sir charles כתב:
יש לי תהייה בהמשך לתלונות על ההתעלמות הגורפת של יוצרי הסדרה ממרחקים וזמנים *זהירות ספוילר* למי שעדיין לא ראה את הפרק האחרון:
איך בדיוק הצי של יורון הספיק להגיע מהמארב על יארה/תיאון/נחשיות החול (שארע איפשהוא בדרך ממעלה מלך לדורן כלומר בים הדרום-מזרחי של היבשת) ועד לצוק קאסטרלי (שנמצא במערב היבשת) בדיוק בזמן לכתר את הצי של הבלתי טמאים? וגם אם מדובר רק בחלק מהספינות של יורון (שהרי הוא המשיך בעצמו למעלה מלך) איך הם הצליחו בחצי כוח להשמיד קליל את הצי של דאנריס?
תהייה נוספת - למה ג'ון כל כך עקשן? הרי הוא לא ממש מעוניין במלוכה אז מה הבעיה שלו כבר לכרוע ברך ולקבל עליו את ריבונות הצפון ותמיכתה של דאנריס?
ותהייה שלישית (והכי חשובה) - האם הם שוב השתמשו בניצבת גוף עבור סרסיי? SILF!
הבעיה שלי עם הצי של יורון היא פחות הזמנים (קודם כל כי הוא יכל לפצל את הצי שלו שחלק יתפוס את יארה וחלק את האנסאליד ושנית, אני מניח שהצי שלו משמעותית יותר מהיר, בטח מזה של האנסאליד שהם לא ממש ימאים) וגם לא עם זה שהוא מנצח אותם כ"כ בקלות כי ברור שהוא הפתיע את שניהם כשהם לא מוכנים (ובמקרה של האנסאליד-גם בלי שהם על הספינות בכלל). הבעיה שלי היא מודיעין, איך זה יכול להיות שליורון יש מודיעין כ"כ מדויק שהוא מצליח פעמיים להפתיע את הצי של דאניריז מצד אחד, ומצד שני לדאניריז יש את טיריון, ואריז ואולנה והיא לא יודעת כלום?
ואם כבר מודיעין, כל הצבא הלאניסטרי יוצא מקאסטרלי רוק יחד עם שיירה שלמה של אספקה וזהב שהם הוציאו מהצוק לפי הדיווח של ג'יימי ויחד עם עוד צבאות של נושאי הגדל שלו ובראשם טארלי ואף אחד לא יודע על זה? אפילו לא אולנה שאמורה להיות הכי מקושרת באיזורים האלו? איך היא לא שולחת איזה עורב לדאניריז ותביא איזה טייסת דרקונים לחיפוי אווירי? פשוט הפתיעו אותם וכבשו את אחד הצבאות הכי חזקים בווסטרוז, סתם ככה.
ההתעקשות של ג'ון מאוד מובנת בעיני, מבחינתו האיום זה המהלכים הלבנים, אם הוא כורע ברך, דאניריז יכולה להגיד לו לשלוח את הצבא שלו דרומה לעזור לה והוא יהיה חייב לציית, זה גם מנוגד לגמרי למטרה שלו להגן על הצפון וגם יגרום לכך שכל הלורדים של הצפון ינטשו אותו, הרי כל הנקודה שבגללה הם התגייסו כדי לתמוך בו הייתה בגלל האיום של הווקרס. מבחינת דאניריז, גם ההתעקשות שלה ברורה, היא לא יכולה לוותר על הסמכות שלה בפני כל לורד שמגיע לבקר אותה, היא המלכה והיא צריכה לבסס את זה, כולם צריכים לכרוע ברך. כדי לגשר ביניהם יש את היועצים, דאבוס וטיריון, והם עושים את מה שצריך. מה שכן, כל הסצינה ביניהם לא הייתה עשויה מספיק טוב בעיני, גם אם היא הייתה הגיונית מאוד.
אחת הבעיות הגדולות בסדרה היא שיש בה שחקנים נפלאים (פיטר דינקלג', לנה הדי, דיאנה ריג, מייסי וויליאמס, רורי מקאן) לצד שחקנים שנעים בין בינוני לנורא (קיט הארינגטון, אמיליה קלארק והמועמד המוביל לתואר השחקן בגרוע של העונה-אייזק המפסטר רייט), הניגוד הזה יכול לפעמים להטריף פילים. לנה הדי בכלל נותנת תצוגת משחק עצומה בפרק האחרון בסצינה שלה עם נחשיות החול (שמצידן נותנות את תצוגת המשחק הכי טובה שלהן בכל הסדרה, אבל כל מה שזה אומר שהיא הייתה טיפונת מוצלחת יותר מדירוג של נוראית לגמרי), כנ"ל דיאנה ריג בסצינה של עם ג'יימי.