סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 6:59 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תומר כתב:
נו, הזדהות לא קשורה לרגש של חיבה או אהדה, בטח לא אך ורק אליהם. אם אתה מרגיש אוקראיני, לטעמי אתה עוד צריך לעשות כמה צעדים פרקטיים, לימוד השפה והמורשת והזדהות עם ערכי יסוד, אתוסים ומיתוסים ואז בוודאי שתהיה אוקראיני אם לזה התכוונת.
והעניין עם האמא היהודיה הוא אולי טיעון דתי אבל לא רק דתי. מי שנולד לעם מסוים שייך לעם הזה, זה לא עניין דתי.

לגביי החלק המודגש - ומה עם יהודים אתאיסטיים לחלוטין שחיים במדינה זרה, לא דוברים את השפה העברית, חוגגים את חג המולד וחוץ מזה שאמרו להם שהם "יהודים" הקשר שלהם ליהדות מקרי לחלוטין?

לגביי עניין האם היהודייה - זה עניין דתי גרידא, כי כך קבעה ההלכה היהודית. שאחרת גם ילדים לאב יהודי (ואם גוייה) היו נחשבים ליהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 7:06 pm 
Senior

היהודים האתאיסטים האלו אכן מתבוללים ואפילו די מהר. חלקם עוד מתיחסים לעצמם כיהודים אבל בניהם כבר פחות אם בכלל, ככה זה.
לעניין האם היהודיה, לא דתי. ממש כמו שמי שנולד לאב הולנדי הוא הולנדי לא בגלל שכך קובעת הדת ההולנדית.

אני מתחיל לחשוב שהבעיה היא לא שאתה לא חושב שהיהדות היא גם לאום אלא שאתה מעדיף לקרוא לה ישראליות. זו תפיסה מעט נפוצה יותר ועדיין - רוב גדול מאוד של יהודי התפוצות יחלקו עליך בעניין הזה ואפילו הם לא מלים את בניהם ואוכלים חזיר עם בשר ביום כיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 7:20 pm 
Junior

תומר כתב:
היהודים האתאיסטים האלו אכן מתבוללים ואפילו די מהר. חלקם עוד מתיחסים לעצמם כיהודים אבל בניהם כבר פחות אם בכלל, ככה זה.
לעניין האם היהודיה, לא דתי. ממש כמו שמי שנולד לאב הולנדי הוא הולנדי לא בגלל שכך קובעת הדת ההולנדית.

אני מתחיל לחשוב שהבעיה היא לא שאתה לא חושב שהיהדות היא גם לאום אלא שאתה מעדיף לקרוא לה ישראליות. זו תפיסה מעט נפוצה יותר ועדיין - רוב גדול מאוד של יהודי התפוצות יחלקו עליך בעניין הזה ואפילו הם לא מלים את בניהם ואוכלים חזיר עם בשר ביום כיפור.

לעניין האב ההולנדי - דוגמא מדויקת יותר היא אם תקביל זאת למצב שילד לאב יהודי בנקל יוכל להיות ישראלי כי כך קובע החוק הישראלי. אך הוא לא יהודי (כי כך קובעת הדת היהודית).

ואני טוען שיש דבר כזה "ישראליות" בלבד במובן של לאום. אבל בלאום הזה לוקחים חלק הדרוזים לא פחות מכל אותם אנשים המכנים עצמם יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 7:26 pm 
Senior

זאת כבר טענה יותר נפוצה, אם כי עדיין מיעוט מבוטל שבמבוטלים.
הזיקה הזאת בין יהודים בכל העולם היא דבר שאתה מנסה להתכחש לו אבל היא קיימת. לא בגלל שהם שומרים שבת אלא בגלל שהם, ובכן, יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 7:30 pm 
Hall of Famer

ובתור מישהו שחי בשאר העולם כבר הרבה שנים - אין ספק שזה נכון. הרוב המוחלט של היהודים שפגשתי היו חילונים מוחלטים, ועם זאת - העובדה היא שהם עדיין מנסים להגיע פה ושם לאירועים של יהודים ולהשתייך בדרך כזאת או אחרת לקולקטיב "יהודי" כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 7:39 pm 
Junior

תומר כתב:
זאת כבר טענה יותר נפוצה, אם כי עדיין מיעוט מבוטל שבמבוטלים.
הזיקה הזאת בין יהודים בכל העולם היא דבר שאתה מנסה להתכחש לו אבל היא קיימת. לא בגלל שהם שומרים שבת אלא בגלל שהם, ובכן, יהודים.

אני לא מתכחש לרגשות סובייקטיביים של איש, וחזרתי על כך מס' פעמים. העניין הוא האם עומד משהו מוחשי מאחורי אותה "זיקה" פרט להנחה האמורפית שהם רואים בעצמם יהודים.
אני מודה שיש לי זיקה כלפיי בני העדה שלי - הם נראים כמוני, מנהגים זהים וכו'. אם אראה ישראלים בחו"ל זה יהיה נחמד רק בגלל ששנינו מדברים עברית. מעבר לכך, אין לי עניין מיוחד בהתערבבות עם יהודים ממדינות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 02, 2017 8:06 pm 
Hall of Famer

חייב להגיד שאני נהנה מהמהומות שאני מייצר לפעמים. מכניס קצת פלפל לדיונים :)

תומר כתב:
התותח המפוברק כתב:
מכיוון שבמדינת ישראל אין הפרדה בין דת למדינה, אני בהחלט בעד
רוצה לומר, אם הבסיס למדינה המזורגגת הזו היא השתייכות של האנשים שלה לדת היהודית, נשמע לי סביר לחלוטין שמדינה כזו תסגור עסקים בערב תשעה באב לרגל יום צום על חורבן בית המקדש. מי שלא מתאים לו תמיד מוזמן לעבור למדינה אחרת.

אתה רציני?
אם זו לא הייתה כתיבה צינית אז:
א) במדינת ישראל יש הפרדה בין דת ומדינה (ולכן קיים הביטוי הנאה "יהודי חילוני")
ב) הבסיס למדינה הוא לא השתייכות של האנשים שלה(?) לדת היהודית אלא ללאום היהודי
ג) 20% מהאזרחים במדינה הם אפילו לא מהלאום היהודי
ד) מי שלא מתאים לו מוזמן לעבור למדינה אחרת? תודה על ההזמנה אבל אתה באמת מתכוון לזה? אתה באמת מעוניין להיות אזרח במדינה שזה חלק מסט הדרישות מאזרחיה?

1. רציני בהחלט.
2. פרקטית, אין הפרדה בין דת ומדינה. הרבנות חולשת על חלק ניכר מהמזון שאנחנו מכניסים לפה שלנו, אין תחבורה ציבורית בשבת, רוב הזוגות מתחתנים בחתונה דתית, רוב האנשים נקברים בקבורה דתית, רוב הגברים עוברים ברית מילה כדת משה וישראל, חגי המדינה הם ברובם חגים דתיים/מסורתיים ולא אזרחיים, יום שבת מוגדר כיום מנוחה על פי חוק, וכן הלאה.
יתר על כן, נושא הדיון מתמקד באיסור על בתי עסק לפתוח בט' באב. האיסור הזה הוא איסור על-פי חוק שנחקק ע"י הרשות המחוקקת של המדינה, "חוק איסור פתיחת בתי עינוגים בתשעה באב (הסמכה מיוחדת), תשנ"ח-1997". ספר לי עוד על איך יש פה הפרדה בין דת ומדינה. אגב, החוק בסה"כ נותן סמכות לרשויות מקומיות לחוקק חוק עזר עירוני בנושא. ואכן, יש חוק עזר עירוני בנושא של עיריית תל אביב (וגם ירושלים וכנראה גם עיריות אחרות).
3. דת יהודית, לאום יהודי... נראה לי סמנטי. משער שהמונח הנכון יותר הוא "לאום יהודי".
4. איך זה קשור לנושא? מצדי שרשות מקומית ערבית תשאיר עסקים פתוחים בט' באב.
5. סה"כ אומר שעדיף להבין קודם על איזה בסיס המדינה הזו נוסדה ואח"כ להציע כל מיני רעיונות. הטיעון הבסיסי לזכותנו על ארץ ישראל קשור בכך שאנו צאצאיו של העם היהודי שחי פה לפני 2000-3000 שנה. במהלך התקופה הזו של 2000-3000 שנה רבים וטובים זנחו את הדת היהודית והתבוללו דרך נישואי תערובת בדתות אחרות, מדינות אחרות וכד'. מי שנשאר הוא זה שהחליט להמשיך להשתייך לדת היהודית, או קוטלג בעל כורחו בתור יהודי. לכן, המדינה הזו הוקמה עבור יהודים, וזה לא משנה אם זה יהודי אקסטרה לייט או יהודי סופר-דופר למהדרין. ולכן, בשביל שהמדינה הזו גם תמשיך להתקיים ויהיה לה בסיס מוצק לטענת אזרחיה על הארץ הזו, המדינה מחוקקת חוקים לסגור עסקים בט' באב, ושאנשים יסתדרו ערב אחד בלי, ואם לא טוב להם, אז יכולים לנסוע לנגב חומוס בדמשק, שם בטוח לא סגור בט' באב.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 70 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה