזיקה עד הערב. רבאק, אפילו הקפיטריה בבניין שאני עובד בו, וזה עוד בי-ם (מדהים כמה הכבישים ריקים בתשעה באב בעיר הזו), הייתה פתוחה היום כרגיל.
מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 12:29 am 
Hall of Famer

מכיוון שבמדינת ישראל אין הפרדה בין דת למדינה, אני בהחלט בעד
רוצה לומר, אם הבסיס למדינה המזורגגת הזו היא השתייכות של האנשים שלה לדת היהודית, נשמע לי סביר לחלוטין שמדינה כזו תסגור עסקים בערב תשעה באב לרגל יום צום על חורבן בית המקדש. מי שלא מתאים לו תמיד מוזמן לעבור למדינה אחרת.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 12:39 pm 
Junior

מפתיע מאוד שלקחו כמה הודעות עד שמישהו זרק את התגובה הפבלובית של ״לכו מכאן״.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 12:42 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
רוצה לומר, אם הבסיס למדינה המזורגגת הזו היא השתייכות של האנשים שלה לדת היהודית, נשמע לי סביר לחלוטין שמדינה כזו תסגור עסקים בערב תשעה באב לרגל יום צום על חורבן בית המקדש. מי שלא מתאים לו תמיד מוזמן לעבור למדינה אחרת.

כאמור אני לא מדבר רק על ימי זיכרון "דתיים", אלא גם על אלו שאתם מגדירים "ימי אבל לאומיים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 12:57 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:

אתה רציני?
אם זו לא הייתה כתיבה צינית אז:
א) במדינת ישראל יש הפרדה בין דת ומדינה (ולכן קיים הביטוי הנאה "יהודי חילוני")
ב) הבסיס למדינה הוא לא השתייכות של האנשים שלה(?) לדת היהודית אלא ללאום היהודי
ג) 20% מהאזרחים במדינה הם אפילו לא מהלאום היהודי
ד) מי שלא מתאים לו מוזמן לעבור למדינה אחרת? תודה על ההזמנה אבל אתה באמת מתכוון לזה? אתה באמת מעוניין להיות אזרח במדינה שזה חלק מסט הדרישות מאזרחיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:14 pm 
Junior

תומר כתב:

גם זו אמירה שאני לא מבין אותה ולא מסכים איתה. יהדות זו דת בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:32 pm 
Freshman

זה כן אני כתב:
תומר כתב:

גם זו אמירה שאני לא מבין אותה ולא מסכים איתה. יהדות זו דת בלבד.

אם יהדות הייתה דת בלבד, לא היה מובן למונח "יהודי חילוני". המונח קיים ומוכר, למרות שמהגישה שלך אולי הוא איננו קיים או שהוא חסר מובן. זה לגיטימי לטעון ככה, רק שזה לא מתיישב עם הגדרות של המוסדות הדתיים שלקחו בעלות ומונופול על היהדות.
בין אם ארצה או לא, עד שלא המרתי את דתי לדת אחרת באופן פורמאלי, אני יהודיה כי נולדתי לאם יהודיה. יהודי הוא כל מי שנולד לאם יהודיה. אדם כזה יכול להיות "כופר" גמור מבחינה דתית ואף לא לדעת שהוא יהודי. עדיין, מבחינת מוסדות הדת - הוא יהודי אם יוכל להוכיח שאמו יהודיה. אם כן, באיזה מובן הוא דתי? הוא לא. אבל אין לו מנוס מהתואר "יהודי". כך שבהכרח יהדות היא לא רק דת. ניתן לומר שהיא לאומיות אתנית שעל פי רוב מורשת מאם לילדיה, כבסיס. ובמקרים רבים היא גם דת. אך לא כל יהודי הוא דתי.

התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר

ותמצא את הדרך לעוף."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:40 pm 
Junior

מי שלא מאמין בדת אזי שבהכרח לא איכפת לו איך היא מגדירה אותו. אני באופן אישי מגדיר את עצמי ולא נותן לאחרים להגדיר אותי. יהדות זה לא לאום במובן שאין כאן עם אחד בעל מאפיינים אתניים זהים. קבוצת מהגרים שהתקבצה כאן מרחבי העולם ותו לא שהמאפיין היחיד שמקשר ביניהם הוא שלפני המון שנים הסבים שלהם היו מאמינים באותה דת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:42 pm 
Senior

אז לפי ההגדרה הזו, כלומר בעיניך, אני כאתאיסט מוחלט, לא יהודי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:49 pm 
Junior

ראשית, אתה יכול להגדיר את עצמך איך שאתה רוצה, אותי זה פחות מעניין. מה שכן, לפי הנתונים שאתה מציג אתה לא יהודי בעיניי עד שלא תוכיח לי (לא שאתה חייב כמובן) מה כן עושה אותך יהודי ומה המשמעות של כך, אם יש כזו, בעינייך.
אגב, גם אני לא תופס את עצמי כיהודי. בעיניי מדובר בהגדרה ריקה וחסרת משמעות שאין מאחוריה לא כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:54 pm 
Senior

אוקיי, בוא נגיד שזו תפיסה, ובכן, יוצאת דופן במידה רבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 1:57 pm 
Junior

מדוע? אני רואה פה התקבצות של מהגרים מאירופה, אסיה, אפריקה ועוד, שנראים שונה לחלוטין, מאמינים ו/או לא מאמינים בדברים אחרים ואפילו לא כ"כ מסתדרים אחד עם השני. מה בדיוק מחבר ביניהם מלבד העובדה שהסבים שלהם אולי האמינו באותה דת? כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 2:01 pm 
Hall of Famer

רובם חושבים שיש משהו שמחבר ביניהם ברמה מסוימת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר